28 olcm bends kismetse,senin yaşındayken kızımı kucağıma aldım bende canm. Bende genç gorunenlerdenim. Liseyi bitirdin hemen evlendin herhalde diyorlar.bir mutlu oluyorum ki. Halbuki 3.5 senelik evliyim.. Bence de çok geçmeden çocuk ne kadar çok olacaksa o kadar olmalı. Sabır enerji kalmıyor yaş ilerledikçe diye herkes söylüyor. Ve araya yaş farkı koyunca. Riskler artıyor. İkinciye hamile kaldığımı duyan herkes iyi yapmışsın diyor. Çünkü yaş farkı iki kardeş arasında ne kadar az olsa iyi dediler. Fark arttıkça ikisine birden yetişme durumu zor oluyor, birini okula getir götür yaparken daha diğerini emzirme yürütme falan derken daha yoruluyormus insan. Okuldakini takip etmek zor oluyormuş anne olarak. Yinede nasip kısmet meselesi. Ama rabbim bilir ya bu doğumum olsun. Ya son diyorum yada 4-5 sene sonra son olur diyorum. Bizden büyükler bizim yazımızda 3-5 taneyu buyutmusler bana miisjn dememişler. Bez yok makine yok yinede yandık bittik dememisler. Ellerini öpmek lazım valla. Zaten anne olunca anlarsın lafını gerçekten anne olunca anlıyoruz. Ne kiymetlilermis,kim bilir kaç gece uykusuz kaldılar, yemekler buz gibi belki yemeden yattilar. Eşim kızıma diyor annenin hakkını nasıl ödeyeceksin bakalım diye ama belki benim yaptığım uykusu yemesi konisundaydi. Hazır bez,kıyafet envayi çeşit al giydir yika. Ah annelerimiz öyle miydiKizlarrrrr yoksa aranizda en kucuk benmiyim yasiz kac yasinizdasiniz bakalim
Günaydın canım evet 3 dk sonra kesiliyor göbek kordonuKordonun en az 3 dk fln sonra kesilmesi gerekiyor degil mi?
Ben olmuştum ilk doğumda herhangibir acı yaşamadım canımÇatı muayenesi olan var mı kızlar yada önceki gebeliklerde olan alttan muayeneye alıştım artk korkmuyorum pek acıtmıyor da ama çatı nasıl acıyor mu
Canım bugün ilk gününmü ben de bir ay önce verdim biliyorsun ilk bir hafta zor sonrası cennet gerçekten lütfen hiç stres olma.. yaptıktan sonra söylemesi bile çok güzel birinci haftanın sonunda çişi söylemeye başlıyorlar kakayıda tam öğrenmesi iki haftayı buluyor... lütten sabır her çiş kaçırdığında annecim arada böyle olabilir ama artık çişler tuvalete çişin ve kakan gelince bana söyle de. Birde pepençn çişimiz tuvalete kakamız tuvalete şarkısını söyle dinlet güle güle kakalar videosunu izlet birde kukulinin bay bay bezim şarkısını dinlet çok işe yarıyor. Ben gecede bezi uyuduktan sonra takıyorum sabaha karşı 4 gibide çıkarıyorum. Haberi olmadan yani allah kolaylık versin canımKızıma tuvalet alistirmaya çalışıyorum çok zormuş kizlar. Dua bekliyorum sabır diliyorum kendime. Kaç defa yaptı altına sayamadim yaptıktan sonra söylüyor. Eğilip kalkmakta zor. Allahım ne zrmus aglamamk için zor tutuyorum
Bu arada yaptıktan sonra söylemesi bile süepr bizim oğlan yaptıktan sonra bile söylemiyordu hatta üzerini bile değiştirmek istemiyordu kaka yapınca kaka gitmesin diye ağlıyordu .. emin ol çok daha çabuk öğrenir ama ilk lazımlıkla başlamak daha rahat oluyor ben öyle yaptım şimdi adaptore oturup yapıyor kakayıda çişide..Kızıma tuvalet alistirmaya çalışıyorum çok zormuş kizlar. Dua bekliyorum sabır diliyorum kendime. Kaç defa yaptı altına sayamadim yaptıktan sonra söylüyor. Eğilip kalkmakta zor. Allahım ne zrmus aglamamk için zor tutuyorum
canim soyle baslayim:
bizim dondurma nedenimiz yumurta rezerv azligi,bunun tam tersi sperm azligi yasayanlar da var. benim yumurtam az oldugu icin ilk kez 4 tane embriyo elde etmisken dondurduk,cunku seneye veya sonraki sene yumurtam hic kalmayabilir.
yumurta ve sperm laboratuvar ortaminda dollendiriliyor,embriyo oluyor ve gelisimi 3 veya 5 gun takip ediliyor,gelisimi iyi olanlar donduruluyor.
secme kismina gelince embriyolar cozduruluyor ve gelisimi devam edenler,kaliteli olanlar anne adayina transfer ediliyor. ciftin donmus embriyosu coksa hepsi birden cozdurulmuyor ki eger basarisiz olunursa bir sonraki tedaviye yeniden embriyo kalsin diye.
zaten saklama suresi 5 sene sanirim. her sene dondurulmaya devam edilsin diye imza veriyor baba adayi. imza vermezse imha ediliyor.
mucizevi bir sey evet. gun gun bebeginin olusumunu biliyorsun,dollenecek mi gelisecek mi bana tutunacak mi vs. vs.
Çok ilginç,,, ve bi o kadar da özel bi durum gerçekten :) Allah sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin, bu kadar uğraş verdikten sonra daha da üzerine titrersiniz,,, daha da kıymetli olurlar eminim. Teşekkürler cvp verdiğiniz içintedaviyle yumurtalarim fazlalastirilip olgunlastirildi ve toplandi esimden alinan spermle birlestirilip embriyolar olustu ilk asamada 20 taneydi sonra gun gectikce kalitesiz olanlar öldü ve geriye 6 tane iyi kalitede embriyo kaldi ilk denemede ikitane koydu doktorum ve dondurmam icin beni ikna etti iyikide etmis cunku ikiside tutmadi yikilmistim eger dondurmasaydim tedavi sil bastan olucakti dondurulmus iyi kalitede vardi onlarla ikinciyi denedim yine ikitane koydu doktorum ve bitanesi tutundu dondurulmuslarla sadece ilac kullanarak devam maddi manevi rahatlik ve geriye iki tane kaldi iki iki dondurdugu icin bir deneme hakkim daha var onuda oglum sag salim dogduktan sonra dusunucez insallah ama
Cok tuhaf bi duydu bazen esime dondurucudaki bebeklerimiz nasil acaba diyorum:) bazende karnimdaki oglumun uc ay dondurucuda kaldigini dusunup ne enteresan diyorum insan yasamadan bilemiyomus suan sana okdr ustten amlattimki detayli dinlesen daha neler var
Kızıma tuvalet alistirmaya çalışıyorum çok zormuş kizlar. Dua bekliyorum sabır diliyorum kendime. Kaç defa yaptı altına sayamadim yaptıktan sonra söylüyor. Eğilip kalkmakta zor. Allahım ne zrmus aglamamk için zor tutuyorum
Kac aylik cnmKızıma tuvalet alistirmaya çalışıyorum çok zormuş kizlar. Dua bekliyorum sabır diliyorum kendime. Kaç defa yaptı altına sayamadim yaptıktan sonra söylüyor. Eğilip kalkmakta zor. Allahım ne zrmus aglamamk için zor tutuyorum
Aynı sorun bende de çok oluyorBelimi hissetmiyorum kizlar yaa dun okadar yorulmusumki sabaha kadar kramplarla uqrastim durdum
Bele artik baski oluyo ister istemez yoruluncada patlak veriyo :) Allah'im qelsin artik şu 38.haftalarAynı sorun bende de çok oluyor
Belimi hissetmiyorum kizlar yaa dun okadar yorulmusumki sabaha kadar kramplarla uqrastim durdum
Kiyamam yaaa ben yine yatar dinlenirimde senin bide cocuqun var ister istemez kosturuyosun pesinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?