Aliskanlik yapinca baska turlu yapamiyolarmis diye okudum bir yerdeCanım kulak çubuğunu yağa batır hafifçe poposubu uyar içine sok ama çok hafif bizimki ancak böyle yapıyor kakasını
Sanki çok zaman gecms gbi.oldubenmki zaten emerken uyuyo.sorun olmyo yatağına yatırırken uyanrsa iki pispisliyorm bi kaç kere ayagmda salladm ondan bsy anlamyo baktm sallamayncsda uyuyo
Canım kademeli yavaş yavaş bollaştırarak uyutmaya çalış. Sabırla dene uyumuyor diye yine sıkı kundak yapma. Yaz geliyor alıştırman lazım
Canim ben 12 subatta dogum yaptim. Mememin ucundan bir damla sut aktigini hic gormedim. Bebek kusmasa sutumu gorecegim yok yani. Bebegin kilo artisi gayet iyi bu da benim icin yeterli. Bir damla mama vermedim ve hic sagmadim. Kac cc sutum var onu bile bilmiyorum. Protein agirlikli beslenip gunde en az 3 litre su tuketiyorum. Biraz arastirma yaptim. Her memeden sut akmazmis. Bu sutun cok ya da az olmasiyla degil meme ucuyla alakali bir durummus. Baz almamiz gereken tek sey bebegin kilo artisi. Eger boyle devam ederse 6 ayimiz bitene kadar sadece anne sutuyle beslicem.Allah a şükür daha mamaya gecmeme gerek olmadı, kilo alımı da fazla zaten ama nedense hiç öyle sutum falan akmadi sagsam ikisinde max 110 çıkıyor ama bebis iyi kilo alıyor.. Anlamadım bu işi neyse insallah böyle devam eder :) hepimizin bol sütlü günleri olsunn
Bende sordum cevap bulamadım. Bizimkilerden de tatmin edici cevap alamadım.kızlaaaaaarrr bugüün 40ci günümüz
ben bugün mü abdest alıcam 41ci gün mü
Bende sordum cevap bulamadım. Bizimkilerden de tatmin edici cevap alamadım.
Hergün gusül almaya devam ediyorum
Zaten babaneme göre kırkımız olmamışhsonu gelde kırklayalım çocuğu dedi
Duru suyla kırklama mı olurmuş canımmmmm
Ben bu sağma olayını anlamadım gün içinde emzirme sonrası sağdıcınız sütleri aynı biberon içindeki biriktiriyorsunuz yeni biberonda buzdolabı kapağında değil mi tazelikleri farklı olan sütler sorun olmuyor mu sonuçta birazı sabah sekiz birazı akşam 17 sütü gün içi farklı saatlerde çar tabi sorun yaratmıyorsa bende sağacağım o yüzden çok sordum Hem bu süt olayı arz talep meselesi belki sütünde artarbende ilk defa biberonda 120 ml görünce çok mes'ud oldum
2 günün toplamı ama olsundu yine de gördüm onu, gece iyi emdi diye sabah verdim 2,5 saat uyuttu
napcaz bu sıpaları
ahh eskiden 4 saat uyurdu ben zor uyandırırdım
yatağa koy pat uyurdu deyme keyfine ama
son 15 gündür geceleri 2 saat gündüzleri 1 saat uyuyor
çok özledim laaaaannnn o günleri
Ben bu konuda en baştan kararlıydım beşiği Nil'e ayrı odaya koydum ana eve gelince öyle küçük ki yanında bekliyorum uyuyorum diyemiyorum bekliyorum niçin hiç öyle bir sorunumuz yok çünkü nöbetleşe bekliyoruz ama bu durum ne kadar sürer bilmiyorum sonuçta eninde sonunda ayrılacağız fakat biraz daha beklemekte yarar varCanım biz de ayrı yatıyoruz ben yatak odasındayım eşim salonda yatıyor soylenmeye başladı artık belim sırtım ağrıyor diye ama horladığı için uyuyacağım bir iki saat uykuyu da uyuyamıyorum. Ama bence bebekler ayrı yatabilir bizimki gunduz odada hep tek yatıyor telsiz açık ama ondan biraz uzağa koyuyorum en ufak ses gelmiyor yani ağlarsa y da bağırısa geliyor. Kusar da boğulursa demişsin ama artık kafalarını rahat çeviriyorlar. Benim bebeğim çok kusan bir bebek buna rağmen kendi başedebiliyor. Hem kusmuktan boğulacak olsa Allah göstermesin çok ses çıkmaz daha sessiz olur diye düşünüyorum ses çıkarabilse zaten hava da alır. Bebeklrimşz Allah a emanet bence ayrı odada yatması çok sorun olmaz.
Can'ım ben 40. Gün abdest almıştımkızlaaaaaarrr bugüün 40ci günümüz
Ogluma yaptirdim.ishal salgini olursa tehlikeli olursa felan yapilsa iyi olur..agizdan damlatiliyor bu asilar.kizimada yaptircamAranızda rota aşısını yaptıran var mı yada yaptırıcak mısınız?
ben normalde 2 yaşına kadar yaptırmayacaktım aşıları ama dr umuz yaptır dedi. Devletin zorunlu tuttuğu aşıları yaptırıyorum ama rota o listede değil. Sağlık ocağında bu aşıda var dediler. Yaptırırsan. Karar veremedim. Aşılarda çok masum değil bi taraftan ne kadar az olsa o kdr ii diyorum bi taraftan yapılıoken hepsi yapılsın diyorum. Kararsız kaldım iice.
Bende 40.gun abdestimi aldim namaza basladim.ertesi gun hafif kahve bi akinti geldi ama ozur sayilir diye biliyorum bida yikanmadim..ayrica bebegide 40lamadim .zaten ogun hastanedeydi..eve gelince normal banyosunu yaptirdikkızlaaaaaarrr bugüün 40ci günümüz
Bende taktıgımda alttakı destek yastıgı yamulmus canım, bı daha denıycem bakalım elımle duzetıcem, belını bıraz asagıdan bagla ama cok da asagı olmasın sırtın agrır, cocugun kafası cenenın altında olsun uzanıp opebılecek gıbı olmalıymısKızlar momfortbaby konuşuyordunuz sanırım. Ben de aldım ama yenidoğan aparatına tam oturtamadım yamulup kalıyor içinde bir de benim boyum kısa olduğu için onumu görmekte zorlanıyorum çocuk benim çenemi geçiyor acaba daha aşağıdan mı bağlamalıyım
Canım sadece sutmu verdi arkadaşın bu sürede
Sirtina ve onune destek koy yan yatir. Kusarsada hemen atar disari ama sadece kafayi yana cevirmek tehlikeli.
Evet aslında benımkıde artı kafasını cevırıyor ama ınsan korkuyor haberlerde vs okuyoruz kusarak bogulan bebek vs dıye,benımkı henuz oyle kusmadı sadece agzında kalan fazla sut sızıntıyla cıktı bırkac kez, dedıgın gıbı yanımda da yatsa o durumda ben uyudugum ıcın anlayamam, odalar yan yana zaten duvarları bıtısık ve duvarın arkası hemen besıkCanım biz de ayrı yatıyoruz ben yatak odasındayım eşim salonda yatıyor soylenmeye başladı artık belim sırtım ağrıyor diye ama horladığı için uyuyacağım bir iki saat uykuyu da uyuyamıyorum. Ama bence bebekler ayrı yatabilir bizimki gunduz odada hep tek yatıyor telsiz açık ama ondan biraz uzağa koyuyorum en ufak ses gelmiyor yani ağlarsa y da bağırısa geliyor. Kusar da boğulursa demişsin ama artık kafalarını rahat çeviriyorlar. Benim bebeğim çok kusan bir bebek buna rağmen kendi başedebiliyor. Hem kusmuktan boğulacak olsa Allah göstermesin çok ses çıkmaz daha sessiz olur diye düşünüyorum ses çıkarabilse zaten hava da alır. Bebeklrimşz Allah a emanet bence ayrı odada yatması çok sorun olmaz.
evet canım aksam artıyor hepımız aynı durumdayız, her emzırme sonrası gaz cıkarsam da aksam oluyor malesef, ben hem gaz surubu verıyorum bazen hem bıo damla ama ıse yaramıyorKızlar bebeklerinizin gaz sıkıntısı akşam artıyor mu? Biz 7 den sonra telef oluyoruzakşam olmasın istiyorum...o kadar ki,hiiiç birşey kar etmemeye başladı.önceden zinco iyi gelirdi.şimdi o da yok....gittikçe artıyor gibi..slingte sıkışarak uyuyor.yoksa işimi yapamıyorum...pofff
masaj yapıp ılık dusta dus baslıgını(kopuklu su akıtan dus baslıklar var) gogus ucuna bı 10dk tut, emzırmeye calıs zorlada olsa emzırırken o sert kısma masaj yapKizlar sag memede sertlik var, bebek emdi gecmedi, sicak banyo yapip sagdim sut cikmadi ama cok sert, ellenmiyor bile. Sut birikmis belli ki ama duzelmiyor. Ne yapmam lazim?
her bırı farklı kapta saklanmalı aynı bıberonda olmaz, saklama kabı ya da sut posetlerınden alarak o sekılde saklayabılırsınBen bu sağma olayını anlamadım gün içinde emzirme sonrası sağdıcınız sütleri aynı biberon içindeki biriktiriyorsunuz yeni biberonda buzdolabı kapağında değil mi tazelikleri farklı olan sütler sorun olmuyor mu sonuçta birazı sabah sekiz birazı akşam 17 sütü gün içi farklı saatlerde çar tabi sorun yaratmıyorsa bende sağacağım o yüzden çok sordum Hem bu süt olayı arz talep meselesi belki sütünde artar
Canım kanama devam esiyorsa tam doğum yaptığın saatte guaül alacaksın. Eger kanaman yoksa saat farketmez bugün alacaksın. Kanama bittiyse 40.günde abdest al farketmez.kızlaaaaaarrr bugüün 40ci günümüz
Bebiş hangi gün doğmuştu.Bende sordum cevap bulamadım. Bizimkilerden de tatmin edici cevap alamadım.
Hergün gusül almaya devam ediyorum
Zaten babaneme göre kırkımız olmamışhsonu gelde kırklayalım çocuğu dedi
Duru suyla kırklama mı olurmuş canımmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?