Teşekkür ederim canım öyle oldu galiba hatta şöyle söyleyeyim 37+4 gün tam bayram öncesi arefe günü başladı doğum hemde doğum ile ilgili sahneleri olan yavncı sinemq filmi izlerken kendimi o kadar kaptırdım ki resmen doğumu başlattın diyor eşim. Bende üzülmüştim bayramda memlekete gidemiyoruz istanbulda bir başımıza bayram geçireceğiz diye oğlum bayram şekeri olarak bayramın 1. Günü doğduseninki ideal dogum olmus sanki :)
A AysheDuru anladigim kadariyla bu isin bi standardi yok. nisan gelmeyip, sadece su gelip aciklik olup hic sanci olmayabiliyor da. veya hepsi birden olabiliyor. ya da sanci baslayip digerleri olmayabiliyor. gibi gibi seyler :) doktorumun soyledigine gore en tercih edileni sanci ile baslamasi. cunku vajinal dogumun gercejlesebilmesi icin sanci sart. hem de su gelip de sancilar baslamadigi zaman 24 saat icinde bebegin dogmasi gerek yoksa enfeksiyon riski var (ki bir kac hafta once bir arkadasimizin basina geldi bu). o zaman da ya suni sanci deniyorlar ya da sezeryana donuluyor. illa normal dogurucam diye diretmemek lazim.
Saol cnm ,, büyük ihtimal benim de olmayacak ama hazırlıklı olmakta fayda var :) sonra şok olup elim ayağım birbirine girmesin :)))Normal olanı ilk nişan gelir bakıldığında açılman 2 cm civarındadır ve sancı hemen başlamaz istersen geri kalan süreci hastanede yada evde geçitebilirsin sancılar 5-7 dakikaya düştüğünde hastaneye gitmek mantıklı , 7 cm den sonra suyu patlatıp süreci hızlandırmaya çalışabilir yada bebeğin suyuyla gelmesi daha kolay olduğu için patlatmayadabilir bu tamamen açıklığının sürecinin nasıl ilerlediği ile ilgili ve doktor insiyatifinde bişey farklı versiyonları da var tabi direk suyun gelir nişan falan gelmez yada sen o telaşta anlamayabilirsin ivedilikle hastaneye geçmelisin bu haldeyken açılman hiç olmamış da olabilir yada 5-8 cm bile olmuş olabilir farklı varyasyonlar düşünebilir Allah normal Doğum yapacaklara kolaylıklar nasip etsin bana bu sefer nasip olmayacak
Öyle evet ama benim tam 20 temmuza kadar çalışma durumum var :)Temmuzun 20 si normal bir tarih zaten cnm bebekler icin 3 hafta oncesine premature denmiyor
Tarihi ne zamana aldınız cabım ? Benim doktorum 39.haftanın başında alırım dediHanımlar ben ilkinde nişan sancı su mu hiçbişey görmediğim ve bu sefer de doğum miadı için neredeyse son güne tarih aldığımız için bu konuda tamamen acemi olduğumu farkettim :)) geç oldu ama neyse :) internette kırk türlü farklı şey yazıyodur kesin,, şu sırayı bana kısaca özetleyebilicek biri var mı :)))
Saol cnmÇok güzel canım güle güle giysin kuzun
Tabi canim.kesinlikle saqliqi daha onemli bakalim.donecekmi merakla bekliyorum yaniAynı durumdayım, ters duruyor ve dönemiyor zavallım
Hamileliğin başından beri, acaba dayanır mıyım ağrıya diye diye kendimi normal Doğuma alıştırmaya çalıştım ve bu fikre gerçekten odaklanmışken şimdi de sezeryan olacak, nasıl olsa diye düşünüyorum.kader kısmet, bebek sağlıkla doğsun da bir şekilde çekeceğiz bunu.
Sağlıkla giysin pıtırcık :) çok güzel.Bu arada yedek takım olarak aldığımız hastane çıkışını ekliyorum. İçine de ne olur ne olmaz diye kolsuz body koyucam yedek.
Hareketleri gayet normal. Bazen hatta bir vuruyor deprem oldu sanıyorum :)Tabi canim.kesinlikle saqliqi daha onemli bakalim.donecekmi merakla bekliyorum yaninasil hareketleri falan senin ? Ben anlamiyorum neden bukadar sakin benim.bebeqim daha okadar buyukte deil yani canim sklyo bu duruma
acaba o anda ona yardımcı olabilir misin bi doktoruna sorsanHareketleri gayet normal. Bazen hatta bir vuruyor deprem oldu sanıyorum :)
Pıtırcık ayaklar kasığa ve idrar kesesine çalışıyor.
Eller de yukarıda.
Ama dönmeye çalışınca biraz rahatsız ediyor. Kafası tam kalbimin oradan soluma tam yan tarafıma kadar geliyor. Orada durunca rahatsız ediyor, sonra tekrar yerine dönüyor. Dönüşü tamamlayamıyor. Kıyamıyorum o zaman, üzülüyorum.
Canım benim ilk nişanım geldi bir kaç dkika sonra suyum gelmeye başladı ama foş diye boşalma değil doğuma kadar süren sızıntı şeklinde sancımda suyumun gelmesinden sonra hemen başladı toplamda 12 saatte doğum oldu
Oyyyy kiyamam yaaa minnosa bak sen demek dinmeye calisiyoHareketleri gayet normal. Bazen hatta bir vuruyor deprem oldu sanıyorum :)
Pıtırcık ayaklar kasığa ve idrar kesesine çalışıyor.
Eller de yukarıda.
Ama dönmeye çalışınca biraz rahatsız ediyor. Kafası tam kalbimin oradan soluma tam yan tarafıma kadar geliyor. Orada durunca rahatsız ediyor, sonra tekrar yerine dönüyor. Dönüşü tamamlayamıyor. Kıyamıyorum o zaman, üzülüyorum.
Tabi canim.kesinlikle saqliqi daha onemli bakalim.donecekmi merakla bekliyorum yaninasil hareketleri falan senin ? Ben anlamiyorum neden bukadar sakin benim.bebeqim daha okadar buyukte deil yani canim sklyo bu duruma
oyy tam bayram sekeri olmus :)Teşekkür ederim canım öyle oldu galiba hatta şöyle söyleyeyim 37+4 gün tam bayram öncesi arefe günü başladı doğum hemde doğum ile ilgili sahneleri olan yavncı sinemq filmi izlerken kendimi o kadar kaptırdım ki resmen doğumu başlattın diyor eşim. Bende üzülmüştim bayramda memlekete gidemiyoruz istanbulda bir başımıza bayram geçireceğiz diye oğlum bayram şekeri olarak bayramın 1. Günü doğdu
Canim bende korkuyorum ya suyum sinirda olduqu icin su azalmasi olursa hareket azliqi olurmusbenimki de birkac gundur sanki cok hareketli degil gibi. bir de sunu gozlemledim,cok az is yapsam ve yurusem bile su gelmeye devam ediyor az az.
kendimi hic yormayacagim ya,bu su beni az da olsa tedirgin etti.
yok canım hiç düşünmedik onuEfe Aslan olsa :) niyeyse öyle bi şık varmış da vazgeçmişsin gibi geldi bana hatta :)))
Canm benim doğum şöyle oldu sancim 8 dk ya bir vardı ama çok hafifti. Başka belirti yoktu dr ü aradım hemen hastaneye geçin arkadaşları arıyorum dedi. Ve gittik. Su nedir nisan nedir bilmem. Yatisim öğlen 4 gibi oldu. Ertesi gün 12.25 de kizim doğdu. Suyumu patlattılar suni sancı verdiler falan öyle. Çok zor dogumdu benimki açıkçası. Ama şükür bitiyor geçiyor. Sancimi dinlemeden anlamazdim doğumun başlayacağını. Bu kez hemen de gitmeyi dusunmuyorum açıkçası. Suni sancı almak istemiyorum. Tabi normal olursa insallahSaol cnm ,, büyük ihtimal benim de olmayacak ama hazırlıklı olmakta fayda var :) sonra şok olup elim ayağım birbirine girmesin :)))
Havuç suyu içmek suyu artırıyor diyordu ıbrahim saracoğlu aklında olsun canm. Birde içtiğim su miktarı da bazen etki edebiliyor. Enfeksiyon da var demistin, bence sen suyu epey arttir canm. Hareket azalması normal olabilir. Buyuyorlar. Benimki de çok çok hareketli değil ama bazen özellikle yemek sırası ve sonrası çok aktif oluyor. Elini ayagini bir yerini hissediyorum ufak ufak ele gelircesine hareket ediyor. Ama başı nerde poposu nerde nereyi geziyor ikisindede anlamadım. Sert bir yuvarlaksa ya popo ya baş diye tahmin edebiliyorum o kadar. Sakin bebek gerçekten anne karnindada sakin oluyor benim tecrübem bu yönde. Cadi kizim çok aktifti hala aynı. Kurtlu bamyam benim diye severim. Hiç durmaz.Canim bende korkuyorum ya suyum sinirda olduqu icin su azalmasi olursa hareket azliqi olurmussen napsanki bi qitsenmi acaba doktora suyun ne durumda baksa bi ?
Canim bende korkuyorum ya suyum sinirda olduqu icin su azalmasi olursa hareket azliqi olurmussen napsanki bi qitsenmi acaba doktora suyun ne durumda baksa bi ?
Canim su icmeyle amniyon sivisinin hic alakasi yokmus nice tanidiklarim var qunde 1 bardak su bile icmeden suyu qayet iyi olan malesef su arttirmiyomus o tamamen bebeqin yutma ve idrar yapmasiyla alakaliymisgunde 3 litre su iciyorum,azalir mi ki o kadar su icmeye ragmen.
cumartesi kontrol var,bekleyim diyorum cumartesiyi.
dun mobilya ve duvar kagidi bakmak icin gezdim mecburen,bugun de annem gorumcemi iftara aldi,cok yormasam da yine de yorgunluk oldu. o yuzden su geldi.
yarin obur gun gozlemleyecegim ve kendimi yormadan uzanacagim,bakalim nolacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?