2016 Şubat Anneleri

Kızlar ya benim oğlum sinir hastası gibi memnuniyetsiz sürekli ağlak eller sacinda sacini yoluyor falan.. Kucagimda sakin baska zaman ağlıyor.. Birşeyi mi var diyorum ama o zaman kucakta da durmaz.. Çok zor oldu 1.5 yıl sonra hamile kalabildim ama bazen tukeniyorum sonra da kötü anne miyim diye üzülüyorum.. Ne zaman geçecek bu aglak mod acaba :(

Hanimlar Alah rizasi icin bi yol gisterin..cok bunaldim..iki cocukla bas edemiyorum..daha dogrusu bebekle..ogluma yetememek beni mahvediyor.bu sefer bebegede kiziyorum.sabah 7de kalktik ailecek.esim okula gitti.. kizi aspiratorle oyaladim kahvalti hazirladim..oglum tvde kiz 5 saattir uyuycak..yok gazi yok memesi.. sonra uyuttum .neyse oglanida aldim camasir astik.evi topladim.sonra mutfaga gectik ona boya verdim ben bari makarna yapiim semizotu pisiriim acikcaz birazdan..hopp kiz uyandi toplasan 35 40 dk anca uyudu gazi var bilmem ne..oglen oldu bisey yapmadan ..Oglum bitanem deftere gulen yüz cizmis bana..ne dese begenirsin.

"Anne aferin sana gulen yüz." Nedenn .
"Cunku hizlica islerini yapip bebekle ilgileniyosun"

Napcam kizlar cok üzuluyorum.kimse yok yanimizda yardim etsin.zaten kiz benden baskasinda da 10dk durmuyo..baba heran evde degil olsada kiz yine bende

Son düzenleme:
Kızlar ya benim oğlum sinir hastası gibi memnuniyetsiz sürekli ağlak eller sacinda sacini yoluyor falan.. Kucagimda sakin baska zaman ağlıyor.. Birşeyi mi var diyorum ama o zaman kucakta da durmaz.. Çok zor oldu 1.5 yıl sonra hamile kalabildim ama bazen tukeniyorum sonra da kötü anne miyim diye üzülüyorum.. Ne zaman geçecek bu aglak mod acaba :KK43:
bu fotograftaki tatlı bıdık mı aglak annesi o_O
bence kendine de oğluna da haksızlık etme sen ne kadar kaygılı olursan o da o kadar huzurusz olur.Knedine stres atma imkanı ver ve oğlusunu bol bol kucaklayıp kokla. bu günlerimiz zorgünler ama seninle birlikte atlatacağız oğlum de.

Kızlar ya benim oğlum sinir hastası gibi memnuniyetsiz sürekli ağlak eller sacinda sacini yoluyor falan.. Kucagimda sakin baska zaman ağlıyor.. Birşeyi mi var diyorum ama o zaman kucakta da durmaz.. Çok zor oldu 1.5 yıl sonra hamile kalabildim ama bazen tukeniyorum sonra da kötü anne miyim diye üzülüyorum.. Ne zaman geçecek bu aglak mod acaba :KK43:
Benim bi kizim da oyle gaz sıkıntısından sanirim gazi oldugunda yapiyor veya geceleri yatagindan biraz gec aldigim zaman

Hanimlar Alah rizasi icin bi yol gisterin..cok bunaldim..iki cocukla bas edemiyorum..daha dogrusu bebekle..ogluma yetememek beni mahvediyor.bu sefer bebegede kiziyorum.sabah 7de kalktik ailecek.esim okula gitti.. kizi aspiratorle oyaladim kahvalti hazirladim..oglum tvde kiz 5 saattir uyuycak..yok gazi yok memesi.. sonra uyuttum .neyse oglanida aldim camasir astik.evi topladim.sonra mutfaga gectik ona boya verdim ben bari makarna yapiim semizotu pisiriim acikcaz birazdan..hopp kiz uyandi toplasan 35 40 dk anca uyudu gazi var bilmem ne..oglen oldu bisey yapmadan ..Oglum bitanem deftere gulen yüz cizmis bana..ne dese begenirsin.

Napcam kizlar cok üzuluyorum.kimse yok yanimizda yardim etsin.zaten kiz benden baskasinda da 10dk durmuyo..baba heran evde degil olsada kiz yine bende
Ayy canım yaa cocukların dünyası çok faklı. Bebeği eşine bırakıp biraz oğlunla başbaşa parka çıkma imkanın var mı?

Gece uykusu Nasıl canım oda hep kısa mı uyuyor? Dıyet yapıyordun sen degılmı? Etkısı olmadımı? Kakası Normal mi? Artık her turlu seyı düşünür oldum bendede aynı Bebek'ten olunca.. Ogluna yetemedıgını düşünüp kendini paralama gecıcı bir süreç bu belliki oğlunda akıllı bir cocuk sevgi dolu masallah o derdini anlatabılıyor Hıc degılse ama bebegın tamamen sana bagımlı biz anlayacağız ki caresini bulalım sana muhtaç bir melek. Anlıyorum insan daralıyor kafa bazen anormal çalışıyor ama sen güçlüsün bak 2 insan getırmıssın dunyaya iki melek.. Gececek bu gunler Canım sen içini ferah tut bebeğinde oğlusun da hissetmesin stresini..

büyüme atağında olabiliyormuş böyle davranış değişiklikleri. ilk çocuğumda da bazı dönemler farklılaşmalar oluyordu neden diye düşünüyordum sonra öğrendim ki büyüme atakları nedeniyle oluyormuş, gelip geçici bir dönem olduğu için bir hastalık durumu yoksa önemsememeye başladım. şimdi kızımda da gözlemliyorum geçenlerde yaşadım sürekli mız mız, kucak isteyen bir haldeydi muhtemelen büyüme atağıydı 8.hafta civarı. sizde de atak dönemi olabilir.

Canim seni cok iyi anliyorum insallah gececek bu gunlerimiz 2gundur ben de isyanlardayim annem esin ne zaman geliyor kiz isten gelmeden gidelim yemek yapalim hava kararmadan gidelim diyip duruyo bu arada kiz kardesim 30yasinda. Diger kardesim uni.den geldi o da yaninda hic korkulmayacak bi yerde oturuyoruz. Kocam desen yok okuldu yok macti yok hakemlikti derken 8den once gelmiyor en son dun esime patladim bugun torenden gelip 1 saat sonra antrenmana gidecekmis sonra da hakemlik varmis torenden gelince annemleri gondercem sen de ne zaman gelirsen gel ben bakarim 3cocuguma da dedim biktim herkese muhtac olmaktan yalvarmaktan dedim ogleden sonrakileri iptal etmis senin kizin gibi benim ikizler de uyumuyor hic birini uyutuyorum onu yatirirken digeri uyanmis oluyor onu aliyorum su an ikimiz de depresyondayiz sanirim ben kendimi gercekten normal gormuyorum bi tek kk.ya bakarak yazarak biraz rahatliyorum emzirirken sallarken tel.i aliyorum elime hemen. Oglen yemegini yemem en erken 3. 3e kadar acligimi abur cuburla gecistiriyorum yemek yok ki yiyeyim. Daha cok kilo aldim

büyüme ataklarıyla ilgili bir yazıdan alıntı yapıyorum, ortak sorunumuz ne de olsa işe yarayabilir.

"Büyüme evresinde, bebeğiniz normalden daha huzursuz ve kucağa düşkün olabilir.

Bebeğinizin her daim kucak istediğini ve bıraktığınızda da ağladığını görebilirsiniz. Ya da uzanıp yattığında ve sakinken bile tedirgin ve ağlamaklı olduğunu fark edebilirsiniz.

Davranışlardaki değişikliğe neyin sebep olduğu henüz tam olarak bilinmemektedir. Bebeğinizin büyümek için daha çok enerji harcıyor olması, daha fazla yorulmasına ve bunalmasına sebep oluyor olabilir. Ayrıca bir teori de, bu davranış değişikliklerinin gelişiminde bir sıçrayışın meydana geleceğinin göstergesi olduğunu söyler. Bu büyüme evresi sürecinde ya da başka bir zamanda meydana gelebilir. Yani eğer bebeğiniz telaşlı ve huysuzsa, yeni bir gelişe olacak demektir. Emeklemek yada yuvarlanmak gibi….

Büyüme atağı sırasında ben ne yapabilirim?

Bebeğinizin neye ihtiyacı olduğunu izleyin ve ona bu ihtiyacını sağlamaya çalışın. Ekstra besleme, gündüz uykusu, sessizlik ya da kucak gibi…
Büyüme atağı evresinde, anne sütü emen bebekler sanki yeteri kadar süt ememiyor gibi görünebilirler. Endişelenmeyin; süt üretiminiz bebeğin ihtiyacı oranında artacaktır.

Eğer normalden daha fazla acıkıyorsa, vücudunuzun buna uyum sağlaması 1-2 gün sürer, o yüzden ilk başlarda can sıkıcı olabilir.

Bebeğinizi sık sık ve daha uzun emzirerek sütünüzün artmasını sağlayabilirsiniz. Bu dönemde dengeli beslenerek, bol sıvı içerek ve bu süreçte ailenizden arkadaşlarınızdan yardım alarak, kendi sağlığınıza da dikkat edin.

Eğer bebeğiniz biberonla besleniyorsa, mama bittiğinde halen aç görünebilir. Durumda eğer isterse ikinci kez biberon verebilirsiniz."

http://www.uykusuzanneler.com/bebeklerde-buyume-ataklari/

büyüme ataklarıyla ilgili bir yazıdan alıntı yapıyorum, ortak sorunumuz ne de olsa işe yarayabilir.

Bebeğinizin her daim kucak istediğini ve bıraktığınızda da ağladığını görebilirsiniz. Ya da uzanıp yattığında ve sakinken bile tedirgin ve ağlamaklı olduğunu fark edebilirsiniz.

Davranışlardaki değişikliğe neyin sebep olduğu henüz tam olarak bilinmemektedir. Bebeğinizin büyümek için daha çok enerji harcıyor olması, daha fazla yorulmasına ve bunalmasına sebep oluyor olabilir. Ayrıca bir teori de, bu davranış değişikliklerinin gelişiminde bir sıçrayışın meydana geleceğinin göstergesi olduğunu söyler. Bu büyüme evresi sürecinde ya da başka bir zamanda meydana gelebilir. Yani eğer bebeğiniz telaşlı ve huysuzsa, yeni bir gelişe olacak demektir. Emeklemek yada yuvarlanmak gibi….

Bebeğinizin neye ihtiyacı olduğunu izleyin ve ona bu ihtiyacını sağlamaya çalışın. Ekstra besleme, gündüz uykusu, sessizlik ya da kucak gibi…
Büyüme atağı evresinde, anne sütü emen bebekler sanki yeteri kadar süt ememiyor gibi görünebilirler. Endişelenmeyin; süt üretiminiz bebeğin ihtiyacı oranında artacaktır.

Eğer normalden daha fazla acıkıyorsa, vücudunuzun buna uyum sağlaması 1-2 gün sürer, o yüzden ilk başlarda can sıkıcı olabilir.

Bebeğinizi sık sık ve daha uzun emzirerek sütünüzün artmasını sağlayabilirsiniz. Bu dönemde dengeli beslenerek, bol sıvı içerek ve bu süreçte ailenizden arkadaşlarınızdan yardım alarak, kendi sağlığınıza da dikkat edin.

Eğer bebeğiniz biberonla besleniyorsa, mama bittiğinde halen aç görünebilir. Durumda eğer isterse ikinci kez biberon verebilirsiniz."

Bu büyüme atağını sanırım biz yaşıyoruz. İki gündür sütüm azalmış gibi geliyor sanki yetmiyor sık sık emmek istiyor. Doymuyor gibi. Hep kucakta dolaşsın bakınsın istiyor. Karnı tok olsa da mızıldayıp duruyor. İnsan bunalmaya başlıyor belli bir saatten sonra. Bende doymuyor mu acaba diyorum. Gögüsler terbiye olurmuş öyle mi oldu acaba gögüslerim yumuş yumuş eskisi gibi dolmuyor:KK12:

Bu büyüme atağını sanırım biz yaşıyoruz. İki gündür sütüm azalmış gibi geliyor sanki yetmiyor sık sık emmek istiyor. Doymuyor gibi. Hep kucakta dolaşsın bakınsın istiyor. Karnı tok olsa da mızıldayıp duruyor. İnsan bunalmaya başlıyor belli bir saatten sonra. Bende doymuyor mu acaba diyorum. Gögüsler terbiye olurmuş öyle mi oldu acaba gögüslerim yumuş yumuş eskisi gibi dolmuyor:KK12:

aslında büyüme atağı bütün bebeklerin hemen hemen aynı dönemlerde yaşadıkları şey ama biz anneler bebekteki huy değişikliklerinde hemen hasta olduğunu düşünüyoruz, tedirgin oluyoruz. oysa ortada bir hastalık yoksa bu büyüme atakları etkili oluyor bebek davranışlarına. ben de kızımda geçen haftalarda yaşadım.

büyüme atağından bahseden bir internet sitesi var bir anne okuduğu kitaptan paylaşmış orada büyüme atakları dönemleri şu şekilde verilmiş;

"Kitaba göre 10 adet büyük büyüme atağı dönemi var.

1. 4,5 – 5,5 haftaları arası, 5. hafta en kötüsü, 6. hafta en iyi zamanı
  2. 7,5 – 9,5 haftaları arası, 8. hafta en kötüsü, 10. hafta güneşli
  3. 11,5 – 12,5 haftaları arası, 12. hafta en kötüsü, 13. hafta güneşli
  4. 14,5 – 19,5 haftaları arası (Evet biliyorum artık uzamaya başladı), 17. hafta en kötüsü, 21. hafta güneşli
  5. 22,5 – 26,5 haftaları arası, 26. hafta en kötüsü
  6. 29 ve 30 uncu haftalardaki huysuzluğun sebebi büyüme atağı değil bebeğinizin mesaefeleri öğrendiği, annenin yürüyüp uzaklaştığını öğrendiği zaman, 31. hafta güneşli
  7. 33,5 – 37,5 haftaları arası, 36. hafta en kötüsü, 39. hafta güneşli
  8. 41,5 – 46,5 haftaları arası, 44. hafta en kötüsü, 49. hafta güneşli
  9. 50,5 – 54,5 haftaları arası, 53. hafta en kötüsü, 58. hafta güneşli
  10. 59,5 – 64,5 haftaları arası, 61. hafta en kötüsü, 66. hafta güneşli
  11. 69,5 – 75,5 haftaları arası, 72. hafta en kötüsü, 79. hafta güneşli "

göğüslerin yumuşaması da normal, ilk haftalardaki gibi sert, dolu dolu olmuyor sonraları ama bu sütün olmadığı ya da yetmediği anlamına gelmiyor, benim ilk çocuğumda da şimdi de ilk aydan sonra o doluluk gitti ama süt miktarında bir azalma yok, yetiyor, ilk çocuğumu 2 yıl emzirmiştim yani o yüzden memede yumuşaklık bir problem değil, rahat ol, bol su içmeye devam et, stresten uzak dur yeter sütün olması için.

Canim seni cok iyi anliyorum insallah gececek bu gunlerimiz 2gundur ben de isyanlardayim annem esin ne zaman geliyor kiz isten gelmeden gidelim yemek yapalim hava kararmadan gidelim diyip duruyo bu arada kiz kardesim 30yasinda. Diger kardesim uni.den geldi o da yaninda hic korkulmayacak bi yerde oturuyoruz. Kocam desen yok okuldu yok macti yok hakemlikti derken 8den once gelmiyor en son dun esime patladim bugun torenden gelip 1 saat sonra antrenmana gidecekmis sonra da hakemlik varmis torenden gelince annemleri gondercem sen de ne zaman gelirsen gel ben bakarim 3cocuguma da dedim biktim herkese muhtac olmaktan yalvarmaktan dedim ogleden sonrakileri iptal etmis senin kizin gibi benim ikizler de uyumuyor hic birini uyutuyorum onu yatirirken digeri uyanmis oluyor onu aliyorum su an ikimiz de depresyondayiz sanirim ben kendimi gercekten normal gormuyorum bi tek kk.ya bakarak yazarak biraz rahatliyorum emzirirken sallarken tel.i aliyorum elime hemen. Oglen yemegini yemem en erken 3. 3e kadar acligimi abur cuburla gecistiriyorum yemek yok ki yiyeyim. Daha cok kilo aldim

Allah yardımcın olsun, etrafında anlayışlı ve yardımcı insanlar olmayınca ikiz bebeklerle uğraşmak zor. bir yardımcı mı tutsan acaba hiç değilse yarım gün gelse evine. maddi olarak imkanın varsa bir yardımcı tut bence böylece anlayışsız eşe dosta da minnet etmemiş olursun.

Aynen esimde bunaliyo aslinda gece oglani felan uyutuyo haftaici ama sonucta gunfuz aksam 8e kadar disarda zaten oglsn 9 10 gibi uyuyor.makarnanin dibi tuttu demin kiz catliycak gibi agliyo..uykuya gecmesi saatlerimi aliyo uyumasi 1 saat bile degil..kanguru aldim bakalim onun icine koyup oglani disari cukaraniliesem tabi kiz durursa..

Ahh senin iki kati zor arkadasim

Allah kolaylık versin. yetememek duygusu çok üzüyor insanı ama yapacak bir şey de yok, eş dost yardımcı olursa hiç değilse yemek yaparak, evi temizleyerek, sen de bebek ve oğlunla ilgilensen sadece ne iyi olur. ya da durumun müsaitse bir yardımcı alsan ev işleri için. benim aklıma gelen çözüm yolu bu oluyor böyle durumlarda, yani hiç değilse ev işleri ve yemek konusunda bir yardımcı tutmak, böylece anne sadece çocuklara yoğunlaşabilir ve dinlenebilir.
bir de bebek huysuzlandığında ben kanguruya koyup işlerime devam ediyorum biraz faydası oluyor, bazen orada uyuyor da, sen de yemek yaparken falan alsan kanguruya durmaz mı acaba oğlunla da yemek yaparken ona da bir şeyler yaptırarak, beraber yemek yapalım diyerek işin içine katsan böylece birlikte vakit de geçirmiş olursunuz, zaten çocuklar mutfakta uğraşmayı da severler.

Benim kız doğduğundan beri büyüme atagında demekki :D :D

Kizlar bebegim 3 aylik. 1,5 ay sonra ise baslamam gerekiyor, ucretsiz izin de alamayacagim. Bebegim icin evde bakicimiz var yatili. Benim korkum bebegimin beni unutup bakiciyi annesi yerine koymasi... O kadar kafama takiliyor ki bu durum... Simdi bile bebek benden cok bakiciya bakiyor, inanin bakiciyi kiskaniyorum... Bir yerde gozum arkada kalmayacak cunku bakici ve bebek iyi anlasiyorlar. Ama yavrum benim onun annesi oldugumu unutur diye cok korkuyorum... Ya onu annesi zannederse? Maalesef ise donmek zorundayim kredimiz var cunku. Ne dusunuyorsunuz? Boyle bir sey olur mu, bebegim beni unutur, sevmez mi??

Ayy iki gundur mahvoldum. Surekli kucakta durmak istiyor mamayi da azaltti biraz. Cok bunaldim ya karnini tam doyurmadan uyudu yine. Bu kez de benim icim rahat etmiyor ac diye.

ahahahahahhahh kızlar bakın nebuldum:-)

Eklentiler

• Screenshot_2016-04-23-14-58-37-1.webp
    Screenshot_2016-04-23-14-58-37-1.webp
    34,1 KB · Görüntüleme: 72
Back
X