- 17 Haziran 2016
- 3.779
- 4.547
- 53
- 33
Allah'im aynen oyle aynen nolacaksa halimiz :):) bayramdan sonra kaynanam qelecek temizliqimi yapacaz doquma hazirlik olur hemde bende doquma kadar ewi batirmamaya calsiirim :) temizlik vs bitsinki artik alisverisi yapip bebeqin kiyafetlerini hazirlamam lazim is cokkkk yani anlayacaqin hepimiz icinBizim evde temizlik istiyor ama yapacak hanım yok. Arada hevesin geliyor. O da genelde sabah oluyor. Bugün eşim geç gitti de beni bir yerleri silerken gordu sabah sabah orayı silmek nerden geldi aklına diyor. Parça parça yapıyorum. Öyle de hiç belli olmuyor neresinin temiz oldugu. Her yer bitti diyene kadar yeniden batıyor
temizlik için neden kayinvalideni bekliyorsun ki canm. Haftasonu esinle yapsan oda oda hepsi biter. Sen başında durup yormayacak işleri yaparsın. Bebisin kıyafetlerini yıka utule kaldır yerine bitti gitti. Ben kıyafetleri koydum valla. Bir büyük temizliğm kaldı. Onu bayram sonrasına saklıyorum. Halıları bayramdan sonra yollayacagim kismetse. Zaten sonrası da yavaş yavaş buzluga kışlık hazırlık ve konserve tarhana yapmakla geçer.Allah'im aynen oyle aynen nolacaksa halimiz :):) bayramdan sonra kaynanam qelecek temizliqimi yapacaz doquma hazirlik olur hemde bende doquma kadar ewi batirmamaya calsiirim :) temizlik vs bitsinki artik alisverisi yapip bebeqin kiyafetlerini hazirlamam lazim is cokkkk yani anlayacaqin hepimiz icin
Benim eş biraz maco yapmaz oyle temizlik falan yardim ederde ufak tefekTemizlik icin
temizlik için neden kayinvalideni bekliyorsun ki canm. Haftasonu esinle yapsan oda oda hepsi biter. Sen başında durup yormayacak işleri yaparsın. Bebisin kıyafetlerini yıka utule kaldır yerine bitti gitti. Ben kıyafetleri koydum valla. Bir büyük temizliğm kaldı. Onu bayram sonrasına saklıyorum. Halıları bayramdan sonra yollayacagim kismetse. Zaten sonrası da yavaş yavaş buzluga kışlık hazırlık ve konserve tarhana yapmakla geçer.
Canım ben bugün aynen şunu düşündüm. Bebişimin koca burnuna bir defa daha bakmak için detaylı ultrason dosyasını açtım sonra dedim acaba şimdi nasıl oldu? Sonra bir baktım detaylıyı yaptıralı tam 11 hafta olmuş ve sanki geçen hafta gibi. Şimdi bebeğimin gelmesine 9 hafta kaldı yani zaman sandığımdan daha çabuk geçiyor :)) 8. aya girdim ama hala pisikolojik olarak hazır değilim gibi. Kendi kendime ya benden teyze olur, abla olur da anne olmaz ki diyorum ama bebişimi şimdiden çok seviyorum orası ayrıBurdan böyle doğum yaklaştı diye okudukça sanki bir aya doğum olacak hissiyati oluyor. Sonra bakiyorum yok yaa daha cook var diyorum. Allahım vaktiyla kucağa aldırsin. 36 dn sonra gelişimi kg i iyiyse çok bekletmeden gelsin minnoslar. Göğüs kremini bilemiyorum ben kizim da sonradan kullndim. On gün çektim sayılır. Bunda naisl olck bilmiyorum. Garmastan verdi yengem iyiymiş kullanmış. Kizim da lansinoh kullanmistim. Umarım bu kez yara olmaz. Çok feci bir durum. Hem vermek zorundasın hem canın yaniyor. Annelik doğumdan sonra orda ikinci bir imtihandan geçiyor sanki
Gencmis canm. Yapıyorsa ve yaptığını begeniyorsan yapsın madem. Ben kismsenin yaptığını kolay beğenmem sağolsun kayinvalidem de çok fena temizler. Cidden fena ama anlatirsam mideniz kalkar. Anlatmiyorum o yuzden geldiğinde bir süpürge tutsa yeter diyorum başka şey demiyorum. Pis temiz kavramları çok fena karışmış. Kızımın ayakkabıyla içeri girmesine müsade edecek nerdeyse. Onun ayakkabisindna nolck diyor. Küçük diye göze temiz mi geliyor bilmiyorum ama asla kabul etmedim. Sokakta geziyor mu geziyor. Ota çöpe basıyor mu basıyor pis isteee ..namaz kılındığı için ekstra o konuda hassasimdir. Esimde öyle sağolsun..Benim eş biraz maco yapmaz oyle temizlik falan yardim ederde ufak tefekkaynanam qeliyim dedi bende iyi qel ozaman dedim biraz yardim etse yeter canim onuda yormam zaten yazik kadina qerci daha 42 yasinda benden dinc aynen biz doquruyoruz kis hazirliklari basliyo bu seferde
Ben bebekte hiç görmedim ki okyanus suyu kullanımını da. Ay çok cahil kaldım, yeni çocuklu bir çevreye ihtiyacım varmış meğer benim. En son büyümesine şahit olduğum çocuğun doğumundan beri 10 yıldan fazla geçti sonra bebek görme sayım bile bir elin parmaklarını geçmez, bak şimdi tüm akrabalarıma sinir oldum
Tabi sizler daha ondesiniz canm. Daha ilerisi oluyor hamilelikler. Aslında hızlı geçiyor ama yapılacak isim çok olduğundan ve doğumu sonrasını düşündüğümden Allahım buhran geçiriyorum. Daha çok var fikrim güzel ,aynen devam diyorum. Ama yok hakkaten az kaldı yaa. Tuvalet eğitimi duruyorr of , eşim boya da mi yapsak diyor, gezme planimda var Aslında ama ne ara bilmiyorum..Canım ben bugün aynen şunu düşündüm. Bebişimin koca burnuna bir defa daha bakmak için detaylı ultrason dosyasını açtım sonra dedim acaba şimdi nasıl oldu? Sonra bir baktım detaylıyı yaptıralı tam 11 hafta olmuş ve sanki geçen hafta gibi. Şimdi bebeiğimin gelmesine 9 hafta kaldı yani zaman sandığımdan daha çabuk geçiyor zaman :)) 8. aya girdim ama hala pisikolojik olarak hazır değilim gibi. Kendi kendime ya benden teyze olur, abla olur da anne olmaz ki diyorum ama bebişimi şimdiden çok seviyorum orası ayrı
İnşallah canım sağlıkla herşeyleri tamamlanınca gelsinler...
Okyanus suyunu iki yaştan sonra verdi benim dr um. Öncesinde serum fizyolojik kullandık. Her hasta olduğunda cok sık olmak kaydıyla, hemen her banyo sonrası burnu temizledik otribebeyle çektik. Serum fizyolojik yerine tuzlu su yapılıp bir ıki damla damlatabilirsiniz demişti. O burun çekme işi başta kolay da sonra durmuyorlar. Mümkün değil tek başıma yapamıyorum. İlla eşim yapıyor. Çocuklar hoşlanmıyor burunlarina yabancı madde girmesinden doğal olarakahaha :)) valla ben aslinda onu grnel kullanim sekli olarak yazmistim. bebeklerde kullanilip kullanilmadigini bilmiyorum acikcasi. belli yasin uzerindeki cocuklarda kullaniliyordur diye tahmin ediyorum ama ihtiyac olunca ilac bile kullanmak zorunda kaliyorsun bebek de olsa. okyanus suyu zararsiz gibi geldi simdi :) bilen varsa aydinlatsin :)
ayy evet bu cümleyi hukuk dersinden hatırladım ama cümleyi çevirip anlatamadım :) teşekkür ederiz blgi için.Günaydın güzel anneler
Birkaç gündür giremedim ama tüm yazılanları okudum. Alışveriş yapanlar güzel günlerde kullansınlar inşallah. Babası hasta olan arkadaşımıza da Allah acil şifalar versin inşallah bu mübarek günlerin hatrına.
Bir arkadaş hukuken çocuğun doğduğu andan itibaren haklarını kazandığını söylemiş bu yanlışı düzelteyim istedim, sizlerin de bilgisi olsun, HUKUKEN TAM VE SAĞ DOĞMAK ŞARTIYLA BEBEK ANNE KARNINA DÜŞTÜĞÜ ANDAN İTİBAREN HAK EHLİYETİNE SAHİP OLUR. Bebişlerimiz inşallah sağlıkla doğarlarsa anne karnına düştüğü andan itibaren onun da hakları var. Bu husus özellikle mirasta çok önemli. Bu da aklımızda bulunsun:)
Herkes hemen hemen alışverişi tamamlamış biz daha başlamadık bile benim sağolsun evdeki kaynana (eşim olur kendileri) kafasında ne kuruyorsa artık bu alışveriş işini sürekli erteliyor. Hatta geçen gün beni resmen sinirden öldürecekti bebek doğsun bir hafta idare ederiz sonra eksiği neyse gider alırız dedi düşünün:)
Ayriyeten teyzeleri haftasonu oğlumun yüzünü gördüm nihayet:) kime çekti anlamadık ama kocaman burnu var:) tecrübeli anneler şiş olabilir mi, doğduktan sonra küçülür mü dersiniz?
Bu arada çok ağrılarım oluyor arkadaşlar bitik haldeyim gelsin artık izin günleri...
Okyanus suyunu iki yaştan sonra verdi benim dr um. Öncesinde serum fizyolojik kullandık. Her hasta olduğunda cok sık olmak kaydıyla, hemen her banyo sonrası burnu temizledik otribebeyle çektik. Serum fizyolojik yerine tuzlu su yapılıp bir ıki damla damlatabilirsiniz demişti. O burun çekme işi başta kolay da sonra durmuyorlar. Mümkün değil tek başıma yapamıyorum. İlla eşim yapıyor. Çocuklar hoşlanmıyor burunlarina yabancı madde girmesinden doğal olarak
üfleme yok üflemeyi unut hüüüp diye çekiyosun bildiğin :) arada filtre var merak etme :) otri de aynı :)Canım bu aspiratör şırınga gibi bir şey sanırım, ne kadar çok çıkıyor :) Daha farklı herhalde. Otribebe de kendin üflüyorsun, kendi kontrolünde sanki o daha iyi gibi geldi bana dediğim gibi herhangi bir tecrübem yok :)
Bak bu hiç iyi olmadı.Ben tamamen satıcıya inanmıştım bu konuda. Henüz teslimat yapılmadı. Olmadı ben de cayma hakkımı kullanayım ozaman , napalım.Canım aslında biz evden bu beşiği alma niyetiyle çıkmıştık dün. Çok da içimize sinmişti ama gittik bir baktık beşik sürekli sallanıyor. Tam sabitlenme özelliği de yok. 2 farklı Çilek gezdim, belki birinde sabitlemeyi beceremediler diye ama ikisinde de en sabit halinde bile sürekli sallanıyordu. Senin kontrol ettin mi, sabitlenmiş halini gördün mü? Sallanma özelliği belki zaman zaman gerekli ama en azından tam sabitlenme özelliği de olsun istiyorum ben.
Bak bu hiç iyi olmadı.Ben tamamen satıcıya inanmıştım bu konuda. Henüz teslimat yapılmadı. Olmadı ben de cayma hakkımı kullanayım ozaman , napalım.
Farklı olur bence, ilk başta yine zor gelir ama çabuk alışırız. İnsanın içinden geliyordur bence onun bilgisi deBen de senin gibiyim:) Geçen kucağıma 40 günlük bebek verdiler. Tutamadım bileBir tek ben mi böyleyim bilmiyorum. Bir garip tuttum zaten incitecegim diye. Neyseki eşim benden iyi tutuyor bebekleri :)) Kolunun üstüne koyup hoplatip ziplatiyor. Ay ama o minik bedene sarılmak nasıl güzel bir duygu öyle. Kendi bebeğimi düşünemiyorum.
Kendi çocuğumuz olursa farklı mı olur acaba bu tedirginlik olayı? Daha mı rahat oluruz ne dersiniz? İlk bebeklerinizde nasıldiniz kızlar?
Kızlar bu philips avent göğüs kalkanı kullanan oldu mu daha önce? Alsak mı acaba yoksa ihtiyaç olunca mı almak daha mantıklı. Hepsiburada'da sepette ekstra indirim fırsatı var da piyasanın baya altına geliyor. Alsam mı yoksa beklesem mi karar veremedim.
Ben kendimi dev gibi hissediyorum kızlar ya. Psikolojim bozuldu galiba
Almanı tavsiye ederim canım çok kullanışlı özellikle yaraa durumlarında hayat kurtarıcıKızlar bu philips avent göğüs kalkanı kullanan oldu mu daha önce? Alsak mı acaba yoksa ihtiyaç olunca mı almak daha mantıklı. Hepsiburada'da sepette ekstra indirim fırsatı var da piyasanın baya altına geliyor. Alsam mı yoksa beklesem mi karar veremedim.
Cuma aksama kadar bitirmemiz lazim basladikCanim simdi baslayabilirmiyiz okumaya salavati tefriciyeyi ? Belli bi suresi yok demi
Merhaba canım ben ilk doğumunda yaptım bu masajı perine masajı adı gerçekten işe yaradı ben zehtinyağı ile değil ama perine masaj yapı almıştım onunla yaptım. Doğumda bebeğin çıkış esnasında doktorumda vajina perine bölgesini yağ ile masaj yaptı çok şükür kesisiz bir doğum oldu inşallah ikinci doğumda öyle olurKızlar doğum yaklaştı artık. Göğüs ucu için krem ne zaman kullanmaya başlayacağız? Bir de kk da bir topic de okumuştum vajinaya son 1 ayda zeytin yağı ile masaj yapılırsa doğum kolay ve kesisiz oluyormuş. Daha onceki doğumlarında deneyen var mı? Çok yumuşatıp erken doguma sebep olur mu ki?
Sabah tartıda ufak çaplı bir şok yaşadım ama ödem olduğunu düşünüyorum havalar ısındı ve suyu çok az tüketiyorum bugünden itibaren en az 3 litre tuketicem bakalım fark edicekmiAynen yaa geçsin günler ama kg çok almadan
Okyanus suyu çok güzel açıyor canım bebeklerin bırnunu ben hep otribebe kullandım çokta memnundum özellikte ilk bir yıl her duş sonrası ve akşam uyumadan önce burunu açıp öyle uyutuyordum. Özellikle kışın burunları çok tıkanıyor kaloriferinde etkisi ile. Eğer açmazsan uykusu bölünüyor huzursuz ve hıysuz oluyor.ahaha :)) valla ben aslinda onu grnel kullanim sekli olarak yazmistim. bebeklerde kullanilip kullanilmadigini bilmiyorum acikcasi. belli yasin uzerindeki cocuklarda kullaniliyordur diye tahmin ediyorum ama ihtiyac olunca ilac bile kullanmak zorunda kaliyorsun bebek de olsa. okyanus suyu zararsiz gibi geldi simdi :) bilen varsa aydinlatsin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?