2016 Şubat Anneleri

Canım geçmiş olsun. Alerji nasıl ortaya çıktı? Nasıl anladın ?

Benim oğlum da idrar yolu enfeksiyonu oldu hatta pipin sisti antibiyotik kullanıyoruz

Teşekkür ederim canım, idrar enfeksiyonu için Dr 5 günlük antibiyotik vermişti o ara oğlumun kakasında nokta nokta kan gözüktü antibiyotikten sandim,hemen Dr u aradım tahlil yaptırdı onda çıktı

Canim bende sana soracaktım oğlunda oldugunu biliyodum etiketleme yapamadığım için soramadım
Oyuzden çok sağol cevabın için
Sanirim pamukçuk da değildi sıkıntısı çünkü gece zorda olsa bogusarak emdi emerken de gaz sancısı çekiyor gibiydi yavrum
Eskiye göre gazını çıkarırken daha zorlanıyor ama yinede dilinin üzerinde ince bir beyaz tabaka gözüküyor
Uykusundan uyanirken de içli içli ağlayarak uyanıyor
Derdi gaz mi başka bişey mi offf bu bilememezlik nekadar zor

Anladım canım çok şükür düzelmiş, tekrar geçmiş olsun .. Bu bebekler bizi çok üzüyolar biraz büyüseler dertlerini anlasak.. Gerçi büyüdükçe dertleride büyüyor ama napalım artık :))

Oglumda inek sütü alerjisi çıktı, ben de ilk kez duymustum anne sütü aldığı için benim dikkat etmem gerekiyormus,inek sütü yoğurdu vb yememem icmemem gerekiyor, zor bir durum
Zor bir durum, dilerim ilerde düzelir

Gunlerdir kalada mukusu arastiriyorum netten dr cok inceliyosun dedigi icin arayip soramadim da serum fizyolojik sebebi olabilir mi gercekten? Talbiz bir haftadir devam bizim kizimin bu kadar balgami olamaz heralde diyorum ama bilemedim simdi
Bizim onu damlattığımız gün oldu Canım iki gündür de devam ediyo bende aynen bu kadar balgam olamaz diye düşündüm ama çocuğu olan kime sorduysam normal o bizde de oldu geçer diyor.oğlumun bir sıkıntısı yok başka o yüzden bende aklıma kötü şeyler getirmiyorum

Kızlar bizde dönence aldık en sonunda. Gökteki yıldızlar ve doğa seslerine bayıldık.. En çokta ben sevdim diyebilirim :)

Sağol canım. Benimkinin emmeye niyeti yok sanki:)
İnş o günlerde gelir
En azındsn olduğu kadar paylaşabilirim. Çok da ğzülğyorum baştan beri verseydim diye:/

Kv geldi niye torbalar yerde duruyomuş filan dedi eşim yine sinirlendi tabi.. Aha gidiyolar galiba, henüz bana bulaşmadılar
Amannn ortalıkta kalmayın:/ önce iş yerini ayarla bariveya bakacak birini. Ortada bırakmasınlar kızıp :/

ben hamileyken hem prima hem de molfix almıştım molfix iyi değil hiç deneme canım primanın emiş gücü daha fazla
Yesil paketi denersen buraya yaz canim. Beyazolandan ben de memnundum. Bu mavi olani kullanmaya basladim bugun. Kaka yapmisti kizim zibinina gecmis. Beyazda hic sizma yoktu. Ben de begenmedim pek zaten ince geldi elime.
yeşil paketi denedim gayet iyi beğendim açıkçası sızdırma olmadı. Bir süre daha kullanayım nasıl olacak bakalım. Elimde hala premium care var onları bitireyim. Primaya devam edicem kızlar ben yeşil olana.

Bence öncelikle genetik bir faktör. Annemde böyleymiş çünkü.
Sonrasında şu emzirme kampı çok önemli. Ben ilk 20gün neredeyse kamptaydım.
Yemeğim önüme geldi(allah razı plsun annemlerden teyzemlerden)
Yedim emzirdim yattım duşa girdim. Bir kaç gün ziyarete gelenler dışında hep yatakta dinlenme modundaydım.

Bol su içtim zaten severim suyu.

Etkili gerçekten bilmşyorum, protein dediler süt yapar dediler gözlemede bile yeşil mercimek yedirdiler. Bulgur pilavı yedirdiler. Tabi bunlar için hem gaz yapar hem süt yapar derler.

Anne çayı(rezene, anasın vs karışık öaydan) bir bardsk içiyordum.

Baş ucumda hurma kavanozu duruyordu ve sabah emzirme alt değişme işlemi sırasında iki üş tane yiyordum.

Lohusa bunalımına girmedim çok şükür(bence en etkililerinden biri)

Bunları yiyordum.

yediklerle alakalı değildir diye düşünğyrum çünkü 10gündğr süt ürünleri ve kuruyemiş yemiyorum. Zaten kuru bakla yemiyordum gazdan sebep.
Nerdeyse pilav makarna patates havuç patlıcan kabak dışında yemek yemiyorum.

En en en etkilisi bence sakin bir odada( gürültüden uzak) emzirme kampı. Netten emzirme kampı ayrıntılarına bakabilirsin

Süt sağmak sütü azaltır diyorlar ama ben sağdıktan sonra sağdığım memeyi emzirtiyorum birazz. Zaten ne kadar sağılsa da sonu gelmşyor. Üç beş dakika içinde bir damla da olsa geliyor.
Birde onun üzerine emince süt yetmedi sinyali gidiyor galiba... Süt üretimine devam.
Tabi emmeyip sadece ssağılsa belki o zmn azalır bilemiyorum.

Çok uzattım kusura bakma. Çenem düşük biraz

Teşekkür ederim canım, idrar enfeksiyonu için Dr 5 günlük antibiyotik vermişti o ara oğlumun kakasında nokta nokta kan gözüktü antibiyotikten sandim,hemen Dr u aradım tahlil yaptırdı onda çıktı

Himm geçmiş olsun canım. İnşallah hemen atlatirsiniz.

Şükür canım. Dermanı olan dertler bunlar... Sünnet yaptıracağız su iki aylık aşılar vs de geçsin. Büyüyünce daha zor ya (

Muzikliside.var olmayanida biz muziklisini aldk inşallah sever bilemiyoruz ki almadan

İnşallah düzelir 3 yaşa kadar surebiliyormus ama daha erken de bitebilirmis inşallah erken biter, biz titizlendikce biseyler çıkıyor Rabbim başka sıkıntı göstermesin
Amin canim, cozulmeyecek dert degil.. Dikkat ediceksin bir muddet o kadar ..

Bilmiyorum yarin ola hayrola, yaslandikca iyice alinganlasiyolar galiba :/

Ek olarak yanlis bilinen birseyi düzeltmek istiyorum engin tecrubelerime dayanarak .. Süt sağmak sütü kesmez emzirdiğin sürece. Her iki saatte bir emzirirsen zaten süt üretimi çoğalıyor.. Benim sütüm azalacağına çoğaldı bu en güzel kanıtıdır sanırım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…