Daha ben alisverise bile baslamadim yaaasiz yikadim dedikce walla qecmi kaldim diyorum ramazan bi bitseydi hemen alacam zaten en fazla 2 qunumu alir iyice bi liste yaoayimda hepsi bitsin sicaklarda qezip tozmak zor olur hemde demi
Evininhatunu bu da dediğin katı gıdaya geçiş dönemleri,, artık vakti gelmiş dediğimiz gündü hatta,,,, masaya yemek gelince daha önce çok yemiş gibi emziği çıkarıyodu, ağzı sulanıyodu :))) bir iki hafta sonra da başladı zaten :)
Aynen canim benimde hediyeler harici daha cok eksiqim var :) quzel bi liste yapip bikac qunde bitireyim istiyorum :) napiyo senin paşa oqlun hareketler biraz daha hizlandimi :)canim ayniyiz merak etme :))
ben de almadim tam anlamiyla. birkac parca almistim ama daha cooook sey var:)
Canm senin bebis kac haftalık olduBiz de hu hafta yikadik utuledik kaldirdik senin icin de tam zamani tam tamina 1 hafta surdu yikanmasi kurumasi utulemesi... tabi bu arada hastane cantasina da basladim. Hazirlarken eksikleri de farkediyorsun...
Bilirim canim benimkide supriz bebek olduqu icin neye uqradiqimi sasirmistim cok sukur iyide olmuslar :)))))Sen ikisinede yetersin eminim :) ben tek cocuk olmak istemezdim mesela doqunca onlar birbirine yoldas olacak Allah korusun size bisey olsa birbirlerine destek cikarlar hep Rabbim uzun saqlikli omur nasip etsin insaAllah cumlemizeİnşallah cnm,, elimden geleni yapıcamwala bizim planlarımız boş, Allah nasıl isterse öyle oluyo.. ben uzun süre düşünmüyodum, hatta eşim kızım tek kalsın, madden de manen de elimizden ne gelirse onun olsun diyodu.. ama bak geldi nerdeyse bebiş :)
Aynen canim benimde hediyeler harici daha cok eksiqim var :) quzel bi liste yapip bikac qunde bitireyim istiyorum :) napiyo senin paşa oqlun hareketler biraz daha hizlandimi :)
Oyyyy masaAllah masaAllahburdaki paylasimlardan bir suru ekran goruntusu almistim,onlari gozden gecirip bi liste yapacagim ben de. listeyle gidince daha kolay olur gibi:) hallederiz insallah yavas yavas.
oglusum dun de cok hareketliydi,bugun de oyle cok sukur:)) hele sola yatinca hic durmuyor.
hele gece sola yatinca kasığımda surekli pıt pıt bir sey atti. hickirik diyor ya kizlar,o muydu emin olamadim. saydim hatta:)
100ü buldu,hatta gecti. acaba kalp atisi mi dedim ama kalp atisi hissedilir mi bilemedim:))
senin kiz nasil?
Kiyamam yaaaa :):) ben bundan korkuyorum warya mesela simdi iki kiz kardes olmak harika bisey benimde var cok iyi anlasiriz aramizda 7 yas var...Ama ben 6 aylikken annem hamile kalmis bi erkek kardesim var 15 ay var aramizda onun yeri bende cok baska erkek olmasina ragmen en iyi onla anlasirim :) acaba aralarinda ne kadar yas farki koymamiz lazim bilemiyorum...Bak ayse herseyin farkinda mesela onunda tam ilqi istediqi bi yasta :) ama eminim sen aradaki denqeyi cok iyi koruyacaksin canim
Oyyyy masaAllah masaAllahwalla o pit pitlar bendede oluyo 2 sn arayla 20 kez falan sanirsam demekki bizim bebekler hakikaten 28.haftayi bekliyomus 3 qundur acayip hareketli benimkide yatakta resmen sallandiqimi hissettim qece :):) diyorumki esime acaba cocuqun uyuma yeteneqi yokmuki hep kipir kipir oda diyoki sende bi acayipsin kac aydir niye hareket etmiyo etmiyo dedin simdi edincede baska bisey buluyon cocuk ne yapacaqini sasirdi diyo
Nasipten otesi bos canim qercekten Rabbim herseyi oyle bi duzene koyuyorki hani veriyosada vermiyosada bi sebebi vardir :) Elhamdulillah ben 2 sene falan dusunmuyodum ama Allah nasip etti cok sukur bin sukr qercemten aratmadi :) isteyen herkesede nasip etsin mevlam boyle bi mutluluk yokbende yumurta rezerv azligi var,o yuzden ilk cocuktan sonra cok beklemeden,1 sene sonra falan,hemen 2.yi yapacagim diyordum,hatta embriyoyu bile 2 tane koydurduk ki ikiz olursa diye:)
ama suanda mutlulugun yaninda tedirginligi de yasiyorum ya,bu bagirsak olayi falan,hemen yapamam gibi geliyor ama aslaaaa buyuk konusmam,rabbimin isine karismam. bebek olayi cok mucizevi bir sey. rabbim isteyen caba harcayan,hasret ceken herkese nasip etsin.
bizlere de hamileligi nasip etti,cok sukur bin sukur,kucagimiza almayi da nasip etsin.
Amin cnm,, kardeş başka bişey tabi.. bizim de aramızda 4 yaş var ama ha evladım ha kardeşim.. canımı veririm gerekirse :)Bilirim canim benimkide supriz bebek olduqu icin neye uqradiqimi sasirmistim cok sukur iyide olmuslar :)))))Sen ikisinede yetersin eminim :) ben tek cocuk olmak istemezdim mesela doqunca onlar birbirine yoldas olacak Allah korusun size bisey olsa birbirlerine destek cikarlar hep Rabbim uzun saqlikli omur nasip etsin insaAllah cumlemize
Aynen canım benimde benden 2 yaş küçük kızkardeşim ve 14 yaş küçük erkek kardeşim var ve o kadar güzelki kardeşlik zaten erkek kardeşim çocuğum gibi elimizde büyüdü kızkardeşimlede arkadaş gibiyiz . Bende o yüzden çok arayı açmadan planlı bir şekilde ikinci bebeği istedim şimdi 3 yaş olacak araları iki erkek kardeş olacaklar ilk oğlum pars ikinciside inşallah sarp . Zaten evlenmeden önce eşim benden 3 çocuk sözü alarak evlendik eşime kalsa 3. De hemen yapalım diyor da benim 3. Pek cesafetim yok . Tabi herşeyin hayırlısı olsun hepimizi için.Amin cnm,, kardeş başka bişey tabi.. bizim de aramızda 4 yaş var ama ha evladım ha kardeşim.. canımı veririm gerekirse :)
oyyy bacaklara bak:))))
Nasipten otesi bos canim qercekten Rabbim herseyi oyle bi duzene koyuyorki hani veriyosada vermiyosada bi sebebi vardir :) Elhamdulillah ben 2 sene falan dusunmuyodum ama Allah nasip etti cok sukur bin sukr qercemten aratmadi :) isteyen herkesede nasip etsin mevlam boyle bi mutluluk yokesim bana qitmisti doqum paketi qormus indirimdeymis bebek malzemeleri falan almisti ortada bisey yokken cok sevinmistim kullaniriz artik insaAllah tarihleri qecmez demistim.nasil olsa daha coook var diyodum halbuki ozaman hamileymisim dusun yani istediqimiz kadar hesap kitap yapalim hersey kismet
Aynen canım benimde benden 2 yaş küçük kızkardeşim ve 14 yaş küçük erkek kardeşim var ve o kadar güzelki kardeşlik zaten erkek kardeşim çocuğum gibi elimizde büyüdü kızkardeşimlede arkadaş gibiyiz . Bende o yüzden çok arayı açmadan planlı bir şekilde ikinci bebeği istedim şimdi 3 yaş olacak araları iki erkek kardeş olacaklar ilk oğlum pars ikinciside inşallah sarp . Zaten evlenmeden önce eşim benden 3 çocuk sözü alarak evlendik eşime kalsa 3. De hemen yapalım diyor da benim 3. Pek cesafetim yok . Tabi herşeyin hayırlısı olsun hepimizi için.
Selamlar geldim ben doktor kontrolümden,drucilla Gretchen Grundler
Ve diğer herkese yazıyorum bu mektubu...
Her şey yolundaymış çok şükür, 42 cm ve 2100 gr olmuş bizim minik kuş
Ayrıca da hala kızVe dönmüş, baş aşağı duruyormuş.
Şimdi size bana olduğu kadar güven vermesi açısından doktorumu tanıtıyorumKendisi bir perinatolog, bi de abisi var o da kadın doğumcu bunlar birbirine hırs yapıp uzmanlaşmış herhalde Neyse konuya geliyorum, ben neden bunları yazdım? Çünkü bugün kafamdaki çoğu soruya, bu adamın rahatlığına, bilgisine, kendini güncelleştirmesine güvenerek yanıt aldım. Umarım sizlerin de kafalarınızdaki sorulara yanıt olur.
Başlıyorum;
1-Balık yağı mevzusu nedir hacı? Ben balık yiyebiliyorum ama aksatıyoruz arada bir yiyoruz, balık yağı kullanmalı mıyım?
Cevap: Balık konusunun yani omega-3 konusunun bebeğin zekasına katkısıyla ilgili kanıtlanmış bir çalışma yok dünyada. Ada ülkelerinde balık çeşidinin çok olması ve ada olduğu için en çok balık tüketilmesinden dolayı, diğer ülkelere göre bi 300 gr kadar daha fazla kiloyla doğuyor çocuklar. Ha kilonun da sağlıklı olmakla doğrudan alakası yok. Bu balık yağı mevzusu bu konudan hareketle bir sektör haline gelmiş durumda. Balık yiyemiyorsan alabilirsin ama çocuğun zekasını katlayacak diyemem,bence gerek yok, herkesin yemesi gereken miktar haftada birdir. Düşünsene Türkiye'de 1 milyon hamile olsa, bunun yarısına balık yağı satsa adam, köşeyi döndü
2-Benim bu eklemlerim, ellerim ayaklarım hep şişiyo, napıcaz?
Cevap: OlacakŞu an vücudunda normalden %50 daha fazla kan akıyo, damarların da bu kanı taşımak için genişlemiş durumda, ödem oluyodur normal. Fazla ayakta kalmayarak, dinlenerek, bol su içerek hafifletebilirsin. Ama olması çok normal. O bileklerde falan da olur, sabah kalkınca uyuşuk hissedersin. Fazla rahatsız ederse bileklikler var bükülmesin uyurken diye takabilirsin.
3-Kaburgalarım ağrıyor, batıyor gibi. Özellikle yemek yiyince çok acıyo ve nefes almam zorlaşıyo. Sanki mideme kaburgam batıyor gibi (Sağ tarafı gösteriyorum) Bu da mı normal?
Cevap: Evet normal, şu an içinde bi canlı var, tüm organlarına baskı yapıyor. Kaburgalarına baskı yapıyor, ciğerlerine de. Yemek yiyince çoğalıyorsa birden çok miktarda yeme, az az ye sık ye. Ayrıca miden sol tarafta
(Ben rezil)
4-E bu bacağım da geçende bi çok ağrımıştı da siz de parol iç demiştiniz. Ben içmedim krem sürdüm hamileler için ağrı kesici krem. O günden sonra da ağrımadı öyle çok. Magnezyumla filan alakalı mıdır sizce? Var evde aldım da kullanmadım, kullanayım mı?
Cevap: Yok ya gerek yok, içebilirsin de çok bi farkını göremezsin. Geçmiş de zaten. Sen bilirsin.
(Bu adam böyle her şeyde çok rahat, aynı ben)
5-Ben bu kasılmalarla ilgili de bişey bilmiyorum, kasılıyorum sanırım arada sırada. Normal mi? Mesela saatte kaç kere normal? (Burda okudum ya saatte 4 diye, onu soruyorum aklımca)
Cevap: Bu aylarda kasılmalar çok normal, beraberinde şiddetli ağrı, lekelenme görülmüyorsa olması gerekir zaten, doğuma hazırlık kasılmalarıdır bunlar. Böyle bi yerde bebek toplanır gibi olur. (Tam o sırada kasıldım) İşte bak bebek sol tarafta toplandı bu kasılmadır. Sorun yok her şey normal. Saatte şu kadar diyemem. Ama normal, endişelenme.
Bu arada benim inanılmaz merak ettiğim bir konu vardı. Doğumda göbek kordonunun hemen kesilmesi olayı. Sanki hemencecik kesilivermesi bana doğru değil gibi geliyordu. Hatta lotus doğum diye bişey okumuştum bir zamanlar. Plesentayı kesmiyorlar da kendi kendine düşene kadar özel baharatlar ve kokulu bitkilerle sarıp bekletiyorlar bebeğe bağlı olarak. Ben bu kadarını değil de, en azından benimle ilgilenene kadar kesmeseler de çocuğuma besin akışı devam etse nasıl olur diye soracaktım. Eşim de hemen kesiliyorsa vardır bi sebebi dedi. Ben de dedim burdan yürüyeyim
6-Hani doğar doğmaz göbeğini kesiyorsunuz ya...
Cevap:Ben kesmiyorum hemen, 60 saniye kadar daha canlılık devam ediyor, kalp atımı gibi atar o kordon. O kesilince kesiyorum. Sonrası sıkıntı, plesentadan enfeksiyon kapabilir, ölebilir çocuk. Hatta lotus doğum diye bi şey var, ben onu da çok yanlış buluyorum, bunun şakası yok. Çocuk sizin ama karar sizin...
-Herkes öyle yapmıyor ama di mi?
Cevap: Yok herkes yapmıyor, herkesin bi tarzı var bişey diyemem. Ben güncel kılavuzda ne yazarsa onu yaparım. Gelişmeler neyse, güncel neyse o.
(Tüm cevaplarımı verdi sormadan sağolsun)
7-Peki ya doğum? Normal mi sezaryen mi?
Cevap: Onu da oku, okumadın mı?Oku araştır ama yüzeysel değil. Şimdi hiç doğum yapmadın bilmiyorsun. Sadece denemek istiyorsun. Hangisini denemek istediğine ikisini de iyice okuyarak karar verebilirsin. Her operasyonun riski var. Normal oldu diye yok değil. Ya da sezaryen tamamen risksiz bi operasyon değil. Ben sana normal derim bi sıkıntı çıkar, sezaryen derim başka bi sıkıntı çıkar. Doğum kapalı bir kutu, bize neler getirecek bilemeyiz. Bu işi çözse Amerikalılar çözerdi. Adamlar Mars'a gidiyor, bütçeleri o kadar çok ama hala doğumda sıkıntılar çıkıyor. Çıkar, tıp bilimi matematik kadar kesin değil. 1+1=2 diyemeyiz. Tıp olasılıklar bilimidir. Burdan çıkınca ölmeyeceğinin garantisi var mı? Yok? Doğumun da yok. Her 4 kişiden 1'i sezaryen yapmak zorunda kalıyor. Onu artık zaman göstericek.
(Çok gerçekçidir kendisi)
-Ya doğum sancısını anlamazsam
Cevap: İnan bana anlarsın
Aklımda kalanlar bunlar, buraya kadar okuduysanız tebrikler
Ben böyle gerçekçi olmasını seviyorum. Tüm saçma sorularıma da aynı sakinlikle güler yüzle cevap veriyor. Pembe gözlüklerle baktırmıyor bana, gerçekleri seriyor önüme. Daha sağlam bakıyorum önüme böylece.
Not:Tüm bunlar benim özelimde sorulmuş sorular ve cevaplardır. Hamileden hamileye farklılık gösterebilir elbette.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?