- 5 Ağustos 2015
- 6.328
- 24.986
- 498
Ben kiymali pide yaprak sarma tuzlu kurabiye patates salatasi ve baklava ikram ettim ayran cay vs iste ama herkes bebek gormeyede ayri geliriz dediler sinir bozucu 3 cocuk ustunede misafirler eklennce yoruluyorum musafirlwrim yeni gitti ve inanin basim catliyo mutfak cokecek durum vahimmSeninki de iyiymiş. Bana da yarın gelecekler :/
Eşim ctesi mevlüt yapıcaz o gün gelin demiş (edepsizlik ama demeseydi öldürrdüm onu) tabi ikna olmamışlar
Gelenlere napıyorsunuz? İkram vs???
Lohusa serbeti vardı dolapta bozulmuştur dimi o 25günlük :/
Bence olmuş. Bizimki de cuma günü kafası sığıyordu akşam kydum bir tuhaf durdu. Sanki kafası sığmıyor gibi. Biraz inceliyim belki destek minderi kaldırıp battaniye koyarım bende
Uuuppss
@firkan senin ablan baskı yapıyordu değil mi?
İsim yazar mı acaba? İg deki ismini alabilir miyim.
Ben kiymali pide yaprak sarma tuzlu kurabiye patates salatasi ve baklava ikram ettim ayran cay vs iste ama herkes bebek gormeyede ayri geliriz dediler sinir bozucu 3 cocuk ustunede misafirler eklennce yoruluyorum musafirlwrim yeni gitti ve inanin basim catliyo mutfak cokecek durum vahimm
cnm bisey sorcam sanaCanım içine minder koy o zaman rahat oluor.
Normal canım 2. Ay aşısı 3 tane birden bir kol bir bacak biride agıza damlaydı benim ilk oğlanda.. şimdi nasıl bilmiyorum.
Karıştırma yok canım ayrı ayrı hepsi.
Aşı vurulunca hafif geçiriyor. Ben ilk oplanda rota virüsünü kaçırmıştım. 2. Ay dolunca yapılıyordu. Rota virüsüne bir yakalandıki sorma ishal oldu bacaklarından akıyordu hastaneye yaturmışlardı. Bunda inş unutmayacagım. En azından yakalanırsa hafif geçer. İlk oğlan su çiçeği geçirdi bayagı bir hafifti çok şükür. Aşıları kaçırma bence
kiyamamKızlar benim bebeğim hasta oldu gecen gün burnu tıkandı balgam oldu bogazında nefes alamadı hiç kusturduk zorla acıldı dr gıttık buhar makınası verdı buhar verıyorux balgam sokturucu ıcıo ama emmesı azaldı emmiyo hep uyuyo korkuyorum hiç eskısı gıbı hareketli degil aglamıyor bile ne yapsam iyi gelir
dr baska sekilde onemedikce her gun 3 damla 1 yasina girene kadarD bitamini damlasini ne kadar kullaniyorsunuz? Yani kac damla ?
D bitamini damlasini ne kadar kullaniyorsunuz? Yani kac damla ?
Ben oturup aglucamm yaa yemedigim kalmiyor ictigin dersen 5 lt iciyorum simdi biveron mamasi verdim yineBenimde baslarda 40cc filandi simdi ohooo :)) Boyle boyle cogalicak seninde iste
Bu sarkma olayını söylemen çok iyi oldu canım benim kürek kemiklerim felaket ağrıyor zaten bebeğim sadece kucağımda uyuyor öyle yatağa koyup pışpışlamayla yada sallamayla uyumuyor oyüzden sırtımdan çıtır çıtır ses geliyor artık birde kanguruyu araştırayım bakalımCanım şöyle diyim,sling ile Taşıma sevdası bende çok fazlaydı fakat dılardan göründüğü kadar kolay değil.çocuk gazlıysa sıkışmayı seviyor uyuyor ok iyi ama bez sonuçta ve işlerini yapmaya başlıyorsun bebekle ve sarkıyor da sarkıyor.dedim ya bez sonuçta.ve Sarktıkça da bebeğin ağırlığını omuzlarında 3 katı gibi hissediyorsun.çıkartıp yine bağlaman lazım tabii enerjin kalırsa..mesela ütü yapayım dedim 3.pantolondan sonrasında sling ağırlaştı omuzlarım kalkmadı.ben de momfortbaby sipariş ettim geçen gün.bebeğin ağırlığını üst Gövdeye yayıyor omuza yüklenmiyormuş.ve daha pratik klik klik kilit takıyorsun bitiyor ama slingi bağlayana kadar zaman geçiyor.yani öyle slinge bebeği koyayım da çarşıya tek başıma gideyim işlerimi halledeyim durumu bence zor.kısa yürüyüş,bakkal çakkal belki...ona 60-70 tl vereceğine eşinin dediği gibi arabayı kullan ya da kanguru alırsın yaza zaten sen de...benim fikrim bu canım bir Kullanıcı olarak...
Ben kabullendim oluruna bıraktım artık ne kadar varsa o kadar yediklerimden kilo aldım valla haftaya perşembe kontrol var bakalım kg hakkında ne dicek doktor mama takviye derse vericem direnmekten yoruldum herkes inatla mama ver diyor eşime de dedim önümüzdeki kontrole kadar mama deme eğer yeterli kg almadıysa sen söylemeden ben vermeye başlıcam diye uğraştıkça ve kafaya taktıkca hiç olmuyor bu iş sadece akşamları veriyormuşsun sende bu kadar üzme kendini ya hiç emziremeseydik birde bu yönden bak mecbur olduğun için takviye yapıyorsun canım keyfi değil kievdekiler kv ve esim zaten sagma diyo sagacak sutum yokda hic olmazsa gunduz her emmeden sonra cikan 10 20 cc yi biriktireyim aksama bi 50 olsa gene onu tutar diye dusundum.ama kiziyolar..birde burda yanlis anlamayin sizler benim sutum cok artti cogaldi dedikce uzüluyorum kafama takiyorum.
O sut yapiyo bu süt yapiyo deniyor herseyi yiyorum 1 saat gecmiyo agzim bos kalmiyor ictigim caylar sular cabasi..ama aksam olunca memeler hepten sonuyor .kizim hep emmek istiyor az geliyor. Ozamanda sinirleniyo..mecbur demin mama verdim ;(((insallah 6 ay emziririm ..oglum 26 ay emdi onda boyle degildi .birn once bu ruh halinden kurtulmaliyim..yemekle icmekle alakali degil bu süt olayi
Bu menü mevlüt içindi dimi. Bebek görmeye gelenlere napıyırsunuz demek istedim.Ben kiymali pide yaprak sarma tuzlu kurabiye patates salatasi ve baklava ikram ettim ayran cay vs iste ama herkes bebek gormeyede ayri geliriz dediler sinir bozucu 3 cocuk ustunede misafirler eklennce yoruluyorum musafirlwrim yeni gitti ve inanin basim catliyo mutfak cokecek durum vahimm
Canim bende ayni durumdayim ne yazikki sen yine emzirdikten sonra 15-20 cc cikariyormussun ne yazikki her emzirmede ikisinide veriyorum sonra sagiyorum en fazla 2-3 damla cikiyor neler yedim neler ictim emzirme kamplari yaptim ki bu kamplarda sakin bebegimi viz viz aglayan bebege cevirdim ama olmuyor gunde 2-3 defa 60 cc mama veriyorum süt olayi yüzünden eşimle de aram açıldı her mama verdigimde agladigim icin esim cok kızıyor ama napim benki bebegimi en dogal sekilde buyutmek icin sezeyan diyen doktora yalvardim ve normal dogurdum ama iste su süt olayı tamamen psikoljimi bozdu sagma makinemi bile sakladı esim burdaki su kadar sütüm çıktı dedikleri zaman bende çok üzülüyorum bu gidişle telefonda gidecek elimden ayyy cok yazdim hakkini helal et ama çok dertliyim coookkkkevdekiler kv ve esim zaten sagma diyo sagacyazıkkium yokda hic olmazsa gunduz her emmeden sonra cikan 10 20 cc yi biriktireyim aksama bi 50 olsa gene onu tutar diye dusundum.ama kiziyolar..birde burda yanlis anlamayin sizler benim sutum cok artti cogaldi dedikce uzüluyorum kafama takiyorum.
O sut yapiyo bu süt yapiyo deniyor herseyi yiyorum 1 saat gecmiyo agzim bos kalmiyor ictigim caylar sular cabasi..ama aksam olunca memeler hepten sonuyor .kizim hep emmek istiyor az geliyor. Ozamanda sinirleniyo..mecbur demin mama verdim ;(((insallah 6 ay emziririm ..oglum 26 ay emdi onda boyle degildi .birn once bu ruh halinden kurtulmaliyim..yemekle icmekle alakali degil bu süt olayi
Bakteri var demek. Büyük ihtimalle doktor antibiyotik önerecektir.Arkadaslar kakada 5. 6 lokosit cikti bilgisibolan varsa yorumlayabilir mi
Süt yedikçe olmuyor bence de. Ama emzirdikçe oluyor diye düşünüyorum. Birde sağma işlemini öne alsan? Biraz sağıp sonra emzirsen? Bebeğin emmesi daha güçlü olacağı için pompadan daha güçlü öekiş yapar süt ihtiyacı olduğunun sinyali gider belki. Bir iki gün böyle denesen?evdekiler kv ve esim zaten sagma diyo sagacak sutum yokda hic olmazsa gunduz her emmeden sonra cikan 10 20 cc yi biriktireyim aksama bi 50 olsa gene onu tutar diye dusundum.ama kiziyolar..birde burda yanlis anlamayin sizler benim sutum cok artti cogaldi dedikce uzüluyorum kafama takiyorum.
Ya nasıl geldiniz bu duruma anlamadım. Çok hızlı mı gelişti yoksa sen hiç serzenişte bulunmadım ama son iki üç gündür tak etmişti?Kızlar eve geldik yemeğimizi yedik kv ve kp hiç konuşmadılar sofrada sonrada kp eşime biz cumartesine bilet alıyoruz gidiyoruz dedi, eşimde siz bilirsiniz dedi.. Kurtuluyoruz sanırım, yaşlılarla uğraşmak çok zor yaw
Canım o zaman her halükarda zorlanacaksın tabii ama videosunu izlersen momfortbaby Kürek kemiklerimin üstünden ikisinin de üstüne eşit ağırlık veriyor gibi kemeri öyle görünüyor.o zmn slingi sakın alma.arka Çapraz Kürek kemiklernin üstünden omuza bağlanıyor.sen aslında böyle bir şikayetin varsa bence bebişi kucakta değil arabasında taşısan daha iyi değil mi? Sırtın dinlenir.Bu sarkma olayını söylemen çok iyi oldu canım benim kürek kemiklerim felaket ağrıyor zaten bebeğim sadece kucağımda uyuyor öyle yatağa koyup pışpışlamayla yada sallamayla uyumuyor oyüzden sırtımdan çıtır çıtır ses geliyor artık birde kanguruyu araştırayım bakalım
Teşekkür ederim canım cevabın için☺ aynen böyle devam o zaman gündüz ablasıyla oyun oynuyoruz zaten bütün gün sesli ortamda uyuyor. Gecede ışıkları kapatıyorum olursa sadece kısık seste müzik oluyor onu da azaltayim inş zamanla duzelir bakalim. Buyuk kizim gece gunduz uyumazdi kucuk simdi gunduz uyuyunca bocaladim bir yerde ha5a mi yapıyorum acaba diye ama en azından gündüz uyuyor buna şükürcnm 45 gunluk bebege uyku egitimi vermen zor bence.
uyku duzenine temel hazirlamak icin
sadece gece ve gunduzun farkini hissetsin. gunduz aydinlik ve sesli olsn ortam. ha sesli dediysem bangir bangir degil tabi:)
gece de los ve daha sessiz bir ortam yaratilmali.
bizimki gece olunca daha iyi olmaya basladi sanki. normalde gunduz 8 saat araliksiz uyanik kaliyor. uyudugunda da en fazla 1-1.30 saat uyuyor.
ama gece 3-3.30 saati buluyor uyku suresi.
uyurken uyku duzeni olusturmak icin uyandirirsan huysuzlanabilir diye dusunuyorum. ama her cocuk farklidir tabi
Inşallah kisa zamanda güzel bir düzen kurarlar diyelim o zaman bizleri yormadanGündüz TV açık sesli odada uyuyor gece yatak odasında yanımızda eskiden gündüz de gecede uyuduğu zaman 2 saat uyurdu en az ama buara bizimde düzen bozuldu 55 günlük şuan annemlere göre artık kendisi belirlicekmiş uyku süresini bekliyip görücem küçük hanım nasıl bi düzen oluşturacak
Deneyeceğiz dedigin gibi hakkımızda hayırlısı inş... bende sabırsız davranıyorum heralde birazO kendi düzenini kurdu gibi bişey aslında.ilk 3 ayda çok düzenli olamıyor uykular gazdan dolayı.fakat işte genel tablo olarak 9-11 ,12:30-14:30,16:00-18:30 ,19:30-21:00,23:00-02:30,03:30-05:30 gibi yani her zaman değil ama uyku aralıkları bu genelde.uyanıkk olduğunda düzgün durmuyor işte sorun orda..yalancı meme de almadı.o aralıklarda emzirme süremi uzatmak zorunda kalıyorum.sağa sola bakınıp yerinde yatan bir çocuk değil yani.bizimki hem bakınıyor hem ağlıyor:) sorunu gazdır canım.ondan ağlıyordur seninki de...ben bu iki gündür çok gazlıyım bebek de mahvoldu.gece kalkınca terli sırtıma birşey giymeye vaktim olmuyor ondan.bebeğe yatmadan rezene ve anason çayından 3 çay kaşığı verdim o yüzden bir nebze daha iyi.
Canım gece Gündüzü ayırt etmeye başlıyorlar.sen gündüz aşırı karanlık yapma Odayı.bebeğin huyuna da bağlı gerçi.akşam da bizim oturduğumuz ışıkları kullanmayın ve daha sessiz olun gündüze göre...benim kız gecende gündüz de karanlık ve sessizlik istiyor mesela.sen onu keşfedersin deneye deneye...
mı yapılıyyor yanı uc defa mı ıgne sokacaklar yoksa ucunu karıstırıp tek defa da mı vuracaklarcnm bu uc ası ayrı ayrı mı yapılıyyor yanı uc defa mı ıgne sokacaklar yoksa ucunu karıstırıp tek defa da mı vuracaklar
eger tek defa da oluyosa sıkıntı yok ama uc defa aynı anda ıgne sokmak acıtmaz mı ay ben bıle korkuyorum asıdanDD
güle güle kullanın canım nettenmi aldın hangisinden ve hangi siteden aldın bende alacağım karar veremedim bir türlü memnunmusun iyi miOyun halimiz geldi hemen yatırıp denedm ilgisini çekti 20 30 dk oynadı snra huysuzlsndi bgn aşı oldgmz için huysuzlugu üzernde bakalm sevcek mi küçük bey
Canım fön makinesi veya elektrik süpürgesi aç durursa kolik oluyorIyi geceler bende mart annesi olmayı beklerken Şubat annesi oldum. 45 günlük bir kizim var. Gündüz uyaninca nasıl oyaliyorsunuz? Uyanık kalma suresi ne kadar olmalı ortalama? Gündüz emiyor 1saat icinde uyutmazsam ciyak ciyak ağlıyor kızım. Ama gece 10da 10.30 bi uyaniyor bur daha uyut uyutabilirsen.... geceyi gündüzü mü ayırt edemiyor yoksa bi sıkıntısı mı var çözemiyoruz eşimle siz de düzen nasıl genel olarak? Gündüz uyutmayip oyalayim mı yoksa kolik mi bebeğim? Ne dersiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?