Canım büyük ihtimalle dosyanın savcısı değişmiştir yeni savcı da senden imza örnekleri istemiştir. Seni belki tekrar ifade için çağırabilirler bu aşamada daha da gitmezsin. eğer dava açılırsa tekrar mahkemeye gitmen gerekir o da baya bir süreç alır çünkü adli tatil geldi. Takipsizlik kararı da verilse dava da açılsa sana mutlaka tebligat gelir e devletten de kontrol edebilirsin.
Dosyan Kartal'da mı? Soruşturma numarasını verirsen ben Kartal'a gittiğimde bakarım ne durumda diye
Rica ederim canım suç nerede işlendi peki? Karakolu arasan soruşturma numarasını verirlerÇok saol cnm ya ,, dosya nerede bilmiyorum kiişbankası o zaman biz yapıcaz müracatı demişti, ben hiç ilgilenmedim yani. Direk müşteki olmuşum. Soruşturma numarası diye bişey de mi var ? Karakolu arasam onlarda var mıdır? Ben kendi adıma ticareti bırakıp herşeyimi kardeşime devrettim o süreçte. saolsun herşeyimle o ilginlendi.. ama bi tek bu olay sonradan hortladı tekrar.. hiçbirimizin elinde herhangi bi evrak yok yani :))
Amin canim.Küvezde çıkarmadılar canım oksijeni çıkardılar hani kendi 'ne yeterli mi diye ki 12 gündür herşey yolundaydı. Hatta yavaş yavaş hazırlık yapın demislerdi dün ne oldu da bi r anda çöküş oldu bebekte anlayamadık kg su 1350 falan olmuştu.Allah ım acil sifalar versincok zor bir durum... niye kuvozden cikardilar ki kg si fln kac oldu? bence erken cikardilar bebisi anne karninda 1 gun kuvozde 7 gun diyorlar.
Rica ederim canım suç nerede işlendi peki? Karakolu arasan soruşturma numarasını verirlerÇok saol cnm ya ,, dosya nerede bilmiyorum kiişbankası o zaman biz yapıcaz müracatı demişti, ben hiç ilgilenmedim yani. Direk müşteki olmuşum. Soruşturma numarası diye bişey de mi var ? Karakolu arasam onlarda var mıdır? Ben kendi adıma ticareti bırakıp herşeyimi kardeşime devrettim o süreçte. saolsun herşeyimle o ilginlendi.. ama bi tek bu olay sonradan hortladı tekrar.. hiçbirimizin elinde herhangi bi evrak yok yani :))
Ne demek cnm burada aile gibiyiz tabi ki keske fazlasini yapabilsem. Bu arada diger grupta da yazdim cnm ona gore evel Allah okur bitiririz.
tez zamanda insallaaaah :)Saol cnm,, aslında tazminat vs hakkım da varmış sonuçlanınca ama onunla bile uğraşmıcam.. bitsin gitsin de :)
Rica ederim canım suç nerede işlendi peki? Karakolu arasan soruşturma numarasını verirler
Amin cnm,, hepimizin inşallah.. ben de ferhat uysal'a gidiyorum bakırköy'de... dediğim gibi inançlı bir doktor olması ve titizlikle her defasında son derece ayrıntılı muayene etmesi bizi çok rahatlatıyor.. bir de yakın ve uzak çevremizdeki birçok sorunlu durumu kısa sürede çözdü.. uzunca bir süredir zincir halinde kendisine devam ediyoruz o yüzden...
Merak etme canım dün gece bol bol ettim her fırsatta da ediyorum
Canım sagol bende doğumdan sonra uygulamıştım yanma var diye etkili olmultu hiç aklıma gelmedi yine deneyyim teşekkür ederimGecmis olsun canim. Benim senin gibi akinti rengim çok fazla koyu degildi ama sarimtirakti ve bana kokuyordu sanki ve internette biraz arastirinca hamilelikte bi bayanin bu tarz bi problemi olmus ve yanlis hatirlamiyorsam doktoru ilac disinda bu yöntemi önermiş sirkeyi suyla karistirip tuvalete girdiğinde temizlenmek için bu sudan kullanıyorsun. O donem hamile değildim basta tereddut ettim ama sonra hamileye önerilmişse bisi olmaz umidiyle denedim ve gercekten bende ise yaradi şuan o sikayetim yok cok şükür. Hatta hamile olmayanlara bu karışımla vajinal duş bile yapilabilir yaziyordu.
Tamamdır canım. Ben gittiğim zaman bakarım inşallah ama ne zaman gideceğim belli olmaz çünkü programım günlük belli oluyor ama gidersem mutlaka bakıcamAradım şimdi cnm, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı dedi. Kartal oluyo galiba di mi? Aslında benim şubem Avrupa yakasında ama orada açılmış demek ki. Soruşturma numarası da verdiler saolsunlar. Özelden yazayım sana.
Çok saol cnm, düşünmen bile yeter :) zaten babam o kadar rahat ki böyle konularda saolsun, ona avukata söyle desem eminim üç ay sonra anca aklına gelir, avukat da ondan bi altı ay sonra anca bakar :)))))Tamamdır canım. Ben gittiğim zaman bakarım inşallah ama ne zaman gideceğim belli olmaz çünkü programım günlük belli oluyor ama gidersem mutlaka bakıcam
markası beko,modeline ewe gidince bakarım canım,çamaşırlar programına göre kurutursan ve makina bititiğinde hemen sıcak sıcak çıkartırsan kırışıklık olmuyor , ama beklettiğinde kırışıyorlar tabiKırısıgı da acıyor mu ? Markası nedir makinanin modeli fln?
32+0 da almak gerekiyor. Eğer almaz ve işe devam edersen sanki raporluymussun gibi günlerin gidiyor. O yuzden ben 31+5 e doktordan randevumu aldim, raporumu o gun alacagim.canım peki bu raporu 32+0 da mı almak lazım 32 olmadan mı almak lazım yoksa 32 bitene kadar 32 +1+2+3 farketmeden alabilir miyiz ?
Aynen canım onların insiyatifinde değil ücretsiz izin. İzin sonunda çıkartabilirler ama o da her zaman olabilecek birşey. Hem tazminatina raporlu ve ucretsiz izinli oldugun zamanlar da eklenerek hesaplanıyor. İşsizlik maaşını haketmiş ise onu da alıyorsun. Sorun olmuyor yani :)@mutlu_mercimek bak canım hakkımız varmış gerçekten,ben işverenin insiyatifinde diye biliyordum,ama sonrasında çıkartma hakları da var tazminatı verip bakalım şansımızı deniyelim :)
Kadınlar doğumdan sonra 6 ay daha izin alıp işe geri dönebilir
Çalışan işçi kadınlar, 16 haftalık doğum izninden sonra altı ay da ücretsiz izin alma hakkına sahipler. Ücretsiz izin sonrasında da işlerine dönme hakları var. İzin dönüşü işe başlatılmayan kadın, işi tazminatlı olarak bırakabilir
Sayın Ali Tezel, cevaplarsanız sevinirim. 2011 Ocak ayında doğum yaptım ve ücretli iznim bittikten sonra ücretsiz izin kullandım. İzin sonrası işe başlamak için döndüğüm zaman bana "Şu an başlatamıyoruz" cevabını verdiler. Ne yapmalıyım, kaç gün içerisinde ihtar çekmeliyim? Bir avukat tutmam gerekli mi bunun için? Onlara dilekçe bıraktım fakat daha cevaben dönmediler. ■ Hatice Aras
Sayın okurum, 4857 Sayılı İş Kanunu'nun 74'üncü maddesine göre, "Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre daha eklenir. Ancak sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayıyla kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir. Kadın işçinin erken doğum yapması halinde ise doğumdan önce kullanamadığı çalıştırılmayacak süreler, doğum sonrası sürelere eklenmek suretiyle kullandırılır".
DOĞUM YAPAN KADINA ALTI AY ÜCRETSİZ İZİN HAKTIR
Yine 4857/74'üncü madde gereğince, "İsteği halinde kadın işçiye, on altı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde on sekiz haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre, yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz"
denildiğinden, 16 haftanın bitiminden itibaren isteyen kadına işveren altı aya kadar ücretsiz izin vermek zorundadır. Bu konuda işverenin inisiyatifi yoktur, vermem diyemez.
Cnm ray topiginde bir arkadasimiz 25 +2 de dogum yapmisti bebegi 1800 gr oldu 2000 i bekliyorlar solunum destegini kesmek icinAmin canim.Küvezde çıkarmadılar canım oksijeni çıkardılar hani kendi 'ne yeterli mi diye ki 12 gündür herşey yolundaydı. Hatta yavaş yavaş hazırlık yapın demislerdi dün ne oldu abidin bi r çöküş oldu bebekte anlayamadık kg su 1350 falan olmuştu.
Aynen canım ben de en kısa sürede yıkayıp en azından hastane çantasını hazırlamayı düşünüyorum.
Kızlar detarjan olarak Unibaby düşünüyorum, bir yerde bebek kıyafetlerinde yumuşatıcı kullanmayın diye bir şey okumuştum. Ama baktım da bütün markaların yumuşatıcıları var. Yumuşatıcı alalım mı almayalım mı?
Canım çok saol, yumuşatıcı almıyorum o zaman. Bizde kurutma makinası var aslında ama ben bebek kıyafetleri için kullanılmıyor diye biliyordum hatta o yüzden bebek kıyafetleri için balkona tel çamaşırlık almıştım. :) Kurutma olur diyorsan arada onu da deneyelim.
rica ederim canımbenim makinada bebek programı var ona ayarlıyorum, bazı penyeler çekiyor ama kumaşı ii olanlarda sorun yaşamıyorum,biraz temkinli olmak gerekiyor o yüzden,makinaya atınca ütü yapmayada gerek kalmıyor :) gerçi ben makinayı geç aldım 1 yaşından sonra ama rahat ettim, küçük küçük birsürü eşya ütüle ütüle bitmiyordu,işkence gibi oluyor bir süre sonra ütü, böyle rahatlık oldu walla,makina bitince hemen çıkarttığımda güzelce katlayınca ütü derdimde kalkmış oldu ortadan,tawsiye ederim canım denersin sende
Nefes alamıyoruz, burnumuz tıkanıyor, vücudumuz şekilden şekle giriyor, o kadar da olur bence. Ben de sordum eşime horluyor muyum diye, bazen dedi. Biraz üzüldüm tabi, insan piremses gibi uyuyup uyanmak istiyor ama mümkün değil hamilelikteAllahımmm eşim gece horluyosun diye uyandırdı. Skandaaaaalben bunu ona yapardım hep bana olunca ben şok:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?