- 20 Ocak 2015
- 8.708
- 8.197
- 248
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #3.261
aynı hisleri yaşıyoruz canım ♥Tek çocuk olarak asla tek çocuk önermiyorum:))aynı zamanda gebeliğinde bi çok problem yaşayıp erken doğum yapan birisi olarakta ikinci çocukta da aynı şeyleri Yaşarım diye çok korkuyorumöncelikle Allah hepimizin evlatlarına sağlıklı uzun Ömür nasip etsin sonra da isteyen herkese bol bol çocuk nasip etsin:)
Arada olur canım alışkanlık kazanabilmek için 3-10 gün arası aynı şekilde davranmak gerek... Ben ikinci çocuğum olduğu halde bu günlerin geçip gideceğini görmüş olduğum halde panikliyorum bazenDoğru canım haklısınbugün üçüncü günüm. daha faydasını anlayamadım. iki gündür gece uykumuz bozuldu neden oldu anlamadım
Atesi 37nin ustune cikmadi. KöpüCanim doktor bize ishslinde kan sumuk koku kopuk oluyo mu diye sormustu ishal icin gittigimde. Kopuk ve koku vardi ama tahliller temiz cikti bizim. Sizde digerleri var mi bide atesini kontrol et cikarsa gotur hemen
Heey ufaklik o duduşlar yenir ki masallah :)Eki Görüntüle 1875585 Bebesini uyutmaya çalışan bir anne de burda
Sen uyutmaya çalış o gizliden gülümsesin
Bin şülür
Soyledigin yontemi arastirdim.gercekten bazi seyleri o sekilde uygulamisim :) bu dediklerinide 3.ayinda sonra uyluyayim o zaman dimi? Insallah basarili olurumBirinci kural gerilmemekk :) sonrası beşiğine koyup biraz sırtını pişpişlemek vs ya da uyku arkadaşını vermek sonra yanından uzaklaşmak. Kesin ağlıcak hemen yanına git kucağına al okşa yine beşiğe koy böyle böyle alışıcak kendi kendine uyumaya ilk 3 gün zor oluyor sonrası alışıyorlar canım arada sapıttıkları oluyo ama geçici dönem. Bir de şu var 6 aylıktan itibaren gece beslemeyi kesin diyorlar ama açıkçası ben bunu başaramamıştım ve emzirmeyi bitirene kadar gece kalkmalarımız devam etti sonra ise yavaş yavaş bitti(oğlum 3,5 yaşında 2,5 da eahatladım) ayy kızımla da hayırlısıyla o günleri görseydim canımm
Benimde ilk icisimdi eh iste idare eder benim icinde :)Onun tadını hiç sevmedim yaa öylece duruyor dolapta
benimki gibiBebegim ya emiyo ya gaz cikartmak istiyo ya sallanmak istiyo ya zorla uyuyo ya altina yapiyor. Bunlar normal tabiki olcak ama bir yere birakip sakin sakin durdugunu goremiyorum. Yoruluyorum gun icinde 7/24 pijama drli topuzuyla geziyorum zor yemek yiyorum ne zwman geccek bu zamanlarre(
İshali mi kokuyordu canim normal gaitası mı? Ev yemeklerimin disinda bisey yemedim sadece farkli olarak bi kac gundur gunde 4-5 tane incir yiyorum.ama koku yapmaz herhalde. Yarin da gecmezse gotureyim mi ?
Bende kız bebek istiyorum 2. yi o da oğlan olursa daha da yapmam zaten. Eltim kız bebek peşine 3. yü yaptı o da erkek oldu 4. yü yapacak çılgın eltim
Şu meshur blogerlar ig fenomeni anneler hep 3cocuklu. Bu isin sirri 3.yü yapinca cozulüyor bence :) ne demisler corbana sinek düserse iyice bandir :) bu iş buna benziyor
Düştüm kolumu dirsekten çatlattım ah ah çocuğumu düzgünce ne emzirebiliyorum ne de kucak ağlıyor yavrum beni istiyor çok moralim bozuk
Kızlar günaydın doğumdan sonra kanamam leke şeklinde devam ediyordu bugün çok yoğun oldu ayrıca rengi tam adet kani gibiydi ve karnım belim ağrıyor sizce bu kadar erken olmuş olabilir miyim yoksa hala lohusa kani mi devam ediyor
Aa oyle mi cok sevindim ya.kendi kendine uyutmak icin ne yapmaliyim peki.onun icin 3 4 aylarinda baslicam calismalara.uyku arkadasi aldim.uyudugu zaman yanina koyuyorum.uyaninca kaldiriyorum.uyku egitimine kadar kesfetsin istiyorum onu.ekstra sunu da yapmalisin dedigin birsey var mi?
Canım aryanın Dr U bi kaç egzersiz hareket gösterdi onları düzenli olarak günde iki kez beşer dk yapıyoruz.mesela kollarını yana açıp kapatma, yukarı aşağı,birisi yukarı diğeri aşağı.kolundan tutup hafifçe kaldırma(bu hareketi çok fazla yapmamak gerekiyo yaparken de çok dikkat etmek gerekiyo)kol hareketlerini her birini 5er tane yapıyoruz fazlasını istemiyo yoruluyo:)bacaklarını da karnına doğru itip Çekme,bisiklet Sürer gibi hareket ettirme vb hareketler yapıyoruz.gelişimini düzeltilmiş yaşına göre takip ediyoruz.oyun halısını bundan 1 ay kadar önce dru önerdi aryanın.halının üzerinde de 0 aydan itibaren yazdığına göre ne kadar erken başlanırsa Gelişimi açısından o kadar iyi sanırım.ben araştırmadım da Dr U ne derse onu yapıyoruz aslında araştırmak Lazım:)çok tecrübesizim:) oyun Halısı Dönenceler hatta Hafıza kartları dedi Dr.hani şu hayvanlar olan kartlardan.el kadar çocuk ne anlar deme şimdiden başla görsellerle algısını geliştirmeye dedi:)oyun halısına alıştı eğleniyor ama Hafıza kartları umrunda bile değil dikkatini çekmiyor henüz:)))
40 dk mı neden o kadar çok bekliyorsun?
Ay canim zaten suandada 1 1 bucuk saati buluyo uyumasi.en onrmlisi ne zaman kendisi uyusa daha uzun uyuyo.1 ay sonra bu hatun uyku egitimine baslar.baslayan olursa burda destek oluruz birbirimize :)Bu yöntemin adı yatır kaldır yöntemi miydi neydi öyle birşey iste:)))
Süper dadiyi izledin mi hiç tv de o da bu yöntemi uyguluyordu çocuklara 1 haftada alışıyor bebeler.ilk zamanlar 1 saat belki daha fazla sürüyor uyumalari ama sonra gittikçe kısalıyor. Ağlamasına dayanirsak başarabiliriz. Ama bu yöntemı 3. Aydan sonra öneriyor uzman.
ayarini yavasta mi calistiriyorsun?40dk baya uzun.ben en fazla 20dk sagiyordumCunku geliyo acaba yanlis bisey mi yapiuom
Olmuşum canım yoğun geliyorregl olmuş olabilirsin. benim ilk ikide 45- 46 .günde başlamıştı düzenli olarak.
Cunku geliyo acaba yanlis bisey mi yapiuom
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?