- 19 Aralık 2013
- 698
- 666
- 323
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #55.001
öyle herkes her şeye karışma hakkını kendinde görünce ben de sinirleniyorum. arkadaş çocuğu biz doğuracağız biz böyle istiyoruz içimiz böyle rahat edecek, bitti gitti :) temmuz annelerini beğenmeyen akraba eş dost konu komşu kendi çocuklarında beğendiğini yapsın, hiç :)o bıdıbıdıcılardan nefret ediyorum ..!!!!!
neyse düşünmemize gerek kalmadı en azındancanım kalmamış yaa az önce araadım alim diyeçok üzüldüm fiyatı çok iyiydi
çok üzüldüm ben ühüüüüüüüüüüüüüüneyse düşünmemize gerek kalmadı en azındanfiyat iyiydi haklısın
@mertur o arkadaş bendim
Aslında benim için olursa olur olmazsa olmaz birşeydi bunlar. Özellikle de ramazanda doğacağı için gelen misafirler oruç tutuyor olacak ne gerek var diye düşünüyordum. Eşim de adetlere aşırı dercede karşıdır hele o hiç istemiyordu. Sonra bebeğin erken doğum riskiyle 2 gün hastanede yattık. Kendimi çok kötü hissettim. Diğer bütün odalar cıvıl cıvıldı. Benim bebişim doğmuş olsa öksüz yetim gibi doğmuş olacaktı. Çok abartıya kaçmadan yapılan süslemeler, ikramlar hoş oluyor, ilerisi için de fotoğraflarda çok güzel anı oluyor. Bu arada benim çok üzüldüğümü gören eşim bakın bana nasıl bir sürpriz yaptıEki Görüntüle 1837752
Çok haklısın. Benim aklımda yoktu tuvalet eğitimi vermek. Çünkü eve yeni bir bireyin girecek olması zaten oğlumu etkileyecek.tek derdim buydu... etrafımdakiler ne derse hemen etkileniyorum. Aklima kurcaladilar.2 yaşına girecek olmasından çok nekadar hazır olduğu önemli. Hem küçük bir bebek girecek onunda hayatına üzerine hemen tuvalet eğitimi verirsen 2sini kaldıramaz aynı dönemde. Biraz bekle derim, enazından eylül sonuna yada diğer yaza doğru. Tam anlamıyla hazır hissedersen başlarsın, başlayıp bırakmak hata olur.
Gözün aydın canım.....kııııızlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar jüri bittiii projemi teslim ettiiiimmm haydin halayaaaaaaaaaaaa @gvn1907 mendili kap gel
Aynen bacım ben yipranirim. Bir de minik kkuzu doğacak ,zaten ilk zamanlar nefes aldırmıyor sipalar. Oğlumu ihmal eder miyim korkusu varken bu çise alıştırmak tamamen yıkım olabilir bizim için. Ya bu insanlar Niye her şeye karışıyor ki,bu hengamede kafama bunu soktu lar.Bence 2 yaşını doldurmali her cocuk farklıdır bide sen bi dene ztn hazirsa 1 gün de halloluo ama benim nacizane fikrim çok erken ben olsam tenezzül etmem yipranirim çünkü yapamaz daha ya.biz 2.5 da hazır olduk o zman a kadar 2 kere denedim yapamadık ben sinir olduğumla kaldım
Bazı çocuklar erkenden ve kolayca öğreniyormus evet... ama bir iki hafta evin her yerine işeyenlere de şahit oldum ben :) çok yoğun bi donemdeyim,sinavlarim,ogluslara oda yapmak için evin düzenini bozacağım,bebisin hazırlıkları bitmedi. Agrilarim arttı... sanki hiç o güce sahip değilim şuan... sanırım erteleyeceğim...Canım her çocuk farklıdır ama şimdi havalar ısınırken başla rahat edersin çünkü bu bir süreç; çocuğu salacaksın biraz özgür takılacak işeyince farkında olacak vs... Geçen yaz bu zamanlar yeğenim daha 1,5 yaşında bile değildi ama farkındaydı yani çişi ya da kakası geldiğinde duvar diplerine, masa altlarına giriyordu,perde arkalarına saklanıyordu annem de önce salondaki halıyı kaldırdı ve bez bağlamamaya başladı en fazla 4-5 kere işemiştir, lazımlığa oturtup bekliyorduk yapsın diye yapmadan kaldırmıyorduk. Sonuç biz kazandık 1,5 yaşında başladı söylemeye :) Şuan bazen otobüs yolculuklarında vs bağlıyor yine annem ama inan daha cuma günü 6 saat yol geldi hiç yapmamış, molada tuvalete götürmüşler... Şuan farkındaysa eğer şahsi fikrim çok da beklemeden ufak ufak başla eğitime...
Evet yani çok saçma acelesi var sanki doğum zamanı Hayır geç kalmış bişi de deil sonuçta ne diye kendini cocugu yorucan sanki çok kolay bişi gbi gebe kadın ugrasicak benim fikrim nisan Mayıs a bırak derim 2.5 yaş geçer alisir hemencikAynen bacım ben yipranirim. Bir de minik kkuzu doğacak ,zaten ilk zamanlar nefes aldırmıyor sipalar. Oğlumu ihmal eder miyim korkusu varken bu çise alıştırmak tamamen yıkım olabilir bizim için. Ya bu insanlar Niye her şeye karışıyor ki,bu hengamede kafama bunu soktu lar.
Beşik yatağı değil canım. İki yaşındaki oğluma oda alıyoruzKuzucuğum ben maalesef beşik falan alamayacağımMaddi olarak bayağı bi sıkıştık. Ama alacak olsaydım takım olarak beşiği, yatağı, uyku setiyle Meltem mobilyadan alacaktım onun yatakları ortopedikti. Zaten bebek yatakları farklı üretiliyor onlara uygun olarak. Bildik bir markadan aldıktan sonra o kadar irdelemene gerek olmadığını düşünüyorum
Oy çoğunluğuyla ve benim de işime geldi gelerekten erteliyorumEvet yani çok saçma acelesi var sanki doğum zamanı Hayır geç kalmış bişi de deil sonuçta ne diye kendini cocugu yorucan sanki çok kolay bişi gbi gebe kadın ugrasicak benim fikrim nisan Mayıs a bırak derim 2.5 yaş geçer alisir hemencik
Bide süt için Humana süt çayını öneririm günde 3 kere iç süt yapıo kesinlikleTmm cnm kucuk bolup direk yutmak lazım en kotu ole yaparim tsk ederim
Aynen bebislerin isi hic belli olmuyo seninde kilosu guzel maşallah saglikla zamaninda gelir ins
Tsk ederim darisi sizlere ins
Bence de iki yatağa gerek yok zaten gucumuzde yetmez malum ikinci bebeklerde buyuyecek onlara da yataklar sCanım öncelikle tuvalet eğitimi için acele etme, 2,5 yaşını doldursun. Yatak içinse oğlumun büyüyen yatağına biz normal ortopedik bir yatak aldık bebeklikden itibaren 9 yaşına kadar kullandı. Şimdi de ufaklık kullancak. Bence ayrı iki yatak almana gerek yok...
Benim gozumu nasıl korkuttular nasıl... en zor dönem tuvalet eğitimi dediler. Bide vaktini geçirme deyince stres oldum.zaten endişeli bi donemdeyim. Oğluma gereken alakayı bebek doğduğundan gosteremeyecegim diye kaygiliyim fazlasıyla. Bununla baş edemeyeceğim sanırım. Var olun hepiniz bilgilendiriniz beniinsanbuL canım bez konusunda ikinizin de hazır olması gerekiyor öncelikle.ben ve oğlum 3 yaşında hazır olduk 2,5 yaşına geldiğinde onun beğendiği bir Lazım lik aldık banyoya koyduk her tuvalete gittiğimizde bunu ona söyledim anlattım. 3 yaşını doldurunca havalarda işinin bir gün altını açtım ilk gün hep altına işedi tabii :) cisi ilk defa gördü çocuk hiç farkına bile varmiyotdu :) ikinci gün ilk işedi sonra anne çıs dedi götürdüm gerçekten de yaptı 3. Gun tamamen ogrenmisti 1 ay kadar gece de bezledim sonra gece de bıraktım belli saatler arası kaldırıp. Çok şükür biz bu süreci rahat atlattık benim oğlan içinde çok geç kalmışsin asla öğrenmez dediler. Aynı yaşta Teyzem de kızını 2 yaşında öğretti sonra çocuk belli bir süre sonra tekrar altına yapmaya başladı tekrar altını bezlediler baya süre uzadı yani.bence önemli olan annenin ve çocuğun hazır olması ve annenin sabırlı olmasi bence daha kucuk hemde koca gobus unle senin içinde zor olacak tabi yine en iyi sen bilirsin.
Belki kiminin kolay geçmiş, bir çırpıda halletmiştir ama herkes şanslı değil bu konuda çok dikkatli olmak lazım. Benim kızımda çok zor bir dönem oldu 12günde alıştı sözde ama hala o günlerin izini taşıyoruz. 4,5 yaşında okulda bazen altına kaçırıyor, evde son ana kadar tuttuğu için sürekli iç çamaşırı ıslak. Tuvalete gitmekten nefret eden bir kızım var.Çok haklısın. Benim aklımda yoktu tuvalet eğitimi vermek. Çünkü eve yeni bir bireyin girecek olması zaten oğlumu etkileyecek.tek derdim buydu... etrafımdakiler ne derse hemen etkileniyorum. Aklima kurcaladilar.
Bir haftadır bezini doldurduğunda gelip söylüyor . Ama öncesinde haber vermesi için erken gibi :)2 yaş çok erken bence. Birde oğlunda nasıl hazir olma durumu var mı
Ben de özlemişim ya bacılarimla sohbete geldim keyifteyim bekliyorum caniminsanbuL bebisim hg özledik valla sorunu eve gidince yanitlayacagim parktayim sarjim az opuyore seni de o sarı oglunu da
Bir haftadır bezini doldurduğunda gelip söylüyor . Ama öncesinde haber vermesi için erken gibi :)
Geçiş dönemi çok etkilenmiş demekki kızın. Geç olsun güç olmasın o vakit. Beni kolayı bulmaz kesin benimm oglumda zor öğrenecek. Bebekliği de çok zordu. Beklemeye karar verdim sayenizdeBelki kiminin kolay geçmiş, bir çırpıda halletmiştir ama herkes şanslı değil bu konuda çok dikkatli olmak lazım. Benim kızımda çok zor bir dönem oldu 12günde alıştı sözde ama hala o günlerin izini taşıyoruz. 4,5 yaşında okulda bazen altına kaçırıyor, evde son ana kadar tuttuğu için sürekli iç çamaşırı ıslak. Tuvalete gitmekten nefret eden bir kızım var.
Ay hakkaten ya sanki koca adam olana kadar bez bağlıyorlarAmaannn takma kafana, ömür boyu tuvaletini söylemeyen mi var? Eninde sonunda o da söyleyecek annesi :) hem benim bildiğim küçük çocuklar uzun zamandır tuvaletini söylüyor bile olsa yeni kardeş gelince tekrardan altına yapmaya başlayabiliyormuş. Hiç riske girip süreci uzatmanın anlamı yok. Bez masrafınız hariç bir zararı yok bence :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?