2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
midem yandı şu an lohusa dönemimde ev kalabalığımı düşününce ve şımarık bir veledinde ( neyim olduğu lazım değil ) o evde olması şimdiden geriyor.. ses tonundan tipine ay gerildim ya
Bu u bahsettiğin çocukta bi sure kalacak mı sizde canim. Çok sinir bozucu gerçekten. Bebeğine yeni kavuşuyorsun ve anneyle bebeği birlikte olan hayatına alışma sürecinde dış sesler ve etkenler çok geriyor insanı. Lohusalık bambaşka bir duygu seviyesi.

Bu kasılma denilen şey ney acaba tam olarak?Belki bende de oluyor ama farkında değilim.
olsa kesin farkedersin canım edilmeyecek gibi değil benim canım çok yanıyor mesela.. ya tamamen semsert oluyor içimden bişeylerin çekiştiğini hissediyorum yada bi tarafım yükseliyor baya baya dışarıdan görülüp dokunmayacak kadar acıyor

matsiyahoje @bebem-1221 Rtsy_

Kasilma bebek hareketinden farklı kızlar. Bebek mesela sağ tarafa toplandı diyelim sola doğru donup uzanınca hemen geciyo o şişkinlik. Ama kasılma olunca ne yaparsan yap geçmiyor kendi kendine geçene kadar derin nefes alıp veriyorum. Bütün karnım tamamen tas gibi oluyor, hareket etmekte zorlaniyorum... sancı dan farkı da su: sancı varken uyumak mümkün değil ama kasılma varken uyuyabiliyorsun.

Yine de içinizi huzursuz eden bir rahatsızlık hissettiğinizde ne olur ne olmaz doktora gidin en azından iciniz rahat etsin. Ha birde kasılmada da sancida da önemli olan düzenli aralıklarla olmasiymis, nst de düzensiz sanci çıktığı için çok önemli değil dedi doktor. Yani açılma olmasa sorun olmayacak da iste...

Kizlar vaginal progestan tablet kullanmi sonrasinda sabah ogle saatlerinde surekli ilacla beraber sulu akintim oluyor surekli camasir falan degisiyom sizde de oluyor mu

M menevsenergis kızlar siz anliyorsunuz bu bu islerden bir sorum olacak izninizle..
Oğluma chicco şampuan kullandım.bitmeyince içime sinmedi sabuna geçtim. Yani iki yıl oldu bu sampuanlarin açıldıktan sonra 12ay kullanım tarihlerine itibar edelim mi yoksa bitene kadar kullanalım mi. Bir de eşim yeni bebise Nivea şampuan almış ablası önermiş onun kızı alerjik en iyi Nivea gelmis.benim pek içime sinmedi Nivea ne diyorsunuz?

Vallahi oluyor bunlar bende de.Dokunamayacak kadar dediğinde hatırladım.Ama ne bileyim onu normal sanıyorum.Gerginlik ve şişlik gibi bir şey oluyor ama çok sert oluyor karnım.Bebiş genleşiyor ya da pozisyonundan kaynaklı bir şey olarak düşünüyordum hep.Bir tarafın yükselmesi vs bunlarda oluyor ama dediğim gibi hareketlerine bağlıyoum hep.Şaşırdım şuan.Zorla insanı evham sahibi yapıyorsunuz,ben bundan sonra takılıcam bu mevzuya biliyorum kendimi

eşler meslektaşmış :) ama benimki hiiiç bakmaz bile sıvı deterjandan bende çekiniyorum biraz
bizimki mağazada ilk iş ''şu içindeki kimyasallara bakayım da'' dedi. Allah nasip ederse bir dahaki gittiğimizde unibaby'nin sıvısına baktıracağım onu da beğenmezse araştırmaya devam, olmadı granül olanlara bakarım. @batideniz önermiş iki marka onları not aldım granül olanlarda. yanlış anlamadıysam dalan roxy ve paklar. tecrübeli annelere sormak iyi oluyor.

canım çocuk kaynım olur 13 yaşında çok yaramaz kimseye aldırış etmez evi altüst eder kimsede pek dur demez bağırarak konuşur her şeye karışır.. anlayacağın aşırı şımarık bir velet..ve cidden beni geriyor şımarıklığı.. ama maalesef kayınvalidem olduğu sürece o da olacak ben ayar vermeyi bilirim de kayınvalidemler biri bişey derse zorlarına gidiyor kıramıyorum bende umarım bebeğimi ve beni rahatsız edecek şeyler yapmaz.. çünkü bebekleri sürekli kucaklamaya çalışan laftan anlamayıp örseleyen bir çocuk..

Kizlar vaginal progestan tablet kullanmi sonrasinda sabah ogle saatlerinde surekli ilacla beraber sulu akintim oluyor surekli camasir falan degisiyom sizde de oluyor mu

Evet ya malesef çok akinti oluyor... haziran annelerinde de bakıyorum doğuma az kalanların avuç avuç akıntısı oluyormus. Acaba diyorum doğum yaklaştığı için mi oluyor yoksa progestan yüzünden mi

Ya zaten düzenli bi kasılma sancı ağrı vs olursa anlarız dimi. Sıkıntı yok anlarız o zaman :)

@batideniz in tavsiyesiyle ben de bu bebisime roxy dalan aldımçok, 4 makine çamaşır yikadim memnun kaldım hiç kalıntı yapmadı. İlk bebeğimde dalın sıvı deterjan kullanmıştım. Ama hiç bir lekeyi cikarmadigini söyleyebilirim. Sadce kokusu için devam etmiştim ,saçmalik

Ben de dalan roxy aldım 30 derecede yıkadım çamaşırları çift durulama yaptım gayet güzel oldular

Günde 3-5 kere oluyorsa takılma. Braxton hicks kasılmaları mi neymiş. Rahim doğuma hazırlanıyor, kasılma olması çok normal. Düzenli ve durmaksızın devam eden kasılma varsa evham yapabilirsin.. (günde en az 10 saat kasılma halindeydi diyorum ya. Düzenli mi oluyor diye takip etmeye çalıştım ama kasilmayı değil de yumusamayi takip etsem daha kolay olurdu )

ahaha kuzum ama normalmişki doktor dedi.. benim tümdende kasılıyor onun içinde doktorum ilaç verdi.. çünkü tümden kasılınca ciddi bir kemik ağrısı kaburga ağrısı ve derin nefes alamama oldu.. yoksa popişi ayağı kafası sağolsun yırtıp çıkacak gibi oluyor

Tozu biraz sulandırıp kullanada bilirsiniz. Öyle duymuştum yapanlar var

Canım çok yorum yapamıcam.normal bizim kullandığımız şampuanlar olsa bişey olmaz derdim hatta beş yıldır duruyo desen kokusuna rengine kıvamına bak sıkıntı yoksa kullan derdim ama bebek şampuanlarında pek katkı maddesi olmadığı için belki sıkıntı olabilir olmaya da bilir ama bilemiyorum.
Nivea yı da gördüm ama hiç arkasını okumadım. eğer denk gelirse içeriğine bakar yorum yaparım sana. yada foro at bakayım ben

Son düzenleme:
Ya zaten düzenli bi kasılma sancı ağrı vs olursa anlarız dimi. Sıkıntı yok anlarız o zaman :)

Aynen baktin saatler oldu hala geçmedi o zaman bu iste bi terslik var dersin zaten.. birde buradan bir arkadaş karnın sert olmasının amniyon sıvısının iyi olduğunun göstergesi olduğunu söylemişti. Yani kasılma olmaksızın karnın sertse bu iyi birsey sanırım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…