değişiyor demek ki canim yediklerimiz de cok etkiliyor fun biraz fazla meyve yedim bugün artti kaka sayısi :)Benim oğlanın doğduğundan beri her bezi kakalı. Bir kaç haftadır tek tük olmadığı oluyor. Babası da kakalıymış ona çekmiş
Işık gecirmeyen store perdeler var bu yaz ben de ondan yaptirsam diyorum ama geç kalkinca da öğlen yatirmasi sıkıntı oluyor öğlen uykusu gecikince gece uyumak istemiyor zincirleme uyku düzeni bozuluyor ama çok güneş aliyor çocuk odası kararsızım halaAy yandık desene. Ben de seneye falan daha iyi olur diyordum. Bizim ki de sabah ezanla kalkıyor. Odasına panjur yaptırırım ben de gece sanar kalkmaz belki
oğlum beni bugün cok zorladı ama sanırım benim yüzümden
saat 1 de emzirdim aldık onu sanayiye ofis için ıvır zıvır bakmaya gittik
yolda ara ara hem emzirdim hemde uyuttum ama eve geldiğimizden beri çok mızmız
zor uyuttum şimdi
bu arada alt çenesinde beyaz bi nokta var doktora gösterdim diş mi diye benzemiyor dedi
ama 1 haftadır var ve cok huysuz acaba ne ola hafif tırtırlı gibi yada bana öyle geldi
Bende pazartesi gitmeye karar verdim canım çok ağrıyorHadi ya bana bisy olmaz demsti emzrdm bsyde olmadi
Ben yaptırtırdım cnm . Karartma stor. Benim çocuk odasıda direk sabah güneşi alıyor. Faydası oluyor ama panjur gibi tam karanlık olmuyor. Şimdi yatmıyor odasında bizimle yatıyor ama seneye görcez. Olmadı panjur yaptırcam.Işık gecirmeyen store perdeler var bu yaz ben de ondan yaptirsam diyorum ama geç kalkinca da öğlen yatirmasi sıkıntı oluyor öğlen uykusu gecikince gece uyumak istemiyor zincirleme uyku düzeni bozuluyor ama çok güneş aliyor çocuk odası kararsızım hala
Bana dr her mamada 1 damla zerin yagi ver demişti. Sin günler se vermiyorum.Arkadaşlsr kımsenın lafını dınleyıp bebege bırsey vermeyın ben gecen cok ısrar ettiler dıye bır cay kaşıgı kadar zeytın yagı verdım eşim cok kızdı beklerın bagırsak florasını bozuo sonra bır ıshal bor kabız oluyorlar sakın bır daha yapma dedı.
genç oldukları zaman:) çocukluk çağında da erkenden kalkıyorlar. çevremde tanık olduğum çoğu çocuk öyle:) daha çok uykusuz günler çekeceğizBen sabah kalktgnda cok kotu oluyorm yaaerkenden uyaniyo ne zaman 9a 10a kdar uyucak
HiiççBen sabah kalktgnda cok kotu oluyorm yaaerkenden uyaniyo ne zaman 9a 10a kdar uyucak
Sagol bilgilendirme için. Benimde içim içimi yiyordu hemşire bana d vit veriyorsun degilmi diye soruyordu bende evet arada diyordum. Ama düzenli ver diyor ısrarla halbuki hiç vermiyorum. Carlson vitamini istedim USA dan gelirse ondan verecegim inş.bıngıldak kısmını parmaklarla kontrol edebilirsin canım, cm olarak düşünmene gerek yok bıngıldağa parmak uçlarınla yumuşak mı sert mi anlayacak şekilde hafif bastırmak yeterli, palpasyon denilen muayene böyle yapılıyor burada önemli olan başın çevresinin büyümesinin her ay devam etmesi. kapanma hızı ve süresi her bebekte farklı ama ortlama 18 ay civarı kapanmayı tamamlaması lazım. ondan önce kapanan da oluyor. erken kapanması da eğer baş çevresi düzenli ve persentile uygun olarak büyüyorsa bir sorun teşkil etmez ama bıngıldak erken kapanır bir de baş çevresi büyümeye devam etmezse o zaman bir sorun varlığı düşünülür. ben d vit sadece 3-4 kere verdim sonra bıraktım her gün güneşlendiriyorum. kapanmıyor diye endişe etme yani baş çevresi persentilin üstünde ya da altında değilse kapanma süresine çok takılmamak lazım, allah korusun bir sorun görülürse doktor ya da hemşire söyler zaten. bir de bazen düzenli d vit kullananlara da bıngıldak erken kapanıyor verme artık d vit diyen doktorlar da oluyor. tamamen bebekten bebeğe değişen şeyler bunlar, esas olan bebeğin ay olarak ölçülerle uyumu.
Canım dişe benziyor çay kaşığının tersi ile minik minik vur bakalım tık tık yapıyormu yapıyorsa dişdir. Gözün aydınoğlum beni bugün cok zorladı ama sanırım benim yüzümden
zor uyuttum şimdi
bu arada alt çenesinde beyaz bi nokta var doktora gösterdim diş mi diye benzemiyor dedi
ama 1 haftadır var ve cok huysuz acaba ne ola hafif tırtırlı gibi yada bana öyle geldi
Çay bardağıyla su içirir gibi ağzına götür bardağı canım diş ise çıt çıt ses çıkacak alt damağı değdikçe :)oğlum beni bugün cok zorladı ama sanırım benim yüzümden
zor uyuttum şimdi
Geçmiş olsun. İnşallah herşey yoluna girer. Evliliklerde dönem dönem böyle sorunlar olabiliyor. Bu dönemlerimiz hiç sağlıklı karar verme zamanı değil. Lohusalıktan çıksakta ruh halimiz tam oturmuş değil. En azından benim için öyle :) hakkınızda hayırlısı olsun.Herkese selam güzel anneler...en son doğum haberimi vermiştim sizlere bir dahada yazamadim ne yazikki. En mutlu günümdu kizimi kucagima aldigim an ama sadece 40ima kadar surdu mutlulugum. Esimle bosanma karari alana dek, cok kotu bi 3 ay geçirdim. Sizleri takip ettim ama yazamadim. Sizlerle herseyi paylastik bunuda yazmak istedim. Suan iyiyiz yada öyle görmek istiyorum 3 ay ayri kaldik cok üzüldüm ama 2 evladim icin tekrar deniyoruz. Kusura bakmayin uzun oldu...
Yok yok sanırım o değildi ya parmaklarını izlemeydi ya da yuvarlanma diye hatırlıyorum:) izlemeye başladı fark ettim sağa sola da yuvarlanıyor artık:)Sormapirnç unu teklif ettiler de dokunuyor dedim diye bu kez mısır nişastası.
Zaten yemiyorun be alacak sütten bu çocuk diye de dertleniyorlar.
Ya bazen oluyor çabuk uyanıyor, bazen oluyor 4saat gündüz uyanmamışlığı oluyor. Anlıyorum karnı doymadığını. Ama emmek istemiyor. Çoğu zaman arandığında bekliyorum biraz daha acıksın da doğru düzgün emsin diye. Ama burada hemen alıp emzirmek zorundayım.
Dır dırlar başlıyor çünkü.
Zayıflıktan yana laf edemezler bizde topaç gibi bebek olmuyor zaten.
Ama sürekli aranması skıntı :/
"Bu çocuk aç!" Vizyonda
Elle kavrayamamaben bizimkinin kollarına şıngıraklı birşeyler aldım. Ya ondan ya da gelişim süreci bilmiyroum ellernin farkında artık. Tutma çabasında en azındn kolu eli var onun farkında
Geçen geldi o komşu çocupu ver de aşada sevelim dedi
Gel burada sev dedim
Az önce de teyzem çocuğun ağzına yoğurt sürdü.
Bakalım napacak derken hooppp bir baktım yoğurt hemen sildim. Buncağızdan ne olacak diyor
Ben şuan boşa aç kalıyorum
Allaammmm kendi çocuğu da alerjik bir bebek halbuki. Beni en iyi o anlamalı
ya canım o doktor dile benzemiyor demişte madem doktor olmuş ne olduğunu da söyleseydi yaoğlum beni bugün cok zorladı ama sanırım benim yüzümden
zor uyuttum şimdi
kv hızlı başlamış biftekle@bskn ay bugn benim teyzemde cocuga peynir verdi yaa deli oldm yok verme dedm kac kere bsy olmaz diyip verdi ilk bi sene inek sutu yasak ben peynir olarak bile keci peyniri dusunyrm annemde ordan bsy olmaz doktorlara bakma demez mi kimi dinleyim anne disardaki cahil karilarin lafiyla mi cock buyutuyum dedm hey allahm yaa anlatamyrm kvdede gecen biftegi tuttu agzina buda emdi guzelce tuzlu tuzlu ben yemegini ayri yaparm diye dusunurken bunlar napiyo sonra cocuga bsy olsa annesi bakamams dikkat etmems olcsk
bilmiyorum benimde kafam cok karisik açıkçası. gayet kg alımı normal ve sadece anne sütü ile besleniyor bebeğim. ama güvendiğim bi dr ve bunu söyledi Of kafam cok karisikbıngıldak kısmını parmaklarla kontrol edebilirsin canım, cm olarak düşünmene gerek yok bıngıldağa parmak uçlarınla yumuşak mı sert mi anlayacak şekilde hafif bastırmak yeterli, palpasyon denilen muayene böyle yapılıyor burada önemli olan başın çevresinin büyümesinin her ay devam etmesi. kapanma hızı ve süresi her bebekte farklı ama ortlama 18 ay civarı kapanmayı tamamlaması lazım. ondan önce kapanan da oluyor. erken kapanması da eğer baş çevresi düzenli ve persentile uygun olarak büyüyorsa bir sorun teşkil etmez ama bıngıldak erken kapanır bir de baş çevresi büyümeye devam etmezse o zaman bir sorun varlığı düşünülür. ben d vit sadece 3-4 kere verdim sonra bıraktım her gün güneşlendiriyorum. kapanmıyor diye endişe etme yani baş çevresi persentilin üstünde ya da altında değilse kapanma süresine çok takılmamak lazım, allah korusun bir sorun görülürse doktor ya da hemşire söyler zaten. bir de bazen düzenli d vit kullananlara da bıngıldak erken kapanıyor verme artık d vit diyen doktorlar da oluyor. tamamen bebekten bebeğe değişen şeyler bunlar, esas olan bebeğin ay olarak ölçülerle uyumu.
bebeğin kilo alımı iyi ve anne sütü de varsa ek gıdaya erken başlanmasını doğru bulmayan uzmanlar da çok. açıkçası ben de erken başlanmasını doğru bulmuyorum ama her anne kendi doğrularını uygulamalı tabi ki. ayrıca ek gıdaya başlıyorsanız bile hazır kavanoz mamalarından, meyve sebze pürelerinden vermeyin lütfen yapay hazır gıdalardan uzak durmak daha sağlıklı bence.
eğer anne sütü alımı iyiyse ve bebek gelişiminde de sorun yoksa 4 ay çok erken ek gıda için. ev yemeğine alışmama söylemi bana pek mantıklı gelmiyor.
aynı fikirdeyim. anne sütü varsa ek gıdaya geçmek için aceleye gerek yok. steril, doğal, her an hazır ve bedava bir gıda anne sütü, bağışıklığı da çok iyi etkiliyor. yapay, hormonlu, tarım ilaçlı, gdolu gıdalarla erkenden tanışmasına ne lüzum var. anneler doğal beslenmeye çalışıp anne sütüyle bebeklerini beslemeye öncelik vermeli. elbette çeşitli nedenlerle bebeğine anne sütü veremeyen, mamayla beslemek zorunda kalan annelere ek gıdaya daha erken başlamayı tavsiye ediyor doktorlar zaten bu durumda mecburen başlamak gerekiyor onun dışında en az 6 ay ek gıdaya ihtiyaç yok bence. hatta bir tanıdığım 1 yıl sadece anne sütüyle beslemişti çocuğunu, gayet sağlıklı bir bebekti ve sonra ev yemeklerine alışmakla ilgili bir sorunu da olmadı.
Canim insallah her sey yoluna girer yavrularinla esinle musmutlu günlerin olurHerkese selam güzel anneler...en son doğum haberimi vermiştim sizlere bir dahada yazamadim ne yazikki. En mutlu günümdu kizimi kucagima aldigim an ama sadece 40ima kadar surdu mutlulugum. Esimle bosanma karari alana dek, cok kotu bi 3 ay geçirdim. Sizleri takip ettim ama yazamadim. Sizlerle herseyi paylastik bunuda yazmak istedim. Suan iyiyiz yada öyle görmek istiyorum 3 ay ayri kaldik cok üzüldüm ama 2 evladim icin tekrar deniyoruz. Kusura bakmayin uzun oldu...
Koyu renk mi yaptirdin acik renk mi beyazlari da varmış ama ben mor almayi düşünüyordum gerci yikatmaya gonderdim store.larimi. makinede kayboluyor diye bi sürü parçasını çıkardılar. Gelince onları takması var bi de. Ben en iyisi normal koyu renk perde alayım cocuk odası perdesi sık sık yıkamak gerekirBen yaptırtırdım cnm . Karartma stor. Benim çocuk odasıda direk sabah güneşi alıyor. Faydası oluyor ama panjur gibi tam karanlık olmuyor. Şimdi yatmıyor odasında bizimle yatıyor ama seneye görcez. Olmadı panjur yaptırcam.
Ay bırak kafayı yemiş :)1 kg almasını istemiş ne ya istemekle olmuyor:) 600- 900 arası normal değerlerse neden konuşuyor onu anlamadım bence herkes çatlakSelam canım:) ortalama 600-700 gram aldı benim bebiş aylık aslında az demek yanlış da doktorumuZ ilk 3 ay 1 kilo almasını istermiş sonraki aylarda 400-500 gr:) mama çok az vermeye çalıştım ağırlık süt olsun diye oyüzden çok umursamıyorum aslında az demesini :)
Canım sert birseyle dokun Oray'a bir bak bakalım ses gelecek mi sanırım dişgözün aydın
Canım dişe benziyor çay kaşığının tersi ile minik minik vur bakalım tık tık yapıyormu yapıyorsa dişdir. Gözün aydın
Yapmıyorsa yumuşaksa bilemeyecegim
Çay bardağıyla su içirir gibi ağzına götür bardağı canım diş ise çıt çıt ses çıkacak alt damağı değdikçe :)
ya canım o doktor dile benzemiyor demişte madem doktor olmuş ne olduğunu da söyleseydi ya
bana diş gibi göründğ canım çay kaşığıyla test et..tıktık ederse hayırlı olsun
Canım dişi ağrıyan sen miydindiş ise tebriklerinizi kabul ediyorumdeğil ise o beyazlık nedir onu bulmak lazım ve dr amca bilemedi neymiş
ahh ahh zor uyuttum uyansın çay bardağı ile deniyim zira kaşıkla denedim bişy anlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?