2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Kizlar ya gobegimde catlak yok ama popomda catlak olmus bi suru bugun fark ettim ya ayni yagi orayafa surdum halbuki off ya morelim bozuldu bide yeni ya kirmizi kirmizi damar gibi cizgiler molcak kalcakmi bunlar simdi ya

Genel anestezide bebeğe narkotik geçiyor her ne kadar en kısa sürede bebek alınsa da. Bebeğin kısa alınmasında ayrı bir sorun çünkü bebek doğum kanalından yavaşça çıkmaya uygun yaratılmış bu esnada akciğerleri içerisindeki amniyon sıvısını atabiliyor ama sezaryanda anestezi verildiğinden ve bebeği çokça etkilrmesini engellemek için bebek birkaç dk içinde rahimden alınıyor. Kordonun da hemen kesilmesi gerekiyor ki plasentadan narlotik akışı kesilsin halbuki şimdi kordon bağının bebek rahimden çıktıktan sonraki bir dk kesilmemesinin faydaları anlatılıyor. Epidural sezaryan doktor için daha zor çünkü epiduralde yediklerinizin ağzınızdsn çıkmaması için hafif meyilli yatıyorsunuz bunda karındaki alanı sıkıştırıyor bu yüzden bazı doktorlar epidurale hiç yanaşmıyor bile. Ayrıca epiduralde 12 saat öncesimden yemek yememe sorunu yok böylece kendinizi doğumdan sonra daha zinde hissedebilirsiniz:))

9 gündür hstanedeyim sancılarım durduruldu birkaç gündür gözlem altındayım ama çok şülür erken doğum belirtileri şimdilik gitmiş görünüyor:)) keyfim yerinde:)) bu süre boyunca iki farklı hastanede yattım ve bir sürü hamile arkadaşım oldu ve hepsinin ayrı ayrı sorunları vardı kimisi enfeksiyondan kimisi su fazlalığından kimisi azlığından kimisi şekerden kimisi tansiyondan kimisi gelişme geriliğinden kimisi aşırı prematüre riskinden kimisi açılma olmama sorunundan yatmış. Benim için farklı tecrübeleri dinlediğim muhteşem bir tecrübe oldu. Kendimi asla hasta gibi hssetmedim her gn duşumu aldım bakımımı yaptım pilatesime devam ettm kitap okudum yürüdüm olumlu düşündüm konuştum ve bu sıkıcı süreci en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştım. Hamilelik sorunlunda olsa asla hastalık durumu değildir vücudun değişik bir duruma adapte olmasıdır sadece ve biz hamileler bu gidişatı en iyiye çevirmek içşn her zaman güç sahibiyiz.

Günaydın anneler ve bebekler; hepimize hayırlı, sağlıklı, huzurlu bir gün diliyorum
ALTINIM canım aynı şeyleri küçük kardeşimde annem de söylemişti, ya duyarsam ya heyecanlanırsam diye ama inan o kararı vermesi hayrımıza oldu. hem narkoz almadığı için kendine gelmeye çalışmak gibi bir zorluk yaşamadı hem de kordon dolandığı için kardeşimi almaları uzun sürmüş. doktor demiş zaten iyi ki böyle karar vermişsin narkoz geçerdi yoksa bebeğe diye. canım, arkadaşım da demişti çok rahattı, sesini duydum ilk ben gördüm diye. tabi ki bu senin vereceğin bir karar ve doktorunla konuşarak kafandaki soru işaretlerini paylaşabilirsin. baktın için rahatlamıyor önemli olan senin ne istediğindir, kendini nasıl daha iyi hissedeceğin tabi ki.

Slm canlarim ya sizler de tasiyamama durumu yaşıyor musunuz bebekleri. Karnım çok ağır geliyor sanki yirtilacak 1 parça yeri yok gibi gerindigi zaman karnım fena aciyor. Yasamadigim ne varsayaşatıyor bu velet bana resmen

Bende yasayamadigim ne varsa yaşıyorum bu gebelikte önce egzama sonra trioid yükselmesi sonra tansiyon şimdide ritm bozukluğu bugunumuze şükür Rabbim beterinden saklasin hayırlısıyla sağlıkla kucağımiza almayi nasıp etsin insallah

Sağol canım 24 haziran oldu tam 38+0. Erken mi geç mi bilemiyorum doktor böyle uyhun gördü

Canım sende tarih almışsin hadi Gozunaydin sağlıkla al kucağına kuzunu
27 haziranda da bize gün verdi dr 39+3 oluyoruz inşallah

Slm canlarim ya sizler de tasiyamama durumu yaşıyor musunuz bebekleri. Karnım çok ağır geliyor sanki yirtilacak 1 parça yeri yok gibi gerindigi zaman karnım fena aciyor. Yasamadigim ne varsayaşatıyor bu velet bana resmen

Karnım geçen hafta böyleydi bu hafta yarım kilo daha büyük

Eklentiler

• image.webp
    12,8 KB · Görüntüleme: 125
Karnım geçen hafta böyleydi bu hafta yarım kilo daha büyük
Maşallah gerçekten.Sanki biraz sonra doğuracak gibi duruyor :) Bana büyük geldi ya.Ya da bünyeden bünyeye değişiyor mesela ben minyonum ondan sanırım o kadar büyük değil.Ama sizin maşallahınız var :) Kaç kg civarı doğar dedi doktorunuz?Bir de neden hastanedesiniz kaçırdım sanırım ben o kısmı.Geçmiş olsun

Ay kızlar nasıl uyuyorsunuz? Geceler kabus oldu. Gece olsun istemiyorum artık. Belim o kadar ağrıyor ki uykum gelse de uyuyamıyorum. Artık ağlıyorum yani. Sola yatacağım diye solum çürüdü resmen.

Ay kızlar nasıl uyuyorsunuz? Geceler kabus oldu. Gece olsun istemiyorum artık. Belim o kadar ağrıyor ki uykum gelse de uyuyamıyorum. Artık ağlıyorum yani. Sola yatacağım diye solum çürüdü resmen.
aynen ya, aklım gidiyor uyuyordum normalde ama bu gece zor geçti benim de, hem sıcaktı hem biraz ağrım sızım vardı. sağa dinlenme amaçlı az dönüyorum bacağımdaki uyuşukluk artıp ağrıya dönüyor, sırtüstü bebişe yaramıyor, dönüp dolaşıp gene soluma... Rabbim bundan aşağı düşürmesin, çok şükür ki ucunda büyük ödül var bu zahmetin :)

sheyma46
İkiz bebek taşıyorum o yüzden büyük, toplamda şu an 5,5 kgluk bebek taşıyorum:)) vücudunuza güvenin Yaradan onu bebeği içine alabilecek kapasite ve esneklikte yaratmış. Hastaneye erken doğum belirtileri nedeniyle yattım sancım ve açılma/efasyon vardı bugün taburcu oluyorum

Günaydın kızlar Bir rüya gördüm ders oldu resmen, rüyamda eşim nöbetçi ki bugün gerçekten nöbetçi Bir komşumuz ziyarete geliyor ve onunla konuşurken bir anda azar azar suyum geliyor, kadın hemen hastahaneye gidelim panikleme diyor ama ne mümkün, o an yaşadığım paniği anlatamam. Paniğin nedeni de doğum yapacak olmam değil hastahane çantamız hazır ama bir kaç eksik var üşengeçlikten daha koymadığım, Allahım onlar eksik falan diye nasıl panik oluyorum Sabah kalktım şuan ilk işim onları hazırlamak oldu, artık rahat rahat oturabilirim

Ahahaha allah iyiliğini versin emin ol onlar bizdn çok istiyorlar çıkmayı

Canım çok doğru bir noktaya parmak bastın aynı durumdayız hastane çantam sözümona hazır ama eksikler var o çantayo alıp doğuma gitsem yansık yani bir o kadar daha eşya koymam lazım. Evet ilk iş o çantayı tamamlamam lazım benim de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…