2016 Şubat Anneleri

Selamlar herkese yaklaşık 2 haftadır bebeğimi hissediyorum,kasık bölgemden pıt pıt vuruyor ve bu vurmalar günde 4-5 kere oluyor ama dünden beri kızımın hiçbir hareketini hissetmiyorum,uyuyordur diyorum hareket ediyordur hissedemiyorum diyorum ama bugünde devam edince endişelenmeye başladım,doktorumdan randevu aldım 14:30a perşembe günü randevum ama öne çektim inşallah kötü bişey yoktur tembellik yapıyordur
Canım sabah doktordaydım bende aynı senin gibiyim bazı günler çok fazla hareketlerini hissediyorum bazı günlerde ise hareketlerini anlamak için dakikalarca sırtüstü uzanıp bekliyorum ama yinede anlamıyorum dedim bizim çok yorulduğumuz ve hareketimizin fazla olduğu günlerde onlar hareketsiz kalırmış kasık bölgesinde hissetmemin sebebini de ultrasondaki bacaklarını gösterdi başı tam göbeğimin hizasında bacaklarıda kasıklarımda tekmecikleri daha net hissediyorsun demek ki dedi gülümsedi içini ferah tut inşallah bişeyi yoktur ve sağlıklıdır bebeğin..

günaydın bayanlar :anneadayı:

sanırım hamileliğimin 5 aylık döneminde ki en zor günün dün yaşadım, aşırı yoğun bi çekim trafiğinde
sık sık idrar sıkışması ve çekimleri ortada kesmemek için kendimi sıkmam işkence gibiydi,
çiftlerden izin alıp gitmekte istemedim ayıp olmasın diye ama bizim oğlan iyi bastırdı :KK57:

malesef bu aydan itibaren hepimiz de başladı sık sık wc nöbetleri :) izin almaya çalışın derim

Gozunuz aydin.bizde bu haftasonu ultrasona giricez insallah iyidir..ay ben 5 kilo aldim bile ki az aldim saniyordum sizi duyunca nerelere gideyim:KK66:)
Canım ben 68 kiloyla hamile kaldım şuan 71 kilo olmuşum ve bu 3 kiloyu bir ayda aldım başlangıçta istifrada ettiğim için hiç almamıştım decavit adlı vitamini kesti doktor sadece gyno ferro sanolu kullanıcam bundan sonra sen kaç kiloyla hamile kalmıştın?

Kızlar aranızda çarpıntı yaşayan var mı? ? Tansiyonum normal ama nabız hep 100 ün üzerinde yarın Dr a soracağım bakalım neden olurMuş. .
Fikri olan var mı :KK64:
Benim özellikle yemeklerden sonra 80lerde olan nabzım 120lere çıkıyor hemen. Tabi hemen gözüm kararıyor. Doktorum normal dedi. Yemek yeyince mide büyüyormuş, bebek mideye, büyüyen mide de damarlara basınç yapınca kalp tabi daha çok atıyormuş, nabız yükseliyor tansiyon sapıtıyor haliyle. Yapılacak tek şey kalp rahat kan pompalasın diye sol yana yatmak. Evde hemen yatıyorum ama işte mümkün değil yemekten geldim şimdi mesela kalbim küt küt atıyor :(

Canım,herkesin derdi kendine şişko dünya gibi geliyor:) hepsi ayrı can yakıcı.keşke o vefasızca,haince tavırları bana da el gösterseydi.beni hamileliğim boyunca ailem nasılsın diye aramadı.bir kez bile...ha evet aradılar ama tartışmak için.annem sanki özellikle yapıyor 5 aydır nasıl laf sokarım derdinde.( biz annemle hayatım boyu hiç böyle olmadık,herşeyimi anlatırsın)karşılıklı atıştığımız zaman iyi anlamda söylediğim herşeyi içinde biriktirip kustu.babam desen niye aramıyorsunuz diye içkili halde telefon açıp silerim sizi diye gece birde evimi huzursuz edecek kadar düşüncesiz.aramıyoruz.korkuyoruz çünkü.bayramda onlar tatildeydi.kutlamak için aradık pişman olduk.hadi hadi dedi yüzümüze kapattı.annem engel olmuyor.bilerek yaptığını düşünüyorum artık.kardeşim 20 Yaşında.yalnızca eğlence Peşinde,bencil bir kız oldu.az mı baktm ben ona,elimde büyüdü.onu da doldurdular.zaten herşey onun iyiliğini istiyorum diye başladı.ders çalışmıyor gibi sorumsuz tavırlarına sinirlendim.orda başladı sanırım annemin kini.ben eleştirirken yüzüme bakmadı,hak vermediği mimiklerinden belliydi.ona da sinirlendim.istanbulda sınava girme hevesiyle herkesi sürükledi.çalışmadığı sınava giderken hangi renk Eteğini giyse,İstiklal'de hangi kotunu giyse diye daha gitmeden keyfi bunları düşündü.face e bin tane foto.istanbuldan geldi.sınavın nasıldı dedim,iyiydi dedi ama sonuç yine hüsran.daha sonra sınavı bile sormayan sorumsuz abla oldum o ayrı...
5 ay boyunca ara ara gittik.oturduk.hiçbirşey olmamış gibi davrandık.kötü şeyler kapandı dedikçe tekrar Gündeme getirdiler.evde birbirlerini doldurup beni arıyorlar.hamileliğimin arkasına sığınıyormuşum.bak bunu benim öz annem söylüyor.annem bir buçuk saat uzakta.evde yumurta bile kıramayan 20 Yaşında çocuk kafalı bebeğiyle meşgul.işlerime hiç destekçim yok.kadın tuttuk mecbur.midemin bulandığı dönem geldi.bir hafta zor kaldı.tatilde neden eşim evdeymiş.evde oturan adamı sevmezmiş.beş karış surat.sen tatildesin sen gel ben niye geliyorum ya aaaa yeter dedi.
Kısacası ben annemi tanıyamıyorum.korkudan bayramdan beri aramadık.akşam telefonum çaldı.eşimle yüreğimiz hopladı onlar mı ki diye...neyse ki değilmiş...bugünlerde bekliyorum niye aramıyorsun diye geri dönüşlerini ama açmayacağım.dayanmalıyım.bebeğim için.

Can'ım çok şaşırdım kendi ailenden bahsediyorsun değilmi .. En ihtiyacın olduğu dönemde Hemde. İnsan ailesinden ekstra ilgi bekliyor bu bir gerçek ona rağmen böyle olması anca seni üzer. Ne kadar kopabilirsin ki kendi ailen benim durumum sinir harbi haksızlık sahtekarlıkları senin ki tamamen maneviyatı kapsıyor ve gerçekten üzüldüm adına. Oturup konuşmayı dene neden bana karşı böylesiniz diye çözümlemeye çalışın en iyisi bu. Her ne olursa olsun sen 2 canlısın moralini yüksek tut

ben de sürekli wc ye gidiyorum ama bebeğin suyu sınırda çıktı :110: bol bol su iç dedi doktor daha ne kadar içebilirim ki o_O plesanta aşağıdaydı yukarıya çekilmeye başlamış umarım 3 hafta sonraki kontrolümde tamamen yukarı çıkmış olur. Şeker yüklemesi için doktorunuz ne dedi bu arada? Doktoruma şeker yüklemesi yapacak mısınız dedim önce tokluk şekerine bakıcaz tok gel dedi sanırım duruma göre karar verecek

İkinizinde durumu çok zor Allah yardımcınız olsun. Ama şunu unutmayın bu dünyadaki hiçbişey kendinizden ve çocuğunuzdan önemli degil. Ondan sonrada eşinizden önemli degil. O yuva size ait kim huzurunuzu kaçırıyorsa mesaeyii koymalısınız. Kendi anneniz dahi olsa... Onlarla kavga edip ipleri koparmanız gerekmez sadece saygılı olun arayı soğutun canım cicim yapmayın. Devamlı onların gönlünü hoşetmek için uğraşmayın. Ne kadar uğraşsanda hizmet etsende hiçbişey degişmez.
İnşallah biran önce halledebilirsiniz

İnşallah canımm inşallah

Benim özellikle yemeklerden sonra 80lerde olan nabzım 120lere çıkıyor hemen. Tabi hemen gözüm kararıyor. Doktorum normal dedi. Yemek yeyince mide büyüyormuş, bebek mideye, büyüyen mide de damarlara basınç yapınca kalp tabi daha çok atıyormuş, nabız yükseliyor tansiyon sapıtıyor haliyle. Yapılacak tek şey kalp rahat kan pompalasın diye sol yana yatmak. Evde hemen yatıyorum ama işte mümkün değil yemekten geldim şimdi mesela kalbim küt küt atıyor :KK43:
Benim yemekten sonra da bazen normal zamanda da çarpıntı oluyor.. Olctugumde hep 105 falan cikiyor tansiyon normal :( demirim sinirdaydi o mu azaldi acaba diye dusunuyorum bugun tahlil isteyecegim bakalim..

Kutu sütle hiç denedin mi canım olur mu acaba merak ediyorum? Satan güvenilir birini bulmak zor oluyor da
Pastorize kutu sutu bilmiyorum ama günlük şişe sütlerle çok güzel oluyor güvenilir birini bulamiyorsan

Selam kızlar bizde detaylı ultrasonu bugün atlattık çok şükür sağlıklıymış minik kızım :nazar::KK46: yalnız 3 kilo almışım son kontrolümden bu yana doktor bu aya kadar hiç almaman gayet güzeldi ama birden 3 kilo fazla dedi iştahımın çok arttığını söyledim özellikle akşam 10 buçuk sonrası midem zil çalıyor son haftalarda dedim ılık süt ve bi meyveyle son ara öğünü yap kesinlikle ekmek yok dedi sizde kilo durumları nasıl ?
Toplamda 4 kilo aldım 52 ile gebe kaldım su an 56 yim bana da doktor vitamin kullanma dedi ama henüz öyle çok açlık krizlerine girmiyorum 3 öğün normal yemek arada da meyve yoğurt çerez yiyorum

Aynen öyle canım stres sırasında da mutluluktada annenin vücudunda salgılanan hormon direkt bebeği etkiliyormuş takmamak lazım ama herzaman olmuyor işte çoktan barışmıştır kuzun annesiyle
Bazen dayanamıyorum bi ağlama furyası bende 3 4 gündür sorma dün hıckıra hıckıra ağladım karnım ağrıdı sonra

Ben Radistanbul goruntuleme merkezinde yaptirdim umraniyede.2 Kerede birer ay arayla ucretsiz kontrol yapacak.Sen nerde yaptiracaksin canim ?
Merhaba kahveyeşil. topiğin sessiz takipçisi olarak sizleri izliyorum. Radistanbul da ayrıntılı ultrason yaptırdın okuduğum kadarıyla. Memnun kaldın mı acaba ben de oraya gitmek istiyorum. Buralarda hiçbir yeri bilmiyorum.Bugün 21+5 haftalık olduk cumartesi için gideceğim sanırım. Tavsiye eder misin bir sorayım dedim. Şimdiden teşekkürler.

Ben Radistanbul goruntuleme merkezinde yaptirdim umraniyede.2 Kerede birer ay arayla ucretsiz kontrol yapacak.Sen nerde yaptiracaksin canim ?
Merhaba kahveyeşil. topiğin sessiz takipçisi olarak sizleri izliyorum. Radistanbul da ayrıntılı ultrason yaptırdın okuduğum kadarıyla. Memnun kaldın mı acaba ben de oraya gitmek istiyorum. Buralarda hiçbir yeri bilmiyorum.Bugün 21+5 haftalık olduk cumartesi için gideceğim sanırım. Tavsiye eder misin bir sorayım dedim. Şimdiden teşekkürler.

Benim yemekten sonra da bazen normal zamanda da çarpıntı oluyor.. Olctugumde hep 105 falan cikiyor tansiyon normal :KK43: demirim sinirdaydi o mu azaldi acaba diye dusunuyorum bugun tahlil isteyecegim bakalim..
Benim demir troid vs hepsi normal. Yemekten sonra kesin oluyor,onun dışında havasız ortamda oluyor, biraz yorulayım oluyor, birisi canımı sıktı mı moralim bozuldu mu oluyor, oluyor da oluyor :) bir elimde tansiyon aletiyle geziyorum zaten hemen fenalaştım mı nabız fırlıyor. 120nin üstünü görüyorum. Benim ikiz olduğu için normal dediler kalp daha fazla kan pompalıyormuş çünkü

Canım linki bu aynısıysa kalıtesi nasıldı acaba? Hala gelmedi kargom bu arada. Senin ikizmi olacak :)
http://www.hepsiburada.com/naz-salllanan-besik-beyaz-p-MBBANBNZ300BEYAZ
Evet canım ikiz olacak. O yüzden küçük 60*120 bişey alayım, hem sallansın ben asansörlü olsun diye düşündüm. Biraz toparlandıklarında da daha büyük yatağa geçeriz diye düşünüyorum

Yok canım bu değil gördüğüm. Ben çekmece kulplarından aynı ürün zannetmişim. Markası babyhope'tu. Aşağıdaki linkteki beşik :
http://www.babyhope.com.tr/urun-detay.asp?UrID=420

Son düzenleme:
Can'ım çok şaşırdım kendi ailenden bahsediyorsun değilmi .. En ihtiyacın olduğu dönemde Hemde. İnsan ailesinden ekstra ilgi bekliyor bu bir gerçek ona rağmen böyle olması anca seni üzer. Ne kadar kopabilirsin ki kendi ailen benim durumum sinir harbi haksızlık sahtekarlıkları senin ki tamamen maneviyatı kapsıyor ve gerçekten üzüldüm adına. Oturup konuşmayı dene neden bana karşı böylesiniz diye çözümlemeye çalışın en iyisi bu. Her ne olursa olsun sen 2 canlısın moralini yüksek tut
Evet canım kendi ailem.herşey normal giderken hamileliğimi beklemişler gibi tepetaklak ettiler beni...geceleri o kadar sık uyanıyorum ki gün içinde halim olmasa da iş yapıyorum,yorulup uyuyım diye.bazen Ağlayarak uyanıyorum...salona gidiyorum yatıyorum olmuyor geziniyorum odadan odaya sonra yatıyorum tekrar.öteki Dünya'sı da var bu işin.kardeşimi eleştirirken olan şeyleri söyledim.bakın bunu bunu yapıyor yarın öbür gün şu olur,kendi Ayakları üstünde durmakta zorlanır vs.annemin gözleri doldu.şok oldum.sinir oldum.haksızlık edilmiş gibi geldi.çünkü ben hep başarılı öğrenci idim.başlarına hiç dert açmadım.bu hassasiyeti bana kimse göstermedi.odamın kapısını kapatıyorum diye küfür yedim.babam yüzünden Hırçın bir ergen oldum yani.şimdi bu gördüklerim beni deli ediyor.bir tık yüksek sesle müzik dinleyemezdim,yine küfür.şimdi kardeşim gece 12 de 1 de bangır bangır dinliyor ama kimse düzgün bir ifadeyle bile yapmaması gerektiğini söyleyemiyor.ben kpss ye çalışırken bile uyarınca babam araya girer aman Kırma onu derdi.bunlara rağmen Kardeşimi hep çok sevdim.büyütürken büyüdüm.10 yaş var aramızda.küçük anne derlerdi bana.şimdi ise yokum onun için.sanırım eleştirilerimi ona ilettiler.kendimi geçtim bebeği bile sormak aklına gelmiyor.en son konuşmamızda 3 ay bitti mi diye soruyor.düşün...o da adet yerini bulsun diye,umrunda olduğundan değil.
Annem o günden beri kinli.çünkü kalbini tuttu nefessiz kalır gibi yaptı ağlamaya başladı.anne napıyosun dedim...hayatta neler atlattın gördün geçirdin güçlü ol biraz dedim.çünkü rol yaptığı belliydi.hemen toparlandı.içeri tv izlemeye gitti :) bu olalı 3 ay oldu.kini bitmedi.
Babam ise sen çocuğa annelik yapamazsına kadar düştü.çünkü hamileliğim beni ilk haftalarda strese sokmuştu.yardım etmek yerine kendimi üzüyorum diye duydum bunu.halbuki ben 10 yaşımdayken onun sabaha karşı eve gelişlerini hatırlıyorum.acaba o ne kadar baba olabilmişti?
Şimdi eşimi arayıp onun eline mesleğini vermek mi suç oldu diyorlarmış...ben bileğimin hakkıyla kazandım.maddi boyutunda da onları zorlamadım.vardı gönderdiler.görevleri buydu.şimdi bunu da kendisine mal ediyor.
O değil de çok büyük kazık yedim.hem de ailemden...hem de hamileyken...annemin tehdidi şuydu: doğumunu yalnız yaparsın diyordu.artık bundan ancak mutluluk duyarım.zira tüm bunları da başlarına çocuk bakmak gibi dertlerin açılmaması için yaptıkları kanaatindeyim artık.iyi niyetli düşünemiyorum artık.nitekim de bu dönemimde yanımda olmayana evladımı emanet etmem zaten...
Senin işin de zor canım.eşin eğer destek veriyorsa sana gerisini salla ve çıkart hayatından.demesi kolay biliyorum ama şu dönem yapacaksın.mecbur...iyi ol,iyi olun....;)

Merhaba canim,ben 2 gebeligimde de orda yaptirdim ayrintili usg yi.Yani ben memnunum 15 20 dk suruyo tek tek inceliyo,sorularina yanit alabiliyorsun,ilgililer.Herkesin beklentisi degisik oluyor ama ben olumsuz birsey gormedim.Hastaneye nereye gidiyorsun peki ?

Back
X