27 temmuz cnm, 40'ın sonu gibi yani. 39'un başında alırım dediyse büyük ihtimal sezeryan olucan heralde di mi? Çünkü kesin seZeryan istiyorum deyince 38 bittiğinde alıyorlar. Ben normali de beklediğim için uzattı tarihi.
Hareket hissediyorum ama sadece otueurken uzanirken boyle surekli hareket halinde deil yani :) ben istiyorumki hep oynasin 61 kilouum cok deilim aslinda :)
Hareket hissediyorum ama sadece otueurken uzanirken boyle surekli hareket halinde deil yani :) ben istiyorumki hep oynasin 61 kilouum cok deilim aslinda :)
evet çok değilsin ben 70 oldum
oturup uzanınca aynen çok oluyor
ayakta çok yoruldum ben bu hafta annem rahatsızdı yemek bulaşık çok yordu beni o zaman çok vurmaya başladı öyle kaldı bak aklımda yazık yavrumda mı yoruldu ki =(
AAysheDuru
canim ayni terlik,fotoda paylastigin ama benimki baktigim bantli olanlardandi. tekrar bi bakayim,giyip cikardim hemen yurumedim,rahattir belki de dedigin gibi.
seninki ideal dogum olmus sanki :) AAysheDuru
anladigim kadariyla bu isin bi standardi yok. nisan gelmeyip, sadece su gelip aciklik olup hic sanci olmayabiliyor da. veya hepsi birden olabiliyor. ya da sanci baslayip digerleri olmayabiliyor. gibi gibi seyler :) doktorumun soyledigine gore en tercih edileni sanci ile baslamasi. cunku vajinal dogumun gercejlesebilmesi icin sanci sart. hem de su gelip de sancilar baslamadigi zaman 24 saat icinde bebegin dogmasi gerek yoksa enfeksiyon riski var (ki bir kac hafta once bir arkadasimizin basina geldi bu). o zaman da ya suni sanci deniyorlar ya da sezeryana donuluyor. illa normal dogurucam diye diretmemek lazim.
Yok cnm çok haklısın, bu defa da kesinlikle diretmem. Zaten çok fazla şansım yok; 3-4 saati geçecek zorlu bir doğum olacaksa sezeryana dönerim dedi doktor da. Dikişlerim 3 buçuk yıllık olucak daha; bebeğe bişey olmasa dahi kendim için de riske giremem çünkü sağlıklı bi şekilde emzirmek ve bakmak için de bizim de sağsalim çıkmamız lazım doğumdan neticede :) doğurmakla bitmiyor iş :) asıl zor olan sonrası...
canım günde 12 kez olmalı demişti bi arkadaş ve benm doktorumda demişti ama yaklaşık bir ay önce demişlerdi şimdi haftamız ilerledi daha mı çok olmalı daha mı az bilemedim
AAysheDuru
canim ayni terlik,fotoda paylastigin ama benimki baktigim bantli olanlardandi. tekrar bi bakayim,giyip cikardim hemen yurumedim,rahattir belki de dedigin gibi.
Yok cnm çok haklısın, bu defa da kesinlikle diretmem. Zaten çok fazla şansım yok; 3-4 saati geçecek zorlu bir doğum olacaksa sezeryana dönerim dedi doktor da. Dikişlerim 3 buçuk yıllık olucak daha; bebeğe bişey olmasa dahi kendim için de riske giremem çünkü sağlıklı bi şekilde emzirmek ve bakmak için de bizim de sağsalim çıkmamız lazım doğumdan neticede :) doğurmakla bitmiyor iş :) asıl zor olan sonrası...
canım günde 12 kez olmalı demişti bi arkadaş ve benm doktorumda demişti ama yaklaşık bir ay önce demişlerdi şimdi haftamız ilerledi daha mı çok olmalı daha mı az bilemedim
Cnm o sayıları herkes başka söylüyor. Sayıdan kastın ne olduğu da belirsiz. İki saatte bir deniyor ya bazen; anladığım kadarıyla 24 saatte 12 kez oluyor gibi hesaplamışlar... çünkü sadece sabah ve akşam kontrol etmeniz yeterli diyen de var; benim doktorum gibi "az hareket ediyor" deyince "hiç mi tekme atmıyor" deyip sayının üstünde durmayan da var :) bir de hafta ilerleyince daha güçlü vurdukları kesin ama kendi hacimleri arttıkça alanları azaldığı için daha az hareket ediyorlar diye okudum ben de.
Cnm o sayıları herkes başka söylüyor. Sayıdan kastın ne olduğu da belirsiz. İki saatte bir deniyor ya bazen; anladığım kadarıyla 24 saatte 12 kez oluyor gibi hesaplamışlar... çünkü sadece sabah ve akşam kontrol etmeniz yeterli diyen de var; benim doktorum gibi "az hareket ediyor" deyince "hiç mi tekme atmıyor" deyip sayının üstünde durmayan da var :) bir de hafta ilerleyince daha güçlü vurdukları kesin ama kendi hacimleri arttıkça alanları azaldığı için daha az hareket ediyorlar diye okudum ben de.
dediklerine katılıyorum harfiyen bende duydum hepsini
benm kendi doktorum da hareketlerini hissediyor musun dedi evet dedm konu kapandı
eğitim aldığım doktor diğer kısımları söyleyen
Benim annem ve kayınvalidem Ayşe cnm , övmek gibi olucak ama isminin hakkını veren kadınlar ikisi de :) o yüzden hiç düşünmeden direk onların ismini verdim kızıma. Tesadüfen bakıcısı da Ayşe oldu hatta uzun süre :))) yanına da Beren koyduk daha modern diye... bunda da erkek olursa benim kardeşimin kız olursa da eşimin kardeşinin adını verelim dedik, kız oldu :) birine Sena'yı o yüzden seçtik. Zaten anlamı güzel, kitapta da geçen isim; biz Duru deriz de o belki Sena'yı kullanmak bile isteyebilir ileride.. kendileri bilir yani... o yüzden gönlünden geçiyorsa koy.. amcası da mutlu olur.. eşin de mutlu olur... bişey kaybetmezsin bence :) beğenmediğin bi isimse ayrı tabi...
dediklerine katılıyorum harfiyen bende duydum hepsini
benm kendi doktorum da hareketlerini hissediyor musun dedi evet dedm konu kapandı
eğitim aldığım doktor diğer kısımları söyleyen