2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Ilk cocugunda uyku egitimi verdin mi peki?

Hemen hemen 4 yas fark kesinlikle çok iyi etmişim 4 yas yapmakta tuvalet eğitimi konuşması herseyi tamam erken olsa zor olurdu gbi eltim in 2 yaş yanında hep biri duruo mecbur.abisi bebişe vuruo emerken uyurken kapısını tepiklio zor oluomus.istedigin zman Allah nasip etsin inşallah

Canim ben sabah kaçta uyanır uyansın 12 den önce uyumassa başlıyorum öğlen uykusuna yatirmaya uyuduğu da oluyor uyumadigi da öğlen uyumamissa akşam 7 de başlıyorum uyutmaya uyumussa 9 da başlıyorum tabi 9 dan önce kendisi uyumamissa tek tük çok çok gazı mız olduğu zamanlar huzursuz oluyor geç saatlere kadar kaldığımız da oluyor o istisnalar dışında uyku duzunimiz böyle ne kadar doğru bilemiyorum tabi tecrübeli anneler yanlisim varsa düzeltin lütfen

Tek çocuk sağlık sorunu olsa bile zor bi durum aileye bişi olsa kan bağı olan başka kişi olmicak nr biliyim valla yapabilrisem 3. İstiorum eşim çok istio zira ben kendime guvenirsem 2 çocuğun altından kalkıp kendimde o gücü buluyim 3. Yü yaparım yaşım 27 .30 dan sonra bitane dah olabilir

canım ne faydasını gördün acaba anlat da motivasyon olsun bütün gün kızımı sallamakla geçiyor
çok hızlı sallamazsa zararı olmaz bence
Canım senin de farkettiğim ya da farkedeceğin üzere uykusunu alamamış çocuk uykuya geç dalar yorgunluktan... Oğlumda tecrübem yoktu ilk zamanlar hiç unutmam 1,5 aylıktı misafir gelecekti uyutmayı geciktirdim emzirmeye çalılıyorum çığlık çığlığa atıyo kendini geriye dedim gazı var ya da aç mama veriyim ama alakası yokmuş meğer uykusuzluktan çıldırmış o zamandan sonra öğlen uykularına dikkat ettim sz da uyusa 1,5?2 saati geçirmedim uyanık kalma süresini... Bir de uyku eğitimi verirken çok başarılı olmuştum gece erken yatardı kendi kendine uyumayı başarırdı tabi eğitim için 3-4 aylık olursa iyi olur

Doğru söylüyorsun canım 4 yaş ideal galiba çok teşekkür ederim

Annem kucuk ne anlasın sevilmekten. buyuğun yaninda sevmeyin kiskanmasin diyor ama bu defa ufakligin gelişimi etkilenir mi diye korkmuyo degilim. Zor bu isler Allah kolaylik versin bizlere

Cnm ne gibi egzersizler yapıyorsunuz. Bir de gelişimini düzeltilmiş yaşına göre mi takip ediyorsunuz. Oyun halısı kaçıncı aydan itibaren uygun.sen arastirmissindir
Canım aryanın Dr U bi kaç egzersiz hareket gösterdi onları düzenli olarak günde iki kez beşer dk yapıyoruz.mesela kollarını yana açıp kapatma, yukarı aşağı,birisi yukarı diğeri aşağı.kolundan tutup hafifçe kaldırma(bu hareketi çok fazla yapmamak gerekiyo yaparken de çok dikkat etmek gerekiyo)kol hareketlerini her birini 5er tane yapıyoruz fazlasını istemiyo yoruluyo:)bacaklarını da karnına doğru itip Çekme,bisiklet Sürer gibi hareket ettirme vb hareketler yapıyoruz.gelişimini düzeltilmiş yaşına göre takip ediyoruz.oyun halısını bundan 1 ay kadar önce dru önerdi aryanın.halının üzerinde de 0 aydan itibaren yazdığına göre ne kadar erken başlanırsa Gelişimi açısından o kadar iyi sanırım.ben araştırmadım da Dr U ne derse onu yapıyoruz aslında araştırmak Lazım:)çok tecrübesizim:) oyun Halısı Dönenceler hatta Hafıza kartları dedi Dr.hani şu hayvanlar olan kartlardan.el kadar çocuk ne anlar deme şimdiden başla görsellerle algısını geliştirmeye dedi:)oyun halısına alıştı eğleniyor ama Hafıza kartları umrunda bile değil dikkatini çekmiyor henüz:)))

Teşekkürler canım bende başlayayım uyku düzenine

Evet canım tracy hogg yöntemini kullanmıştım senin yazdıklarını okuyorum yöntem senin şu an kızına uyguladığın yöntem zamanla daha da oturucakk
Aa oyle mi cok sevindim ya.kendi kendine uyutmak icin ne yapmaliyim peki.onun icin 3 4 aylarinda baslicam calismalara.uyku arkadasi aldim.uyudugu zaman yanina koyuyorum.uyaninca kaldiriyorum.uyku egitimine kadar kesfetsin istiyorum onu.ekstra sunu da yapmalisin dedigin birsey var mi?

Aa benimkilrinde arasinda 2 yas var ama bizde siddet hic yok :) aksine surekli bi sevme pesinde. Ufakligin eli yanlislikla ona carpsin kahkahalar atiyor sevincten :) emzirirken sütunu ic kağan diye goğsümü tutuyor :) gecenlerde bi yere gittik. Kağan bebek arabasinda bi kenarda uyuyordu. ortalikta kosturuyor kağan yok diye hemen sahiplendi :) resim cizerken anne baba cihan ve artik olmazsa olmazimiz kağan da ciziliyor anne yetiyorsa cocukta yetiyormus onu anladim. İlk zamanlar cok zordu benim icin. Keyifli kismina gectik insallah bozulmaz.

Tek çocuk olarak asla tek çocuk önermiyorum:))aynı zamanda gebeliğinde bi çok problem yaşayıp erken doğum yapan birisi olarakta ikinci çocukta da aynı şeyleri Yaşarım diye çok korkuyorumöncelikle Allah hepimizin evlatlarına sağlıklı uzun Ömür nasip etsin sonra da isteyen herkese bol bol çocuk nasip etsin:)

Birinci kural gerilmemekk :) sonrası beşiğine koyup biraz sırtını pişpişlemek vs ya da uyku arkadaşını vermek sonra yanından uzaklaşmak. Kesin ağlıcak hemen yanına git kucağına al okşa yine beşiğe koy böyle böyle alışıcak kendi kendine uyumaya ilk 3 gün zor oluyor sonrası alışıyorlar canım arada sapıttıkları oluyo ama geçici dönem. Bir de şu var 6 aylıktan itibaren gece beslemeyi kesin diyorlar ama açıkçası ben bunu başaramamıştım ve emzirmeyi bitirene kadar gece kalkmalarımız devam etti sonra ise yavaş yavaş bitti(oğlum 3,5 yaşında 2,5 da eahatladım) ayy kızımla da hayırlısıyla o günleri görseydim canımm

Doğru canım haklısın bugün üçüncü günüm. daha faydasını anlayamadım. iki gündür gece uykumuz bozuldu neden oldu anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…