2016 Şubat Anneleri

Gece bebekleri uzun uyuyan arkadaşlar gündüz uykuları nasıl bebişlerinizin? Bizde düzen diye bişey yok 2.5 aylık ama günü gününe uymadığı gibi gece en faxla 3 saat uyanmadan uyumuştur binde bir oda :KK43: ama gündüz birer saat birer saat uyuyo gibi

Beimki uzun gündüz uyumuyor canım. 1 buçuk saatte bir Yarım saat veya 45 dk. Uyuyor ama dalmıyor. Sallamali uyuyor. Birakup bi is yapamiyorum.Şekerli yor yani. Ama o sekerlemeyi yapmadan da durmuyor.

Kızlar onu bunu bırakın da ig de filan bakıyorum. Kimse bebişini sallamiyor gibi. Sallamadan uyumuyor bizimki. Çoook uykusu varsa iki tık tık sallamayla uyuyor. İnat ederse salla babam salla. Yonca bambam aldık fena mi ettik ne. Yakında sigmayacak ama çok feci alıştı. Park yatak denedik sevmedi mesela... Sizinkiler nasıl uyuyor Allah aşkına?:anne:

Kızlar onu bunu bırakın da ig de filan bakıyorum. Kimse bebişini sallamiyor gibi. Sallamadan uyumuyor bizimki. Çoook uykusu varsa iki tık tık sallamayla uyuyor. İnat ederse salla babam salla. Yonca bambam aldık fena mi ettik ne. Yakında sigmayacak ama çok feci alıştı. Park yatak denedik sevmedi mesela... Sizinkiler nasıl uyuyor Allah aşkına?:anne:
Ben de gündüz uykularını hep sallayarak uyutuyorum. Hatta indirirsem açıyor gözleri. İş miş hak getire.

huzurunmeraklisi huzurunmeraklisi az önce cevap yazmışım ama çıkmamış. Canım arkadaşlar kulak çubuğu falan yazmış ama ben kulağın içi temizlenmez diye biliyorum. Kir kendini zamanla dışarı atar onu da banyoda nemlenince silersin. Biz büyükler bile kulak temizleme kullanmamalıymışız ya ben ben temizlemiyorum bebeğinin kulağının içini.

Benimki susmuyor da canım. Anlatırlardı arabada gezdiriyoruz diye hade be der şaşirirdim. Onlardan olduk ikidir. Ağlama krizi geliyor anlıyoruz zaten. Acik buyuselerdi. İnşallah büyüme atagidir da geçer birkaç güne. Huyuysa yandik :işsiz:
Valla huya çevirmesinler mümkünse ne yapacağımı şaşırıyorum dışardan biri görse delirmiş mi bu ne yapıyor der o derece şebeklik yapıyorum ağlamasın sussun diye ama yok memede de durmuyor benimki eşimde bırak 5 dk.ya susar üzerine çok düştüğünden yapıyor artık ilgiden anlamaya başladı diyor da ağlarkende nasıl bırakılır :anne:

Son düzenleme:
Canim tabiki de guzel anlari paylasicaklar, ne kadar guzel... olur mu hicte ayip etmezler, her an guzel degerlendirilmeli ve bebekle olan her an cok ozel, kendi bebegim olmasi gerekmez.. sakin ha yanlis anlasilmasin ben cok sevinirim. Belki cok zaman geciremiyorum ama her aninin tadini cikariyorum bebegimle. Herkesin hayati farkli, herkes kendi kaderini yasar ve yasamakta ozgur. Ben toplum baskisina hic maruz kalmadim, cunku izin vermem :) Benim cizgilerim var, bunu ailemde dahil herkes bilir ve bu yuzden herkese tavsiyem izin vermeyin konusmalarina, kalbide kirilicaksa kirilsin ben adami cok pis bozarim :KK53:
Canm ya ben takıyorum yani çocuğun uykusu gelse ağlasa sütün yetmiyo bak aç çocuk diye diye bu hale getirdiler.. Bu kocakarıları toplayıp yakmak lazım :sinirli:

Dün akşam fotoğraflara bakıyordum. Daha küçükken ben de öyle uyuturdum mest olurdum. Şimdi benimkisi öyle rahat etmiyor ayağımda uyuyor :işsiz:
Şimdi ne kadarlık canm senin bebiş
Ben kaynatmiyorum canim dr ya kaynayip soğumuş su ya da guvendigin içme suyunu kullan dedi kendi içtiğimiz su. Icinde bi sey varsa emzirme yoluyla zaten bebeklere gececek Allah korusun. Icin rahat etsin diyorsan her gün sabahtan kaynat bi kaba koy sogusun kullanmadan önce az ısıtıp verirsin ben çok fazla mama vermiyorum kaç defa kaynattim kac gün kullanmadım döktüm
Canm ben mama verdiğim için çok lazım oluyo içme kaynak suyu kullanıyodum ama kaynatıyodm yine de bundan sonra ılıtıyım bari çok sağol

ilk bir ay yatağa kou uyusun modundaydık, sonra hafif pış pış derken
gündüzleri kucağımda hafif sağ sol yapıyorum 10 dakika sürüyor tabi çok uykusu varsa
uyumayacak olursa ayağımda sallıyorum 10 dk
ve bizim hala kundak meselemiz var, o olmadan uyumayız uyusakta 10 dk sürer o uyku

huzurunmeraklisi huzurunmeraklisi az önce cevap yazmışım ama çıkmamış. Canım arkadaşlar kulak çubuğu falan yazmış ama ben kulağın içi temizlenmez diye biliyorum. Kir kendini zamanla dışarı atar onu da banyoda nemlenince silersin. Biz büyükler bile kulak temizleme kullanmamalıymışız ya ben ben temizlemiyorum bebeğinin kulağının içini.

hımm haklısın ben doktorumada sorayım bi

Çok denedim bıraktım yanında pişpişladim ninni açtım sessiz ortamda bıraktım sonuç ya park yatakta ya ayağımda... Uyumuyor çocuk... Napim... Gündüz böyle sallarsam kırkbeş dakika bir saat 4 kez filan uyuyor sabah 8 den akşam 8 e kadar... Yoksa ağlıyor uyuyamadigi için :KK43: şimdi de ayağımda uykuya geçemedi ;( uyusunlat da canım
.

Heyyytt neler olmuş burada yaaaa :duduk:

Kızlar burada biz herşeyi paylaşıyoruz. Yaşadığımız sıkıntıları mutlulukları.. ama doğru ama yanlış.
Tv de duyduğumuz haberleride paylaşıyoruz. Bunda bir art niyet yok ama biz anneler olarak herzaman duygusal olduğumuz için alınabiliyoruz bu çok normal. Ama bunu karşılıklı tartışma haline döndürmemek lazım.
Burada herkes bebegine yaptığı şeyleri paylaşıyor ya.. o anneye göre doğru bir davranış ama bana göre yanlış davranış. Yinede herşeye müdahale etmiyorum. Çünkü o onun bebegi. Ama doğru ama yanlış. Bir anneye herşey mübah. ;) ;)

Birde herkesin hassas olduğu noktalar başka o yüzden yazarken biraz daha duyarlı olursak daha iyi olur.

Mesela benim hassas noktamda sezaryen.. sezaryen ile doğan çocuklar çok hasta olur derler. Benim oğlan hasta oldukça bak işte normal doğum olsa bu kadar hasta olmazdı falan diyorlar. Üzülüyorum ne olurduda normal olsaydı diye... Ama olan olmuş. Yapacak birşey yok.

Yani diyecegim durduk yere birbirimizi kırmayalım. Annesütü yada mama.. önemli olan çocuğun saglıklı olması..
Hepimizin sapasaglam bütün organları yerli yerinde bebeklerimiz var. Ne kadar şükretsek az.
Allaha çok şükür.
Son olarak buradaki herkesi seviyorum. Sonuçta bu kutlu yolculukta birbirimize yoldaşlık ettik arkadaşlık ettik. Hepiniz iyiki varsınız :KK19:

canım benim kayganam bana geldiği gibi kızı dizine yatırdı sallamaya başladı bende sallıyorum artık..ama öyle çok sallamıyorum..bazen kucakta uyuyo bazen memede bazen ayağımda..daha çok pışpışlar tarzda sallıyorum ama yapacak bişeyimde yok..bebeği öyle sallabaş modunda sallamadığımız sürece sıkıntı yok..
not:doğurmadan önce"bebek sallanmak nedir bilmez alıştırmadığın sürece" diyen bir insandım ama şunu anlamamışım bu bebekler zaten karnımızda yeterince sallanmaya harekete alışıkk oyüzden hafiften d3 olsa sallandığında uyuyolar."
büyük konuşmamak gerekmiş:anne:

ilk bir ay yatağa kou uyusun modundaydık, sonra hafif pış pış derken
gündüzleri kucağımda hafif sağ sol yapıyorum 10 dakika sürüyor tabi çok uykusu varsa
uyumayacak olursa ayağımda sallıyorum 10 dk
ve bizim hala kundak meselemiz var, o olmadan uyumayız uyusakta 10 dk sürer o uyku

hımm haklısın ben doktorumada sorayım bi
Canım kulak çubuğu ile kulak temizleme bizim içinde bebekler içinde zararlı. Çünkü temizlerken içe ittirmiş oluyoruz. Benim kulağım tıkanmıştı doktor yıkadı ve kesinlikle kulak çubugu kullanma demişti. Sadece dışından ıslak mendille temizle. İçindeki dışa çıktığı zaman al demişti.
Bende bebekte kulağın dışına çıktığı zaman çengelli iğnenin arkası ile alıyorum onu oradan. İçine birşey sokmuyorum

Canm ya ben takıyorum yani çocuğun uykusu gelse ağlasa sütün yetmiyo bak aç çocuk diye diye bu hale getirdiler.. Bu kocakarıları toplayıp yakmak lazım :sinirli:

Şimdi ne kadarlık canm senin bebiş

Canm ben mama verdiğim için çok lazım oluyo içme kaynak suyu kullanıyodum ama kaynatıyodm yine de bundan sonra ılıtıyım bari çok sağol
Canım içine sinmezse kaynat suyu soğusun koy bir şişeye mama yaparken ılıtıverirsin. ;)

Hayırlı kandiller sevgili anneler... Rabbim anneciligumizi farklı yerlerden farklı şekillerde sınıyor bence de... Rabbim büyük sınavlardan korusun... Birbirimizi yanlış anladigimizi düşünüyorum çünkü burada aslında kimse diğerini kırmak için yanıyor ve yazı dili olduğu için de bazen yanlış anlaşılmak daha kolay oluyor... Sonuçta vurgu tonlama vs yok :( kimse kırılmasın... Daha çok şey paylaşacağız. Çok mutlu haber verip kötü habere ( Allah gostermesin) uzulecegiz...

Hayırlı kandiller... Rabbim dualarda bulusmamuzi nasip etsin... Ve inşallah evlatlarımızı bu ülke için, dinimiz için, milletimiz için hayırlı evlatlar olur... Alp olurlar...

Hayırlı kandiller sevgili anneler... Rabbim anneciligumizi farklı yerlerden farklı şekillerde sınıyor bence de... Rabbim büyük sınavlardan korusun... Birbirimizi yanlış anladigimizi düşünüyorum çünkü burada aslında kimse diğerini kırmak için yanıyor ve yazı dili olduğu için de bazen yanlış anlaşılmak daha kolay oluyor... Sonuçta vurgu tonlama vs yok :KK43: kimse kırılmasın... Daha çok şey paylaşacağız. Çok mutlu haber verip kötü habere ( Allah gostermesin) uzulecegiz...

Hayırlı kandiller... Rabbim dualarda bulusmamuzi nasip etsin... Ve inşallah evlatlarımızı bu ülke için, dinimiz için, milletimiz için hayırlı evlatlar olur... Alp olurlar...
amin canı.. amin:KK51:

Gece bebekleri uzun uyuyan arkadaşlar gündüz uykuları nasıl bebişlerinizin? Bizde düzen diye bişey yok 2.5 aylık ama günü gününe uymadığı gibi gece en faxla 3 saat uyanmadan uyumuştur binde bir oda :KK43: ama gündüz birer saat birer saat uyuyo gibi

Canim benimki aksam 22.00da uyuyor sabah 7de kalkiyir sonra emiyor altini degistiriyorum biraz oynuyoruz 9 gibi geri uyuyor 11de kalkiyor sonra saat 17.00a kadar ayakta arada 5dk dalip uyanma seklinde. 17.00gibi uyuyor 20.00a kadar sonra 22 ye kadar ayakta ve uyku :)

Eli hwp ağzında ama bakmadım kabarma var mı diye. Bizimki pek yumuşak huylu değildi zaten ama 2 saatte alarm gibi emerdi. Şimdi 5 dk zorla 3 gündür filan.geceleri de morarana kadar bu kriz geliyor.emse rahatlıyor ama memeyi reddediyor sipa. Bi bakayım bakiim damagina. Daha dişe erken değil mj yahu:işsiz:

Canim 2 ayda ancak cikabiliyormus simdi basladi ama 4 aydan once cikmaz dedi annem falan :s benimde 4 aylikken cikmis disim :(

Back
X