- 5 Kasım 2015
- 2.178
- 2.610
- 53
- 39
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #56.381
Bende çok memnunum 1 Temmuz olmasından kadir gecesi gibi mübarek günde doğurmak çok güzel, diğer oğlumda miraç kandilinde doğmuştu ama normal doğum başlamıştı mecburiyetten sezeryana dönmüştü.....
Canım sancın olsa da sezeryana alınıyor meraklanma. Ben ilk oğlumu sancıyla gitti normal doğum olmasını istiyordum açılmam olmadı saatlerce sancı çektim, sonra sezeryana alındım. O yüzden sen hiç meraklanma, nasıl istiyorsan doktoruna söyle...bende öyle istiyorum ama kimisi sancı başlarsa sezeryan olamazsın diyor
benimde sınırda şekerim 50lik testte 171 çıkmıştı 100 lükte çıkmadı dedi doktor ama 2. saat sınrın bir altında dikkat et dedi hamurişi yeme tatlı yeme dedi ama aksine bu ara çok hamurişi yedimIyi geceler kizlar benim gibi sekeri yuksek olupda diyetine dikkat edemeyen var miiii
kızlar dün akşam çok korktum. başıma ne geldi bi bilseniz. akşam 8 gibi duş aldım. çıktım bornozla epey uzandım. sonra bornozu çıkardım bi süre sonra daha giyinmemiştim alt taraf ıslanmaya başladı anlayamadım önce aynanın karşına geçtim bi baktım bacaklarımda damla damla ıslaklık.idrarımımı kaçırdım su mu geldi bilmiyorum ama şeffaf renkti. hemen wc ye gittim apar topar topar giyinip uzandım. doktoraDa gitmedim sizce idrar mı suyum geldi azıcık . bide eveli gün akşamdan beri çatı kısmım ağrıyordu. dün sabah sağlık ocağına gittim. ordaki hemşire bu ciddi altan muayene oldunmu dedi yok dedim. belki açılma olabilir demişti o yüzden daha tırsıyorum şu an. randevum çarşmba günü ne yapayım bilemedim
Canım akan sıvıyı kokladın mı? İdrar olsa keskin bir kokusu olur ( amonyak gibi) ama amniyon sıvısı daha tatlı kokarmış... bu arada hala akmaya devam ediyor mu? Ediyorsa eczanelerde amniyon sıvısı olup olmadığını gösteren pedler varmış ondan takıp bak bakalım inşallah önemli birşey değildir ama yerinde olsam muhakkak acilen muayeneye giderdim
Benim gece başıma gelmişti ama afedersiniz altıma kaçırma hissiyle sıçrayarak uyanmıştım yataktan.Sonra wc gittim benim de sızıntı oldu bacaklarımdan iyice şüphelendim.Çünkü ilk gebeliğim,idrar kaçırması mı yoksa suyum mu geliyor anlayamadım.O anın psikolojisinden resmen koku alma hissiyatımı kaybetmiştim resmen koku alamıyordumkızlar dün akşam çok korktum. başıma ne geldi bi bilseniz. akşam 8 gibi duş aldım. çıktım bornozla epey uzandım. sonra bornozu çıkardım bi süre sonra daha giyinmemiştim alt taraf ıslanmaya başladı anlayamadım önce aynanın karşına geçtim bi baktım bacaklarımda damla damla ıslaklık.idrarımımı kaçırdım su mu geldi bilmiyorum ama şeffaf renkti. hemen wc ye gittim apar topar topar giyinip uzandım. doktoraDa gitmedim sizce idrar mı suyum geldi azıcık . bide eveli gün akşamdan beri çatı kısmım ağrıyordu. dün sabah sağlık ocağına gittim. ordaki hemşire bu ciddi altan muayene oldunmu dedi yok dedim. belki açılma olabilir demişti o yüzden daha tırsıyorum şu an. randevum çarşmba günü ne yapayım bilemedim
Canım doktordan talep edebilirsin, eğer 41.haftaya kadar kendi gelmezse alıyorlar zaten kakasını yememesi için... Onun öncesinde de doğum başladığında sezaryene girersin. Şimdi ailelerin de işine geliyor gün belirlemek (sağlık açısından sorun yaşayanları ayırıyorum). İnan o kadar ağırlaştım ki bana da 27 haziran-1 temmuz arası
bende öyle istiyorum ama kimisi sancı başlarsa sezeryan olamazsın diyor
yok cnm kötü kokmuyordu. zaten bacağımın iç kısmını ıslattı damla damla aktı . korkudan hemen lavobaya gittim. sonrasında devam etmedi. wc de idrarımı yaparken sapsarıydı. ama ayaktayken akan su gayet su renginde idi . şimdilik bi sıkıntı yok
Benim gece başıma gelmişti ama afedersiniz altıma kaçırma hissiyle sıçrayarak uyanmıştım yataktan.Sonra wc gittim benim de sızıntı oldu bacaklarımdan iyice şüphelendim.Çünkü ilk gebeliğim,idrar kaçırması mı yoksa suyum mu geliyor anlayamadım.O anın psikolojisinden resmen koku alma hissiyatımı kaybetmiştim resmen koku alamıyordumHiç riske atmayayım dedim gayet soğuk kanlı şekilde hazırlanıp gece 4 de hastaneye gittik.,nöbetçi doktor uykudan uyanıp geldi kontrol etti ama nasıl uykulu saçlar maçlar karışmış vaziyette.Gülsem mi ağlasam mı.Suyunuz normal dedi ama kesin bir şey söyleyemem ped takibi yapmanız gerekiyor dedi.Alttan muayene edeyim mi dedi yok kalsın dedim :) Sabah oldu doktorumu aradım dediki bol sıvı al ve ptesi kontrole gel.Gittim alttan muayene etti açılma vs var mı diye.Ama sıkıntı yoktu çok şükür.Bu da böyle bir anımdı.Eğer tekrar ederse git mutlaka doktora.Çünkü telefonda doktorum istirahat etmemi bolca sıvı tüketmemi yine olursa hastaneye gitmemi söylemişti.Geçmiş olsun,insan ciddi bir şey olmadığını tahmin etse de acaba diyor haliyle.
yok cnm kötü kokmuyordu. zaten bacağımın iç kısmını ıslattı damla damla aktı . korkudan hemen lavobaya gittim. sonrasında devam etmedi. wc de idrarımı yaparken sapsarıydı. ama ayaktayken akan su gayet su renginde idi . şimdilik bi sıkıntı yok
Bebeğin başı aşağıdaysa rahim ağzını tıkayıp sızıntıyı engelliyor olabilir. Sen dediğim pedden alıp takip et muhakkak canım ne olur ne olmaz, damla damla bile geliyorsa anlarsın...
Amniyon sıvısı bazen damla damla gelebilir bebeğin başı da kimi zaman tıpaç görevi görerek su akışını kesebilir tanıdığım bir ebe şöyle demişti tuvalete otur idrarını iyice yapıp kuruttuğundan emin olduktan sonra eline kuru bir peçete al ve idrarını yapar gibi hafifçe ıkın su geliyorsa kesedendir demişti
Kadir gecesinin günü gizlidir son on gün içinde arayın denirBende çok memnunum 1 Temmuz olmasından kadir gecesi gibi mübarek günde doğurmak çok güzel, diğer oğlumda miraç kandilinde doğmuştu ama normal doğum başlamıştı mecburiyetten sezeryana dönmüştü.....
hadi yaa
Belki benim de amniyon sıvısıydı ama doktora gittim hiçbir sıkıntı yok suyun gayet iyi dedi.Her ihtimale karşı antibiyotik veriyorum demişti hatta.Kuzenim de kadın doğumcu ve demişti ki antibiyotik ihtimaller üzerine verilebilecek bir ilaç değildir.Önce bir teşhisi koyarsın sonra verirsin.Ben ilk 2 gün kullanmadım emin olamadım sonra 2-3 kere içtim bıraktım.Belki enfeksiyondan şüphelendi de verdi bilemiyorum.Açıkçası bir şey yok deyince sormak aklıma bile gelmedi.Amniyon sıvısı bazen damla damla gelebilir bebeğin başı da kimi zaman tıpaç görevi görerek su akışını kesebilir tanıdığım bir ebe şöyle demişti tuvalete otur idrarını iyice yapıp kuruttuğundan emin olduktan sonra eline kuru bir peçete al ve idrarını yapar gibi hafifçe ıkın su geliyorsa kesedendir demişti
ACanım çok haklısın sezaryen olacakların en azından bende 38+ larda aldırması taraftarıyım tabi bir sorun yoksa. A Alkan_alkan ben de sezaryen olacağım; inan daha gün vs almadık ama doktorun kafasında 39+6 da almak var, eğer o tarihten önce doğum başlarsa yine sezaryene gireceğim; kısaca ne kadar durursa gelişimi için o kadar önemli dedi doktorum bekleyeceğiz biz de, zaten 41 den sonra alıyorlar kakasını yemesin diye...Normal doğumun başladı diye sezaryen olmaz diyemez ki doktorun okuyoruz burda 12 saat sancı çekip sezaryene girenleri..
canım şöyle bende geçen gün aynı soruyu sormuştum burda... aklımın karışmasının nedeni şuydu bana bi doktorumuz normal doğuma kadar beklemek riskli eğer çocuk doğum kanalına girerse bebeğin sezeryana alınıp çekilmesi kulaklarında olsun yada başka bi yerinde sıkışıklık nedeniyle sıkıntı oluşturabilir demişti ki eşide geçen hafta doğum yaptı 38 de ve sezeryan anladığım kadarıyla olay şu sancıdan ziyade eğer açıklık oluşmamışsa ki bu sanırım hemen bebeğin yol amadığı anlamına geliyor sezeryan olabiliyor ama hemen oluşursa normal doğuma mecbur kalabilrsin sanırım yani net olarak bilmiyorum ama bu sonuç çıkıyo yazılanları okuyorum sancım vardı açıklık yoktu sezeryana alındım diyolar bence çok riske atmadan çokta erken aldırmadan arasını bulmak lazımbende öyle istiyorum ama kimisi sancı başlarsa sezeryan olamazsın diyor
Belki benim de amniyon sıvısıydı ama doktora gittim hiçbir sıkıntı yok suyun gayet iyi dedi.Her ihtimale karşı antibiyotik veriyorum demişti hatta.Kuzenim de kadın doğumcu ve demişti ki antibiyotik ihtimaller üzerine verilebilecek bir ilaç değildir.Önce bir teşhisi koyarsın sonra verirsin.Ben ilk 2 gün kullanmadım emin olamadım sonra 2-3 kere içtim bıraktım.Belki enfeksiyondan şüphelendi de verdi bilemiyorum.Açıkçası bir şey yok deyince sormak aklıma bile gelmedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?