- 29 Mayıs 2013
- 3.001
- 5.244
- 358
Geçenlerde birisi halı alan oldu mu diye sormuştu., anca resmini yüklemeye vaktim oldu. Biz merinos opal halı aldık (resimdekini). Çok kalın değil ama ince de değil. Ev doğal gazlı olduğundan gayet iyi diye düşünüyorum. Desenleri çok güzel. Miniğimin odasını baykuş temalı yapıyoruz o yüzden ben desenini de çok beğendim.
deme öyle ya inşallah pişman olmam,ama çatlarsakta yapıcak bişey yok sanırım,işte yorgun olmasam sürücemde üşeniyorum walla
Maşallah arkadaşlar ne yiyorsunuz böyle bize de söyleyin:)Bugün farklı bir doktora gittim 1950 dedi kilosuna Aralık+-284 gerçi ama bayağı var maşallah hamur işi tatlıyı azalt dedi şekeri sordu normal çıktı dedim ama diyet yap der gibi konuştu 10 kilo aldım ben bu arada bu kadar kilolu sorun olmaz inşallah ya
Canım zaten meme ucu ile emmiyor bebek o kahverengi kısmı dili ile sağarak emiyor. O kısmı ağzına alması lazım. Panik yapma:))Goqus ucum neden cikmiyo cildiracam cok az bisey war bebek tutamazki eminimarkadasim silikon qoqus ucuyla emziriyo rezil oluyo kiz yaa ben ayni seyleri yasamak istemiyorum
Canım allah kolaylık versin inşallah güzel çıkar sonuçların. Ben 1. Gebelikte yaptırmıştım seni çok iyi anlıyorum normal çıkmıştı o zaman benim umarım seninde herşey yolunda olur arkadaşım.
Ayy keşke bunu daha önce okusaydım o kadar kötü oldum ki yeni kendime geldim. Ben de bayılıyordum nerdeyse. Kendimi eve zor attım:)) Attığım gibi bi çikolata gömüp uyudum hemen.Birde tavsiyem 3. Saatin bitiminde kan verdikten sonra hemen birşeyler atıştır ben aç eve dönmüştüm yolda nerdeyse bayılacaktım.
O kadar şekerli suyun üzerine nasıl yedin çikolatayı, ben şeker testi yaptırdığım gün tatlıyı uzaktan görünce bile midem kalkıyordu yatana kadar geçmedi :)Canım zaten meme ucu ile emmiyor bebek o kahverengi kısmı dili ile sağarak emiyor. O kısmı ağzına alması lazım. Panik yapma:))
Ayy keşke bunu daha önce okusaydım o kadar kötü oldum ki yeni kendime geldim. Ben de bayılıyordum nerdeyse. Kendimi eve zor attım:)) Attığım gibi bi çikolata gömüp uyudum hemen.
Aminn :)Çok güzelmiş halısı, baykuş desenini ben de beğeniyorum. Güle güle oynasın üzerinde :)
Ay bazen ben de üşeniyorum akşamları sürmüyorum ama sonra ertesi gün bol bol sürüyorum. Çatlarım diye çok korkuyorum. Genetik böyle şeyler diyorlar, anneme sordum ben çatlamıştım dedi ama 30 kilo almış annem bir zahmet çatlasın o dabenim hamileliğim pek ona benzemiyor sadece karnım şişiyor. Yine de hiç istemiyorum çatlamak, o yüzden dikkat etmeye çalışıyorum. Şimdi sizin çocukla birlikte tabi ki daha zor, Allah kolaylık versin kaymak gibi ciltle hiç çatlamadan geçsin hamileliklerimiz inşallah
maşallah bebişeeBugün farklı bir doktora gittim 1950 dedi kilosuna Aralık+-284 gerçi ama bayağı var maşallah hamur işi tatlıyı azalt dedi şekeri sordu normal çıktı dedim ama diyet yap der gibi konuştu 10 kilo aldım ben bu arada bu kadar kilolu sorun olmaz inşallah ya
:) ne yapsak suç valla ya neyse akışına bırakmak en iyisi benim de kaynanam sinir ediyor eşim çok yiyor dr çok kilo almışsın dedi fln anlattı kadına hala inanmam sen yemezsin diyo zayıfta değilim ama kendileri ailece obez oldukları için rahatsız oldular. Kendimiz ve bebeğimiz için yiyelimmilleti takmamak lazım ama doktoru da dinlesek iyi olur gibi :)ne güzel maşaAllah.. Allah tamamına erdirsin en sağlıklı şekilde. ben de 30 haftalıkken gitmiştim hala dönemmişti. inşaAllah döner.
Ama ben 15 kilo almışım bebek 1700gr olmuş. dr çok kızdı banayeme artık dedi. vitaminlerimi kesti. nasıl doğurmayı düşünüyosun 4 kiloyu geçerse dedi. zaten önden gidiyodu ama kabul edileilir düzeydeydi şu an iri bebek riski var dedi. çok korkuttu ve moralimi bozdu iştahım kaçtı resmen. ama eve gelince oğlumun günlüğüne baktım o da 30+4de 1774 grammış. 3450gr doğdu. ideal bence gayette maşaAllah çok rahatta doğurdum. neyseki 2 3 saatlik iştah kaçmasından sonra aynı tempoyla devam ediyorum :) eşim de dalga geçiyo. o kadar lafın üstüne hala bu kadar yiyosun ya pesss diyo. özgüvenine hayranım diyo bana. ben oğlumdada 21 kilo almıştım dicek oldum doktora. hani genetik heralde falan gibisinden sıyırcaktım. bi kere yanlış yaptım öyle de gider diyosun. olmaz izin vermiyorum yemiceksin dedi. eşime elinden al çok yerse dedi tembihledi. inanamadım tepkisine. şakayla karışık demediğini bırakmadı sağolsun. sen zayıfsın ye diyen kadın 1 ayda 4 kilo aldım diye üvey doktor oldu birden :) afrikadaki kadınlara bile değindi bi ara. bir avuç prinç yiyolar günde. onlar da hamile onlar da anne dedi. bizim ülkedeki gebeler kadar şımarığı hiçbir yerde yok dedi. canan karatay seni görse napar biliyo musun dedi :):) cem yılmaz çıktı içinden kadının benle alay etmeye başlayınca :)
kaşar muz pekmez et yiyodum. bunları azalt dedi çocuğa kilo aldırmaya çalışma dedi. kilo aldırmak isteyenler bunları yeyin. işe yarıyo demekki.
yalnız aklıma geldi oğlumdada ayyynı sahneyi yaşamıştım diğer doktorumla. ye ye zayıfsın ye dedi dedi. son ay naaptın kızım sen 21 kilo nedir dedi. ama siz ye sen sıkıntı yok demiştiniz dedim :) ye dedim de bu kadar da demedim yahuu diye kızmıştı hemd e son ay. baştan nerdeydin canım Allah Allah.bana garezleri var bunların. bak yine iştahım açıldı sinirden :)
Hamurişi tatlı yeme dediğine göre onlar aldırmış kiloyu bebeğime kaşar muz pekmez ceviz vs dene hep bunları söylüyorlar ben herşeyi yediğim için sınırlama yapamayacam :)Maşallah arkadaşlar ne yiyorsunuz böyle bize de söyleyin:)
O kadar şeker üstüne çikolata mı ne mide varmışCanım zaten meme ucu ile emmiyor bebek o kahverengi kısmı dili ile sağarak emiyor. O kısmı ağzına alması lazım. Panik yapma:))
Ayy keşke bunu daha önce okusaydım o kadar kötü oldum ki yeni kendime geldim. Ben de bayılıyordum nerdeyse. Kendimi eve zor attım:)) Attığım gibi bi çikolata gömüp uyudum hemen.
Geceden beri açtım ya ondan çok kötü oldum. 12den sonra bir sey yememek gerekiyormus. Kan şekerim acayip düştü bi anda. Ter bosaldı, ellerim filan titredi, gözlerim karardı. Bayılacaktım nerdeyse valla. O anda onu buldum teptim ağzıma. Daha yeni kalktım yattığım yerden bile :)))O kadar şekerli suyun üzerine nasıl yedin çikolatayı, ben şeker testi yaptırdığım gün tatlıyı uzaktan görünce bile midem kalkıyordu yatana kadar geçmedi :)
Geçmiş olsun canım baya sarsılmışsın. Ben de böyle oldum ikinci bebeğim olursa büyük konuşmayım ama tövbe yaptırmam galibaGeceden beri açtım ya ondan çok kötü oldum. 12den sonra bir sey yememek gerekiyormus. Kan şekerim acayip düştü bi anda. Ter bosaldı, ellerim filan titredi, gözlerim karardı. Bayılacaktım nerdeyse valla. O anda onu buldum teptim ağzıma. Daha yeni kalktım yattığım yerden bile :)))
risk benim göbek adım oldu bu gebeliğimde :) eşim aşağıdaydı, dörtlü testim yüksek riskli idi, kanamam da oldu 2 kere :) :) nasıl bir özgüven vermişse Rabbim istesem de kasamıyorum zaten:) yiyorum yaniii :)hahahahahahiyiymiş.
ama belki de dedigin gibi genetik bak oglunda da öylemişsin.Tabii yine de biraz dikkat et ama cokta kasma kendini bence.
Herhangi bir riskin yoktu diye hatırlıyorum senin,o yüzden bol bol yürüyüs yap bence..Havalar da düzeliyor miisss gibii...
canım benimki de 26 haftalıkken 934gramdı. çok da farklı değil kiloları. seninkinin boyu var demek ondan kızmadı doktorun :) şu son 4 hafta o da ben de uçmuşuz. belli olmuyo demek ki. inşaAllah çoook kolay bi şekilde doğururuz hepimiz. ne olduğunu bile anlamayız. amin.Maşallah canım ama ilk oğlunda da böyleymiş ve gayet normal doğmuş aşırı bir kilosu yokmuş. İnşallah bu bebişi de kolayca doğurursun tabi cümlemizle beraber:)
Böyle kilolar konuşulunca acaba ben bebeğimi yeterince besleyemiyorum diye korkuyorum bizimki en son 26+3'te 883 gramdı, 37 cm boyu vardı, hamileliğimin başından itibaren gittiğim bütün doktorlar uzun bir bebek olacak diyorlar ama inşallah çok zayıf doğmaz
Canim senin ve bebisin sagligina bir sıkınti yaratmiyorsa ye tabiki birkac kilonun lafı olmaz kendini strese sokma ama tabi dikkat edersen hamilelikten sonraya pek kilo kalmaz :) strese sokma kendini yeterki sagliginiza birsey olmasınne güzel maşaAllah.. Allah tamamına erdirsin en sağlıklı şekilde. ben de 30 haftalıkken gitmiştim hala dönemmişti. inşaAllah döner.
Ama ben 15 kilo almışım bebek 1700gr olmuş. dr çok kızdı banayeme artık dedi. vitaminlerimi kesti. nasıl doğurmayı düşünüyosun 4 kiloyu geçerse dedi. zaten önden gidiyodu ama kabul edileilir düzeydeydi şu an iri bebek riski var dedi. çok korkuttu ve moralimi bozdu iştahım kaçtı resmen. ama eve gelince oğlumun günlüğüne baktım o da 30+4de 1774 grammış. 3450gr doğdu. ideal bence gayette maşaAllah çok rahatta doğurdum. neyseki 2 3 saatlik iştah kaçmasından sonra aynı tempoyla devam ediyorum :) eşim de dalga geçiyo. o kadar lafın üstüne hala bu kadar yiyosun ya pesss diyo. özgüvenine hayranım diyo bana. ben oğlumdada 21 kilo almıştım dicek oldum doktora. hani genetik heralde falan gibisinden sıyırcaktım. bi kere yanlış yaptım öyle de gider diyosun. olmaz izin vermiyorum yemiceksin dedi. eşime elinden al çok yerse dedi tembihledi. inanamadım tepkisine. şakayla karışık demediğini bırakmadı sağolsun. sen zayıfsın ye diyen kadın 1 ayda 4 kilo aldım diye üvey doktor oldu birden :) afrikadaki kadınlara bile değindi bi ara. bir avuç prinç yiyolar günde. onlar da hamile onlar da anne dedi. bizim ülkedeki gebeler kadar şımarığı hiçbir yerde yok dedi. canan karatay seni görse napar biliyo musun dedi :):) cem yılmaz çıktı içinden kadının benle alay etmeye başlayınca :)
kaşar muz pekmez et yiyodum. bunları azalt dedi çocuğa kilo aldırmaya çalışma dedi. kilo aldırmak isteyenler bunları yeyin. işe yarıyo demekki.
yalnız aklıma geldi oğlumdada ayyynı sahneyi yaşamıştım diğer doktorumla. ye ye zayıfsın ye dedi dedi. son ay naaptın kızım sen 21 kilo nedir dedi. ama siz ye sen sıkıntı yok demiştiniz dedim :) ye dedim de bu kadar da demedim yahuu diye kızmıştı hemd e son ay. baştan nerdeydin canım Allah Allah.bana garezleri var bunların. bak yine iştahım açıldı sinirden :)
kızdım kızdım akşam hamurişinden aşağısı kesmez bunu :) inan ki dikkat etmek hatta etmeye çalışmak isterdima ama yok oluyo :) seviyorum kendimi :) aynaya bakıyorm ya sanki bitek göbeğim çıkmış gibi geliyo :) yok aşkım yaa bi göbeğim var diyorum kıs kıs gülüyo kötü koca :) bıyıkları da yok altından gülsün direk yüzüme yüzüme gülüyo :)Canım çok hoş yazmışsın ya güldürdün valla.
Sen yine de dikkat et bence. Gerçi şimdi buna da kızıp iştahın açılmasın yine aman
dimi yaa bebeğim iyi olsun da ben onları veririm Allahın izniyle. oğlumda 21 kilo 7 ayda gitmişti. emzirirken de tatlıyı abarta abarta yememe rağmen. bu hatıraya yasladım göbeği gidiyorum 20lilere :)Canim senin ve bebisin sagligina bir sıkınti yaratmiyorsa ye tabiki birkac kilonun lafı olmaz kendini strese sokma ama tabi dikkat edersen hamilelikten sonraya pek kilo kalmaz :) strese sokma kendini yeterki sagliginiza birsey olmasın
bencede :) hep doktorların suçu :) sen de fena değilsin yani :) obez değilim ki sonuçta okadar tantanaya ne gerek varsa :) şu an 74 kiloyum nolmuş ki .MAVI_BEYAZ çok güzel anlatmışsın canım :) Türkiye de bence doktorlar abartıyorlar bu kilo işini. Bebeğine yararlı şeyler tükettiğin sürece sorun yok nasılsa veririz diyorum ben artık. Ben de 10 kilo aldım bugün itibari ile:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?