- 29 Mayıs 2013
- 3.002
- 5.255
- 358
Cnm anadolu yakası bi başka.. ben de kızlar biraz büyüdükten sonra o tarafı istiyorum. Çünkü uzun yıllar orada yaşadım. Bu tarafa alışamıyorum... annemler aynı sitede diye kalıyorum sırf... hem de o tarafta buradaki kirayı verdiğimizde çok daha güzel evler bulmak mümkün. Malesef avrupa yakasında anlamsız boyutta kiralar şu anbulursunuz bence rahatlıkla
çok gecmis olsn cnm,neyseki ii olmasına sevindimGünaydın kızlar kusura bakmayın mesajlarımı alintilayanlari cevaplamaya fırsatım olmadı hafta sonu, okudum ama. Ananem rahatsızlandı yoğun bakıma yatırdık. Şimdi iyi çok şükür. Haftasonum hep öyle geçti. Ne zaman alışverişe niyetlensem bir şey çıkıyor demiştim ya bu hafta da bu olay oldu. Ama neyseki ananem iyi hatta yarin taburcu olacak. Benden böyle haberler.
Tek omuz olanlar boynu agritir diye hiç heves etmedim onlara ben. Şu tamamen dolananlardan almayi düşünüyorum. Aslında kanguru alacaktim ama 0+ aparatı olsa bile çok sağlıklı değil demişler diye sling'e karar verdim. Ama daha marka kararı vermedim.Günaydin 29.haftaya girmiş bulunuyoruz gece aklıma kanguru takıldı ilk aylar nasıl olur diye kraftin domino diye bir kangurusu var hrm yazın sıcağında hemde 2 aydan önce sakıncalı ve zor olur gibi geldi havalar serinleyince kullanırım dedim slinglere baktım anam.senksenkere dola dola sonra içine bebeği yerleştir fenalık basar banasonra tek omuz takılan çanta gibi bebeği yan yatış yerleştirilen sling gördüm o daha kolay ve gorunumude güzel geldi ondan alsam ilk ay için nasıl olur acaba sıcakta çocuk patlarmi içinde bebek arabası aldık zaten onla çıkarız genelde dışarı ama ben kızımı kursa filan götürürken minibüsle da basit olur diye düşünüyorum ama kararsız kaldim
Bugün de bulaşık makinem bozuldu((( eşim benden huylu, bi haftadır durmadan kadın çağır ev temizlensin bi diyor, dün bile alışveriş dağınıklığı oldu, hadi ara A... gelsin temizlesin dedi akşam dokuza kadar temizlik yapıldı evde... tam yeter artık daraldım, evde sürekli bi hareket, hangi kadın boştaysa o geliyo,, her gün başka biri cam siliyo evde,,, sitedekiler deli dicek diye sızlandımmmmm, şimdi dünyanın bulaşığı pis pis duruyor (( mecbur birini çağırıcam yıkamayaCcc kızı da oyun ablasıyla avmdeki parka bırakıp makine bakıcam. Hanımlar lütfen bulaşık makinesinden memnun olanlar yardımcı olabilir mi? Bıktırdı bu makine beni. Habire 150-200 liraya yaptırıyoruz tekrar bozuluyo miadı dolmuş ama ne alacağımı bilmiyorum,, hem bebek alışverişi hem doğum, çok da kötü zamana geldi (((
Sen nasıl kalkacakmışsın ilk hafta alışverişlere yeni doğmuş bebekle? Bence ikna etmeye çalış eşini, en azından mobilyaları alın yoksa haftalar sonra geliyor mobilyalar. Yoksa şunlardan birinde yatırırız çocuğu diye tehdit et eşini bence :)Günaydın güzel anneler
Birkaç gündür giremedim ama tüm yazılanları okudum. Alışveriş yapanlar güzel günlerde kullansınlar inşallah. Babası hasta olan arkadaşımıza da Allah acil şifalar versin inşallah bu mübarek günlerin hatrına.
Bir arkadaş hukuken çocuğun doğduğu andan itibaren haklarını kazandığını söylemiş bu yanlışı düzelteyim istedim, sizlerin de bilgisi olsun, HUKUKEN TAM VE SAĞ DOĞMAK ŞARTIYLA BEBEK ANNE KARNINA DÜŞTÜĞÜ ANDAN İTİBAREN HAK EHLİYETİNE SAHİP OLUR. Bebişlerimiz inşallah sağlıkla doğarlarsa anne karnına düştüğü andan itibaren onun da hakları var. Bu husus özellikle mirasta çok önemli. Bu da aklımızda bulunsun:)
Herkes hemen hemen alışverişi tamamlamış biz daha başlamadık bile benim sağolsun evdeki kaynana (eşim olur kendileri) kafasında ne kuruyorsa artık bu alışveriş işini sürekli erteliyor. Hatta geçen gün beni resmen sinirden öldürecekti bebek doğsun bir hafta idare ederiz sonra eksiği neyse gider alırız dedi düşünün:)
Ayriyeten teyzeleri haftasonu oğlumun yüzünü gördüm nihayet:) kime çekti anlamadık ama kocaman burnu var:) tecrübeli anneler şiş olabilir mi, doğduktan sonra küçülür mü dersiniz?
Bu arada çok ağrılarım oluyor arkadaşlar bitik haldeyim gelsin artık izin günleri...
Ay midem ayağa kalktı bakamadım uzun süre :)gunaydin kizlar
bir de soyle videolar var bebeklerde burun temizligi icin once kendimde denemem lazim benim bunumidesi kaldirmayan arkadaslar acmasin ozellikle link seklinde atiyorum. yok boyle bisey ya :))) izleyenlerden daha once uygulamis olan varsa tecrubelerini paylassin lutfen.
duzeltme: yok ne yaparsam yapayim link seklinde goruntulemedi :)
Çok geçmiş olsun, sağlık olsun da alışverişi her zaman yaparsınız. Allah şifa versin.Günaydın kızlar kusura bakmayın mesajlarımı alintilayanlari cevaplamaya fırsatım olmadı hafta sonu, okudum ama. Ananem rahatsızlandı yoğun bakıma yatırdık. Şimdi iyi çok şükür. Haftasonum hep öyle geçti. Ne zaman alışverişe niyetlensem bir şey çıkıyor demiştim ya bu hafta da bu olay oldu. Ama neyseki ananem iyi hatta yarin taburcu olacak. Benden böyle haberler.
Günaydın kızlar kusura bakmayın mesajlarımı alintilayanlari cevaplamaya fırsatım olmadı hafta sonu, okudum ama. Ananem rahatsızlandı yoğun bakıma yatırdık. Şimdi iyi çok şükür. Haftasonum hep öyle geçti. Ne zaman alışverişe niyetlensem bir şey çıkıyor demiştim ya bu hafta da bu olay oldu. Ama neyseki ananem iyi hatta yarin taburcu olacak. Benden böyle haberler.
:) bence oruç adamın başına vurdu ne dediğini bilmiyo:)Tek omuz olanlar boynu agritir diye hiç heves etmedim onlara ben. Şu tamamen dolananlardan almayi düşünüyorum. Aslında kanguru alacaktim ama 0+ aparatı olsa bile çok sağlıklı değil demişler diye sling'e karar verdim. Ama daha marka kararı vermedim.
Bosch sms53e02tr bulaşık makinem. Ben çok memnunum diye annem de ondan aldı, o da memnun. Kısa-normal-hijyenik yıkama diye 3 programı olsa da yetiyor aslında, 10 program olmasına gerek yok bence. Çoğu zaman kullanılmıyor zaten. Bosch tavsiye ederim ben, yıllardır kullanırız hiç kazık atmadı daha.
Sen nasıl kalkacakmışsın ilk hafta alışverişlere yeni doğmuş bebekle? Bence ikna etmeye çalış eşini, en azından mobilyaları alın yoksa haftalar sonra geliyor mobilyalar. Yoksa şunlardan birinde yatırırız çocuğu diye tehdit et eşini bence :)
Ay midem ayağa kalktı bakamadım uzun süre :)
Şu böyle olunca genzine kaçmıyor muymuş, çok enteresan. Ben bundan yapamam herhalde, resmen burnundan yıkadı çocuğu kadın.
Çok geçmiş olsun, sağlık olsun da alışverişi her zaman yaparsınız. Allah şifa versin.
rapor 32. haftada başlıyor galiba ama ben 31 de olacağım yine de alayımBen bir süre şurup kullandım sonra da hapa geçtim. Hemen hemen hergün kullanıyorum. Antiasit türevi oldukları için bir zararı yok zaten. Doktoruna danışarak kullanabilirsin. Şurup değil de hap daha kullanışlı oluyor, yanında da taşıyabiliyorsun.
Uçak seyahatini ben de 32. haftada yapacağım. Doktordan uçakla seyahat edebilir diye rapor alman gerekiyor. Bu rapor 1 hafta geçerli. 36. haftadan sonra ise uçaklar kabul etmiyor ve zaten basınçtan dolayı suyun patlama riski oluyor.
devlet mi özel miTam 30 da gittim. Yine bir ay sonra görüşürüz dedi. Peki dedim ama 32 ye randevu aldım. Çalışabilir almam lazımtabi bunu bile bile denk getirmiş de olabilirim bilemiyorum
bir iki haftadır çekiyordum doktor gaviscon iç, uyumaya yakın çok yeme,yastığını yükselt demişti. bunlara uymaya çalıştım fakat ikidir boğulcam artık uyku uyuyamıyorum =) yine de şükürler olsun kolay değil az kaldı idare edicez tabi. yarın gittiğimde söyleyimde yazsın.Günaydın cnm, ben önceki hafta bindim uçağa. Rapor da almıştım ama sormadılar bile. Çok da rahat geçti hiç rahatsız olmadım. O acı su olayı bende de dün gece oldu, sabahı zor ettim. Rennie içtim mecburzamanı demek ki çünkü nerdeyse aynı haftadayız..
bende fotoğrafçı tutmayacağım gerek yokİki ayrı çanta aldım. Bebeğin eşyalarını ayrı koyacağım.
Doktor Gaviscon verdi, bir zararı yok içebilirsin dedi. Uçak yolculuğu igmhtimali olursa gel benden rapor al yoksa bindirmezler dedi. Bayram için bir yere uçaksız da olsa gideceksen yine de gel kontrole göre izin verebilirim dedi.
30. haftada gittim, 34'e çağırdı. Galiba ondan sonra 2'ye düşecek.
Hamile halimden hatıra olsun diye güzel arka planı olan bir yerde birkaç fotoğraf çekeceğiz ama fotoğrafçı tutmam. Muhtemelen beyaz elbise falan da almam, ya renkli elbise ya salopetle çekilirim.
CAnım normalde ben eylülde verecektim ekşmde 3 yaşını dolduracak ama yeni kardeş doğduğunda uzmanlar önermiyorlar hemen kreşe vermeyi çünkğ kardeşim geldi artık benş evde istemiyorlar gibi düşünürmüş ya kardeş doğmadan önce verilmeliymiş veya kardeş doğduktan 3-4 ay sonra bende ara yılda 2018- şubatta başlatmayı düşünüyorum hem bizimkide biraz daha biyümüş 3.5 yaşına yaklaşmış olurAmin :)) Sen vermiş miydin kreşe falan peki cnm,, vericen mi ya da?
Canim simdi baslayabilirmiyiz okumaya salavati tefriciyeyi ? Belli bi suresi yok demiG gunesli gunler gecmiş olsun cnm anneanne candır...
Geçmis olsun cnm daha var zamnmz bir günlük hepsini birden yaprsn cnm
Geçmiş olsun canım
çok gecmis olsn cnm,neyseki ii olmasına sevindim
Tek omuz olanlar boynu agritir diye hiç heves etmedim onlara ben. Şu tamamen dolananlardan almayi düşünüyorum. Aslında kanguru alacaktim ama 0+ aparatı olsa bile çok sağlıklı değil demişler diye sling'e karar verdim. Ama daha marka kararı vermedim.
Bosch sms53e02tr bulaşık makinem. Ben çok memnunum diye annem de ondan aldı, o da memnun. Kısa-normal-hijyenik yıkama diye 3 programı olsa da yetiyor aslında, 10 program olmasına gerek yok bence. Çoğu zaman kullanılmıyor zaten. Bosch tavsiye ederim ben, yıllardır kullanırız hiç kazık atmadı daha.
Sen nasıl kalkacakmışsın ilk hafta alışverişlere yeni doğmuş bebekle? Bence ikna etmeye çalış eşini, en azından mobilyaları alın yoksa haftalar sonra geliyor mobilyalar. Yoksa şunlardan birinde yatırırız çocuğu diye tehdit et eşini bence :)
Ay midem ayağa kalktı bakamadım uzun süre :)
Şu böyle olunca genzine kaçmıyor muymuş, çok enteresan. Ben bundan yapamam herhalde, resmen burnundan yıkadı çocuğu kadın.
Çok geçmiş olsun, sağlık olsun da alışverişi her zaman yaparsınız. Allah şifa versin.
Geçmiş olsun canım. Hiç stres yapma. Benim de aylardır napıcaz, nasıl olucak dediğim alışveriş yarım günde halloldu. Eksikleri de vakit bulunca alıcaz artık. İnsan gözünde büyütüyor, halledersiniz.
Çok teşekkür ederim kızlar Allah bütün hastalara şifa versin. Hastanelere düşürmesin inşallah. Çok zor hastane işi.G gunesli gunler gecmiş olsun cnm anneanne candır...
Ben bebekte hiç görmedim ki okyanus suyu kullanımını da. Ay çok cahil kaldım, yeni çocuklu bir çevreye ihtiyacım varmış meğer benim. En son büyümesine şahit olduğum çocuğun doğumundan beri 10 yıldan fazla geçti sonra bebek görme sayım bile bir elin parmaklarını geçmez, bak şimdi tüm akrabalarıma sinir oldumyakinlari rahatsiz olan arkadaslar cok gecmis olsun. Allah sifa versin insallah.
@aysheminaGretchen Grundler
kacmiyor heralde cocuklar da hic aglamiyorlar ben de sasirdim :) agzini kapatip cocugu burundan akacak sekilde one dogru tuttugu icin kacmiyor sanirim. muhtemelen suyun basinciyla disari itiyor iceridekileriokyanus sulari da ayni sekilde ya. bi taraftan sıkıyorsun diger taraftan akiyor :) ben bu yontemi ilk kez instagramda baya takipcisi olan bi hesapta gordum. hatta isim vermem yanlis mi bilmiyorum ama vereyim. emzirenanne diye bir hesap.
Ben qecen qun kendi burun tikanikligim icin okyanus suyu aldim eczaci ilerde bebek icinde kullanabilirsin zararsiz dedi ben bu otribebeyi falan kullanamam heraldeBen bebekte hiç görmedim ki okyanus suyu kullanımını da. Ay çok cahil kaldım, yeni çocuklu bir çevreye ihtiyacım varmış meğer benim. En son büyümesine şahit olduğum çocuğun doğumundan beri 10 yıldan fazla geçti sonra bebek görme sayım bile bir elin parmaklarını geçmez, bak şimdi tüm akrabalarıma sinir oldum
Ben de senin gibiyim:) Geçen kucağıma 40 günlük bebek verdiler. Tutamadım bileBen bebekte hiç görmedim ki okyanus suyu kullanımını da. Ay çok cahil kaldım, yeni çocuklu bir çevreye ihtiyacım varmış meğer benim. En son büyümesine şahit olduğum çocuğun doğumundan beri 10 yıldan fazla geçti sonra bebek görme sayım bile bir elin parmaklarını geçmez, bak şimdi tüm akrabalarıma sinir oldum
Ayyyy ben bu konuda kendime cok quveniyorum ya masaAllah deyim kendimeBen de senin gibiyim:) Geçen kucağıma 40 günlük bebek verdiler. Tutamadım bileBir tek ben mi böyleyim bilmiyorum. Bir garip tuttum zaten incitecegim diye. Neyseki eşim benden iyi tutuyor bebekleri :)) Kolunun üstüne koyup hoplatip ziplatiyor. Ay ama o minik bedene sarılmak nasıl güzel bir duygu öyle. Kendi bebeğimi düşünemiyorum.
Kendi çocuğumuz olursa farklı mı olur acaba bu tedirginlik olayı? Daha mı rahat oluruz ne dersiniz? İlk bebeklerinizde nasıldiniz kızlar?
Masallah :) ya işte çevrende bebek olunca mecburen öğreniyorsun ama benim hiç yok bebişAyyyy ben bu konuda kendime cok quveniyorum ya masaAllah deyim kendimekardesim bnden 15 yas kucuk oldugu icin ben buyuttum sayilir simdi kardesimin bebeqini buyutuyoruz faln hatta pazar qunu aqlama krizine qirmis beni caqirdi gel bak diye hemen uyudu huysuz bebis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?