- 17 Haziran 2016
- 3.779
- 4.547
- 53
- 33
Hadi bakalim canim insaAllah bi sknti cikmadan vaktinde doqururuz hepimiz :) bosver ye ic yat keyfine bak uykusuz qunler kosturmacalar bizi bekliyo daha coook yoruluruz :)internetten okuyunca rahatladim canim biraz daha. 2nin alti saha riskliymis. 35 mm. ve ustu normalmis.
1 ay once ayrintilida 61 mm.di.
15 gun once yine olctu ama iyi dedi soylemedi.
bugun de 35 cikti iste.
hayirlisiyla 32yi 34ü gormeyi nasip etsin allahim.
10 kilo aldim dedim. biraz fazla dedi. 15e kadar izin veriyoruz dedi. ceviz,semizotu,sut,yogurt,protein eksik etme dedi.onlari yiyorum zaten de iste acikmalarim kazınma seklinde oldugu icin mecburen daha sık yiyorum.
dogum sekline de tup bebek=sezeryan olacak diye bir kural yok dedi. açılman iyiyse normal olur ama acilman hic yoksa veya riskli bir durum varsa sezeryan dedi. tüp bebekte progestani cok aldigimiz icin acilma fazla olmuyormus ama ilerleyen haftalarda belli olur dedi. hayirlisi insallah.
Hmmm anladim canim hadi bakalim hayirli sonuclar alirsin insaAllah :):) haberdar et bizi :)Zaten ilkinde cikmazsa ikincide bakmiyorlarmis diye biliyorum ama emin degilim tam da. Sana da gecmis olsun canım çok teşekkür ederim
Ay çok sevindim bunu duyduğuma. Hadi gözün aydın. İnşallah hiç bir şey kalmaz.
Benim daha belli olmadı canım ama internetten bi bak istersen. Bu ölçüm deki değerler biraz daha farklı 50grdan.
Yok canım yarın sabah 10da çıkacakmış. Sağ ol sorduğun için:)
Süpersin canım maşallah doktorlarında tam t alemmiş canım .. ama sen yine biraz sınırla kendini canım .. doğum sonrası kilo vermekte bir dertne güzel maşaAllah.. Allah tamamına erdirsin en sağlıklı şekilde. ben de 30 haftalıkken gitmiştim hala dönemmişti. inşaAllah döner.
Ama ben 15 kilo almışım bebek 1700gr olmuş. dr çok kızdı banayeme artık dedi. vitaminlerimi kesti. nasıl doğurmayı düşünüyosun 4 kiloyu geçerse dedi. zaten önden gidiyodu ama kabul edileilir düzeydeydi şu an iri bebek riski var dedi. çok korkuttu ve moralimi bozdu iştahım kaçtı resmen. ama eve gelince oğlumun günlüğüne baktım o da 30+4de 1774 grammış. 3450gr doğdu. ideal bence gayette maşaAllah çok rahatta doğurdum. neyseki 2 3 saatlik iştah kaçmasından sonra aynı tempoyla devam ediyorum :) eşim de dalga geçiyo. o kadar lafın üstüne hala bu kadar yiyosun ya pesss diyo. özgüvenine hayranım diyo bana. ben oğlumdada 21 kilo almıştım dicek oldum doktora. hani genetik heralde falan gibisinden sıyırcaktım. bi kere yanlış yaptım öyle de gider diyosun. olmaz izin vermiyorum yemiceksin dedi. eşime elinden al çok yerse dedi tembihledi. inanamadım tepkisine. şakayla karışık demediğini bırakmadı sağolsun. sen zayıfsın ye diyen kadın 1 ayda 4 kilo aldım diye üvey doktor oldu birden :) afrikadaki kadınlara bile değindi bi ara. bir avuç prinç yiyolar günde. onlar da hamile onlar da anne dedi. bizim ülkedeki gebeler kadar şımarığı hiçbir yerde yok dedi. canan karatay seni görse napar biliyo musun dedi :):) cem yılmaz çıktı içinden kadının benle alay etmeye başlayınca :)
kaşar muz pekmez et yiyodum. bunları azalt dedi çocuğa kilo aldırmaya çalışma dedi. kilo aldırmak isteyenler bunları yeyin. işe yarıyo demekki.
yalnız aklıma geldi oğlumdada ayyynı sahneyi yaşamıştım diğer doktorumla. ye ye zayıfsın ye dedi dedi. son ay naaptın kızım sen 21 kilo nedir dedi. ama siz ye sen sıkıntı yok demiştiniz dedim :) ye dedim de bu kadar da demedim yahuu diye kızmıştı hemd e son ay. baştan nerdeydin canım Allah Allah.bana garezleri var bunların. bak yine iştahım açıldı sinirden :)
Adli tatil 20 temmuzda başlıyor canım ben Allah izin verirse 1 temmuzda izne ayrılacağım son 1 ay:)
Gözün aydın canım maşallah bebişine . İnşallah diğer durumda seni zorlamaz sağlıkla alırsın bebeğini kucağınaaminnn canim insallah,cok sagol:)
Canım çok aşırı yüksek değil sınır zaten 140 bence diyetle kontrol altına alırsın içini ferah tut ve gelişmeleri bizimle paylaş lütfenKizlar seker yuklemesi sonucu birz yuksek cikti
Aclik 88
1 saat 140
2 saar 153 sinkiler nasldi doktor dahiliyeye gnderdi
Yok yani kendi sonuçlarını karşılaştırdin mi normal değerlerleInternettn nasl cekcm cnm
Tamam canım ederim yarın yazarimHmmm anladim canim hadi bakalim hayirli sonuclar alirsin insaAllah :):) haberdar et bizi :)
Cnm benim ilk saatte 150 ikinci de 130 cikti dr normal dedi senin ilk saatinin ikinciden dusuk olmasinda bir sikinti gormus olabilir belki... degerlerin cok yuksek degilTok cnm boyle
Cnm simdi soyle dusun 2.5 cm alti takip gerektirir 2 cm ile 1.5 cm arasi muhakkak mudahale gerektirir. 1 cm den sonra dogum basliyor zaten. Zaten diyelim ki 30. Haftada 2 cm oldu o zaman pesser halkasi diye birsey var rahimagzina konuyor cunku 22 den sonra dikis atmazlar... o halka da cok etkili zaten 36 37 ye kadar goturur dr unun titiz olmasi iyi birsey takip etsin de bir sikinti olmasin26+4.
ay bi panik oldum bi anda. zaten kendimi hic yormuyorum ama bundan sonra hic hic yormayacagim.
Cocuk yaklastikca sen uzaklas canim baska yolu yok annesi bisey demezse cocuk napsin...ne sorumsuz insanlar var yaKızlar sinir oldum yine,, görümceme iftara geldik çocukları hasta yine grip hepsi daha önce de hastaydılar bize gelmişlerdi çocuklar dibimden ayrılmıyor hamileyim de ilaç kullanamıyorum bana yaklaşma dedim çocuk anlamıyor tabi annesinin yanında dedim annesi de hiç oralı olması kendisi de hiç dikkat etmediği için, yine aynısı oldu çocuk dibimde sürekli bişey demek de olmuyor ne yapsam bilemedşm
Ben de çok terlemeye başladım 2 gündür, geçen ay yine bir dönem böyle oldu bir de normalde sadece adet dönemimden 1 gün önce olur ama terim de kokmaya başladı sanki ya da çok terlediğim için bana öyle geliyor çok rahatsız edici.Bana yaz çoktan geldi, bu hava bile afakanlar basıyor, herkes hırkayla oturuyor ben tişört ile terliyor ve yelpaze ile yelleniyorumnolacak böyle yaaaa. Halim beter.
Ben hareket etmeyince karnımı ki tarafından tutup sağa sola sallıyorum hafifçe, genellikle kız içeriden "huup valide insanın eviyle oyun olur mu" vuruşunu yapıyor mutlu oluyorum. Bazen de o tekme atsa da ben oyun oynamak için karnımın bir yerine bastırıyorum yine hafifçe çekince bastırdığım yere vuruyor. Ama her zaman da keyfi yerinde olmuyor çocuğun, her seferinde vurmasını bekleme yine de, sonra vurmazsa panik olma :)Ya bu bebislerin qunu qunune uymuyo qaliba 3 qundur nasil hareketliydi buqun tık yok esimde bikac qun ewde olmicak hastane uzak yakin olsa qittiydim simdiyeyapma boyle cocuqummmm ben evhamli bi anneyim bak
Kızlar sinir oldum yine,, görümceme iftara geldik çocukları hasta yine grip hepsi daha önce de hastaydılar bize gelmişlerdi çocuklar dibimden ayrılmıyor hamileyim de ilaç kullanamıyorum bana yaklaşma dedim çocuk anlamıyor tabi annesinin yanında dedim annesi de hiç oralı olması kendisi de hiç dikkat etmediği için, yine aynısı oldu çocuk dibimde sürekli bişey demek de olmuyor ne yapsam bilemedşm
Ayyyy canim o dokunduqum yere vurmasi yokmu cocuqun psikolojisini bozdum elim hep karnimda esim artik birak bebeyle uqrasma diyoBen de çok terlemeye başladım 2 gündür, geçen ay yine bir dönem böyle oldu bir de normalde sadece adet dönemimden 1 gün önce olur ama terim de kokmaya başladı sanki ya da çok terlediğim için bana öyle geliyor çok rahatsız edici.
Ben hareket etmeyince karnımı ki tarafından tutup sağa sola sallıyorum hafifçe, genellikle kız içeriden "huup valide insanın eviyle oyun olur mu" vuruşunu yapıyor mutlu oluyorum. Bazen de o tekme atsa da ben oyun oynamak için karnımın bir yerine bastırıyorum yine hafifçe çekince bastırdığım yere vuruyor. Ama her zaman da keyfi yerinde olmuyor çocuğun, her seferinde vurmasını bekleme yine de, sonra vurmazsa panik olma :)
Biraz sonra başım ağrıdı deyip kalkı, eve gidince de iyice elini yüzünü kolunu falan yıka, hatta banyo yap, sonra da bol limonlu ballı ıhlamur iç. Ben yanımda biri hapşurduğu zaman ya da hastaneye falan gittiğimde içim rahat etmediyse eve gelir gelmez tüm kıyafetlerimi kirliye atar iyice temizlenirim. Sen de mikrop kapmamışımdır diye düşün yine de önlemini al. Ne sorumsuz insanlar var ya, çocuğun hastaysa hamile kadını yemeğe niye davet ediyorsun.
O kadar iyi anlıyorum ki hepimizin başında aynı şey galiba. Ya kızıyorum sonra niye kızdım ki çocuk melek gibi diyorum. Onlarda az değiller ama çok iyi kullanıyorlar yani. Bakalım sağ selamet geçseydi bu günler. Bizimki de herşeyi benden istiyor babanla oyna diyorum hayır diyor. Of ki ne ofAynı dertten bende muzdaribim canım oğlum 32 aylık hergün diyorum frenle kendini çocukla inatlaşmamak lazım diye ama resmen akşama kadar tüm enerjim gidiyor bazen öyle noktaya gelşyorum kş çaresizlik ten oturup ağlıyorum arada bağırıyorum bu seferde niye bağırdım diye vijdan yapıyorum ağlıyorum . Hamilelikte tahammül sınırlarım çok düştü resmen artık sinirden karnım kasılıyor. Kendi yemek yiyen çocuk illa benim yedirmemi istiyor bir lokma yemiyor tüm yemekleri seçiyor bir gram sebze yemiyor. Off kş ne off vallahi. Allahtan kazasız belasız tuvalet eğitimini tamamladık ta hızura erdim biraz/
Hasta olduğunu bilmiyordum ki Can'ım, konuştukça anlaşılıyor hasta olduğu baştan bişey demiyor ki kadın, ben uyarınca bişe çocuğa bişey demiyor, çocuk nerden bilsin uzak durması gerektiğini annede bitiyor iş, anneleri rahat baya, 5çocuğu var zaten birinden biri hasta oluyor mutlakaCocuk yaklastikca sen uzaklas canim baska yolu yok annesi bisey demezse cocuk napsin...ne sorumsuz insanlar var yacocuk hastaysa sen niye qittinki canim baska zaman qiderdin
Kizlar seker yuklemesi sonucu birz yuksek cikti
Aclik 88
1 saat 140
2 saar 153 sinkiler nasldi doktor dahiliyeye gnderdi
Geçen bize geldiklerinde kaynanam da vardı çocupu 4/5kere uyardım kaynanam da hiç sesini çıkarmadı nezaketen bile olsa çocupu uyarır insan ya.. Daha düne kadar ateşi varmış ishalmiş, kadının umurunda düeilBen de çok terlemeye başladım 2 gündür, geçen ay yine bir dönem böyle oldu bir de normalde sadece adet dönemimden 1 gün önce olur ama terim de kokmaya başladı sanki ya da çok terlediğim için bana öyle geliyor çok rahatsız edici.
Ben hareket etmeyince karnımı ki tarafından tutup sağa sola sallıyorum hafifçe, genellikle kız içeriden "huup valide insanın eviyle oyun olur mu" vuruşunu yapıyor mutlu oluyorum. Bazen de o tekme atsa da ben oyun oynamak için karnımın bir yerine bastırıyorum yine hafifçe çekince bastırdığım yere vuruyor. Ama her zaman da keyfi yerinde olmuyor çocuğun, her seferinde vurmasını bekleme yine de, sonra vurmazsa panik olma :)
Biraz sonra başım ağrıdı deyip kalkı, eve gidince de iyice elini yüzünü kolunu falan yıka, hatta banyo yap, sonra da bol limonlu ballı ıhlamur iç. Ben yanımda biri hapşurduğu zaman ya da hastaneye falan gittiğimde içim rahat etmediyse eve gelir gelmez tüm kıyafetlerimi kirliye atar iyice temizlenirim. Sen de mikrop kapmamışımdır diye düşün yine de önlemini al. Ne sorumsuz insanlar var ya, çocuğun hastaysa hamile kadını yemeğe niye davet ediyorsun.
İyi yapmışsın cnm,, gerçekten çok rahat onlar. Çocuğun üstünü örtmek terletir gibi geliyor insana ama yazın aksine açık renklerde pamuk müslinle örtünce vücudu daha serin kalıyor. Bir de nemlendiriciye falan fazla alıştırmamak lazım diyorlar zaten, vücut kendi nem dengesini korumayı bırakıyormuş. Aslında bu konuda en güzeli mümkün olduğu kadar yabancı makaleleri ve WHO 'yu takip etmek. Bize katı gıdaya geçiş ve sonrasında bile WHO'nun listesini vermişti doktor. Çünkü bizde bu tarz şeyler çok fazla yorumlanıyor, internet de malum bilgi kirliliği,,, insanın kafası karışıyor. Haliyle belli bi otorite ve disiplini takip etmek bazı noktalarda daha iyisi varsa bile kafa karışıklığını ortadan kaldırmak adına bence çok daha mantıklı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?