- 10 Ağustos 2015
- 3.843
- 4.556
- 53
- 35
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #3.221
Canım o kadar olur kolay deil onun içinde dusununce ilgi tek ona iken şimdi bölündü ben düşündükçe çok üzülüorum kızıma içinde yaşadıkları mutlaka vardır ama bize yansıtmadı şu an için.sen kardesi yle ilgili sorumluluklar versen kendini daha iyi hisseder belkiCanım benim kızım daha büyükmüş, kasımda 5 olacak. Ana Okuluna yazdırdım ama bu davranışlarıyla orda öğretmeni zorlayacak gibi görünüyor. Kendi kardeş istedi o aklımıza koydu çokta seviyor ama ister istemez ona ilgi gösteriyoruz diye kıskanıyor. Çok inatçı bir kız oldu, inşallah düzeltebilirim bu durumu.
Çocuklarınız arasındaki yaş farkı ne kadar acaba yada ideal yaş farkı ne kadar olmalı kardeşi olsun istiyorum ama bir yandan da bana yeter Allah olmayanlara nasip etsin diyorum bir gün dusunursem bile eşimin istediği gibi 3 değil 2 de kalırım ancaTek çoxuk hiç çocuk mus derlerdi inanmazdim canım cidden öyleymis bende istemiodum ama kızım Düşündürdü bana iyiki de yapmışım kardeşini koruması opmesi bebisimin ona gülmesi fln çok gusel duygular şimdi küçük düşünmemen normal ama inan 2. Olursa anlarsın demek istediklerimi
yeni kalktı canım amq elli kete uyandı geri uyuttum hepHadi insallah uzun uyur benimki 10dk sonra uyandi yine savas veriyoruz
Valla benimki 7 bucuk gibi kalkiyo 8 8 bucuguda buluyo.aksam 9 bucuk gibi uyuyo.8 gibi uyumasi icin 7 de odaya kapanmam lazim ama babamiz 8 bucuga dogru geliyo isten birbirlerini goremezler diye o saatte yatiriyorumhep kendi uykusu gelince yatırıyoduk akşsm uykusuna genelde 11 gibi. iki gündür şaştı. ondan mı gece uykuları bozuldu acaba
bir de dabah uyandığı saaten 12 saat önce gece uykusuna yatırın diyolar sen öyle mi yapıyorsun
Hosgeldin superselma diger topige arada bir giriyorum cok sey ogrendim senden diyebilirim :)Merhaba kızlar
Bi hatırlatma yapmak istedim
Bebeklerinizin resmini flaş kullanmadan çekin, parlak ışığa bakmasınlar, ve güneşe Asla baktirmayin. Kalıcı zarar verir. Retina hücreleri yenilenmez dikkat edelim
Hepinizi öpüyorum
Esim salonda yatiyo biz kizimla yatakodasinda.kizlara katiliyorum birlikte yatmak lazim.artik gece uykularinda aglamiyo zamani geldi bizimde :)Kızlar özel olacak belki ama eslerinizle mi yatıyorsunuz. Biz hala ayrı yatıyoruz doğumdan beri .bebekle ben salondayiz. Eşim iş de çok yoruluyor bebegin sesine uyandığı için bu şekilde.
canım ne faydasını gördün acaba anlat da motivasyon olsun bütün gün kızımı sallamakla geçiyorBebeklerini en fazla 1.5 2 saat uyanık tutan anneler çok doğru yapıyorsunuz uyuması için sallamak gerekiyorsa, kucakta uyutmak gerekiyorsa kısaca ne gerekiyorsa yapın... İlk çocuğumda ben de böyle yapardım hatta habire uyutuyosun derlerdi ama çok faydasını gördüm 3-4 aylıkken de uyku eğitimi vermeye başlayabilirsiniz...
Ben bişey sorcaktımm kendinden sallanan anakucağı kullanan var mı ben oğlumda kullanmamıştım şimdi bebeğimde kullanıyorum zararı var mıdır acaba?
Ya kızlar aklıma takıldı şu uyku olayı ben aryayı uyutmak için hiç çabalamıyorum.en fazla enerjiyi beslenmesine gazına ve günlük egzersizlerine harcıyorum:))bazen gece uyumayacağı tutuyor onda da emzik ve kolik bebek hışırtısı(arya fön makinasını değil Elektirik süpürgesini tercih ediyor:)) imdadıma yetişiyor.yani öyle düzenli bi uyku olayımız yok.her üç saate bir besliyorum uyuyorsa bunu uykuda yapıyorum.uyanık olduğu zamanlarda oyun Halısı,yüz üstü durmaca oyunu,kol ve bacak egzersizleri yapıyoruz.özllikle gündüz uyutmaya hiç çabalamıyorum.doğal akışında uyuyor ya da uyanık kalıyor:)yazdıklarınızı okuyunca ne kadar tecrübesiz olduğumu bi kez daha anladımşimdi benim ne yapmam nerden başlamam gerekiyor bu uyku düzeni için??bana bi yardımcı olursanız sevinirim.gerçi bizim düzensiz düzenimizden de bi Sıkıntımız yok çok şükür:)))ama uykusunun düzene girmesi de önemli tabi:)
Kızlar bu arada bir şey sormak istiyorum. Aranızda dönence kullanan var mı? Ben henüz almadım ama az önce you tube dan dinlettiğimde bile çok sakinleşti. Kullananlarınız varsa marka-model önerisi alabilir miyim?
Sağol canım sana da B3n de gidemedim benimki d3 ağrıyor kasiniyor inşallah önemli degikdirBenimkinde ağrı da oluyor canım. Hani sadece kızarıklık değil.. Doktora gidecektim bu sabah ama eşimin annesi yine acil ameliyata girecek, şehir dışına çıktı. Annemle kardeşim de anneannemi memleketine bırakmak için akşa yola çıkacaklar. Ben de kaldım buralarda.. Doktor işi bir süre daha bekleyecek mecburen. Geçmiş olsun sana da çok
Benim oğlumda 48 günlük 2 gün var aralarında :) Doktorun normal demiş bence de normal kilosu. Ağlamasının nedeni belki başkadır. Gaz sorunu olabilir, gaza bağlı olarak karın ağrısı olabilir bunları dile getiremediği için ağlıyordur kuzucuk.Biz büyükler bile gaz sorunumuz olduğunda ağrıdan kıvranıyoruz. Çok ağladığında calpol vb. bir ağrı kesici versen 1 çay kaşığı kadar eğer rahatlıyorsa sorun açlık değildir. Bence sütünün bebeğine yeteceğine güven mamayı azalt ve gidişata bak hergün en az 50 gr alıyorsa sütün yetiyordur. Bebekler başka bir sıkıntısı olduğunda da meme arar çünkü orası onun en rahat ettiği yerdir bu seni aç bu çocuk diye yanıltmasın. Yemene ,içmene, uykuna dikkat edersen sütünün miktarı da kalitesi de artacaktır.50 günlük canım kilosu çok değil ama kilo alımı aralığın içinde doktor normal dedi mama verme dedi ama bazen çok ağlıyor doymamış gibi
Haklisin canım sütümün artması bana bağlı, gaz problemi olduğunda anlayabiliyorum, artik sürekli emziriyorum bugün mama vermedim çok şükür inşallah hiç gerek kalmazBenim oğlumda 48 günlük 2 gün var aralarında :) Doktorun normal demiş bence de normal kilosu. Ağlamasının nedeni belki başkadır. Gaz sorunu olabilir, gaza bağlı olarak karın ağrısı olabilir bunları dile getiremediği için ağlıyordur kuzucuk.Biz büyükler bile gaz sorunumuz olduğunda ağrıdan kıvranıyoruz. Çok ağladığında calpol vb. bir ağrı kesici versen 1 çay kaşığı kadar eğer rahatlıyorsa sorun açlık değildir. Bence sütünün bebeğine yeteceğine güven mamayı azalt ve gidişata bak hergün en az 50 gr alıyorsa sütün yetiyordur. Bebekler başka bir sıkıntısı olduğunda da meme arar çünkü orası onun en rahat ettiği yerdir bu seni aç bu çocuk diye yanıltmasın. Yemene ,içmene, uykuna dikkat edersen sütünün miktarı da kalitesi de artacaktır.
İnşallah canımHaklisin canım sütümün artması bana bağlı, gaz problemi olduğunda anlayabiliyorum, artik sürekli emziriyorum bugün mama vermedim çok şükür inşallah hiç gerek kalmaz
Denedim ama yataga yatinca agliyor esimin gelme saatini sabirsizlkla bekliorum sabahtan beri evin icinde gezioz deli gibi sarkilar soliom aglamasin die annelik bunu gerektirir sanirimCanım doyur alt değiştirme gaz hepsini hallet kollarını sar yatağa beraber uzanın sana yapışık kolunda filan uyutmayı dene tamamen dalınca bırak kaçbenim oğluş gündüz ancak öyle uyuyor bi dene
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?