2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Saol cnm,, aslında tazminat vs hakkım da varmış sonuçlanınca ama onunla bile uğraşmıcam.. bitsin gitsin de :)
Aslında uğraş diyecegim ama maalesef ülkemizde en basit dava bile 3 4 sene sürüyor tam bir sinir harbi... benim bir alacak davam var fatura bilirkisi raporu vb hersey lehime ama senede 3 celse göruluyor hep 4 5 ay atlaya atlaya gun verip duruyorlar 2014 ten beri... bir de zaten önden masrafini yapiyorsun sonra bekle dur... cok sıkıldım şimdi bir de istinaf mahkemesi diye birsey cikmis ikinci bir yargilama yapiliyormus bu gidisle 10 seneyi bulacak sonuclanması galiba

Uyku hepimizn hakkı canım yine de sağol :) ne kadar uyusak o kadar yetmiyor ben normal yıllık iznimi bile birleştirmek istediğimde vermemişlerdi, o yüzden hiç soramamıştım ücretsiz izni, ama araştırayım,gerçekten çok zor küçük bebeği bırakmak ki hala zor ,oğlumu bırakırken her sabah ağlıyor anne babaneme gitmek istemiyorum işe gitme diye çalışan annelerin işi gerçekten daha zor Allah hepimizin yardımcısı olsun

Ben aldım ama belki belli bir aydan sonra kullanirim hic emin degilim bu konuda :)

Canım olay hala soruşturma aşamasında mı?

Babam edevlette görünmediğine göre savcı davayı açmamış daha dedi; polise de neden ikinci kez veriyorum bu imzayı dedim, biz de anlamadık acaba savcı açığa alındı da yeni savcı bakıyor olabilir mi dedi? Herhangi bi tebligat var da almadım mı acaba diye muhtarlığa da gittik, o da biz son üç ayın evrakını saklıyoruz gerisi imha ediliyor dedi. Hiçbişey anlamadım yani... 2013 de olan vaka. İlk imza yazı örneğini 2015 de vermiştik... ne olabilir sence? Ben ses çıkmayınca takipsizlik verdi heralde demiştim ama arada ülkenin en büyük bankası ve sahte çeklerimle araba alıp satmaya çalışan ciddi bir dolandırıcı/dolandırıcılar durumu var. Rakamlar da küçük rakamlar değil üstelik. Sen avukattın değil mi? Nereden öğrenebilirim son gelişmeleri sence?

@mutlu_mercimek bak canım hakkımız varmış gerçekten,ben işverenin insiyatifinde diye biliyordum,ama sonrasında çıkartma hakları da var tazminatı verip bakalım şansımızı deniyelim :)

Kadınlar doğumdan sonra 6 ay daha izin alıp işe geri dönebilir
Çalışan işçi kadınlar, 16 haftalık doğum izninden sonra altı ay da ücretsiz izin alma hakkına sahipler. Ücretsiz izin sonrasında da işlerine dönme hakları var. İzin dönüşü işe başlatılmayan kadın, işi tazminatlı olarak bırakabilir

Sayın Ali Tezel, cevaplarsanız sevinirim. 2011 Ocak ayında doğum yaptım ve ücretli iznim bittikten sonra ücretsiz izin kullandım. İzin sonrası işe başlamak için döndüğüm zaman bana "Şu an başlatamıyoruz" cevabını verdiler. Ne yapmalıyım, kaç gün içerisinde ihtar çekmeliyim? Bir avukat tutmam gerekli mi bunun için? Onlara dilekçe bıraktım fakat daha cevaben dönmediler. ■ Hatice Aras

Sayın okurum, 4857 Sayılı İş Kanunu'nun 74'üncü maddesine göre, "Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre daha eklenir. Ancak sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayıyla kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir. Kadın işçinin erken doğum yapması halinde ise doğumdan önce kullanamadığı çalıştırılmayacak süreler, doğum sonrası sürelere eklenmek suretiyle kullandırılır".

DOĞUM YAPAN KADINA ALTI AY ÜCRETSİZ İZİN HAKTIR
Yine 4857/74'üncü madde gereğince, "İsteği halinde kadın işçiye, on altı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde on sekiz haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre, yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz"
denildiğinden, 16 haftanın bitiminden itibaren isteyen kadına işveren altı aya kadar ücretsiz izin vermek zorundadır. Bu konuda işverenin inisiyatifi yoktur, vermem diyemez.

Gecmis olsun canim. Benim senin gibi akinti rengim çok fazla koyu degildi ama sarimtirakti ve bana kokuyordu sanki ve internette biraz arastirinca hamilelikte bi bayanin bu tarz bi problemi olmus ve yanlis hatirlamiyorsam doktoru ilac disinda bu yöntemi önermiş sirkeyi suyla karistirip tuvalete girdiğinde temizlenmek için bu sudan kullanıyorsun. O donem hamile değildim basta tereddut ettim ama sonra hamileye önerilmişse bisi olmaz umidiyle denedim ve gercekten bende ise yaradi şuan o sikayetim yok cok şükür. Hatta hamile olmayanlara bu karışımla vajinal duş bile yapilabilir yaziyordu.

35 e kadar dayanabiliyorsan dayan baktin olmuyor izne cikarsın. 35 i gecirmeyi kimseye onermiyorum en risksiz gebelikte bile 35 inci haftada calisirsan sikintilar oluyor mesela benim en yakin arkadasim cok gule oynaya gebelik geciriyordu 37 ye kadar calismak istedi ama 35. Haftada kanama oldu bebek kafayi dayamis dogmaya calisiyormus hemen izne cikti 34 dolunca bırak

:) Dün yaşlı bir avukat amcayla karşılaştım rahat 70 yaş üstü vardır bir davası tam 36 yıl sürmüş onu anlattı:) düşün artık gerisini:)

Ben kullanmayı düşünmüyorum cnm; o süreçte öğle sıcağında çıkarmam dışarı, onun dışında da arabasında müslin falan örter gezdiririz zaten.. ya ben yağ bile sürmeye kıyamıyodum vücuduna... bilmiyorum ki ufacık bebişe en iyisi bile olsa kimyasal bileşim kullanmaya elim varmıyo.. tabi hastalık döküntü vs durumu ayrı.. ama normalde hiçbişey kullanmadım tatil dışında, hiç ufacık bile olsa cilt problemi de yaşamadık çok şükür...

Canım büyük ihtimalle dosyanın savcısı değişmiştir yeni savcı da senden imza örnekleri istemiştir. Seni belki tekrar ifade için çağırabilirler bu aşamada daha da gitmezsin. eğer dava açılırsa tekrar mahkemeye gitmen gerekir o da baya bir süreç alır çünkü adli tatil geldi. Takipsizlik kararı da verilse dava da açılsa sana mutlaka tebligat gelir e devletten de kontrol edebilirsin.
Dosyan Kartal'da mı? Soruşturma numarasını verirsen ben Kartal'a gittiğimde bakarım ne durumda diye

canım peki bu raporu 32+0 da mı almak lazım 32 olmadan mı almak lazım yoksa 32 bitene kadar 32 +1+2+3 farketmeden alabilir miyiz ?

Kırısıgı da acıyor mu ? Markası nedir makinanin modeli fln?

Goqus ucum neden cikmiyo cildiracam cok az bisey war bebek tutamazki eminim arkadasim silikon qoqus ucuyla emziriyo rezil oluyo kiz yaa ben ayni seyleri yasamak istemiyorum

Allah ım acil sifalar versin cok zor bir durum... niye kuvozden cikardilar ki kg si fln kac oldu? bence erken cikardilar bebisi anne karninda 1 gun kuvozde 7 gun diyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…