gazetelerin pazar eklerindeki ropörtajlari okur gibi okudum valla:)
sorulari da boyle mi sordun hacım
Çok teşekkür ederim canım biz daha hamilelik olmadan belirlemiştik beğendiğimiz bir isim birde eşimle ben genelde kısa isimlerden hoşlanıyoruz inşallah sizde içinize sinen bir isim bulabilirsiniz sarp koyun oğluma adaş olsundusundugumuz isimler arasinda sarp da var:))
siz belirlemissiniz ne guzel,biz de hala karar yok:)
adiyla yasasin insallah:)
Ahaha supersin. Mide sol tarafta buna cok guldumSelamlar geldim ben doktor kontrolümden,drucilla @Gretchen Grundler
Ve diğer herkese yazıyorum bu mektubu...
Her şey yolundaymış çok şükür, 42 cm ve 2100 gr olmuş bizim minik kuş
Ayrıca da hala kızVe dönmüş, baş aşağı duruyormuş.
Şimdi size bana olduğu kadar güven vermesi açısından doktorumu tanıtıyorumKendisi bir perinatolog, bi de abisi var o da kadın doğumcu bunlar birbirine hırs yapıp uzmanlaşmış herhalde Neyse konuya geliyorum, ben neden bunları yazdım? Çünkü bugün kafamdaki çoğu soruya, bu adamın rahatlığına, bilgisine, kendini güncelleştirmesine güvenerek yanıt aldım. Umarım sizlerin de kafalarınızdaki sorulara yanıt olur.
Başlıyorum;
1-Balık yağı mevzusu nedir hacı? Ben balık yiyebiliyorum ama aksatıyoruz arada bir yiyoruz, balık yağı kullanmalı mıyım?
Cevap: Balık konusunun yani omega-3 konusunun bebeğin zekasına katkısıyla ilgili kanıtlanmış bir çalışma yok dünyada. Ada ülkelerinde balık çeşidinin çok olması ve ada olduğu için en çok balık tüketilmesinden dolayı, diğer ülkelere göre bi 300 gr kadar daha fazla kiloyla doğuyor çocuklar. Ha kilonun da sağlıklı olmakla doğrudan alakası yok. Bu balık yağı mevzusu bu konudan hareketle bir sektör haline gelmiş durumda. Balık yiyemiyorsan alabilirsin ama çocuğun zekasını katlayacak diyemem,bence gerek yok, herkesin yemesi gereken miktar haftada birdir. Düşünsene Türkiye'de 1 milyon hamile olsa, bunun yarısına balık yağı satsa adam, köşeyi döndü
2-Benim bu eklemlerim, ellerim ayaklarım hep şişiyo, napıcaz?
Cevap: OlacakŞu an vücudunda normalden %50 daha fazla kan akıyo, damarların da bu kanı taşımak için genişlemiş durumda, ödem oluyodur normal. Fazla ayakta kalmayarak, dinlenerek, bol su içerek hafifletebilirsin. Ama olması çok normal. O bileklerde falan da olur, sabah kalkınca uyuşuk hissedersin. Fazla rahatsız ederse bileklikler var bükülmesin uyurken diye takabilirsin.
3-Kaburgalarım ağrıyor, batıyor gibi. Özellikle yemek yiyince çok acıyo ve nefes almam zorlaşıyo. Sanki mideme kaburgam batıyor gibi (Sağ tarafı gösteriyorum) Bu da mı normal?
Cevap: Evet normal, şu an içinde bi canlı var, tüm organlarına baskı yapıyor. Kaburgalarına baskı yapıyor, ciğerlerine de. Yemek yiyince çoğalıyorsa birden çok miktarda yeme, az az ye sık ye. Ayrıca miden sol tarafta
(Ben rezil)
4-E bu bacağım da geçende bi çok ağrımıştı da siz de parol iç demiştiniz. Ben içmedim krem sürdüm hamileler için ağrı kesici krem. O günden sonra da ağrımadı öyle çok. Magnezyumla filan alakalı mıdır sizce? Var evde aldım da kullanmadım, kullanayım mı?
Cevap: Yok ya gerek yok, içebilirsin de çok bi farkını göremezsin. Geçmiş de zaten. Sen bilirsin.
(Bu adam böyle her şeyde çok rahat, aynı ben)
5-Ben bu kasılmalarla ilgili de bişey bilmiyorum, kasılıyorum sanırım arada sırada. Normal mi? Mesela saatte kaç kere normal? (Burda okudum ya saatte 4 diye, onu soruyorum aklımca)
Cevap: Bu aylarda kasılmalar çok normal, beraberinde şiddetli ağrı, lekelenme görülmüyorsa olması gerekir zaten, doğuma hazırlık kasılmalarıdır bunlar. Böyle bi yerde bebek toplanır gibi olur. (Tam o sırada kasıldım) İşte bak bebek sol tarafta toplandı bu kasılmadır. Sorun yok her şey normal. Saatte şu kadar diyemem. Ama normal, endişelenme.
Bu arada benim inanılmaz merak ettiğim bir konu vardı. Doğumda göbek kordonunun hemen kesilmesi olayı. Sanki hemencecik kesilivermesi bana doğru değil gibi geliyordu. Hatta lotus doğum diye bişey okumuştum bir zamanlar. Plesentayı kesmiyorlar da kendi kendine düşene kadar özel baharatlar ve kokulu bitkilerle sarıp bekletiyorlar bebeğe bağlı olarak. Ben bu kadarını değil de, en azından benimle ilgilenene kadar kesmeseler de çocuğuma besin akışı devam etse nasıl olur diye soracaktım. Eşim de hemen kesiliyorsa vardır bi sebebi dedi. Ben de dedim burdan yürüyeyim
6-Hani doğar doğmaz göbeğini kesiyorsunuz ya...
Cevap:Ben kesmiyorum hemen, 60 saniye kadar daha canlılık devam ediyor, kalp atımı gibi atar o kordon. O kesilince kesiyorum. Sonrası sıkıntı, plesentadan enfeksiyon kapabilir, ölebilir çocuk. Hatta lotus doğum diye bi şey var, ben onu da çok yanlış buluyorum, bunun şakası yok. Çocuk sizin ama karar sizin...
-Herkes öyle yapmıyor ama di mi?
Cevap: Yok herkes yapmıyor, herkesin bi tarzı var bişey diyemem. Ben güncel kılavuzda ne yazarsa onu yaparım. Gelişmeler neyse, güncel neyse o.
(Tüm cevaplarımı verdi sormadan sağolsun)
7-Peki ya doğum? Normal mi sezaryen mi?
Cevap: Onu da oku, okumadın mı?Oku araştır ama yüzeysel değil. Şimdi hiç doğum yapmadın bilmiyorsun. Sadece denemek istiyorsun. Hangisini denemek istediğine ikisini de iyice okuyarak karar verebilirsin. Her operasyonun riski var. Normal oldu diye yok değil. Ya da sezaryen tamamen risksiz bi operasyon değil. Ben sana normal derim bi sıkıntı çıkar, sezaryen derim başka bi sıkıntı çıkar. Doğum kapalı bir kutu, bize neler getirecek bilemeyiz. Bu işi çözse Amerikalılar çözerdi. Adamlar Mars'a gidiyor, bütçeleri o kadar çok ama hala doğumda sıkıntılar çıkıyor. Çıkar, tıp bilimi matematik kadar kesin değil. 1+1=2 diyemeyiz. Tıp olasılıklar bilimidir. Burdan çıkınca ölmeyeceğinin garantisi var mı? Yok? Doğumun da yok. Her 4 kişiden 1'i sezaryen yapmak zorunda kalıyor. Onu artık zaman göstericek.
(Çok gerçekçidir kendisi)
-Ya doğum sancısını anlamazsam
Cevap: İnan bana anlarsın
Aklımda kalanlar bunlar, buraya kadar okuduysanız tebrikler
Ben böyle gerçekçi olmasını seviyorum. Tüm saçma sorularıma da aynı sakinlikle güler yüzle cevap veriyor. Pembe gözlüklerle baktırmıyor bana, gerçekleri seriyor önüme. Daha sağlam bakıyorum önüme böylece.
Not:Tüm bunlar benim özelimde sorulmuş sorular ve cevaplardır. Hamileden hamileye farklılık gösterebilir elbette.
Çok teşekkür ederiz canım süper bilgiler bunlar. Bende 2. Olduğu için çok rahatım bu hamilelikte herşey normal çok şükür. Bebeğinede maşallah canım sağlıkla doğsun.Selamlar geldim ben doktor kontrolümden,drucilla @Gretchen Grundler
Şimdi size bana olduğu kadar güven vermesi açısından doktorumu tanıtıyorumKendisi bir perinatolog, bi de abisi var o da kadın doğumcu bunlar birbirine hırs yapıp uzmanlaşmış herhalde Neyse konuya geliyorum, ben neden bunları yazdım? Çünkü bugün kafamdaki çoğu soruya, bu adamın rahatlığına, bilgisine, kendini güncelleştirmesine güvenerek yanıt aldım. Umarım sizlerin de kafalarınızdaki sorulara yanıt olur.
Başlıyorum;
1-Balık yağı mevzusu nedir hacı? Ben balık yiyebiliyorum ama aksatıyoruz arada bir yiyoruz, balık yağı kullanmalı mıyım?
Cevap: Balık konusunun yani omega-3 konusunun bebeğin zekasına katkısıyla ilgili kanıtlanmış bir çalışma yok dünyada. Ada ülkelerinde balık çeşidinin çok olması ve ada olduğu için en çok balık tüketilmesinden dolayı, diğer ülkelere göre bi 300 gr kadar daha fazla kiloyla doğuyor çocuklar. Ha kilonun da sağlıklı olmakla doğrudan alakası yok. Bu balık yağı mevzusu bu konudan hareketle bir sektör haline gelmiş durumda. Balık yiyemiyorsan alabilirsin ama çocuğun zekasını katlayacak diyemem,bence gerek yok, herkesin yemesi gereken miktar haftada birdir. Düşünsene Türkiye'de 1 milyon hamile olsa, bunun yarısına balık yağı satsa adam, köşeyi döndü
Cevap: OlacakŞu an vücudunda normalden %50 daha fazla kan akıyo, damarların da bu kanı taşımak için genişlemiş durumda, ödem oluyodur normal. Fazla ayakta kalmayarak, dinlenerek, bol su içerek hafifletebilirsin. Ama olması çok normal. O bileklerde falan da olur, sabah kalkınca uyuşuk hissedersin. Fazla rahatsız ederse bileklikler var bükülmesin uyurken diye takabilirsin.
3-Kaburgalarım ağrıyor, batıyor gibi. Özellikle yemek yiyince çok acıyo ve nefes almam zorlaşıyo. Sanki mideme kaburgam batıyor gibi (Sağ tarafı gösteriyorum) Bu da mı normal?
Cevap: Evet normal, şu an içinde bi canlı var, tüm organlarına baskı yapıyor. Kaburgalarına baskı yapıyor, ciğerlerine de. Yemek yiyince çoğalıyorsa birden çok miktarda yeme, az az ye sık ye. Ayrıca miden sol tarafta
(Ben rezil)
4-E bu bacağım da geçende bi çok ağrımıştı da siz de parol iç demiştiniz. Ben içmedim krem sürdüm hamileler için ağrı kesici krem. O günden sonra da ağrımadı öyle çok. Magnezyumla filan alakalı mıdır sizce? Var evde aldım da kullanmadım, kullanayım mı?
Cevap: Yok ya gerek yok, içebilirsin de çok bi farkını göremezsin. Geçmiş de zaten. Sen bilirsin.
5-Ben bu kasılmalarla ilgili de bişey bilmiyorum, kasılıyorum sanırım arada sırada. Normal mi? Mesela saatte kaç kere normal? (Burda okudum ya saatte 4 diye, onu soruyorum aklımca)
Cevap: Bu aylarda kasılmalar çok normal, beraberinde şiddetli ağrı, lekelenme görülmüyorsa olması gerekir zaten, doğuma hazırlık kasılmalarıdır bunlar. Böyle bi yerde bebek toplanır gibi olur. (Tam o sırada kasıldım) İşte bak bebek sol tarafta toplandı bu kasılmadır. Sorun yok her şey normal. Saatte şu kadar diyemem. Ama normal, endişelenme.
Bu arada benim inanılmaz merak ettiğim bir konu vardı. Doğumda göbek kordonunun hemen kesilmesi olayı. Sanki hemencecik kesilivermesi bana doğru değil gibi geliyordu. Hatta lotus doğum diye bişey okumuştum bir zamanlar. Plesentayı kesmiyorlar da kendi kendine düşene kadar özel baharatlar ve kokulu bitkilerle sarıp bekletiyorlar bebeğe bağlı olarak. Ben bu kadarını değil de, en azından benimle ilgilenene kadar kesmeseler de çocuğuma besin akışı devam etse nasıl olur diye soracaktım. Eşim de hemen kesiliyorsa vardır bi sebebi dedi. Ben de dedim burdan yürüyeyim
Cevap:Ben kesmiyorum hemen, 60 saniye kadar daha canlılık devam ediyor, kalp atımı gibi atar o kordon. O kesilince kesiyorum. Sonrası sıkıntı, plesentadan enfeksiyon kapabilir, ölebilir çocuk. Hatta lotus doğum diye bi şey var, ben onu da çok yanlış buluyorum, bunun şakası yok. Çocuk sizin ama karar sizin...
Cevap: Yok herkes yapmıyor, herkesin bi tarzı var bişey diyemem. Ben güncel kılavuzda ne yazarsa onu yaparım. Gelişmeler neyse, güncel neyse o.
Cevap: Onu da oku, okumadın mı?Oku araştır ama yüzeysel değil. Şimdi hiç doğum yapmadın bilmiyorsun. Sadece denemek istiyorsun. Hangisini denemek istediğine ikisini de iyice okuyarak karar verebilirsin. Her operasyonun riski var. Normal oldu diye yok değil. Ya da sezaryen tamamen risksiz bi operasyon değil. Ben sana normal derim bi sıkıntı çıkar, sezaryen derim başka bi sıkıntı çıkar. Doğum kapalı bir kutu, bize neler getirecek bilemeyiz. Bu işi çözse Amerikalılar çözerdi. Adamlar Mars'a gidiyor, bütçeleri o kadar çok ama hala doğumda sıkıntılar çıkıyor. Çıkar, tıp bilimi matematik kadar kesin değil. 1+1=2 diyemeyiz. Tıp olasılıklar bilimidir. Burdan çıkınca ölmeyeceğinin garantisi var mı? Yok? Doğumun da yok. Her 4 kişiden 1'i sezaryen yapmak zorunda kalıyor. Onu artık zaman göstericek.
Ben böyle gerçekçi olmasını seviyorum. Tüm saçma sorularıma da aynı sakinlikle güler yüzle cevap veriyor. Pembe gözlüklerle baktırmıyor bana, gerçekleri seriyor önüme. Daha sağlam bakıyorum önüme böylece.
Not:Tüm bunlar benim özelimde sorulmuş sorular ve cevaplardır. Hamileden hamileye farklılık gösterebilir elbette.
Ahaha supersin. Mide sol tarafta buna cok guldumkendi adima tesekkur ederim bizimle paylastigin icin. Bebisine de masallah diyorum
ben de dun youtube da bikac video izledim. Gayet bu kasilma dedikleri bebek hareketi ile dogru orantili geldi bana. Ki senin doktorun da benzer seyi soylemis. Panige gerek yok, asayis berkemal, rahatliga devam
Çok teşekkür ederiz canım süper bilgiler bunlar. Bende 2. Olduğu için çok rahatım bu hamilelikte herşey normal çok şükür. Bebeğinede maşallah canım sağlıkla doğsun.
boyunlarindaki ve ellerindeki cizgilere ölüyorum ben de bebeklerin:))))
Bugün benim de misafir vaar sabahtan beri tam gaz koşturmaca :) kolay gelsin ikimize deAksama misafir war kizlar ev temizlenecek yemek yapilacak tabi bide bana yapismis olan bi bel aqrisi var falan filan nasil yapacam bilemiyorum ama ben qidermillet ac kalacak az daha oturursam musait olukca yazarim opuyorum hepinizi
Selamlar geldim ben doktor kontrolümden,drucilla @Gretchen Grundler
Başlıyorum;
(Ben rezil)
Aynen canım benimde benden 2 yaş küçük kızkardeşim ve 14 yaş küçük erkek kardeşim var ve o kadar güzelki kardeşlik zaten erkek kardeşim çocuğum gibi elimizde büyüdü kızkardeşimlede arkadaş gibiyiz . Bende o yüzden çok arayı açmadan planlı bir şekilde ikinci bebeği istedim şimdi 3 yaş olacak araları iki erkek kardeş olacaklar ilk oğlum pars ikinciside inşallah sarp . Zaten evlenmeden önce eşim benden 3 çocuk sözü alarak evlendik eşime kalsa 3. De hemen yapalım diyor da benim 3. Pek cesafetim yok . Tabi herşeyin hayırlısı olsun hepimizi için.
33.Haftaya girecegiz cnm.Canm senin bebis kac haftalık oldu
Saqol canim sanada kolay qelsin :):) hadi bakalim kendimizi yormadan yavas yavas yapalim :)Bugün benim de misafir vaar sabahtan beri tam gaz koşturmaca :) kolay gelsin ikimize de
gunaydin kizlar.
ben istanbul'dayim canim ailem bursa'da :)
kapi susu icin de bi ugrasayim dedim keceden falan guzel bisey yapayim dedim ama sonradan vazgectim. ama sen yine de gonder yaptigini, belli olmaz :))
Canim gondermeye çalıştım fakat malesef yüklenmedi fotografgunaydin kizlar.
ben istanbul'dayim canim ailem bursa'da :)
kapi susu icin de bi ugrasayim dedim keceden falan guzel bisey yapayim dedim ama sonradan vazgectim. ama sen yine de gonder yaptigini, belli olmaz :))
Bilmiyorum ki cnm ama bir kac gun ara verip bir baksan acaba ondan mi?Benimki de kahve yüzünden artıyor büyük ihtimal,, ama kahveyi kesmekle kolumu kesmek aynı zulüm bana şu an
Gram dusunuyorsan hastahanede takabilirsin evde de takabilirsin. Ama kiyafet tarzi birsey dusunuyorsan evde vermen daha uygun olur bence.Kızlar bişey soracam arkadaş Doğum yaptı da hastaneye gidecem bugün pazartesi de arkadaşlarla evine gidecez ben bugün hediye ne alabilirim hastaneye giderken hediye alınıyor mu kafam karıştı
Allahım maşallah çok şirin kızın canm. Eminim şimdi daha tatlı bir kız olmuştur. Zaman ne çabuk geciyorr değil mi. Bizde bugün bir geçmişe doğru gittik. Allahım İlk günü, ilk ayagini ağzına götürdüğü gün, ilk ek gıda aa bir baktım kizim şimdi tatlı bir bicirik dizinde yatıyor. Annem babam diye geziyor. Masadan tabağını alıp bangoya koyuyor,ayakkabısını giyiyor, taklidler kahkahalar.. kim derdi bunları göreceğiz.. anne olmak benzersiz bir duygu. Dünyada cenneti tatmak gibi.
olsun canim onrmli degil :) bu fotograf yukleme isi telefondan benim de olmuyor bir turlu ya sinir oluyorumCanim gondermeye çalıştım fakat malesef yüklenmedi fotograf
Ben oqlum olsa DuhaBizim oglumuzun hala ismi yok eşim yuzunden, artık sinir olmaya basladimhala düşünüyor.şimdilik ahmed diyelim ezanı okurken karar veririz elbet diyor. Rahat adam ama rahatlığı beni öldürecek .
Bari manası sakin ağırbaşlı falan birşey bulsa. Gerçekten isimler karakteri etkiliyor. Kizim hareketli bir cadi, oğlum sakin uysal uykucu bir bebek olsa keskeee..amin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?