2016 Şubat Anneleri

İlerlemiyorus canım. Enfeksiyon var bitmedi bir turlu. İştahsızlık bulantı kusma meme almiyor huzursuzluk ağlamak.. Hastaneden ciktik kontrole goturdum tahlil tekrar bozuk çıktı tekrar ilaç.. Beterin beteri var diyorum buna sukur .. Artık kaşıkla besliyorum an geliyor o ağlıyor dayanamıyorum bende ağlıyorum kursagindan ne geçse kâr diyorum
Biliyorum çok zor ama sen stres yapma mutlu olmaya çalış çünkü senden ona geçen huzursuzluk onu daha da zorluyor bu süreçte hiç misafir kabul etme yardımı olmayan çok konuşan yakınlarını çevrenden uzaklaştır ağladığında bile onunla konuş herşey zamanka yoluna giriyor inan sorunları çözmeye çalışırken bu günlerin tadını çıkarmayı ihmal etme

bu fotograftaki tatlı bıdık mı aglak annesi o_O
bence kendine de oğluna da haksızlık etme sen ne kadar kaygılı olursan o da o kadar huzurusz olur.Knedine stres atma imkanı ver ve oğlusunu bol bol kucaklayıp kokla. bu günlerimiz zorgünler ama seninle birlikte atlatacağız oğlum de.

Benim bi kizim da oyle gaz sıkıntısından sanirim gazi oldugunda yapiyor veya geceleri yatagindan biraz gec aldigim zaman

büyüme atağında olabiliyormuş böyle davranış değişiklikleri. ilk çocuğumda da bazı dönemler farklılaşmalar oluyordu neden diye düşünüyordum sonra öğrendim ki büyüme atakları nedeniyle oluyormuş, gelip geçici bir dönem olduğu için bir hastalık durumu yoksa önemsememeye başladım. şimdi kızımda da gözlemliyorum geçenlerde yaşadım sürekli mız mız, kucak isteyen bir haldeydi muhtemelen büyüme atağıydı 8.hafta civarı. sizde de atak dönemi olabilir.
Sagolun kızlar :KK200: 2.5 aya kadar gaz sancisindan agladi kolik zaten kendisi :) simdi kendi rahat cikariyor ama yine de aglamalar kesilmedi. Sabahlari uyaninca iyi gulucukler saçıyor sonrasi felaket :) atak donemlerinde daha da kötü oluyor.. İnşallah sağlıkla geçecek bu günler.. Komşu gecen dedi ki dr a götürüyor musun cok agliyor senin bebek:KK51: siteyi inletiyor bazen..

kızlar Allah yardımcınız olsun valla sizin bebişlerle ilgili yorgunluklarınızı okudukça kendime sus ve otur aşağıya diyorum..ben kızımı gün içinde anakucağında yanımda dolaştırıyorum öyle işlerimi yapıyorum gözününn önünde birinin durması yetiyor çünkü yavruma..
sıkmayın canınızı bugünler geçecek Allah dağına göre kar verir anneyiz hepimiz ve insanız.. yetemiyorum diye düşünmeyin herşeye yetebileceğimizi de düşünmeyin daha beter olursunuz.. ferah tutmaya çalışın içinizi olduğumuzdan fazlasını yapamayız sonuçta:KK43:

Kızlar birşey soracağım bebecimo adında bir site var alışveriş yyapan varmı ı siteden çok uygun fiyatlar ama güvenemedim ürünler güzel mi

Oğlumun bezini alırken farketyim azonce beyaz kristal gibi şeker gibi şeyler vardı pipi civarında? Bezi değiştirdik. Prima aktif bebek geçtik bez kaynaklı mi basma bir sorun m :(

Çok güzelmiş bayıldım ya ne olacak bu göbişler bilmiyorum yaz da geliyor
canım valla benim yazdan yana umudum yok kışa kadar süre verdim kendime..doğumdan öncede kilo almıştım doğumdan sonra da bikaç kilo aldım..diyetisyene gideceğim vermem gereken 25 kilo var:KK22: zayıflayacağım diye doğrudüzgün bişey de almıyorum kendime yaz için tatil memlekete gitmek vs. planı da yapmıyorum yoksa alışveriş yapmam gerekecek ve aldıklarımı da zayıflaynca giyemeyeceğim boş yere masrafa girmeyeyim diyorum:cool:

canım valla benim yazdan yana umudum yok kışa kadar süre verdim kendime..doğumdan öncede kilo almıştım doğumdan sonra da bikaç kilo aldım..diyetisyene gideceğim vermem gereken 25 kilo var:KK22: zayıflayacağım diye doğrudüzgün bişey de almıyorum kendime yaz için tatil memlekete gitmek vs. planı da yapmıyorum yoksa alışveriş yapmam gerekecek ve aldıklarımı da zayıflaynca giyemeyeceğim boş yere pmasrafa girmeyeyim diyorum:cool:
canım ben doğumdan sonra 1 ay içinde eski kiloma döndüm ama göbek fazlaydı zaten bende doğumdan önce kilo almıştım hamileyken az kilo aldım ama doğumdan sonra kilo almaya başladım kızım 2. ay çok az kilo aldı kafama taktım ne bulursam yiyorum saçma biliyorum ama işte

Kizlar bebegim 3 aylik. 1,5 ay sonra ise baslamam gerekiyor, ucretsiz izin de alamayacagim. Bebegim icin evde bakicimiz var yatili. Benim korkum bebegimin beni unutup bakiciyi annesi yerine koymasi... O kadar kafama takiliyor ki bu durum... Simdi bile bebek benden cok bakiciya bakiyor, inanin bakiciyi kiskaniyorum... Bir yerde gozum arkada kalmayacak cunku bakici ve bebek iyi anlasiyorlar. Ama yavrum benim onun annesi oldugumu unutur diye cok korkuyorum... Ya onu annesi zannederse? Maalesef ise donmek zorundayim kredimiz var cunku. Ne dusunuyorsunuz? Boyle bir sey olur mu, bebegim beni unutur, sevmez mi??

Canım şimdi sen ilgilen bebekle bakıcı pek ilgilenmesin. Ayrıca işten gelince de sen her şeyini yapmaya çalışsan ... Annelerlw bebekler arasında ayrı bir ilişki var unutmaz ayrıca :)

kızlar Allah yardımcınız olsun valla sizin bebişlerle ilgili yorgunluklarınızı okudukça kendime sus ve otur aşağıya diyorum..ben kızımı gün içinde anakucağında yanımda dolaştırıyorum öyle işlerimi yapıyorum gözününn önünde birinin durması yetiyor çünkü yavruma..
sıkmayın canınızı bugünler geçecek Allah dağına göre kar verir anneyiz hepimiz ve insanız.. yetemiyorum diye düşünmeyin herşeye yetebileceğimizi de düşünmeyin daha beter olursunuz.. ferah tutmaya çalışın içinizi olduğumuzdan fazlasını yapamayız sonuçta:KK43:

Ben de öyle dusunuyorum sukur oğlum çok uzmez annesini. Uykuyu sever maşallah annesi gibi :)

Rabbim herkese yardım etsin. Çıkma kapılarını çıkarsın güzele...

Ben oğlum çok aglayinca kuran dan bir şeyler okuyorum içimden . sonra ortam degiatiriyorum. Hatta dün birden öyle çok ağladı ki susmadi her şeyi yaptim. TV açıktı ona dondurdum sustu :(/ normalde engellwrim ama o an onu yaptım mecbur... Bazen yüze su surtmek balkona çıkarmak altını açmak da çok işe yarar

Kızlar benim kızım soyunurken ve banyo yaparken pek ağlamıyo ancak banyodan çıkıp giydirirken nefesi kesilene, morarana ve uğunana kadar ağlıyo, eşimle üst giydirirken acayip zorlanıyoruz

Sebebi ne ola ki? Siz de böyle şeyler yaşıyo musunuz?

Usuyor canim. Banyo sonrasi islak oldugu icin. odsayi 27 28 derece yapiuorum elektrikli sobayla yoksa dudagi titriyor ve ciglik cigliga agliyir

Kizlar kilolari takmayalim kafaya :) ben zamanında kilo vermiş biri olarak iradeli olursak bir yaşlarından sonra güzel bir diyetle gider. Sonuçta çoğumuz emziriyor. Şimdi kilolari çok takmayalim. Ama zaten sağlıklı beslenmek somsj de gider kilolar. Ben şu süt ürünlerinden suphelenmesem ooooo her şeyi yerdim. Mutfaktan kaçıyorum resmen. Çünkü ben yemeyi çok seviyorum :)

Arkadaşlar kızımı çok zor emziriyorum çoğu kez ayakta sallayarak şarkı söyleyerek oda çok isteksiz bir şekilde nasıl iştahını açarım ben bebişimin

Canım şimdi sen ilgilen bebekle bakıcı pek ilgilenmesin. Ayrıca işten gelince de sen her şeyini yapmaya çalışsan ... Annelerlw bebekler arasında ayrı bir ilişki var unutmaz ayrıca :)

Ben de öyle dusunuyorum sukur oğlum çok uzmez annesini. Uykuyu sever maşallah annesi gibi :)

Rabbim herkese yardım etsin. Çıkma kapılarını çıkarsın güzele...

Ben oğlum çok aglayinca kuran dan bir şeyler okuyorum içimden . sonra ortam degiatiriyorum. Hatta dün birden öyle çok ağladı ki susmadi her şeyi yaptim. TV açıktı ona dondurdum sustu :KK43:/ normalde engellwrim ama o an onu yaptım mecbur... Bazen yüze su surtmek balkona çıkarmak altını açmak da çok işe yarar
bende aynı şekilde yapıyorum mecbur kalınca..dikkati dağılınca susuyor çünkü

Arkadaşlar kızımı çok zor emziriyorum çoğu kez ayakta sallayarak şarkı söyleyerek oda çok isteksiz bir şekilde nasıl iştahını açarım ben bebişimin

Benimki çıplak durmayı çok sever :) ben de emmem istemediği zamanlarda altını çıkarıyorum biraz konuşuyorum kucağımda memeyi açıyorum yavaş yavaş yaklastiriyorum.

Canım ilk başta ki enfeksiyon ve teşhis doğruydu.19 gün kaldık hastaneden temiz ayrıldık. Sonra ben 1ay kadar bir gün geçtikten sonra kontrole gittim torbalı idrar kültürü alındı ah bu arada hastaneden çıktıktan 1o gün sonra tam.idrar tahlili yaptırdım temiz çıktı. Bu em son gittiğimde kültürde üreme çıktı, bulaş olabilir diye -hem özel hem devlete gidiyoruz- sondayla yapıldı tahlil ondada ureme çıktı. Antibiyotiğe başladık. Geçen gün prof. Bir Dr a gittik bana sondayla alınan tahlile pek güvenmedigini söyledi ama ben bebegim huzursuz iştahsız zaten ortada çocuk kilo almamis dediğimde enfeksiyon dan dedi.. Bu nasıl bir iş ben anlamadım. Salı günü de Marmara üniversitesi eğitim.araştırma. nefrolojiye gidicez. Bakalım ne olacak. Ya renas kaka yapıyor ya günde 1 kere yapar , giderim.yikarim.altını. islak mendili kaynayan suyla arındırıp bir defa suruyorum mesela pipiye atıyorum, sol tarafa sur at sağa sur at... O Dr.a nasıl.ulasicam canim

kadir tuğcu amerika'da ama bir internet sitesinde sorulara yanıt veriyor bir de yakın zamanda kendi sitesini de kurdu http://onlinedoktorum.net/ adresi, orada da sorulara cevap veriyormuş. ben diğer sitedeki sorulara verdiği cevaplardan çok istifade ettim, onun dediklerini uygulayarak büyük çocuğumu ilaçlardan kurtardık Allahın izniyle, yoksa ayda 2 kere antibiyotik kullanan, alerji ilaçları kullanan ama bir türlü iyileşmeyen bir çocuktu, ilaçları hayatımızdan çıkarınca ve gerekmedikçe kullanmayınca çocuk gayet sağlıklı oldu çok şükür. kadir tuğcu enteresan bir doktor ama söylediği şeylerin % 90 ı benim aklıma yatıyor o yüzden sana da tavsiye ettim bir fikir alırsın ondan diye. tekrardan geçmiş olsun canım.

Kizlar selam. Cok zorlu bir hafta gecirdik. Bugun gastrowntrolojiye gittik laktoz intoleransimiz varmis. Cok buyuk ihtimalle. Sikintilarimiz son bulsun insallah.yavrum ne cekti su gazdan kakadan pisikten. Kakaya asit yapiyormus yakmis o da yavrumun poposunu. Artik iyi olacak insallah kuzum. Iyi haftasoari herkeseeee

Kizlar selam. Cok zorlu bir hafta gecirdik. Bugun gastrowntrolojiye gittik laktoz intoleransimiz varmis. Cok buyuk ihtimalle. Sikintilarimiz son bulsun insallah.yavrum ne cekti su gazdan kakadan pisikten. Kakaya asit yapiyormus yakmis o da yavrumun poposunu. Artik iyi olacak insallah kuzum. Iyi haftasoari herkeseeee

Can'ım cok gecmıs olsun.. Nelerden suphelenıp gittin dr a?

Allah yardımcın olsun, etrafında anlayışlı ve yardımcı insanlar olmayınca ikiz bebeklerle uğraşmak zor. bir yardımcı mı tutsan acaba hiç değilse yarım gün gelse evine. maddi olarak imkanın varsa bir yardımcı tut bence böylece anlayışsız eşe dosta da minnet etmemiş olursun.
Birini bulmak cok zor canim ya benim cevrem hep ogretmen. Tanidik guvenilir bakicilari onlardan ogreniyorum o bakicilar da eylulde kapiliyor daha ikizlere hamileyken buldum birini insallah eylulden itibaren onunla anlascaz ama o zaman da yine annem de gelip gidecek cocuklar 3yasina gelene kadar mecburum birilerine 3yasina girer girmez belki de 2yasinda hemen krese vercem o zamanin hayaliyle yasiyorum su an

Back
X