2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Biberonu her defasında kaynatmak yada sterilize etmek gerekir mi sizce? Haftada bir falan mı yapılır

Merhaba canım gözün aydın maşallah ne güZel gelişme inşallah hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza.. inşallah döner canım bebişin

valla iyi ki bitirmisim nefes alamiyorum. 2 adim atiyorum belim agriyo falan. bide bu ara kalcam aciyor yururken. yeni yeni seyler cikmaya basladi :)) hic ugrasamazmisim sicaklarda. darisi basiniza :))

Amin cnm,, benim de annem yazlıkta, bu işler de öyle kadınla falan yapılıcak gibi değil... kız zaten evde temizlik varken ayrı bi çıldırıyo... bu kadarını bile nasıl bitirdik bilmiyorum gerçekten... Allahtan dönüyo annem pazara kadar, sen yıka kurut ben ütülerim dedi, yoksa başedemem mümkün değil... dediğin kalça ağrısı bende de başladı, zaten günlerimiz yakın, normal demek ki :)

Biberonu her defasında kaynatmak yada sterilize etmek gerekir mi sizce? Haftada bir falan mı yapılır

Yok cnm her defasında kaynamalı,,, zaten mama bi iki saat bile kalsa, bi gece bile yıkayamasan (ki bebekle çoğu zaman yıkayamıyosun onu uyuturken kendin de uyuduğun için), berbat kokuyor. Yani insan onu öyle görünce kaynatmadan duramaz zaten :) o yüzden 2-3 tane biberon bulundurduk biz hep, bazen gerçekten hali olmuyor insanın... bir de bu dr browns un aparatı da var iki parça.. bir sürü kıvır zıvır... O yüZden makine daha kolay gelmişti bana...

Maşallahhh bi dahakine dönmüş olur inşallah cnm,, yan durmaktan keseyi yırtıp erken doğan da hiç duymamıştım, ne enteresan şeyler var.. ama istisnadır o bence,, hiiiiç takılma, daha zamanı var bıdığın dönmek için :)

Doğumdan sonra ne kadar süre uzak kalınır acaba Can'ım? Lohusa depresyonu faln uzar mı dersin 40günden

Lohusa depresyonunu atın kafadan cnm,, wala bak, o moda hiç girmeyin hiç düşünmeyin öyle bi kavramı :))) yani lohusa olmanın kaçınılmaz bi zorluğu var kabul, ama biz aklıbaşında kadınlarız, ve bebekleri isteyerek dört gözle bekleyerek doğuracağız,,, o zorlukla depresyona girmeyiz yani, öyle düşünmeye çalışalım :))) 40 gün olayı da kanamaya ve doktorun muayene sonucuna bağlı tabi, eksiği fazlası olabilir yani :) kontrole gidiyorsunuz kanama bitince, doktor da herşey yolunda derse sorun yok demektir :)

Doğumdan sonra ne kadar süre uzak kalınır acaba Can'ım? Lohusa depresyonu faln uzar mı dersin 40günden

Lohusa depresyonunu atın kafadan cnm,, wala bak, o moda hiç girmeyin hiç düşünmeyin öyle bi kavramı :))) yani lohusa olmanın kaçınılmaz bi zorluğu var kabul, ama biz aklıbaşında kadınlarız, ve bebekleri isteyerek dört gözle bekleyerek doğuracağız,,, o zorlukla depresyona girmeyiz yani, öyle düşünmeye çalışalım :))) 40 gün olayı da kanamaya ve doktorun muayene sonucuna bağlı tabi, eksiği fazlası olabilir yani :) kontrole gidiyorsunuz kanama bitince, doktor da herşey yolunda derse sorun yok demektir :)

sorucam canim kontrole gidince. ama agri degil de sanki ters bir hareket yapmisim gibi adim atarken aciyor kuyruk sokumu hizasinda popomun az ustu oralarda bir yer ne guzel tarif ettim
Bende de oluyor canım yürüken birden bi agrı oluyır sonra geçiyor.magnezyumunu içmeyince oluyor.şimdi düzenli içiyorum olmuyor.

bizde cok esya yok heralde tek postada yikadim ben kiyafetleri. gunduz yikadik kurudu gece de utulediler. bide iste temizlenmesi gereken bebek arabasi anakucaginin kumaslari falan var. siz onlari yikiyor musunuz ilk kullanimdan once?

ben de diorum gece yamuk falan yattim heralde sakatladim kendimi. resmen bicak sapliyolar gibi bi aci geliyor aniden.

Bende de oluyor canım yürüken birden bi agrı oluyır sonra geçiyor.magnezyumunu içmeyince oluyor.şimdi düzenli içiyorum olmuyor.

sorayim bari doktoruma kontrole gidince.

o kadar surdu mu yaa
ben de cok gec olmadan alayim bari. bayramdan sonra alacaktik,gec olacak sanirim.

Belki mama vermezsin bu sefer gerek kalmaz. Doğumdan sonra mı baksan sterilizatöre.

o kadar surdu mu yaa
ben de cok gec olmadan alayim bari. bayramdan sonra alacaktik,gec olacak sanirim.
biz kendi uretimini yapan mobilyacidan aldik canim. yani yaptiracaksaniz ciddi koku oluyor. ama eger seri uretim yapan buyuk firmalardan alacaksan daha az koku oluyor belki de hic olmuyordur A AysheDuru oyle demis :)

Belki mama vermezsin bu sefer gerek kalmaz. Doğumdan sonra mı baksan sterilizatöre.

Öyle yapıcaz sanırım. Bu pazar son bi alışveriş yapıcaz; ona göre bakarız artık... Allahtan telsizdi ateşölçerdi hepsi oluyo ikincide, bi tek sterilizatörün kablosunu yakmıştım dalgın bi anımda; ocağa çok yakındı, resmen erimiş farkedene kadar :) mama da günde bi kereye düştüğü için attık kablo değiştirmekle vs uğraşmayıp.. yoksa ona da gerek kalmayacaktı...

Tabi bir de hangi genin heterezigot oldugu da onemli mesela leidenV heterezigot da olsa homozigot da olsa tehlikeli... bir de lupus fln onlarada da bakiliyor.
Ben de 8. Haftada kalp atışı durdu diye bir düşük yaşadım ama bahsettiğiniz genetik testlere hiç bakılmadı bende ve doktor da aspirin falan vermedi bana, şimdi bir soru işareti oluştu kafamda. Maşallah şimdiye kadar iyi bebek de ben de ama kullanmak lazım mıydı, risk mi almış olduk acaba. İlginç yaa bu davranış biçimi de, illa birkaç düşükten sonra mı araştırmak lazım. Bir bebek o kadar mı önemsiz tıp literatüründe. Anlam veremiyorum

Biraz sıkışık olur belki diğer odayı da çalışma odası yaparsınız kızlara, boş bir odamız var demiştiniz ama. :)

İnşallah döner canım daha zaman var sanki.

Evet,, aslında onu da bebeğe yapmak istemiştim ama çamaşırlar ütü vs için yer kalmıcaktı balkon yok bu evlerde,, çok büyük eksik o... ama zorlanırsak öyle yaparız en kötü... bu oda da zaten ya oturma odası ya da yatak odası için düşünülmüş,, o yüzden büyük,, biraz fedakarlık ettik aslında.. yatak odamız çocuk odasından küçük yani, zor sığıyoruz karı koca dolabımıza :)) kira da olunca insan sınırları zorlamak istemiyor, iki seneden uzun düşünsem eşim hemen bakalım burada mı olacağız ki diyor haklı olarak :)

Cnm iki uc dusukten once devlet serklaj bile yapmiyor kaldi ki kan pihtilasmasini arastirsin... maalesef serklaji bile ozelde yaptiriyor insanlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…