2016 Şubat Anneleri

Canım ya benim kızımda geçen haftadan beri durduk yere çatlıyacak gibi ağlıyor bi 5 dk kadar susturamıyorum nedensiz bu tripler büyüme atağı dedikleri olaydan mı anlamadım bende ne istiyor bebek arabasında gezmeye bayılır ikidir arabada da sanki çimdiklemişler gibi ağlıyor :KK51:
Canım benim kizim da aynıydı tam dediğin gibi çığlık atarak agliodu birden sancı gelmiş gibi.Bide emmesi de azalmıştı yazmıştım hatta burda uyanıkken emmiyo diye.doktora gittik meğer tüm derdimiz idrar yolu iltihabiymis.bence takip et gecmezse doktora götür derim

Sbhtan beri uyusnda bi saat uyuyumfdiye cabalyrm her yerm agryo hastaolcm heralde inat etti uyumuyo cock pes etcm smdi

Yat canim yataga, al koluna memenide acik birak uyu sen :D o acikinca memeni emer zaten. Ben oyle yapiyorum.agzinin yaninda oluyir meme zaten arada emiyor falan o da uyuya kaliyor :D

Kızlar onu bunu bırakın da ig de filan bakıyorum. Kimse bebişini sallamiyor gibi. Sallamadan uyumuyor bizimki. Çoook uykusu varsa iki tık tık sallamayla uyuyor. İnat ederse salla babam salla. Yonca bambam aldık fena mi ettik ne. Yakında sigmayacak ama çok feci alıştı. Park yatak denedik sevmedi mesela... Sizinkiler nasıl uyuyor Allah aşkına?:anne:

Benimki emerken uyuya kaliyor ama.bazen inatlasiyor uykusu var biliyorum ama uyumuyor o zaman mecbur bende ayagima aliyorum. Ama kolumda pispislasam fayda etmiyor illa o durumda ayak olcak.

Canim 2 ayda ancak cikabiliyormus simdi basladi ama 4 aydan once cikmaz dedi annem falan :s benimde 4 aylikken cikmis disim :KK43:
Senin bebeginin gelisimide onde sanirim bu yuzden herseyi daha erken ilerliyor olabilir..
Canm ya ben takıyorum yani çocuğun uykusu gelse ağlasa sütün yetmiyo bak aç çocuk diye diye bu hale getirdiler.. Bu kocakarıları toplayıp yakmak lazım :sinirli:

Şimdi ne kadarlık canm senin bebiş

Canm ben mama verdiğim için çok lazım oluyo içme kaynak suyu kullanıyodum ama kaynatıyodm yine de bundan sonra ılıtıyım bari çok sağol
Sen ne bakiyorsun ona ya, herkes kendi isine baksin.. bizim pitircik emiyor ama ufak tefek birsey, oyle cok kilo almiyor aylik 700gr civari metabolizmasi canavar gibi calisiyor MASALLAH :D :D :D

Senin bebeginin gelisimide onde sanirim bu yuzden herseyi daha erken ilerliyor olabilir..

Sen ne bakiyorsun ona ya, herkes kendi isine baksin.. bizim pitircik emiyor ama ufak tefek birsey, oyle cok kilo almiyor aylik 700gr civari metabolizmasi canavar gibi calisiyor MASALLAH :KK70: :KK70: :KK70:

Kilosu cok yok aslinda goruntude ama boyu uzun galiba haftasina gore. Ama disi gec ciksin isterdim acikcasi :( bebekligini yasayamadan agri sizi ile tanismis oluyor gibi geliyor bana

Valla bende yapamam diyordum ama cok alistik
Bide bir iki gunden beri de ben yari yatar pozistonda bebegimin yuzu bana donuk ustumdeyken emiyor :KK70: ve uyuya kaliyor hemen yatagina koyuyorum :KK70:
Ben bazen yatarak emzryrm kolum basinin altinda oluyo kalkarken zorlanyrm:D bide sanada oluyo gece birden uyaniyorm sanki emzirirken uyuya kalmsm gbi etrafa bakyrm cock nerde diye

Sen ne bakiyorsun ona ya, herkes kendi isine baksin.. bizim pitircik emiyor ama ufak tefek birsey, oyle cok kilo almiyor aylik 700gr civari metabolizmasi canavar gibi calisiyor MASALLAH :KK70: :KK70: :KK70:
Benimkide cok almiyo yaa napiyim emmeside iyi bu ay 900 gram alms ilk ay az almsti zaten 2. Ay 1100 gram alms sevinmstm gecende tartldm 6600 ckti 100grami dustm 6500 insallah dogrudur

Afra48 Afra48 canm millete ne bakiyosn bakma bosver yok sunun cocugu su kadar alms bu kadar alms her cocugun bunyesi farkli benmmki o kadar cok emiyo ki anlatamam ama oyle tombul bi bebek degl

Canım benim kizim da aynıydı tam dediğin gibi çığlık atarak agliodu birden sancı gelmiş gibi.Bide emmesi de azalmıştı yazmıştım hatta burda uyanıkken emmiyo diye.doktora gittik meğer tüm derdimiz idrar yolu iltihabiymis.bence takip et gecmezse doktora götür derim
Aa tamam canım çok sağol o ihtimal hiç aklıma gelmezdi dikkate alıcam çok şükür emmede bi sıkıntımız yok şimdilik haftaya salı kontrol var ozaman sorucam zaten bu durumu

Benimkide cok almiyo yaa napiyim emmeside iyi bu ay 900 gram alms ilk ay az almsti zaten 2. Ay 1100 gram alms sevinmstm gecende tartldm 6600 ckti 100grami dustm 6500 insallah dogrudur
Seninki yine iyi ya bizimki 5900 kuzucuk :/ ama doktor ablamiz gelisimini begendi bilemiyorum.. cok hareketli fazla almamasi normal dedi bizim icin bakalim ilerde ne olucak

Biraz okudum da forumu ahh ahh.. Mama veren arkadaşlar eminim ki hiçbiriniz isteyerek değil zorunluluktan veriyorsunuz o yüzden üzülmeyin lütfen.. Ben de esimde mama ile buyumusuz 34-35 yasindayiz ve şükürler olsun turp gibiyiz..
Benim sutum bu zamana kadar şükür yeterli geldi ara sıra yetmiyor mu diye çok düşündüm üzüldüm.. Ama en çok neye üzüldüm biliyor musunuz.. Oğlumun gözünde katarakt var daha 14 günlükken göz doktorlarini dolaştım.. Acaba gozu kör mü diye çok ağladım.. Geçen hafta prof bana katarakt olan gözü max %60 görecek dediğinde sevinçten ağladım kör değil diye..
Bir gözü hep bebek mavisi kalacak yani iki gözü farklı renk hemde tam göremeyecek o gözü ama bakın sevinçten ağladım..
Böyle şeylere bozmayın moralinizi insanlar neler yaşıyor Allah hepimizin bebeğine sağlık versin yeterki..
Hayırlı kandiller..

Biraz okudum da forumu ahh ahh.. Mama veren arkadaşlar eminim ki hiçbiriniz isteyerek değil zorunluluktan veriyorsunuz o yüzden üzülmeyin lütfen.. Ben de esimde mama ile buyumusuz 34-35 yasindayiz ve şükürler olsun turp gibiyiz..
Benim sutum bu zamana kadar şükür yeterli geldi ara sıra yetmiyor mu diye çok düşündüm üzüldüm.. Ama en çok neye üzüldüm biliyor musunuz.. Oğlumun gözünde katarakt var daha 14 günlükken göz doktorlarini dolaştım.. Acaba gozu kör mü diye çok ağladım.. Geçen hafta prof bana katarakt olan gözü max %60 görecek dediğinde sevinçten ağladım kör değil diye..
Bir gözü hep bebek mavisi kalacak yani iki gözü farklı renk hemde tam göremeyecek o gözü ama bakın sevinçten ağladım..
Böyle şeylere bozmayın moralinizi insanlar neler yaşıyor Allah hepimizin bebeğine sağlık versin yeterki..
Hayırlı kandiller..
Rabbim bebegine sifa versin canim benim dedigin gibi sukretmek lazim

Hayırlı kandiller..
Canim benim :( .. ben bu detaylari yeni ogreniyorum.. Allaha sukur baska bir sorunu yok, ben mesela minyopum lenssiz cok flu goruyorum, ama hepsinin bir caresi var.. goz diyince bende cok endiseliyim bebegimin gozu bana cekermi diye.. onu zamanla gorucez tabi, ama hersey bir yana dunyalar tatlisi bir oglusum var, Allah baska sorun vermesin..
Mama mevzusuna gelince, kv bebegime bakarken bir kutu mama bitirdi, bebek kustukca sutum yetmiyordu haliyle, bende yoktum yaninda yapicak birsey yok, biz bir ay dayandik simdi kusma bitti cok sukur sut yetiyor, ama nereye kadar hic bilemiyorum.. elimden geldigince vermeye calisicam..

Bende içme suyu kullanıyorum ama kaynatıtorum yinede içme suyunu kaynatmaya gerek yok mu

Canm tam bi Tok açın halinden anlamaz hali.. Biz anlarız birbirimizi hergün ağlayarak mama hazırlıyorum göğüslerim artk iyileşti biraz gazı göze alıp saatlerce emziriyorum ve sonuç hüsran gene aç yavrum. Evet duygusallık bu anne olmanın haklı duygusallığı..

Herkes aynı fikri vermiş canm sağol

Canm sendeki anlayışı kimsede bulamayacağz galiba. Süt miktarınla ilgili yazdığın ilk mesajı hatırlıyorum. Çok düşünceli ve kibarsın inşallah istediğin gibi bi emzirme sürecin olur Rabbimde bizlere bol bol süt verir

Merhaba bende 8 şubat dogumlu bir erkek annesiyim ve hamileligimin basindan beri sizleri sürekli takip ediyorum ve hepinizi yakindan tanıyor gibiyim.
Sizin karakterinize,tavriniza bastan beri hayrandim zaten özellikle fazla olan sutlerinizi bagislamak istemenizi cok takdir etmiştim.Bugün bir kez daha takdir ettim çünkü bende bebegini mama ile beslemek zorunda kalan bir anneyim altini çiziyorum beslemek zorunda kalan çünkü bebeğim dogduktan sonra 10 gün küvezde kaldi ve benim üzüntüden sütüm gelmedi bu nedenle biberon ile mama verildi küvezden ciktiktan sonra da mama ve biberona alıştığı icin memeyi emmedi o emmedigi icin tum cabalarima rağmen süt gelmedi ve boyle kısır bir döngüye girdik.
Ben bunlari yazan arkadasin yazim seklinden niyetinin tavsiyede bulunmak degil de kendi ile gurur duymak oldugunu zaten kendisi yazmadanda anlamistim yalniz atladigi bir nokta var birincisi burasi ego tatmin yeri değil bir paylaşım platformu, ikincisi kimin ne ile karsilasacagi hic belli olmaz kendi sütü de birden kesilip o küçük gördüğü bebegini mama ile besleyen annelerden bir tanesi olabilir.

Ayrica duyarlılığın icin ve sende sütü bol ve bebegini anne sütü ile besleyen annelerden birisi olmana rağmen mama ile besleyen anneler ile gayet iyi empati kurabildigin icin tekrar tekrar teşekkür ederim

Uandırdınız beni:( yeme içme hiç birşey değil. En ufak üzüntüye bakıyor. Ve sonrası dediğin gibi kısır döngü işte:(
Bunu bilip şükrediyorum. En ufak gaz sancısında reddetmesi bile üzüyor.
O yüzden çok şükretmek lazım. Şükredip başkasının yerine koymak...
Beterin beteri var. Çok şükür diyip yola devam ;)

Kendimi başkasının yerine koymaktan ölücem bir gün :ruh:
Geçen yıl bebeğini kv bırakıp iş başı yapan bir arkadaşım için bir hafta boyunca ağlamıştım :olamaz:
Arkadşım benden daha az içerlemişti hatta:cry:

Deliyim biraz deli :deli:

Hayırlı kandiller..

canımmm benim rabbim sana acil şifalar versin inşAllah, çok zor bir durum inşAllah zamanla daha da artar görmesi

Rabbim bebegine sifa versin canim benim dedigin gibi sukretmek lazim
Sağol canım benim..

Canim benim :KK43: .. ben bu detaylari yeni ogreniyorum.. Allaha sukur baska bir sorunu yok, ben mesela minyopum lenssiz cok flu goruyorum, ama hepsinin bir caresi var.. goz diyince bende cok endiseliyim bebegimin gozu bana cekermi diye.. onu zamanla gorucez tabi, ama hersey bir yana dunyalar tatlisi bir oglusum var, Allah baska sorun vermesin..
Mama mevzusuna gelince, kv bebegime bakarken bir kutu mama bitirdi, bebek kustukca sutum yetmiyordu haliyle, bende yoktum yaninda yapicak birsey yok, biz bir ay dayandik simdi kusma bitti cok sukur sut yetiyor, ama nereye kadar hic bilemiyorum.. elimden geldigince vermeye calisicam..
Sağol canım.. Dr bu ömrü boyu ona ait birşey bununla yaşayacak dedi.. Allah beterinden saklasın mucizelere inanırım..
Mama bi kere sutum yetmiyor sanıp verdim onda da 6 kere peşpeşe kaka yaptı alerjisi var sanirim.. Su ana kadar anne sütü aldi ve alıyor ama tabi ilerde ne olur bilemeyiz sağlıklı olsunlarda yeter:KK200:

Hayırlı kandiller..
Canım benim çok geçmiş olsun. İnş dahada düzelir gözü..
Allah çaresi olmayan dert vermesin.

Back
X