Temmuzun 20 si normal bir tarih zaten cnm bebekler icin 3 hafta oncesine premature denmiyorBenim de eşim sürekli senin temmuzun 20 sinde falan Doğum olur, karnına sığmıyor bebek artık, sen ağustosu görmezsin diyip duruyor. Zorla erken getirtecek çocuğu :)
Hayırlısıyla, sağlıkla ve zamanında doğsunlar inşallah
Eşine söylesen Can'ım annenin yanında rahata edemiyorum doğum yaklaşınca gel de falan diye, yada sen telefonla konulurken şimdiden yorulma anne Boşuna zahmet etme erken gelme desen olur mu canımSinirim çok bozuk kızlar, eşimle birkaç gündür tatsiziz. Bugün annesi hsnimefendiyle görüşüyordu. İste doğum az kaldı falan diyor. Ses hoparlörden.. ne zaman geleyim diyor. Ne zaman istersen diyor sinir oldum. 15-20 gün kala gelirim diyor annesi dee. Gelip napicaksa. Kizim da geldi de noldu. Ne muhabbet ne sohbet ne yardım. Yemekleri saf eşim yaptı. Bir süpürge yaptı onu da yapabilirdi eşim. Allahım ya rabbim yaa. Hadi doğum sonrasına birşey diyemiyorum da öncesinde gelmek nedir. Zaten ben kendi işimi kendi gören biriyim şükür. O gelene kadar zaten herşey tertemiz yerli yerinde olacak nerden çıkıyor anlamıyorum. İnsan der ki anne bir yaklaşalım sonlara bakalım dr ne diyecek. Önce olur geç olur sizi de alikoymayalim babam çocuklarda orda falan diye orta yollu konuşur ya. Sinir oldum hemde cok
Fprumda okuduğuma göre braun öneriyorlar ama ben almadım daha, evde bir tane koltukaltı ölçer var, kulaktan da alsam mı bu yeter mi bilemedimkizlar ates olceri ne marka aldiniz?
Canim Teşekkürler bende usuttum diye tahmin ediyorum midem almıyor hiçbir şey muz falan yedim pazartesi doktor kontrolum var umarım dediğin gibi usutmektendir ve geçercanim yedigin bisey dokunmus olabilir mi? ya da misir, kiraz vs gibi bagirsak calistirici seyleri fazla tuketmis olabilir misin? gunde kac kez ciktigini takip et, bide agri var mi? eger bunlarda sorun yoksa yediklerindendir ya da usutmussundurishal midene vuruyor olabilir ya da tam tersi miden bagirsaklara vuruyor olabilir. gecmezse pazartesi bi doktora gorun ama enfeksiyon ya da bakteri falan olmasin.
muz, nisastali seyler (patates, pirinc lapasi, bildigimiz lokum :)) , ozellikle kola ishali kesen seyler. bunlari deneyebilirsin. kola mide bulantina da iyi gelebilir hem.
Canim Sağol gerçekten mecburdum dogumu burada yapacağım için gözüm korktu cidden kötü oldum dün gece hiç hareket falan etmedi bugün hareketleri iyiydi ama ben kötüyüm hala çilek yemedim artık durmasını bekliyorum su bile içemiyorum umarım çabucak geçerGeçmiş olsun canm usutmussun büyük ihtimal. Dikkat et donuste insallah bir sıkıntı olmaz. Gerçekten cesurmussun ya. Benim gözüm hiç yol falan kesmiyor. Önümüzdeki bahara kadar yakın mesafeler hariç araba yolculuklarına kapadık kendimizi. Çilek yemissen o da dokunmuş olabilir. Ben bir defa yolda yedim de mahvolduk. Kahveyi askerle karıştırıp yersen ishal durabilir. Karbonhidratlı vr proteinli şeyler tuket geçene kadar canm
Canım benimki her hafta geliyor her geldiğinde yarım gün alıyorum ve yetişen kdarını yapalım dedik çünkü tüm gün uğraşmasını da istemiyorum . Bugün mesela yatak odası oturma odası antre yapıldı yaptğı yerde cam varsa onları da sildi yarım güne sığdırdık aynı zamanda rutin süpürme silme işlerini de yaptı. Temiz oldu locla çok az da domestos ama çok da kirlenmedi suyumuz belki de çok kirli olmadğından uğraştırmadı.tum ev mi?
ne kadar surede bitiyor duvarlar?
Canım benimki her hafta geliyor her geldiğinde yarım gün alıyorum ve yetişen kdarını yapalım dedik çünkü tüm gün uğraşmasını da istemiyorum . Bugün mesela yatak odası oturma odası antre yapıldı yaptğı yerde cam varsa onları da sildi yarım güne sığdırdık aynı zamanda rutin süpürme silme işlerini de yaptı. Temiz oldu locla çok az da domestos ama çok da kirlenmedi suyumuz belki de çok kirli olmadğından uğraştırmadı.
Bizimki de tam tersi tüm hazırlıkları 40. Hafta doğum olacakmış gibi yapıyor çoook var daha ona göreBenim de eşim sürekli senin temmuzun 20 sinde falan Doğum olur, karnına sığmıyor bebek artık, sen ağustosu görmezsin diyip duruyor. Zorla erken getirtecek çocuğu :)
Hayırlısıyla, sağlıkla ve zamanında doğsunlar inşallah
Hepsi birden bitsin istiyorsanız bir gün bile yetmeyebilir çünkü dolap içleri falan girince işin içine baya detaylanıyor bizimki zaten hep geldiği için parça parça yaptırdım . Siz başında durun eğer ilk defa gelceklerse art niyetsiz olarak bocalayabilirler evi tanıyan çok daha hızlı ve iyi hallediyor çünkü ama siz yönlendirirseniz sorun olmaz benceben bi kerede yaptirayim bitsin dedim. duvarlar,camlar,kapilar ve koltuklar silinecegi icin 2 kisi gelecekler sanirim.
ben ilk kez kadina temizlik yaptirtacagim,vitrinlerin iclerini,muyfak dolaplarinin iclerini,banyo,yatak odasinda dolaplarin ve cekmecelerin icleri vs. cok detayli yapiyor mu kadinlar?
insallah canim gecmis olsunCanim Teşekkürler bende usuttum diye tahmin ediyorum midem almıyor hiçbir şey muz falan yedim pazartesi doktor kontrolum var umarım dediğin gibi usutmektendir ve geçer
Arkadaşım da özel sağlık sigortasını önerdi canım. Daha önce kullanmadım hiç, o nedenle bilmiyorum hiç içeriğini. Babanın üzerine yapmak lazım dedi. Anne o sırada hastanede ve ameliyatlı vs olduğu için babaya yapmak uygun oluyormuş. Yatarak yapınca sadece acil durumlarda ve yatma durumunu karşılıyormuş. İlk yıl o yeter dediler ama işte pek bir bilgim Yok bu konuda. Biraz araştıracağım.Benim kuzenlerimden biri de halkalıdan oraya getiriyo cnm. Bi de fiyatları özel hastaneye göre daha uygun. Acıbademde 400-450 olmuş muayene, burada 200 gibi birşey yanlış hatırlamıyosam. Yalnız durum müsaitse ve özel doktora götürüceksen tavsiyem sağlık sigortası ilk yıllar için. Müthiş rahatlık, çünkü ilk sene hiç hastalanmasa bile rutin kontroller çok fazla. Tahliller testler, yok kalça ultrasonu, devletin karşılamadığı rota vb aşılar derken çok makul oluyor sigorta. Senin apandist olayı yine nispeten iyi atlatılmış bu arada, bizim bir akrabamız 20 yaşında, koşuyolundaki ismi lazım değil, ünlü bir hastanede ameliyata alınıp, apandisti patlamış ve temizlenememiş halde kapatılarak kanser bu kız, eve götürün evde bekleyin sonunu denilerek ölüme terkedildi,,, Allahtan teyzesi doktordu da hocalarını vs o hastanede toplayarak duruma müdahele etti. Yıllarca sürdü mahkemeleri meslekten men için, kız o travma yüzünden çok zor toparlandı... eve götürüp bekleseler gerçekten ölücekti üstelik. Ama kanser değil apandist yüzündeno yüzden hastane vs bi yere kadar, mühim olan doktorun kendisi
Canim temiz bi vileda ucuylada silebilirsin yuvarlak donen viledalar acayip basit oluyo ben mutfak duvarlari komple fayans oldigu icin onla siliyorum :)bildigimiz fircaysa,balkon banyo yikadigimiz onunla nasil temizlenir ki,bilemedim. gerci ilk kez sildirecegim ama.
Walla benim vucut 2 litreden fazlayi almiyo canim zorlamiyorum kendimi :) idrar rengide ayni dedigin gibi acik baya bi demekki iyi yani su icimi :)sagol canim benim. 3d mi 4d mi oyle bisey. monitorde renkli aslinda ama cikti siyah beyaz.
gozun aydin bitmis hadi :)) valla annemle ablamdan allah razi olsun bana yaptirmadilar hic utu. hepsini onlar utuledi. bursada da var baya bi esya hepsini yikayip utuleyip getiriyor.
biz de hic sormamistik sagolsun doktorumuz takim taklavat da saglam diye gosterdi sormamiza gerek kalmadi
@BeyazBulut
ya se min Evininhatunu kizlar aslinda herkesin vucudu ayni degil 3lt fazla da gelebilir kimi insana. sonucta odem olmasin diye tuz da tuketmiyorsunuz fazla su tuketmek vucuttaki tuz seviyesinin dusmesine ve su zehirlenmesine sebep olabiliyor. o yuzden idrarinizi takip etmek en kolay yontem. beyaza yakin acik sari ise yeterli su iciyorsunuzdur.
bir de suyu genelde tek seferde yarim litre degil de gun icine yayarak icmeyi tavsiye ediyorlar. hem bobrekleriniz zorlanmaz hem de mesane sikistigindan rahatsiz edici boyuta ulasmaz diye dusunmekteyim.
Canim temiz bi vileda ucuylada silebilirsin yuvarlak donen viledalar acayip basit oluyo ben mutfak duvarlari komple fayans oldigu icin onla siliyorum :)
Zorluyorum 3 litreye tamamliyorum. Her hamilenin icmesi lazımmış3 litre iyiymiş, ben de elimden geldiğince içiyorum. Belirli aralıklarla içince oluyo aslında cnm.. özellikle bu havalarda çok iyi olur içebilirsen..
Bunlari deneyeyim bende. 3 lt diye şartlayinca zor oluyor icmek. Normalde de çok su icen biri degilim. Ama zorluyorum kendimiBen her randevuda bir kez cinsiyeti söyletiyorum doktora, o da bana kalmadan bak bunlar şusu bunlar busu diye söylüyor sağolsun. Sen de sor doktora emin olmak için dersin :)
Siz öyle yaparsınız ben böyle daha rahat edeceğim de geç, kendi yapmıyor bari yapana engel olmasın!
Su içtiğin bardağıni büyüt. Ben 400 ml'lik bardaklarla içmeye başlayınca 3 litreyi de geçmeye başladım. İlk başta zor oluyor ama alışınca kolaylaşıyor. Her ilaçla 1 tam bardak su içmeye alıştır bir de kendini, böylece 3 ilaçla 1,2 litre içmiş oluyorum her gün kahvaltıdan kalkarken. Sonra arada bir yine kalk iç, taş çatlasa 1-1,5 saatte bir bardak içmeye zorla kendini. Her seferinde büyük bir bardağı bitir. Soda ayran falan iç su sıkarsa. Bardağın içine meyve ya da limon atabilirsin tatlandırsın diye. Denenmiş yöntem veriyorum bak
Bir de son tavsiye, cok zor oluyor ama bardaği tek dikişler içmeye çalış, mola verince uzuyor da uzuyor.
Enfeksiyon çıktı bende doktora günlük 1 buçuk litre su ictigimi soyledim. 1 buçuk az en az 2 buçuk hatta 3 litre icmem lazim dedi. Bi süre iceyim de tekrar baktirayim duzelsiyse yine bir buçuk icerimsagol canim benim. 3d mi 4d mi oyle bisey. monitorde renkli aslinda ama cikti siyah beyaz.
gozun aydin bitmis hadi :)) valla annemle ablamdan allah razi olsun bana yaptirmadilar hic utu. hepsini onlar utuledi. bursada da var baya bi esya hepsini yikayip utuleyip getiriyor.
biz de hic sormamistik sagolsun doktorumuz takim taklavat da saglam diye gosterdi sormamiza gerek kalmadi
@BeyazBulut
ya se min Evininhatunu kizlar aslinda herkesin vucudu ayni degil 3lt fazla da gelebilir kimi insana. sonucta odem olmasin diye tuz da tuketmiyorsunuz fazla su tuketmek vucuttaki tuz seviyesinin dusmesine ve su zehirlenmesine sebep olabiliyor. o yuzden idrarinizi takip etmek en kolay yontem. beyaza yakin acik sari ise yeterli su iciyorsunuzdur.
bir de suyu genelde tek seferde yarim litre degil de gun icine yayarak icmeyi tavsiye ediyorlar. hem bobrekleriniz zorlanmaz hem de mesane sikistigindan rahatsiz edici boyuta ulasmaz diye dusunmekteyim.
Walla canim duvara hic denemedim ama fayansa super oluyo hemencik bitiyo silme isivalla surekli yeni bir seyler ogreniyoruz:)
ama normal duvarlar olmaz herhalde.
Walla bende 3 icemiyorum.canim yani en fazla 2 oda zorlaBana doktor 3 litre içecen dedi çok zor ya icemiyorum zorla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?