2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379

A doğru ya 1 temmuz kadir gecesi değil mi? Bana da doktorum 1 temmuz demişti en geç, haftaya belli olacak tarih, inşallah bana da o gün nasip olur

bende öyle istiyorum ama kimisi sancı başlarsa sezeryan olamazsın diyor
Canım sancın olsa da sezeryana alınıyor meraklanma. Ben ilk oğlumu sancıyla gitti normal doğum olmasını istiyordum açılmam olmadı saatlerce sancı çektim, sonra sezeryana alındım. O yüzden sen hiç meraklanma, nasıl istiyorsan doktoruna söyle...

günaydın hamişler

hayırlı sabahlar hayırlı cumalar..

ömrümüz bereketli olsun sağlıklıca olsun...

bugün emziğimizi kayanttım sterilize ettim :)
bi kaç eksiğimiz var ..
piişik kremi yerine kantron yağı kullanmayı düşünüyorum eğer olursa..inşaallah olmaz da..
inşaallah faydalı olur..
çantam henüz hazır değil..

bu arada dün o kadar mağaza gezdim fakat uygun elbise bulamadım
zaten kapalı olup uygun kıyafet bulmak cidden zor ki hamileyken daha zor

slm cici anneler hepinize Hayırlı ve Bereketli Cumalar.
bende 1 temmuz dedim ama mubarek günde iyi olmaz diyenlerde var hani o gün dünya işleri ile meşgul olmayın dua ve ibadet edin derlerya ondan galiba yinede (kızım olacak kısmetse, hala içimde oğlum olurmu diye düşünsemde) bende hem çok isterdim bir oğlum olsun o gecede adını kadir koyayaım çok seviyorum zaten Kadir ismini.ama onada Esma ül Hüsna'dan olduğu için ABdülKadir koymak gerekiyor dediler.
bu isim işi en son kzım için meva duru ismine karar verdik galiba nasıl fikrinizi almak isterim.
herkeze sağlık ve mutluluk dolu günler.

kızlar dün akşam çok korktum. başıma ne geldi bi bilseniz. akşam 8 gibi duş aldım. çıktım bornozla epey uzandım. sonra bornozu çıkardım bi süre sonra daha giyinmemiştim alt taraf ıslanmaya başladı anlayamadım önce aynanın karşına geçtim bi baktım bacaklarımda damla damla ıslaklık. idrarımımı kaçırdım su mu geldi bilmiyorum ama şeffaf renkti. hemen wc ye gittim apar topar topar giyinip uzandım. doktoraDa gitmedim sizce idrar mı suyum geldi azıcık . bide eveli gün akşamdan beri çatı kısmım ağrıyordu. dün sabah sağlık ocağına gittim. ordaki hemşire bu ciddi altan muayene oldunmu dedi yok dedim. belki açılma olabilir demişti o yüzden daha tırsıyorum şu an. randevum çarşmba günü ne yapayım bilemedim

Iyi geceler kizlar benim gibi sekeri yuksek olupda diyetine dikkat edemeyen var miiii
benimde sınırda şekerim 50lik testte 171 çıkmıştı 100 lükte çıkmadı dedi doktor ama 2. saat sınrın bir altında dikkat et dedi hamurişi yeme tatlı yeme dedi ama aksine bu ara çok hamurişi yedim

Canım akan sıvıyı kokladın mı? İdrar olsa keskin bir kokusu olur ( amonyak gibi) ama amniyon sıvısı daha tatlı kokarmış... bu arada hala akmaya devam ediyor mu? Ediyorsa eczanelerde amniyon sıvısı olup olmadığını gösteren pedler varmış ondan takıp bak bakalım inşallah önemli birşey değildir ama yerinde olsam muhakkak acilen muayeneye giderdim

yok cnm kötü kokmuyordu. zaten bacağımın iç kısmını ıslattı damla damla aktı . korkudan hemen lavobaya gittim. sonrasında devam etmedi. wc de idrarımı yaparken sapsarıydı. ama ayaktayken akan su gayet su renginde idi . şimdilik bi sıkıntı yok

Benim gece başıma gelmişti ama afedersiniz altıma kaçırma hissiyle sıçrayarak uyanmıştım yataktan.Sonra wc gittim benim de sızıntı oldu bacaklarımdan iyice şüphelendim.Çünkü ilk gebeliğim,idrar kaçırması mı yoksa suyum mu geliyor anlayamadım.O anın psikolojisinden resmen koku alma hissiyatımı kaybetmiştim resmen koku alamıyordum Hiç riske atmayayım dedim gayet soğuk kanlı şekilde hazırlanıp gece 4 de hastaneye gittik.,nöbetçi doktor uykudan uyanıp geldi kontrol etti ama nasıl uykulu saçlar maçlar karışmış vaziyette.Gülsem mi ağlasam mı.Suyunuz normal dedi ama kesin bir şey söyleyemem ped takibi yapmanız gerekiyor dedi.Alttan muayene edeyim mi dedi yok kalsın dedim :) Sabah oldu doktorumu aradım dediki bol sıvı al ve ptesi kontrole gel.Gittim alttan muayene etti açılma vs var mı diye.Ama sıkıntı yoktu çok şükür.Bu da böyle bir anımdı.Eğer tekrar ederse git mutlaka doktora.Çünkü telefonda doktorum istirahat etmemi bolca sıvı tüketmemi yine olursa hastaneye gitmemi söylemişti.Geçmiş olsun,insan ciddi bir şey olmadığını tahmin etse de acaba diyor haliyle.

Eğer sancıların dakikada bire düşerse elbette yapamazsın sancıların on dkda bire düştüğü zaman hiçbir sorun olmaz epidural düşünüyorsan ki epidural zaman ister epidurali de sancılar 5 dkda bire düştüğü zamn yapılır genel anestezi anında etki eder o kadar ki normal doğum diye başlayıp bir sorundan ötürü sezaryana geçebiliyorlar

Bebeğin başı aşağıdaysa rahim ağzını tıkayıp sızıntıyı engelliyor olabilir. Sen dediğim pedden alıp takip et muhakkak canım ne olur ne olmaz, damla damla bile geliyorsa anlarsın...

kızlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim. içim rahatldı . bi daha olmazsa çarşambaya kadar bekleyim o zamn.

Amniyon sıvısı bazen damla damla gelebilir bebeğin başı da kimi zaman tıpaç görevi görerek su akışını kesebilir tanıdığım bir ebe şöyle demişti tuvalete otur idrarını iyice yapıp kuruttuğundan emin olduktan sonra eline kuru bir peçete al ve idrarını yapar gibi hafifçe ıkın su geliyorsa kesedendir demişti

hadi yaa

Amniyon sıvısının gelmesinden sonra 24 saatin var amniyon suvısının görevi bebeğin içinde bulunduğu sıcaklığı ayarlamak darbelerden korumaktır, besin ve oksijen ihtiyacı plasentadan geldiği için bebeğin hayati tehlikesi olmaz fkaat 24 saatten sonra enfeksiyon kapma riski olduğundan eğer sancı başlamazsa müdahale edilir(suni sancı veya sezaryan). Amniyon sıvısı zaten bebeğin idrarından oluştuğu için bir anda bitmez o yüzden doktorun bol su iç demiş. Hastanede suyu geldiği halde birkaç haftadır doğumu ertelenmiş hastalar gördüm tabi onların haftası çook kritikti 25. Haftalardaydı

Belki benim de amniyon sıvısıydı ama doktora gittim hiçbir sıkıntı yok suyun gayet iyi dedi.Her ihtimale karşı antibiyotik veriyorum demişti hatta.Kuzenim de kadın doğumcu ve demişti ki antibiyotik ihtimaller üzerine verilebilecek bir ilaç değildir.Önce bir teşhisi koyarsın sonra verirsin.Ben ilk 2 gün kullanmadım emin olamadım sonra 2-3 kere içtim bıraktım.Belki enfeksiyondan şüphelendi de verdi bilemiyorum.Açıkçası bir şey yok deyince sormak aklıma bile gelmedi.

A
canım şöyle bende geçen gün aynı soruyu sormuştum burda... aklımın karışmasının nedeni şuydu bana bi doktorumuz normal doğuma kadar beklemek riskli eğer çocuk doğum kanalına girerse bebeğin sezeryana alınıp çekilmesi kulaklarında olsun yada başka bi yerinde sıkışıklık nedeniyle sıkıntı oluşturabilir demişti ki eşide geçen hafta doğum yaptı 38 de ve sezeryan anladığım kadarıyla olay şu sancıdan ziyade eğer açıklık oluşmamışsa ki bu sanırım hemen bebeğin yol amadığı anlamına geliyor sezeryan olabiliyor ama hemen oluşursa normal doğuma mecbur kalabilrsin sanırım yani net olarak bilmiyorum ama bu sonuç çıkıyo yazılanları okuyorum sancım vardı açıklık yoktu sezeryana alındım diyolar bence çok riske atmadan çokta erken aldırmadan arasını bulmak lazım

seninde göbeğin kaskatımı ben bu gece sertliğinden çok sıkıntı çektim.yan yatıyordum bi uyandım dedim galiba midem yerinden kopacak. kasık bölgesi şişmiş ayagımı bile oynatsam canım acıyoki benim acı eşiğim çok yüksektir. bi elimle mideme bastırıyorum bi yandan kasığımı ama bi türlü düzeltemedim kendimi 10-15 dk debelendim yok olmuyor düzelemiyorum. en sonunda eşimi uyandırdım. onunla bile 5 dk dan fazla sürmüştür doğrulmam. çok zor bi akşam ve gece geçirdim. Rabbim daha beterinden korusun. hepimize vakitlice doğurmayı nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…