2016 Şubat Anneleri

empati kurulacak tutar yanı yok ki canım, ikiz bebekler 1 küçük çocuk sende, onların empati kurması lazım. bence eli ayağı tutarken herkes kendine baksın, alıştırmayın öyle grip olunca bile bakıma. asıl bakıma muhtaç olan çocuklardır, büyükler bir zahmet ağalık paşalık taslamayı bırakıp kendilerine baksınlar. ben kp'ye geçenlerde laf arasında söyledim kendinize iyi bakın hastalanmayın hastalanırsanız da bana hiç güvenmeyin kimseye bakmak zorunda değilim dedim. benim tavrımı bildiklerinden bi şey diyemiyorlar zaten. valla kocama ve çocuklarıma bakmak fazlasıyla zamanımı alıyor ve yoruyor başkalarıyla uğraşamam, Allah kimseyi bana muhtaç etmesin, beni de kimseye muhtaç etmesin.

Can'ım bana da önceki hafta geldi. Şimdi baktım da 4 haziran son günmüş. İyi bari eksik şeyler vardı alayım.
Kargo hızlı mı peki canım, sorun yaşadın mı?
Ben netten almadım canım burdaki civil mağazasına gidip kodu kullandım

direkt bacaklarını sarkıtabilirsin bence, bir dene evde ama kullanım klavuzunda yazdığı gibi ayarla bel kısmını çok aşağıda takma göbek hizasında olsun, omuz askılarını da çok gevşek ya da çok sıkı yapma kendinize göre ayarla sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
hırıltı sıcak odada uyuyunca gerçekten çok olur, kaliteli uyku için biraz serin oda tavsiye edilir hep, hırıltı için de aynı şekilde. bizim ilk 15 gün vardı hırıltı ama sonra geçti çok şükür, inşallah siz de atlatırsınız.

Kızlar şimdi geçen bi iki hafta öncede konuşmuştuk ya tatil için ideal zaman diye eşim ağustos sonu gibi gidelim diyor ben tabi korkuyorum cesaret edemiyorum yani hadi diyelim ağustos sonu gittik tamda ek gıdanın başlangıç zamanı olacak tatilde nasıl yaparız çorbadır püredir vs.?

Hazir hero baby var ondan alabilirsin

Kuzucugum 4.5 saatr yatiyor.arada emdi tabi
Banyonun hayrina iste.güzelce yikiyorum suya koyuyorum mayisiyor uzunca yatiyor.iki gunde bir yıkıyorm.havalar iyice isinsa hergun yikarim.cunku bir tek banyodan sonra uzun yatiyor
Bende firsattan istifade batmis olan evimi temzledm.ozlemism dipli bucakli temzligi.yoruldum da ya
Uyanir simdi cadi.biraz dinlenim bari

Valla şimdi ben böyle bi post açaçaktım ya. Bende çok kararsısızım ama çok da sıcaklıktır uzun kollu ile şaşırdım kaldım ya
I ISIK27
Ben İstanbuldayım birkaç gündür kısa kollu giydiriyorum. Bugün şortta giydirdim. Hatta gündüz uyurken sadece sıfır kollu iç badisi nin üzerine ince bir eşortman giydirdim üsstüne bişey giydirmeden uyuttum. Geceleride sıfır kollu iç badi üzerine ince uzun kollu giydiriyorum. Çorapları çıkardım. Gecede giydirmiyorum. Ferahladı çocuk ya

Arkadaşlar bebeginde laktoz intoleransı olan var mı? Kızım 1 aydır ishal. Bu durum laktoz intoleransında normal mi? Diyete de dikkat ediyorum ayrıca ama ishali devam ediyor

kizlar siz bebislere artik şort kisa kolllu falan giydiriyor musunuz sicak şehirlerdekiler benimki 3bucuk aylık hala uzunlarla geziyoruz sicakliyor mudur diye tereddüt ediyorum
En incelerinden uzun kollu giydiriyorum ben de. Daha bugün çoraplarını çıkardım ama akşamları serin oluyor yatirana kadar giydiririm

ben de gönderdim ama şifre gelmedi telefona. Bu haftasonu yine deneyeyim en iyisi. Şu haliyle de en uygun civilde. Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. chicco kalitesi belli oluyor

Aminnn canım grip olmayı bırak bizimkiler kendi misafiri gelince de gelin gelsin hizmet etsin diye bekler ilk kızımdan önce bi yerim eksilmez dedim gittim gönülleri olsun diye ama kızım doğdu çalışmaya başladım yarım saatliğine bi kisi gelecekmiş misafire kahve pişirmek için beni çağırdı eşim kızdı annesine. Kahve de yapmayiver dedi. Allah.tan eşim pek sallamiyor annesinin soylediklerini istediklerini. Çünkü isteklerinin hiç bitmediğini biliyor. Cagirdiklarinda yada geleceklerinde kararı bana bırakıyor

Annem dün almış oğluma ben beğendim mallarını. 4 parça takım almış alt üstlü. 100 liralık. 50 lira ödemiş. Çok uyguna gelmiş tavsiye ederim

Oğlu sünnet olan anneler pipiler iyileşti mi? Biz de cuma günü olcaz nasipse. Ama çok korkuyorum. Eziyet yapar durmazsa diye. Bir kaç gündür de huysuz. Evde yaptırcam bide. Elini kolunu nasıl tutturcak. Şu sünneti de bir atlatsak çok geriliyorum. Eşimle benden başka kimse istemiyor sünnet olmasını. Annemler,kv ler daha küçük diye istemiyorlar. Olurda bir aksilik çıkarsa çok üzülürüm. Çok stresliyim . Hepsi de başımda olcak ağladı durmadı mı yandım artık. Biz demiştik diye başımda konuşcaklar hiç sıkıntıya da gelemiyorum. Kalplerini kırmadan bir atlatsak başka birşey istemiyorum.

Canım elbet sıkıntı olacak sonra da yaptirsan çocuk sıkıntı yaratacak benim yeğenimin korkudan ateşi falan çıktı sünnet olacağı gün. Sonra yok enfeksiyon yok yaz vakti olmaz yok okul vakti olmaz diye 1sene ertelediler. En iyisi küçükken yaptırmak. Benim oğlum olsaydı biz de hemen yaptırmayı düşünüyorduk

Canım evde nasıl yapıyorlar bilmiyorum ben hastanede yaprırdım lokal anestezi hiç öyle mızıltı ağlama olmadı bizimkinde.
1 haftada iyileşiyor dikişler görüntüsü 10.15 günde düzeliyor
Ne derlerse desinler asla pişman olmazsın. İnş sünneti yapacak kişi tecrübelidir canım

Canım evde nasıl yapıyorlar bilmiyorum ben hastanede yaprırdım lokal anestezi hiç öyle mızıltı ağlama olmadı bizimkinde.
1 haftada iyileşiyor dikişler görüntüsü 10.15 günde düzeliyor
Eşim evde olsun istedi. Yılların sünnetçisi meşhur bizim burda. Karı koca geliyorlar. Karısı hemşire kendi de sağlıkçı. Hastanede az da olsa anestezi veriyorlar diye istemedi. O ilk günü atlatsak sıkıntı olmaz. Çıktıktan sonra ağlamadı mı hiç. İlaç falan verdiler mi?
Bende öyle diyorum. Büyük olunca da çok eziyet ediyorlar kardeşimden biliyorum. Ama kıyamıyorlar torununa. Sanki biz caniyiz

Arkadaşlar bebeginde laktoz intoleransı olan var mı? Kızım 1 aydır ishal. Bu durum laktoz intoleransında normal mi? Diyete de dikkat ediyorum ayrıca ama ishali devam ediyor

Şimdi bende bunu soracaktım? Sanırım bizdede laktoz intoleransı var,, dun doktora gittik ilk olarak gaitada reduktan maddeye bakmak yerine farkı bir kaka testi yaptı zaten 2-3 gunde bir yapıyor eşim götürecek o da müsait olabilirse tabii bizde cok zor gecıyor alerji diye dusunup birbıcuk ay diyet yaptm kaka degısmedi tekrar basladım ama kendinde de kakada da yine degısme Olmuyor dun doktor anne sütünü kesip bebelac lf mama verip deneyelim dedi bende kabul etmedim su durumda cunku bunun damlası var onu kullanıp işe yaramaz sa en son care mamayı deneyecegım ki mama agzına sürmüyor onu da içecekmi meçhul.. 10 gundur meme reddi yasıyoruz zorla ayakta yatakta hopla zıpla emzırmeye devam edıyorum cok üzgünüm.. Siz de ne gibi belirtiler var?

Kızlar bişi sorcam konu ile pek ilgili değil testtür olarak şal mı eşarp mı kullanıyorsunuz size göre bangisi kullanışlı
Birde sefa mrv nin çıtçıtlı şal diye bi ürünü var kullanan var mı

İşte evde yaparken kollar bacaklar tutuluyor ya o görüntüye kıyamıyor insan..
Hastanede görmedik ve anesteziyi agızdan hafif koklattılar damardan vermediler canım. Elini kolunu salmış o zaman yapmışlar.
Çıktığında yarım saat emzirme dedi doktor. O süreçte acıktı agladı bende serçe parmagımı verdim emdi yarım saat sonra emzirdim.
Tabi sünnet önceside açlık vardı yaklaşık 4 saat o sırada uyudu zaten serum taktılar acıkmasın diye..
Ama sünnet sonrası eve döndükten sonra hiç aglamadı normal yaşantımıza döndük
Sende sıkılma o gün bebegide görecegin için biraz zor geçer ama bence annenin stresi önemli sen stres yapıp etkilenirsen bebegin de etkileniyor. Ben belki hastanede görmediğim için rahattım bebegimde belki ondan rahattı. Sende rahat ol. Acı hissetmeyecek kollarını bacaklarını tuttukları için aglayacak. Bunu düşünürsen rahatlarsın.

oznur65 canım sen firketeyle burun temizliğini nasıl yapıyorsun, tehlikeli değil mi, aspiratörle kızım çok ağlıyor senin yöntemini denemek istiyorum
Valla ben ablamda görüp öğrendim damla damlatip ordaki sumugu yumusattiktan sonra en küçük boy sarı filkete yi ters çevir yuvarlak kısmı iğne olan kısım değil yani burnunun kenarına doğru sokup çek sümük o yuvarlak kısmın içinde uca doğru geliyor tabiki kafayı sabit tutmak çok onemli uca gelen sumugu peçete ile alıyorum sonra.artık pek sık yapmıyorum bebeğimi her akşam yikiyorum orda güzelce temizliyorum burnunu rahat rahat yatıyor aspiratoru 1 kere kullandım çok ağladı diye kullanmadım bir daha

Bizde önümüzdeki hafta gideceğiz tatile tam 3.5 aylık olacak kızım 1 yıl boyunca hiç ek gıda vermeyip anne sutuyle beslenen bebekler var tatil zamanı vermezsin sende emzirirsin sadece yada kavanoz da meyve pureleri falan var onlardan kullanabilirsin sakın oteldeki yiyeceklerden verme büyük lere bile dokunuyor o yiyecekler ama otele gitmek bize çok mantıklı gelmedi çok ağlıyor bizim kız akşamları oteli birbirine katar o yüzden kayinvalidemlerin yazlığına gidicez Antalya ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…