İronik..memnun olmadı zaten hep mükemmeliyetçiliğinden oluyor bunlar.değmez de işte insan bir raddesine sonra yeter diyor.Allah sabır versin bize ne diyelim...oturduğum yer sanki memleketim.ben de Doğuda görev yaptım taa dağ köyünde.iyi ki öyle bir yerde değiliz.nolurduk bilmem.Canim üzülme bende de var ondan:) artık takmıyorum 2 haftadır konuşmuyoruz hatta. ben atamamisken söz konusu benim atanmama durumum tek maaş olmamızdi atandim bu defa atandigim yer söz konusu oldu yani hiç bi şekilde tatmin olmuyor beyefendi ki Başkante atandim keşke memleket olsaymis . şu an doğuda bi yerdeyım beni buraya getirdı ses etmedim hiç ilk yıl kimseyi tanımıyordum sadece evdeydim gene kıymet bilmedi üzerime geldi. benimkiMde de var hep ailemi çekistirme bi tatminsizlik ki ailem her zamn arkamda durdu arkamızda durdu ama hep haklarını yedi. aman artık hiç takmıyor kendimi Üzmeye değmez.
Evet meme boşaldıkça terbiye olur ve bebeşin istediği kadar süt üretimi yapar. Ben o sayfada okudum. Eğer çalışan anne dğilseniz sağım yapmayın diyor. Memeler çok dolduğun de Bebek ön sütü fazla almasın diye meme rahatlayana kadar elle sağım yapın yazılmıştı.Ben de sagdikca göğüs boşaldıkca artar diye biliyorum her yerde farkli bir şey yazıyor ya
Eşyalı evin fırını yokmuş.düne kadar olsun diyordum.sabah dedim fırınsız gitmiyorum.ben çocuklu insanım.elime kolay geliyor fırın yemekleri,ya al ya da aldır dedim.artık hiçbirşeye olsun demicem.ailesi oturduğumuz evin peşinatını vermişti.sonraki oğullarına da yapcaklar.sorumluluk edindiler...2 yıl sudan tartışsak onu hatırlattı nankör diye...hiçbirşey söylemezsem iyiyim gözünde.zaten eskisi kadar da söylemiyorum.yoruldum canım ya...Canım çok üzüldüm yasadiklarina ne desek bos Allah yardimcin olsun sakin bi an kolla ve neye uzuldugunu seni anlamasi gerektiginj anlat vee madem kocan esya istiyor al gitsin en axindan git her seyin en pahalisini goster bunlari begendim al de. Kendi dusunsun. Millet memur hatta ogretmen es ister seninki de sana mi sovuyor
Ay vallahi daraldım. Gidip benimkinden özür dilicemKim istemez lüksü Allah aşkına...ama az buz değil ki ancak bu evi bulduk.ötekilerin Eşyası çok kötüydü.merkezde ve sahile yakın.1000 tl kirayı 900 e düşürdü.900 ya yani az para mı...napalım.bende hata diyor sizi düşünüyorum.sinekliği yokmuş camında,işte vs vs şimdi hatırlamıyorum daha birsürü şey...
Ben de istedim ki zaman kaybetmeyelim de o kadar yolu git gel çekmesin.bebek için temiz olsun yeter.yataklar hiç kullanılmamış ve ben 6 aylık oturcağım yer için ne istiyim.
Evet biliyor nasıl incindiğimi.anne olmadan önce geri kalan herşeyi söylerdi.şimdi anneliğime sıra geldi.
Akşam ne yemek yapsam diye düşündüğüm sıradan bir hayatım var.ona hiçbir zaman fazlası için baskı yapmadım.yetindim.daha ne istiyor.şu an oturduğumuz ev bizim zaten Hamdolsun.diyor ki moralim bozuk olunca yükseltmiyorsun.eve gelirken telde de anlattım.o ev geçici neyin kıyasını yapıyosun dedim.napim ben yani...yüzünü okşayarak sakin ol dememişim.kadın dediğin yumuşatır dedi.de konuşuyorduk zTen öyle bir durum yoktu ki.
Sonra iş kadınlığa geldi.3 ay olmuş da yaklaşmamışım kendi irademle..soğuttu ki beni kendinden.e zaten öyle istekli bi dönemde de değiliz doğum sonrası.
Kimsen yok diyor.sırtımdan vuruyor her seferinde.hep babanlar yüzünden...evet yok kalmadı maalesef...Arkadaşlarım bambaşka yerlere dağıldı.komşu desen yok.iş ark e okula gitmiyorum kendi halinde herkes.ailem desen evet öyleler.
Bana değer vermiyor ki...hissetmiyorum.her kavgada çocuğa acıyor.gideceksen onu bırakıp git nereye istiyorsan diyor.
Maaş kartım da ondaydı.bu sabah dedim ki senin sunduğun bu imkanlar yeter bize Kartımı ver dedim.veremem ekonomimiz müsait değil dedi.o benim hakkım dedim madem mesleğime laf edip senin imkanlarınla buradayız böyle yaşıyoruz( sanki 2-3 katlı hizmetçili evim var) benim imkanlarıma gerek yok dedim.ver de bari harciyim.
Böyle...Gözlerim ağrıyor ağlamaktan
Ben de öyle dedim haykırarak.taklidimi yapıyor Karşımda.hareketlere bak kadın gibi dedim.keşke sen de biraz kadın olsan dedi.herkes çocuk doğuruyormuş.onunla kadın olunmuyormuş.beni hırpaladıktan sonra(tokam Kırıldı hatta) dedim sen erkek misin...bu tavrınla mı adam olduğunu sanıyorsun dedim...maiii canim guzek bi isin ve evladin var ayakta kalmaya gucunde sen egildikce o büküyor seni.. Kambur olmus sırtında adam.. Evladınada yazık bence o evlada yazıksa oyle bir babasi oldugu icin olsa gerek. Azla yetinmeyi bilen bir annesi var. Of cok sinirlendimmm. Ezdirme kendinii..
Benimkisi için tahminin var mıayy kızlar sizleri okurken hep kullanıcı adlarınızın anlamlarını, nasıl oluştuğunu merak ediyorum, ben üye olurken Çelik'in Dilberim şarkısı mı ne çalıyordu, öylesine aklıma gelmişti. :))
Bizimki yarım gün yapamayınca kıvrım kıvrım kıvrandıKızlar yardımlariniza ihtiyacım var bebeğim 11 gündür kaka yapmıyor kulak çubuğuyla uyardım etki etmedi dün fitil koymaya çalıştım izin vermedi yarısından daha az koyabildim ancak o da etki etmedi hala kakasini yapmadı. Zeytinyağı isittim karnına masaj yaparak sürdüm gene ise yaramadi ne yapabilirim başka
Canm mamayı nasıl bıraktırıyosun.. Bende sütüm artsın mamayı bırakıyım diyorum ama nerden nasıl başlıycamm bilmiyorum
Ben de öyle dedim haykırarak.taklidimi yapıyor Karşımda.hareketlere bak kadın gibi dedim.keşke sen de biraz kadın olsan dedi.herkes çocuk doğuruyormuş.onunla kadın olunmuyormuş.beni hırpaladıktan sonra(tokam Kırıldı hatta) dedim sen erkek misin...bu tavrınla mı adam olduğunu sanıyorsun dedim...
Gözümde canlandırdım anlattığını...ya adam zâten geç giriyor eve.nerden başladı merkezde işe.eve yakın tarafta çalışıyordu.kıdem verdiler.üç Kuruş daha fazlası için yorgunluğunun ceremesini bana çektiriyor.Ay vallahi daraldım. Gidip benimkinden özür dilicem
Birincisi evet yazık ettin sen için değil , babasından ötürü !
Ay kusura bakma bende benimkine kızgınım da azcık acımasız olabilirim.
Tamam İçerlemiş olabilir ama şuanki şartlar geçici neden büyütüyor ki.
Ay vallahi erkeklerin lohusa tribi daha çekilmez oluyor. Takma sen dik dur. Analığına laf ettrme !
Çok bilşyorsa analık yapsın. Elimizden gelen bu.
sen dik dur, salma kendini. Ve gerçekten ailenle ilgili konularda hatalı da olsalar laf söyletme.
Açık kapı vermemek gerek eşlere eşlerin ailelerine. Çünkü en ufak şeyde bunu kullanıyorlar. Bende yapıyordum eşime başta ama artık yapmamak için çaba gösteriyorum.
Yan komşumuz da her gün aileleri için kvga ediyorlar.
Bir gün gidip ayıracam ailenizi işin içine sokmayın siz başka bir ailesiniz artık yolunuza bakın diye.
İlişki konusunda valla geçen okumuşsundur. Çoğumuz sarıkız, karakız, alacakız sütçü ineği modundayız.Aklımızın ucundan birşeylerin geçmesi için destekçi olmaları gerekiyor.
Ben her sefermde böyle söylüyorum.
Valla arkanda koskoca şubat anneleri varhiç kimsen yoksa önce Rabbin var. Sonra elinde kapı gibi ana duası var
Hiç unutmam babm bir gün yüklü bir miktar para geçiyor eline. Annem o paradan bir künye almasını istiyor. Cimri babam almıyor ve annemi çok kötü kırıyor. Babam evden çıkarken annem "inş o para ile eve gelmezsin" diyor.
Çok şükür babam eve gelebiliyor ama para gelmiyorparayı çaldırıyor
İşin komiği cüzdan 8 sene sonra bulunuyor :/
Tabiki doğru dua etmek lazım! Annem yaptığı hatayı farketti ama kırık kalp ile yapılan duaların geri çevrilmediğine inanırım ben:/
Büyük ihtimal izne ayrılırım ben de canım.inşallah olur ama hiç açılmadı şimdiye kadar.aynen canım ya kızım iyi ki var.kucağıma aldım onun omzunda Ağladım.birlikte oynadık sonra artık oyuncaklara tepki veriyor...temeli bozuk yere bina diktik galiba ama iyi ki var.iyi ki benimle...Kiyamam canım benim... Sığınacak liman mi arıyorsun bir gulusleri yeter canım benim. Bos ver... Bir de ailenle iletişimini artık yansıtma eşine boş ver. Ben iki tarafı da birbirine iyi anlatırım. Çünkü ben affederim de iki taraf belki affedemez diye... İngilizce ye mutlaka açık bulunur canım. Nerdesin ki olmuyor açık. İnşallah olur canım. Olmazsa da bir yıl ayrıl ücretsiz e. Arkadaş ayrıldı esi çok zorlandı :) yalvarıyor başla diye :)))
Her daim yaz. İçine atma canım...
Biz ne çok hata yapıyoruz, günümüzü gün edecektik o olacaktı:/Gözümde canlandırdım anlattığını...ya adam zâten geç giriyor eve.nerden başladı merkezde işe.eve yakın tarafta çalışıyordu.kıdem verdiler.üç Kuruş daha fazlası için yorgunluğunun ceremesini bana çektiriyor.
Ben sırf kenarda birşeylerimiz olsun diye sağa sola borç takacağımıza yatırım yaptırdım ona hep.gidip lüks araç alacağına ev aldırdım şimdi 2 katı kardayız şu an satsak.önceden her ay bluz alırdım kendime veya başka bişey.ben evim için eski hayatımdan nasıl vazgeçiyorsam o da buna Kıymet verecek.kadınlık yatakodasında olmuyor.hala kızgınım da kusura bakma canım...birşey anlatırsın gözü telefondadır.iletişim yok.sonra kalkmış bana elimi bile tutmuyor diyor.sen önce yine sineklenecek çöpler balkonda bi ben demeden at Şunları her sabah.evle ilgisi yok.akşam yemeğinde bile telefonda birileriyle iş konuşuyor.yetmiyor bana da anlatıyor.gıkımı çıkartmadım ya..
Ah sorma zaten ailem bunları onun gözü önünde yaşatmasaydı böyle olmazdı...
Bol bol oku çıkınca ve Bebek arabasında uyanık olsa bile yüzünü kapat Can'ım.Kızla burda sizden duyuyorum avm ye gidenler var bebekleriyle ben de bugün çok sıkıldım avm yakin hava fena değil gideyim dedim eşim de ordaydi bi yemek yeriz değişiklik olur dedim ama gitmemele gelmem bir oldu resmen. Yemeği doğru düzgün bitiremeden bizim kiz ciyak ciyak ağlamaya başladı bebek odasında da sakinlestiremedik taksiyi beklerken uyudu. Bi saate geri evdeydik. İnanılmaz nazar alıyor dışarı çıkmak işkence oluyor napicam bilmiyorum eve hapsolduk resmen
mükemmelliyetciyse en iyisini yapsın sunsun sana madem. aynen bende konuşmadıgimda ve her şeye evet olur dediğimde anlasiyoruz zıt bi şey dedim mı ben çok kötüyüm:) onların ailesinin yaptığı pek kıymetli oluyor canımEşyalı evin fırını yokmuş.düne kadar olsun diyordum.sabah dedim fırınsız gitmiyorum.ben çocuklu insanım.elime kolay geliyor fırın yemekleri,ya al ya da aldır dedim.artık hiçbirşeye olsun demicem.ailesi oturduğumuz evin peşinatını vermişti.sonraki oğullarına da yapcaklar.sorumluluk edindiler...2 yıl sudan tartışsak onu hatırlattı nankör diye...hiçbirşey söylemezsem iyiyim gözünde.zaten eskisi kadar da söylemiyorum.yoruldum canım ya...
Afra48 bende mamayı bırakıp anne sütüne ağırlık veriyorum facede emziren anneler grubu var oradan yardım aldım ve bayağı mamayı azalttım bakalım tartı ne dicek
Canm face hedabım yokki .. Allah rızası için bana da yardım et lütfenCanımm kademeli olarak azaltıp bi nevi emzirme kampı yapıyorum mamanın yerini sütüm daha da artsın diye. Facede emziren anneler grubu var ben oradan yardım aldım. Ben 3 aylık daha yeni olacak bebeğime 120 cc mama veriyordum şuan 50cc ye düşürdüm. Bakalım aylık kontrolde ne kadar kilo almış görücem haftaya. Sende o gruba üye ol istersen ya da tam detaylı ne kadar verdiğini ve kilo oranlarını yazarsan bende de yardımcı olurum. Orada tüm yorumları ve postları okuduğumdan bayağı bilgi edindim çünkü
Hemen okuyorum canm çok sağolhttps://instagram.com/p/BFE2d3gkWSW/
Mamayı bilmiyrum ama Biberon bıraktırma yöntemi olarak bunu okudum sabah, çok mantıklı geldi.
S sbhr Kızlar benim ablamın oğlunnda utangaç testisleri vardı. Doktor ; çocuk uyurken bak testisler aşagıdamı demişti. Çünkü uyanıkken yoktu yukarı kaçıyordu.Uyurken aşagı iniyordu. Böyle olunca utangaç testis oluyormuş.
2 yaşına yakın ameliyat ettirmek istedi. Aynı anda sünnetide çıkaracaktı aradan.. ameliyat için narkoz verince testisler aşağı inmiş. O yüzden ameliyatla sabitlemediler. Sadece sünnet oldu. Bazı çocuklarda 15. 16 yaşına kadar inebiliyormuş.
Canım dışarda ağlayınca ben slinge ya da kanguruya bağlıyorum.uyuyor.belki sende de işe yarar.Kızla burda sizden duyuyorum avm ye gidenler var bebekleriyle ben de bugün çok sıkıldım avm yakin hava fena değil gideyim dedim eşim de ordaydi bi yemek yeriz değişiklik olur dedim ama gitmemele gelmem bir oldu resmen. Yemeği doğru düzgün bitiremeden bizim kiz ciyak ciyak ağlamaya başladı bebek odasında da sakinlestiremedik taksiyi beklerken uyudu. Bi saate geri evdeydik. İnanılmaz nazar alıyor dışarı çıkmak işkence oluyor napicam bilmiyorum eve hapsolduk resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?