- 15 Ağustos 2015
- 4.964
- 3.590
- 133
- 40
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #56.321
Ben sezeryani kendim istedim normalden korkuyorum allah korusun kendimi kasarim cocuga zararim olursa asla affetmem kendimi cunku en muayenelerde bile doktor dokunmadan bagiran bi tipimBu konuda doktorlarınıza taleplerinizi iletin sonuçta sizin vücudunuz sizin bebeğiniz doğum planı, keşkesiz doğum, anne bebek dostı sezaryan başlıklarını araştırın internette, siz bilin ki doktorun ağzından çıkan her şeye itaat etmeyin doktorun zamanı değerlidir ve kendini riske atmsk istemez. Sezaryan doktor için on dk lık iş, peki ya sizin için? Tüm hayatınızı etkiler. Normal doğuma göre riskleri çok daha fazla. Bir somraki doğumlarınızı etkiler. Tabi ki bell durumlar için sezaryan gerekli ama Dünya Sağlık Örgütüne göre bu tıbbı gerekçeler tüm doğumların sadece ve sadce %15ini oluşturuyor.
Az bi işim kaldı sonra ayrılcam artık izne. Yok valla yapamıyom gidip akşam olsun diye saat sayıyom öyle de işkence oluyo banae birazcık dinlenseydin keşke ya böyle sıkıştırılmış vakte gelcek gibi ben o yüzden 34. haftamda ayrılmak istiyorum elimdeiki işler yetişirse
Bizde durum farklı canım bebeğin yoğun bakıma alınma yada ameliyat olma ihtimali var o yüzden planlı bir doğum olması lazım küvez ve ameliyathane hazır bulunacak ben doğum yaparken. Zaten normal doğum yapamama sebebim de bu. Sıkmıyım canını şimdi ama malesef bebeğin kendi gelmesi büyük risk olur bizim içinCnm neden bebeğin sinyal göndermesini beklemiyor , bebek dostu sezaryan var. Bebek dünyaya gelmek istediğinde akciğerlerindn bir hormon salgılıyor ve oksitosin salınımını arttırarak kasılmaları başlatıyor. Bebeği beklemek daha doğru değil mi? Eğer sende gelişen preeklempsia (gebelik zehirlenmesi), plasenta previa (emziğin altta olması) veya diğer elektif sezaryan gerektiren bir durum yoksa bebeği beklemek en doğrusu
Ben kızımı 39 da dogurdum canım oglumda inşallah 39+2 olucak.ne kdar kalsa kar içerde. Ben tatile cikicam gel aliyim diyen doktora gtmem ben ztn ne munasebet derim başka yerde dogururum sezeryan bebek için ztn travmatik bi durum zamansız alınması açısından diorum bunu.bana bi doktor bunu diyemes ilk sorduğum soru buydu benim DOKTORUM a kaç haftada alirsinz dedidigmde 38 deseydi daha gtmicektim doğal süresi nden 2 hafta erken ne gerek var sağlık sıkıntısı anne ve bebek için tehlikeli deil se durması en dogrusuBanada doktor 38 de aliriz dedi
Segirme gbi aynı yerde tık tık atio atarken orası hareket edio benimBen bir türlü o hıçkırıkları yakalayamadım nasıl bir şey erken haftalardaki pırpır hissi gibi mi
Canım dikkat et kendine evham yapma tuzu kes bol su iç tansiyon takibini sıkı yap küçük tansiyon da çok önemli. 14/9 olursa acile git. Bende de şüphe olmuştu ama sonradan geçti. İnşallah sıkıntılı bi durum yokturkızlar idrarda protein çıktı değerim 99.max sınır 150 ama doktorum sıkı takip istedi.çünkü tansiyonumda 13lerde.haftaya test tekrar edilecek.bebeğin gelişiminde şu an için sorun yok ama haftaya olursa sanırım bebeği alacaklar.çok korkuyorum.inşallah sorunsuz atlatırım şu dönemleri.eğer evde kendine evham yapacaksan hastaneye yatıracağım dedi.
Ister bekle dedi baska soltor burda olur iatersen zten gelisimi tamamlamis oluyor ben alirim dedi ben biraz korkulu zor biriyim ondan dedi heralde bilemiyorum kaam karisikBen kızımı 39 da dogurdum canım oglumda inşallah 39+2 olucak.ne kdar kalsa kar içerde. Ben tatile cikicam gel aliyim diyen doktora gtmem ben ztn ne munasebet derim başka yerde dogururum sezeryan bebek için ztn travmatik bi durum zamansız alınması açısından diorum bunu.bana bi doktor bunu diyemes ilk sorduğum soru buydu benim DOKTORUM a kaç haftada alirsinz dedidigmde 38 deseydi daha gtmicektim doğal süresi nden 2 hafta erken ne gerek var sağlık sıkıntısı anne ve bebek için tehlikeli deil se durması en dogrusu
Sezeryan olunca genelde gelisimi tamamlayinca aliyorlar bide benim doktor 25 inde izne ayriliyor 20 22 gibibalirizdemiati haftaya kontrolde netlesecek tarih[/QUOTE
neden zamanını beklemiyorlar ben sezryn desem mesela ve herşey yolunda dahi olsa 38 de mi alacaklar ?
Sana bağlı kasılmalarını ve açılmayı bekleyebilirsin. Epidural sancı sıklığı 5 dkda bire düşünce yapılabiliyor, bebeğin çıkmak istediği zamanı bekleyip sezaryan olmak sağlıklı olanı. Amerikan Obstetrik derneği 39dan önce sezaryan yaptırmayın diyor.
Ben kızımı 39 artilarda dogurmadigima pişmanım hemde çok pişmanım maalesef iyi düşün bu senin için olduğu kadar bebek içinde iyi olması gereken zman olmalı ya o yüzden emme refleksi bile gelismio o 1 hafta erken alımda zamanında doğup anne memesi ememeyen çocuk varmı ama erken alınan bebekler maaleaef emme refleksi olmuoIster bekle dedi baska soltor burda olur iatersen zten gelisimi tamamlamis oluyor ben alirim dedi ben biraz korkulu zor biriyim ondan dedi heralde bilemiyorum kaam karisik
ay zaten tuza düşkün birisi değilim.şimdi daha da dikkat edeceğim.of inşallah 2 hafta daha sabrederiz.Canım dikkat et kendine evham yapma tuzu kes bol su iç tansiyon takibini sıkı yap küçük tansiyon da çok önemli. 14/9 olursa acile git. Bende de şüphe olmuştu ama sonradan geçti. İnşallah sıkıntılı bi durum yoktur
Kızlar bebek bezimi molfix şampuan bebek yağı ıslak mendil,sabunve deterjanımı da dalin aldım..eve geldim bebişimin kullanıcağı herşeyi yıkadım. Bi makina dolusu çamaşırı çıktıoyy çok heycanlı yaa... Şimdi daha bi heyecan bastı. Bian once temmuza girelim .. Yarında inşllh utuleyip çantamı hazrliycam. Dursun kenarda
Canım sebamed ürünleri markafonide indirimde oluyor sürekli, ben ordan almıştımTamam sebamedde karar kıldım şuan hayırlı olsun :) Haftasonu da şu ıvır zıvırları halledeyim sonra yıkama işlerine geçerim inşallah.Kağıthane olarak geçiyor ama bayrampaşanın oralarda sanırım axis alışveriş merkezi açılmış ve e-bebekte kampanya vardı 5 ine kadar sanırım. 150 tl lik alışverişe 50 tl hediye çeki.İlgililer varsa baksınlar derim.
Sağol canım içimi rahatlattın bu 38+0 aslında 38in sonu 39 un başı oluyo çok da erken değil aslında
ohh maşşlhMaşallahbende bugün bebişimin kıyafetlerini nevresim takımını havlusunu Battaniye lerini ütüledim. Yıkanıp ta ütülencek bi sepet daha var. Bide bi sepet dolusu da yıkanacak var. Ama çok keyifli. Benim oğluş ütü yaparken durmadan tepti durdu ayakta olmamı hiç istemiyor. Bi elimle ütü yapıyorum diğer elimle karnımı oksuyorum.
kilosu boyu iyi gorunuyo canm, 3 kg da geçer demiş işte, hiç sıkma canını. Gayt normal buKontrolden geldim ama biraz canım sıkkın 10 gün geride 46cm 2238 gr 3u geçer ama dedi doktor doğum pozisyonu almış
Haftasına gore geride dedi inşallah iyi doğar canım sagolkilosu boyu iyi gorunuyo canm, 3 kg da geçer demiş işte, hiç sıkma canını. Gayt normal bu
Kilo alması için bişi onerdimj canimKontrolden geldim ama biraz canım sıkkın 10 gün geride 46cm 2238 gr 3u geçer ama dedi doktor doğum pozisyonu almış
gerçektenmi bana da dr önermişti arkadaşım çocuk doktoru.. bilemedim kullananlarda diğerlerine kıyasla çok memnunlardı peki şimdi ne düşünüyosun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?