- 5 Kasım 2015
- 2.178
- 2.610
- 53
- 39
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #56.101
Uyusmadan kesmeye kalkarlarki acaba geliyo aklima nasil bir korkudue allahim
Şimdi deterjan ve bakım ürünlerini hangi markayı alıyoruz?Haftasonu da onları halledeyim diyorum.
aynı canım sağtarafıma yatamıyorum ağrıdan ve sık sık karnım ağrıyor bazen ishal oluyorum.Bende biraz şikayet edeyimçok aşırı sırt agrim var kızlar ve bu aralar sık sık karnım agriyor siz de durum nedir?
ben de şampuanı ara sıra kullanıyorum mesela, sabunu mutlaka ama. alıştım bir kere kokusuna. üniversiteye ilk gittiğimde de duş jeli almıştım kullanımı rahat olur diye ama ona da alışamadım, çocukluktan gelen bir gelenek varHemen tanıdım hemşerimi:)
Hem bebeğin gözünü yakmayalım hem de cildiniz kurutmayalım. Büyüyünce defne sabununa geçeriz. Bizim büyükler hem saça hem vücuda defne sabunu kullanırlar saça özellikle çok faydalıç defne yağı alıyom memleketten ev yapımı. Onu kafama sürüyorum saçım gürleşti şifa deposu valla
Dalan roxy sabun tozuŞimdi deterjan ve bakım ürünlerini hangi markayı alıyoruz?Haftasonu da onları halledeyim diyorum.
bazen uzak olmaları çok güzelllaman gelmesin ya zaten çok resmiyiz birşey de yapmaz, kalkıp bir de ben hizmet ederim ya da annem o yüzden gerek yok... Hem de bazen eşime bıdı bıdı laf söylüyorlar o zaman söylerim bende...
ayy inşallah bende hep güzel yönünü düşünmeye çalışıyorum inşallah da güzel geçer lohusalık biter herkes evine çekiliroff o ruh halini biliyorum eşimin bebek yaştaki yeğenler oynarken bile düştü düşecek diye panik oluyorum çok kere kızmışımdır eşime ne kadar serinsin diye. canım şimdiden bunları düşünüp kendini yıpratmamaya çalış, bende senaryonun en kötüsünü düşünme eğilimi çoktur ama düşünmemeye çalışıyorum. ''Allah'ım korktuğum korkulara uğratma'' diyorum, olmamış şeyleri ya olursa diye düşünmekten gücünü çabuk tüketen biriyim ama bizim gücümüzü tüketmekten çok toplamamız gerek. deriiin bir nefes alıyoruz ve (all is well)ooool iiiiiiiiiiz veeeeel diyoruz, hasbunallah ve nimel vekil ve nimel mevla ve nimennasir diyoruz, olumlu düşünüp olumluyu çağıracağım diyoruz... inşaallah
Dalan roxy iyi evet canım ben kızıma kullandım ama leke konusunda aynı hele o demir ilacını hiç bi deterjan çıkarmıo maalesef@batideniz in tavsiyesiyle ben de bu bebisime roxy dalan aldımçok, 4 makine çamaşır yikadim memnun kaldım hiç kalıntı yapmadı. İlk bebeğimde dalın sıvı deterjan kullanmıştım. Ama hiç bir lekeyi cikarmadigini söyleyebilirim. Sadce kokusu için devam etmiştim ,saçmalik
benim doktorumun tıpkısının aynısı aynı doktormu diye merak etmedim değilKızlar bizde dün 32+4 te kontrole gittik. Şükürler olsun herşey yolunda. Oğluşum 2172 kilo 45 cm olmuş. Doktor haftanı tamamlarsam 4 kiloya yakın doğar dedi. İlk bebeğim olursa normal doğum istiyorum biraz tırstım açıkçası.
Bir de ben bekledim nstye mi girerim filan diye ama yok dedi. Birde arada herhangi bir sorun hissetmezsen haziran sonu gel dedi. Benim doktor pek rahat biri. D vitamini kullanmıyorum ben onu sordum. Sanırım sağlık bakanlığının elinde kalmış gebelik yelpazesinde yok aslında dedi.
Bende çıkınca amaaannn bir sorun olmasın yeter diye düşündüm.
İyi düşünelim iyi olsun inşallah sık gelemeyecek kadar işleri meşgaleleleri olurcanım kalmasalar bile ki kalırlar her gün gelecekleri kesin.. bende diyorum keşke okul zamanına denk getirseymişim.. ben normalde küçük bebeklere çok korumacıyım ve sakınırım hele kendi bebeğimi düşünemiyorum..
Sadece bebek ürünleri üreten markalar bana da daha güvenilir geliyor. Hatta niveanin iyi olmadığını da okumuştum forumlarda ama almış esim.johnsons baby çok eskiden beri var içeriğini pek bilemem ama ısınamadım ona
chicco konusunda çok bir fikrim yoktu ama unibaby iyi gibi geliyor bana, yenidoğan ıslak mendilleri de var mesela saf su ileymiş, kimyasal yok dendi. eltilerim de ıslak mendilde unibaby kullanıyordu. şampuanda sebamed kullanıyordu eltim ama ben kararsızım.
canım benim nivea konusunda çok bir fikrim yok ama tamamen mantık yürüterek şahsi fikrimce niveayı pek düşünmüyordum. belki saçma bir şeye takılıyorum ama uzmanlık alanı sadece bebek değil diye. (gerçi köklü bir ürün) tabi şöyle bir şey de var, her bebeğin cildi ve hassasiyeti farklıdır yetişkinlerde de birine iyi gelen diğerine gelmeyebilir. deneyebilirsin hakkında olumsuz yorumlar da yoksa. ben de hangi şampuana karar verirsem vereyim bir süre sonra zeytinyağlı defne sabununa geçmeyi planlıyorum tabi kızımın hassasiyeti de müsaade ederse.
Şimdilik temiz çamaşır yikadigim için anlayamadım canim ama leke çıkarmıyorsa fena o zaman. kv dem makineye atamdan beyaz sabunla sabunla oyle at dedi ama deneyecegimDalan roxy iyi evet canım ben kızıma kullandım ama leke konusunda aynı hele o demir ilacını hiç bi deterjan çıkarmıo maalesef
doğru, iyi düşünelim iyi olsunİyi düşünelim iyi olsun inşallah sık gelemeyecek kadar işleri meşgaleleleri olur
ya sorma babasıda izin aldı o kadar uğraştı kızımı göreyim diye bir anda domalttı popoyu ardından da eli yüze koydu dr ne kadar uğraşsada oralı olmadı minnoş.. eşimde üzgün üzgün bakakaldı
sabah kalktığımda uyanmamışsa en fazla 10-15 dakika sürerdi harekete geçmesi. geçen uyandım ki sırtüstü yatıyorum, belki bir saate yakın kıpırdanmadı doktora gideceğimiz gündü, stres oldum eşime dedim ki şu malzemeler şurada bunlar burada ola ki acil bir durum olur doğum falan derse doktor diye... sonra yavaştan kıpırdanmalar başladı da rahatladım. doğum moduna giriyordum neredeyse. hareketlerini sordu doktor ben de sabah olanları söyledim, sırtüstü yatmak kan akışını engellediği için strese girermiş hareket etmezmiş bebek. kazara uykumda dönersem uyanır uyanmaz soluma yatıyorum, farkederse de eşim uyandırıyor. yatışımıza kalkışımıza daha da dikkat etmemiz gerekiyor galiba.İyice kendimi dinler oldum azcık hareket etmesin hemen meraklanıyorum
Bende zorla hareket ediyorum karnıma tık tık vuruyorum oda bana tepki veriyor yada karnımı sevince tepki veriyor şimdiden iletişime geçtik :)sabah kalktığımda uyanmamışsa en fazla 10-15 dakika sürerdi harekete geçmesi. geçen uyandım ki sırtüstü yatıyorum, belki bir saate yakın kıpırdanmadı doktora gideceğimiz gündü, stres oldum eşime dedim ki şu malzemeler şurada bunlar burada ola ki acil bir durum olur doğum falan derse doktor diye... sonra yavaştan kıpırdanmalar başladı da rahatladım. doğum moduna giriyordum neredeyse. hareketlerini sordu doktor ben de sabah olanları söyledim, sırtüstü yatmak kan akışını engellediği için strese girermiş hareket etmezmiş bebek. kazara uykumda dönersem uyanır uyanmaz soluma yatıyorum, farkederse de eşim uyandırıyor. yatışımıza kalkışımıza daha da dikkat etmemiz gerekiyor galiba.
hayranım bu bebeklere yaBende zorla hareket ediyorum karnıma tık tık vuruyorum oda bana tepki veriyor yada karnımı sevince tepki veriyor şimdiden iletişime geçtik :)
Daha iyileri de var ama kullanmakta sakınca olmaz bence canım. Bu konuya çok kafana takıyosan unibaby köpük yenidoğan şampuanı al o bitince buna geçersin. Yoksa kullan gitsinmatsiyahoje canim bak bakalım,olmadi yeni bi şampuan alalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?