2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
ben senin yasinda olsam o kadar yas farki istemezdim. yas farki cok olunca ortak paylasimlari daha az olabilir. biri ortaokula giderken digeri yenidogacak. ama yaslari yakin olunca beraber oynarlar,okula beraber giderler.
Bende şoyle dusundum :) simdi bunu buyuturuz 10 yasina qelince e bende 35 olurum cocuqu ozleriz bitane daha yapariz :):) zaten Allah biliyo 2 tane istiyorum Rabbim.nasip ederse buqun konustukya seninle nekadar hesap kitap yapsakta nasipteki oluyo seninde yasin tammis bence hemen yaparsin ikinciyi demi :)

tahmin ettim oyle dusundugunu ama cocuklar acisindan da dusunmek lazim.
yani dedigin gibi zaten ne olacagi yazili,yasayip gorecegiz:)

gonlumden gecen oyle ama bebisimi saglikla kucagima alayim da 2.yi dusunecegiz. cocugumun tek kalmasini istemem ama hayat ne gosterir bilemiyorum.

Kizlarrrrr yoksa aranizda en kucuk benmiyim ya siz kac yasinizdasiniz bakalim
31 yaşındayım.
Çatı muayenesi olan var mı kızlar yada önceki gebeliklerde olan alttan muayeneye alıştım artk korkmuyorum pek acıtmıyor da ama çatı nasıl acıyor mu
çatı muayenesi son haftalarda yapılıyor canım daha erken acısı kişiden kişiye değişir bence çok abartilcak bir acı değil zaten kısa suruyor

28 yasindayim bende bebisim tup bebek o yuzden yasim daha gecmeden ikinciyi allah nasip ederse en gec iki sene sonra yapmak istiyorum cunku dondurulmus embriyolarim var ve daha uzun duramazlqr sanirim

gerçekten abartı olanlar da var cnm, o da haklı aslında ama bunlar hem sağlığı açısından önemli hem de pahada çok tutmayan şeyler. Riske girmeye değmez yani. Sakin sakin anlatmak en iyisi, doğru düşünmüşsün bence.

Ben ilk kızımı 24 yaşımda kucağıma aldım kızım 4 yaşındayken ikinciyi istedik ama olmadı 4 yıl nasip buzamandaymis oyuzden plan yapmaya gelmiyor bu işler nasip ne zamansa ozaman oluyor

Bence de :) çünkü hem insan doğduktan sonra başka bakıyo zaman ve yaşamak kavramlarına,, çocuğuyla geçirdiği her anı kar sayıyo, hem de gerçekten fiziksel anlamda yeterlilik de çok önemli :)

benim de 2 tane dondurulmus var canim. senin kac tane?

Hanımlar meraktan soruyorum,, yani cvp vermeseniz de olur :) bu dondurulmuş embriyo ne oluyo tam olarak? Yani neden donduruluyo neden fazla sayıda donduruluyo? Embriyo derken bebeğin ilk gelişim basamağı oluyor, ruh üflenmemiş oluyor sonuçta ve o yüzden imha etmek veya kullanmak tercihlerinin ikisi de caizmiş bildiğim kadarıyla,,, ama mesela kullanmazsanız merak eder misiniz acaba nasıl bir bebek/insan olucaktı diye? Yahut atıyorum iki taneyse "hangisi" diye mi soruyor doktor,, yoksa rastgele mi seçiyor, yahut daha kaliteli olan mı tercih ediliyor? Çok enteresan ve aslında mucize gibi birşey,, "yaşanmışlık" yazılı olandan üstündür muhakkak, daha iyi biliyorsunuzdur siz.. konusu geçmişken sormak istedim :) A Aron1509

canim soyle baslayim:
bizim dondurma nedenimiz yumurta rezerv azligi,bunun tam tersi sperm azligi yasayanlar da var. benim yumurtam az oldugu icin ilk kez 4 tane embriyo elde etmisken dondurduk,cunku seneye veya sonraki sene yumurtam hic kalmayabilir.

yumurta ve sperm laboratuvar ortaminda dollendiriliyor,embriyo oluyor ve gelisimi 3 veya 5 gun takip ediliyor,gelisimi iyi olanlar donduruluyor.

secme kismina gelince embriyolar cozduruluyor ve gelisimi devam edenler,kaliteli olanlar anne adayina transfer ediliyor. ciftin donmus embriyosu coksa hepsi birden cozdurulmuyor ki eger basarisiz olunursa bir sonraki tedaviye yeniden embriyo kalsin diye.

zaten saklama suresi 5 sene sanirim. her sene dondurulmaya devam edilsin diye imza veriyor baba adayi. imza vermezse imha ediliyor.

mucizevi bir sey evet. gun gun bebeginin olusumunu biliyorsun,dollenecek mi gelisecek mi bana tutunacak mi vs. vs.

tedaviyle yumurtalarim fazlalastirilip olgunlastirildi ve toplandi esimden alinan spermle birlestirilip embriyolar olustu ilk asamada 20 taneydi sonra gun gectikce kalitesiz olanlar öldü ve geriye 6 tane iyi kalitede embriyo kaldi ilk denemede ikitane koydu doktorum ve dondurmam icin beni ikna etti iyikide etmis cunku ikiside tutmadi yikilmistim eger dondurmasaydim tedavi sil bastan olucakti dondurulmus iyi kalitede vardi onlarla ikinciyi denedim yine ikitane koydu doktorum ve bitanesi tutundu dondurulmuslarla sadece ilac kullanarak devam maddi manevi rahatlik ve geriye iki tane kaldi iki iki dondurdugu icin bir deneme hakkim daha var onuda oglum sag salim dogduktan sonra dusunucez insallah ama
Cok tuhaf bi duydu bazen esime dondurucudaki bebeklerimiz nasil acaba diyorum:) bazende karnimdaki oglumun uc ay dondurucuda kaldigini dusunup ne enteresan diyorum insan yasamadan bilemiyomus suan sana okdr ustten amlattimki detayli dinlesen daha neler var

Ahhh anneler :) hem eksik kapat hem kocana laf anlat. Yawww he he de ne lazımsa al bence sen :)) bu kadar işin gücün arasında bi de adamı mı eğiticen ayyy :)))

Kizlarrrrr yoksa aranizda en kucuk benmiyim ya siz kac yasinizdasiniz bakalim
Ben 27 yim. İkinci çoçuğumu bekliyorum :) sen geç kalmışsın.
Hayalim hep genç anne olmaktı. Nasip etti Rabbim. Oğlumu 22 yaşında kucağıma aldım yaşımı da çok göstermiyorum söylemesi ayıp :)))) kardeşim zannediyordu herkes :) annem de çok genç gösteriyor ve genç anne olmuş. onu da anası sanıyorlar :) oğlumun arkadaşları ben işten gelince Kağan ablan geldi diyolardı:) hala oğlum var 4 yaşında deyince sen evli misin diye şaşırıyorlar. Tarifi imkansız bir mutluluk

Bana soruyolar pişman mısın erken anne olduğun için diye. Pişmanım tabi keşke daha önce olsaydım diyorum. Şu an 27 olmama rağmen 22 deki enerjimin yarısı Yok bende annelerimiz biz yardım almadan 3 tane büyüttük diyolar ya. Büyütürler tabi en büyük 3. Çocuklarını 22 yaşında almış kucağına çoğu. enerji tavan :) biz kendimizden geçince yapıyoruz çocuğu sonra ayyy bittim ikinciyi Allah isteyene versin. Yanlış çok yanlış :) 3 tane lazım en az. Birbirine yoldaş olsunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…