- 2 Nisan 2014
- 2.222
- 3.582
- 133
ben de gönderdim ama şifre gelmedi telefona. Bu haftasonu yine deneyeyim en iyisi. Şu haliyle de en uygun civilde. Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. chicco kalitesi belli oluyor
Valla ben ablamda görüp öğrendim damla damlatip ordaki sumugu yumusattiktan sonra en küçük boy sarı filkete yi ters çevir yuvarlak kısmı iğne olan kısım değil yani burnunun kenarına doğru sokup çek sümük o yuvarlak kısmın içinde uca doğru geliyor tabiki kafayı sabit tutmak çok onemli uca gelen sumugu peçete ile alıyorum sonra.artık pek sık yapmıyorum bebeğimi her akşam yikiyorum orda güzelce temizliyorum burnunu rahat rahat yatıyor aspiratoru 1 kere kullandım çok ağladı diye kullanmadım bir daha
Annem dün almış oğluma ben beğendim mallarını. 4 parça takım almış alt üstlü. 100 liralık. 50 lira ödemiş. Çok uyguna gelmiş tavsiye ederim
Canim biz doktorun muayenehanesinde yaptirdik orda ozel masa var zaten bacaklarini oraya sabitledi. Elleriyle de ben oynadim zaten surekli. Biz olali 1 ay oldu hiiccc zorlugu olmadi çok sukur. Bana da kayinvaldm kayinbabam cok soyledindi el kadar bebe sunnet mi olur akli yetsin falan diye ama ben dinlemedim. Sonra baktilar ki bebeğim sunnet olurken ihh bile demedi simdi de iyi ki de yaptirmisin diyolar. Sen evde yaptircaksan cok kalabalik ve gurultu olmamasina dikkat et. Emzigi biberonda sutun veya mama ve ışıklı ses cikaran bir oyuncagi yaninda olsun. Biz sunnet olacagi odaya sadece esim ve ben girdik doktor sessiz olun dedi ve surekli tekbir getirerek kesti dikisini atarken de surejli salavat cekti. Evde gurultu olur ve hüraaa herkes basina toplanirsa cocuk huzursuz olup sik8nti cikarabilir. Onun icin esinle konus ve kimseyi almayin yaniniza. Aglayinca panik yapma neticede aşı olurken bile agliyorlar yapacak bisey yok.Oğlu sünnet olan anneler pipiler iyileşti mi? Biz de cuma günü olcaz nasipse. Ama çok korkuyorum. Eziyet yapar durmazsa diye. Bir kaç gündür de huysuz. Evde yaptırcam bide. Elini kolunu nasıl tutturcak . Şu sünneti de bir atlatsak çok geriliyorum. Eşimle benden başka kimse istemiyor sünnet olmasını. Annemler,kv ler daha küçük diye istemiyorlar. Olurda bir aksilik çıkarsa çok üzülürüm. Çok stresliyim . Hepsi de başımda olcak ağladı durmadı mı yandım artık. Biz demiştik diye başımda konuşcaklar hiç sıkıntıya da gelemiyorum. Kalplerini kırmadan bir atlatsak başka birşey istemiyorum.
Haa bi de sen rahat ol ki bebegin de rahat olsun. Cunku bizim stresimiz bebeklere geciyor hemen. Kimseye firsat verme aglasa bile panik yapma hersey kontrol altinda siz merak etmeyin de. Sen rahat ve net olursan kimse de laf konusamazOğlu sünnet olan anneler pipiler iyileşti mi? Biz de cuma günü olcaz nasipse. Ama çok korkuyorum. Eziyet yapar durmazsa diye. Bir kaç gündür de huysuz. Evde yaptırcam bide. Elini kolunu nasıl tutturcak . Şu sünneti de bir atlatsak çok geriliyorum. Eşimle benden başka kimse istemiyor sünnet olmasını. Annemler,kv ler daha küçük diye istemiyorlar. Olurda bir aksilik çıkarsa çok üzülürüm. Çok stresliyim . Hepsi de başımda olcak ağladı durmadı mı yandım artık. Biz demiştik diye başımda konuşcaklar hiç sıkıntıya da gelemiyorum. Kalplerini kırmadan bir atlatsak başka birşey istemiyorum.
Evet evde olmasının öyle bir dezavantajı olcak ama napalım öyle istedi eşim inşallah hayırlısıyla atlatırız. Herşeyi de anlıyorlar şimdi inşallah zorlanmayız. Oğlum kasık fıtığından ameliyat olduğunda hiç ağlamadı sadece korkmuş ve açtı çıkınca biraz mızıldandı sonra hiç ağlamadı. İlaç bile vermediler. Gerçi sünnet daha zor dedi doktor. Öyle böyle geçcek aman napalım. Eninde sonunda o pipi kesilecekİşte evde yaparken kollar bacaklar tutuluyor ya o görüntüye kıyamıyor insan..
Hastanede görmedik ve anesteziyi agızdan hafif koklattılar damardan vermediler canım. Elini kolunu salmış o zaman yapmışlar.
Çıktığında yarım saat emzirme dedi doktor. O süreçte acıktı agladı bende serçe parmagımı verdim emdi yarım saat sonra emzirdim.
Tabi sünnet önceside açlık vardı yaklaşık 4 saat o sırada uyudu zaten serum taktılar acıkmasın diye..
Ama sünnet sonrası eve döndükten sonra hiç aglamadı normal yaşantımıza döndük
Sende sıkılma o gün bebegide görecegin için biraz zor geçer ama bence annenin stresi önemli sen stres yapıp etkilenirsen bebegin de etkileniyor. Ben belki hastanede görmediğim için rahattım bebegimde belki ondan rahattı. Sende rahat ol. Acı hissetmeyecek kollarını bacaklarını tuttukları için aglayacak. Bunu düşünürsen rahatlarsın.
Ahh cnm ne güzel söylüyosun ama hiç zannetmiyorum ki yalnız kalalım. Meraklı meraklı eminim hepsi beklicek. Ben de hiç sıkıntıya gelemiyorum sinirleniyorum. Ameliyat olduğunda bile çocuk korktu çıkınca ağladı ben emzirmeye çalıştım olmadı hepsi tepemde birşey yapmaya çalışıyor. Çok daraldım en sonunda o sinirle hepsini oda dan kovdumHaa bi de sen rahat ol ki bebegin de rahat olsun. Cunku bizim stresimiz bebeklere geciyor hemen. Kimseye firsat verme aglasa bile panik yapma hersey kontrol altinda siz merak etmeyin de. Sen rahat ve net olursan kimse de laf konusamaz
Ev isi yemek yapmiyacakcak 650 iyi zira 800 e evi toplayip ütü yapanlar varKizlar Günaydın birsey danışmak istiyorum sizlere çünkü hiç bilgim yok bu konudaşimdi biz bakici bulduk fakat fiyat konuşmadık ne kadar olmalı bilemiyorum. Sadece bebege bakcak 8-3 arası bu arada yol parası yok ve köyde oturuyoruz.sizce ne kadar olmalı sadece h.ici olcak.ayrica tenefuslerde öğle arasında ve boş derslerde de eve gitcem yani dinlenmiş olcak engin bilgilerinizi bekliyorum güzel annisler
Canim benim kızım da 1 ay boyunca süt içmek istemedi her ay 1 kg alan bebek o ay 300 gr aldı. Ben kakamız sümüklü olduğundan kaka tahlili yaptırdım. Reduktan madde pozitif ciktı. Kaleidon adlı bir damla kullanıyoruz. 1 aydır damla kullanıyoruz ve süt diyeti yapıyorum ancak 1 aydır ishali var ben bu durumu rota aşısının yan etkisi sanmıştım anlasilan değilmiş. Biraz araştırdım sanirim bebekte büyüme geriliği olunca ane sütü kesiliyor. Bu arada ben damlayi kullanmaya başlayınca bebeğimin iştahı düzeldi.Şimdi bende bunu soracaktım? Sanırım bizdede laktoz intoleransı var,, dun doktora gittik ilk olarak gaitada reduktan maddeye bakmak yerine farkı bir kaka testi yaptı zaten 2-3 gunde bir yapıyor eşim götürecek o da müsait olabilirse tabiibizde cok zor gecıyor alerji diye dusunup birbıcuk ay diyet yaptm kaka degısmedi tekrar basladım ama kendinde de kakada da yine degısme Olmuyor dun doktor anne sütünü kesip bebelac lf mama verip deneyelim dedi bende kabul etmedim su durumda cunku bunun damlası var onu kullanıp işe yaramaz sa en son care mamayı deneyecegım ki mama agzına sürmüyor onu da içecekmi meçhul.. 10 gundur meme reddi yasıyoruz zorla ayakta yatakta hopla zıpla emzırmeye devam edıyorum cok üzgünüm.. Siz de ne gibi belirtiler var?
canim ilk cocuk olunca öyle mi yapsam böyle mi düşün düşun bir hal oluyorum bulunduğum yer Türkiyenin en sicak yeri ilce sağlık imkanlari da berbat o yüzden cocugu hasta etmeyeyim diye ne yapacagimi sasirdim ama bu günlerde epey sicak ben de gündü kisalara geçeyim bari sürekli kontrol ediyorum zaten sagol canım ya yardimci olduğun icinI ISIK27
Ben İstanbuldayım birkaç gündür kısa kollu giydiriyorum. Bugün şortta giydirdim. Hatta gündüz uyurken sadece sıfır kollu iç badisi nin üzerine ince bir eşortman giydirdim üsstüne bişey giydirmeden uyuttum. Geceleride sıfır kollu iç badi üzerine ince uzun kollu giydiriyorum. Çorapları çıkardım. Gecede giydirmiyorum. Ferahladı çocuk ya
İnş sıkıntısız atlatırsın canım. Ama gerçektende kalabalık olmasa daha rahat olursunuz. Kalabalıkda her kafadan bir ses çıkar. Evde yaptırıpta memnun kalan da çok inş seninkide öyle olur canım.Evet evde olmasının öyle bir dezavantajı olcak ama napalım öyle istedi eşim inşallah hayırlısıyla atlatırız. Herşeyi de anlıyorlar şimdi inşallah zorlanmayız. Oğlum kasık fıtığından ameliyat olduğunda hiç ağlamadı sadece korkmuş ve açtı çıkınca biraz mızıldandı sonra hiç ağlamadı. İlaç bile vermediler. Gerçi sünnet daha zor dedi doktor. Öyle böyle geçcek aman napalım. Eninde sonunda o pipi kesilecek
Rica ederim canım ama çok sıcaksa bebegin sıkıntıya girer isilik olur vücudu terden yapış yapış olur. Sen anlarsın zatencanim ilk cocuk olunca öyle mi yapsam böyle mi düşün düşun bir hal oluyorum bulunduğum yer Türkiyenin en sicak yeri ilce sağlık imkanlari da berbat o yüzden cocugu hasta etmeyeyim diye ne yapacagimi sasirdim ama bu günlerde epey sicak ben de gündü kisalara geçeyim bari sürekli kontrol ediyorum zaten sagol canım ya yardimci olduğun icin
haklisin canım deneye yanıla öğrenicem sanirim :)İnş sıkıntısız atlatırsın canım. Ama gerçektende kalabalık olmasa daha rahat olursunuz. Kalabalıkda her kafadan bir ses çıkar. Evde yaptırıpta memnun kalan da çok inş seninkide öyle olur canım.
Rica ederim canım ama çok sıcaksa bebegin sıkıntıya girer isilik olur vücudu terden yapış yapış olur. Sen anlarsın zatengündüz kısa gece ince uzun rahat oluyor.
Bugün tek sıfır kollu iç badiyle bile yapış yapış olmuştu yıkadım oğlumu..
Öyle hemen hasta olmaz canım. Üşürse yeşil kaka yapar öksürür tıkanır falan. Yavaş yavaş bu esintili havalarada alışması lazım.
Canim benim kızım da 1 ay boyunca süt içmek istemedi her ay 1 kg alan bebek o ay 300 gr aldı. Ben kakamız sümüklü olduğundan kaka tahlili yaptırdım. Reduktan madde pozitif ciktı. Kaleidon adlı bir damla kullanıyoruz. 1 aydır damla kullanıyoruz ve süt diyeti yapıyorum ancak 1 aydır ishali var ben bu durumu rota aşısının yan etkisi sanmıştım anlasilan değilmiş. Biraz araştırdım sanirim bebekte büyüme geriliği olunca ane sütü kesiliyor. Bu arada ben damlayi kullanmaya başlayınca bebeğimin iştahı düzeldi.
Şal kullaniyorum. Eskiden esarp da kullanirdim amaKızlar bişi sorcam konu ile pek ilgili değil testtür olarak şal mı eşarp mı kullanıyorsunuz size göre bangisi kullanışlı
Birde sefa mrv nin çıtçıtlı şal diye bi ürünü var kullanan var mı
3 gun gunde 3 ogun 1 cay kasigi parol verdim. Bi de krem verdi sarho dusene kadar sargi uzerine surdum 5. Gun sargi dustu sonra da 5 gun hem pipiye hem de beze surdum kuruyup beze yapismasin diyeAhh cnm ne güzel söylüyosun ama hiç zannetmiyorum ki yalnız kalalım. Meraklı meraklı eminim hepsi beklicek. Ben de hiç sıkıntıya gelemiyorum sinirleniyorum. Ameliyat olduğunda bile çocuk korktu çıkınca ağladı ben emzirmeye çalıştım olmadı hepsi tepemde birşey yapmaya çalışıyor. Çok daraldım en sonunda o sinirle hepsini oda dan kovdum. Üzüldüm sonra ama napayım bunaldım. Anlayışda göstermiyorlar ki. En iyisi sünnetçiyle konuşayım ben o söylesin. Süt sağdım dondurucuya koydum. Oyuncak falan da var. Telefondan da çizgi film açarız oyalanır en azından. İlaç verdi mi size cnm?
Canim sadece sut veriyorum. Bu damla sabah akşam veriliyor. Biliyorsundur süt içen bebeklerde önemli olan kakanın yapısıdır , günde 2 ya da 3 kez yapıyor ancak sulu sümüksü ve çok gürültülü. Bugün yumurta diyeti yapmaya başladım belki düzelir. Rabbim hepimizin çocuklarına sağlık versin inşallahSuan sadece anne sütümü alıyor canım? Bu damlayı ilk defa duydum. İshal derken gunde kac kere kaka yapıyor?
Canim sadece sut veriyorum. Bu damla sabah akşam veriliyor. Biliyorsundur süt içen bebeklerde önemli olan kakanın yapısıdır , günde 2 ya da 3 kez yapıyor ancak sulu sümüksü ve çok gürültülü. Bugün yumurta diyeti yapmaya başladım belki düzelir. Rabbim hepimizin çocuklarına sağlık versin inşallah
Valla canım bu konuda bir çok yazı okudum ve videolar seyrettim. Süt bebeklerinde ishal ya da kabız demek için sayıya değil kakanin yapısına bakılır diye biliyorum. Sonuc olarak ishal demeşekilde bile kakanın yapısında bir bozukluk var, birşeyler yolunda gitmiyor yani. Kakanın fotolarını çekiyorum. Pazartesi randevu aldım bakalım Dr ne diyecek hayırlısı. Umarım sende sıkıntıya çözüm bulursun canimbenim kızımda sulu sümüksü kaka yapıyor canım doktora sordugumda buna ishal diyemez ishal sayılması için gunde 4/5 den fazla kaka yapması gerekir demişti biz 2-3 gunde bir kaka yapıyoruz. Amiin insallah düzelir canım insallaaah
Valla canım bu konuda bir çok yazı okudum ve videolar seyrettim. Süt bebeklerinde ishal ya da kabız demek için sayıya değil kakanin yapısına bakılır diye biliyorum. Sonuc olarak ishal demeşekilde bile kakanın yapısında bir bozukluk var, birşeyler yolunda gitmiyor yani. Kakanın fotolarını çekiyorum. Pazartesi randevu aldım bakalım Dr ne diyecek hayırlısı. Umarım sende sıkıntıya çözüm bulursun canim
Aa benimki de ayni cok huysuz 3 gundur aksama dogru durduk yere agliyo yuzumu isirmaya calisiyo elleriyle beni parcalayacak korkuyorum valla sacimi basimi yoluyor deli kizGunaydin kizlarr oglusun disi cikacak cok husuz mememi isiriyo sündürüyo ellerini sinirle yiyo cok agresiff saclarini yoluyo ins. Cabuk cikar
Kesinlikle yemekle alakası var ben de sıvı bol alıp sağlıklı yiyeyim dedim çocuk kilo almamaya huzursuz olmaya başladı tarttırmaya götürdüm ebe kek börek ye dedi vallahiİste ben de dikkat etmek istiyorum,, hatta 10 gibi fln yediklerim mideme dokunuyo sanirim reflümsü biseyler,, ama sütüm olmuyo gibi geliyo sdc sıvı seylerle,, yani memeler gevsek oluyo,, ben de vicdan azabi cekiyorum,, sdc yemekle mi ilgisi var acaba bu durumun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?