o kadar çok değişiyo ki kişiden kişiye. öngörmek malesef imkansız. kiminin nişanı 2 3 gün önce gelir. çoğunluğu böyle olur. kiminin haftalar önce kiminin hiç gelmez. kimi suyu gelir öyle gider hastaneye kiminin sadece sancısı vardır. ben sadece belime vuran çok şiddetli bir sancıyla gittim hastaneye. suyum doğuma yakın geldi hastanede. nişan sancı veya su..bu üçünden biri gelirse doğum yakın demektir. ama öyle insanlar var ki kontrole diye gidip 7 cm açılması olduğunu öğreniyor ve doğum yapıyor. iyi bişey mi kötü mü bilemiyorum ama şahsen hissetmeyi tercih ederim. evde doğurmak istemem çünkü :):) ya da apar topar doğuma girmek. ama %95 belirti veriyor doğum geliyorum diye.
bebeğin anne baba üzerindeki hakkıdır. hesap soracakmış bana ne biçim isim verdiniz diye doğru duymuşsun :) ahirette isimlerimizle çağrılıcaz çünkü. düşünsene rencide edici bir isimle çağrıldığını. zaten ortam gergin :):)koyduğumuz isimlerden sorumluyuz öbür dünya da yargılanacağız yani zorunda diye duydum ama yanlış yönlendirmeyim duydum diyelim =)
bende zaten severek koyuyorum zorunda olduğum için değil tabi öylesi daha iyi
canım diğer topiğime yazarsan daha iyi olur burada konu dışı olabilir
Geçmiş olsun Can'ım Allah yardımcın olsun.. Çok mu yordun acaba kendini son günlerde kese Nasıl zedelenmişGunaydin kizlar dun biraz agrilarim vardi gece bir miktar camasirim islandi acile geldik biraz sancim baslamis bir miktar da suyum sizmis sanciyi durdurduk. Su seviyemiz cok iyi durumda ama azar azar geliyor. Kese yukardan bir miktar zedelenmis hastahanede musade altindayim dikis saglam bir sorun yok onumuzdeki sureci hastahanede gecirebilirim. Bolca dua edin moralim yerinde bebegim 2150 gr olarak olculdu ama kuvez sikintisi olmamasi icin 15 gun daha durmaliymis. Dr daha uzun da durabilir dedi yeterki enfeksiyon bas gostermesin.
Belkide dediqin qibi karin yapisiylada alakalidir canim :) bazen bende boyle acip izliyorum karnimi bi tarafimi havaya kaldiriyo sonra hopp balik qibi baska yere dalqalandiriyo falanda neyse artik sakin bi bebek diye kendi kendimi teselli ediyorum sonucta hareket ediyo varsin qucsuz etsin napim belki ilerleyen haftalarda dahada quclu olur sizinki qibi yarin 30 a qirecez bakalim nasipse :):)tekme artık çok zor canım. yerleri daraldı çünkü. böyle sağlam bir yer değiştirme, kayma ne diyorsan artık öyle hareket ediyor. sırt üstü uzanıp karnımı seyretmek çok keyif veriyor şu ara. karnım şekilden şekile giriyo çünkü. sen de tatlı bişeyler yeyip yat izle bakalım belki sen hissetmiyorsundur hareket ettiğini. benim iç karnım çok dar sanrıım göbeğim de bebek de çok dışarda. belki bundan da farkediyordur hissetme olayı.
Seninkide suan ters yani oylemi ? Yeri daraldiktan sonra doneceqini sanmiyorum iste az bi sure kaldi bakalim ne zaman donecek :) sezeryani istemediqimden veya korktuqumdan deil hani dikis olayina hic qirmeyim istiyodum hemen iyilesiyim bebeqe bakabiliyim diye normal daha iyi diyodumda hakkimizda en hayirlisi neyse o olsun yeterki saqlikli olsunlardabenim kızçem de tersti 32de gittiğimde. dönmeme ihtimali nedir dedim. dönder ya daha var dedi. 37 38 de dönen oluyo dedi. sancıyla dönen oluyomuş dedim ben onu görmedim ama olmaz diye bişey yok dedi. nasipte ne varsa onu yaşıcaz takılma çok fazla. dönmezse de zaten bir sıkıntı vardır dedi doktorum. bebek kendini korumak için dönmüyodur. sezaryen olmak daha mantıklı o zaman dedi. her halukarda takılma sen dedi bende peçi dedim :)
Günaydın kızlar,
Aranızda kaburga ağrısı yaşayan var mı? Göğüs kafesimde çatlak var gibi hissediyorum, attığım adımda canım acıyor dünden beri. Sanki geçen hafta biri buna benzer bir ağrı yaşadığından bahsetmişti, kim olduğunu hatırlayamadım. Geçici bir ağrı mıdır acaba? Yaşayan, bilgisi olan var mı?
zaten ortam gerginbebeğin anne baba üzerindeki hakkıdır. hesap soracakmış bana ne biçim isim verdiniz diye doğru duymuşsun :) ahirette isimlerimizle çağrılıcaz çünkü. düşünsene rencide edici bir isimle çağrıldığını. zaten ortam gergin :):)
evhamli cok fazla dusunuyorsun bi oluruna birak saglikla gelsin insallah bebegin gerisi nasil olsa gecer :) hem hayirlisi diyorsun hem devamli panik halindesin sakin ol biraz allaha birak :))Seninkide suan ters yani oylemi ? Yeri daraldiktan sonra doneceqini sanmiyorum iste az bi sure kaldi bakalim ne zaman donecek :) sezeryani istemediqimden veya korktuqumdan deil hani dikis olayina hic qirmeyim istiyodum hemen iyilesiyim bebeqe bakabiliyim diye normal daha iyi diyodumda hakkimizda en hayirlisi neyse o olsun yeterki saqlikli olsunlarda
Hangi hastanedesin sen bu arada cnm? Acıbadem miydi? Doğum yapacağın yer di mi,, doktorun kendi doktorun vs?Ben burada birsey duydum kaldigim hastahanede bir hemsirenin suyu 24. Haftada gelmis ama kadin 40. Haftada dogurmuş olmaz olmaz dememek lazim. Bebeklerin yiyecek ekmegi oldu mu her turlu saglikla doguyorlar.
Kiz oqun iki arkadasimda oturdu birbirlerine sezeryan hikayelerini anlatiyolar bende onlarla ayni hastanede doqum yapacam simdi hic durmadan diyolarki aman aman neler cektik sakin sezeryana bulasma tuh keske o hastaneye qitmeseydin kollarimizi kelepcelediler iste tam uyusmadiydim o anda kestiklerini hissettik falan dur dur seni korkutmayalim ama cok zormus ikinci cocuqu yaparmiyim bilmem ne qozumu korkutuyolar halbuki ben hic doqumdan korkmazdim ne var herkes doquruyo bende yapar qelirim diyodum bole bos bos konusup beni tedirqin ettiler varyaevhamli cok fazla dusunuyorsun bi oluruna birak saglikla gelsin insallah bebegin gerisi nasil olsa gecer :) hem hayirlisi diyorsun hem devamli panik halindesin sakin ol biraz allaha birak :))
hee vah vah tuh de gec sen de o anlatanlara. tedirgin olmani gerektirecek birsey yok ortada suan. her bebek ayni sekilde dogmuyor sonucta. bilmiyorsun senin dogumun nasil olacak. bunu bi kabullenirsen olay cozulecek sanki :))Kiz oqun iki arkadasimda oturdu birbirlerine sezeryan hikayelerini anlatiyolar bende onlarla ayni hastanede doqum yapacam simdi hic durmadan diyolarki aman aman neler cektik sakin sezeryana bulasma tuh keske o hastaneye qitmeseydin kollarimizi kelepcelediler iste tam uyusmadiydim o anda kestiklerini hissettik falan dur dur seni korkutmayalim ama cok zormus ikinci cocuqu yaparmiyim bilmem ne qozumu korkutuyolar halbuki ben hic doqumdan korkmazdim ne var herkes doquruyo bende yapar qelirim diyodum bole bos bos konusup beni tedirqin ettiler varya
Beren ne demek canım
Bende oyle dedim zaten doqumdan hic korkmuyorum nedense belkide benimki kolay olacak herkes ayni deilya hayirlisi olsun dedim sustularhee vah vah tuh de gec sen de o anlatanlara. tedirgin olmani gerektirecek birsey yok ortada suan. her bebek ayni sekilde dogmuyor sonucta. bilmiyorsun senin dogumun nasil olacak. bunu bi kabullenirsen olay cozulecek sanki :))
bel ağrısı normal ama hele de yorulmuşsan. tedbir amaçlı çağırmııştır doktorun merak etme. insan her an diken üstünde hissediyo kendini şu haftalardan sonra. benim kasılmalar da nirvanaya ulaştı ve sancı da hissediyorum artık kasılırken. sordum normal dedi ama çok erken değil mi diye endişeleniyorum. 37yi görsek de bi ohh desek. ondan sonra ayy geliyo mu diye korkan olursa taşlayalım dicem ama bi tane dicek olan biliyorum garanti :):)Ay Allah korusun. Evde düşünemiyorum gerçekten :))))) ben de doktora gidiyorum birazdan,, belim çok ağrıdı gece,, biraz da akıntım vardı kaç gündür,,, dün de hem avm de hem de havuza girdim biraz yordum kendimi.. eşim ısrar edince aradım doktoru gelin dedi
Ben ben bennnnnbel ağrısı normal ama hele de yorulmuşsan. tedbir amaçlı çağırmııştır doktorun merak etme. insan her an diken üstünde hissediyo kendini şu haftalardan sonra. benim kasılmalar da nirvanaya ulaştı ve sancı da hissediyorum artık kasılırken. sordum normal dedi ama çok erken değil mi diye endişeleniyorum. 37yi görsek de bi ohh desek. ondan sonra ayy geliyo mu diye korkan olursa taşlayalım dicem ama bi tane dicek olan biliyorum garanti :):)
Kiz oqun iki arkadasimda oturdu birbirlerine sezeryan hikayelerini anlatiyolar bende onlarla ayni hastanede doqum yapacam simdi hic durmadan diyolarki aman aman neler cektik sakin sezeryana bulasma tuh keske o hastaneye qitmeseydin kollarimizi kelepcelediler iste tam uyusmadiydim o anda kestiklerini hissettik falan dur dur seni korkutmayalim ama cok zormus ikinci cocuqu yaparmiyim bilmem ne qozumu korkutuyolar halbuki ben hic doqumdan korkmazdim ne var herkes doquruyo bende yapar qelirim diyodum bole bos bos konusup beni tedirqin ettiler varya
bikac hafta once benim olmustu canim gece yatarken durup duruken hareket edemedim batma yuzunden. en sonunda esimi uyandirmistim kaldir beni diye oyle acaip can yakan biseydi. ama 2 gun falan surdu gecti. sonra 1 kez daha oldu bi daha olmadi oyle. o zaman doktora sormustum ulasiyor artik bebek oralara normal demisti. bu aralar da dik oturmadigim zaman oluyor hafif bi batma. son kontrolde dikkat ettim bebek bas asagida capraz duruyor. sag kaburgamin orda poposu var ayaklari da ice donuktu. normal yani canim artik kaburganda baskilar, agrilar hissetmen. dayanacaksin yapacak birsey yok malesef :)
zaten ortam gergin
Ben de bi yöntem okudum da soylemek istemiyorum biraz sakincali olabilir diye :)) Belki doktoru önerir bir şey diye düşündüm.Ya aslında bi yöntem yazmışlardı, ben daha öncekinde okumuştum öyle bişey ama hatırlamıyorum şimdi... bi de ne kadar gerçekçi bişeydi onu da hatırlamıyorum :)
Kayma ve bastırma olarak canım. Tekme yok artık bende. Hatta bazen sırt üstü yatıyorum hissetmiyorum ama bakıyorum ki göbeğim dalgalaniyor:) Ordan anlıyorum hareket ettiğini.Ben butun kizlara sesleniyorumhareketleri ne olarak hissediyosunuz tekme mi kaymami bole bi sallantimi kabarcik patlamasi qibimi
Günaydın canım geçmiş olsun. Dualarımız seninle inşallah enfeksiyon filan oluşmadan biraz daha buyur bebek. Zaten ciğer geliştirici yapılmış, kilosu da yerinde maşallah. İnşallah bir sıkıntı olmayacak. Çok çok çok dua edeceğim senin ve bebeğin için. Allah sağlıkla ķucagina almayı nasip etsin. Moralin de yerinde anladığım kadarı ile. Hep böyle devam et inşallah her şey güzel olacak.Gunaydin kizlar dun biraz agrilarim vardi gece bir miktar camasirim islandi acile geldik biraz sancim baslamis bir miktar da suyum sizmis sanciyi durdurduk. Su seviyemiz cok iyi durumda ama azar azar geliyor. Kese yukardan bir miktar zedelenmis hastahanede musade altindayim dikis saglam bir sorun yok onumuzdeki sureci hastahanede gecirebilirim. Bolca dua edin moralim yerinde bebegim 2150 gr olarak olculdu ama kuvez sikintisi olmamasi icin 15 gun daha durmaliymis. Dr daha uzun da durabilir dedi yeterki enfeksiyon bas gostermesin.
Hı ben de İnternette bir kaç şey okudum da belki bir şey önerir diye düşünmüştüm. Neyse canım dönmezse de sağlık olsun bence nasıl doğduğu artık bu saatten sonra çok da önemli değil. Sağlıklı olsun da.Denedim aslında ama sadece kafayı eğiyor popo tam rahim ağzında kalıyor o yüzden zorlamadım.
Doktora da söyledim güldü, yardımcı olabilirsen ol ama çok zor dönmesi, yeri dar dedi.
Yok canım estağfurullah. Almayacağız zaten o sadece plan simdilik:) Bebek arabası almadık çünkü saçma bir şekilde apartmanda belirli bi kattan sonrasında asansör yok:)) Ve zaten kış mevsimi olduğu için Erzurum da kullanamayiz arabayı. O yüzden yaza doğru bastonlardan almayı planlıyoruz. Ama bakalim artik nasil yaparız bilmem.canım işine karışmak gibi olmasın ama 6 aydan sonra zaten sling veya kanguru kullanılmaz ki çok ağır oluyo çocuk. ikinciyi almadan bekle derim ben. zaten 6 aydan sonra taşıyamayacağını göreceksin. boynu beli mahvoluyo insanın araba şart o saatten sonra.
benim oğlum olsa ömer koyucaktım çünkü hz ömer i çooook severim. amcası da ömer :) gıcık olmuyosan sıkıntı yok bence. yusuf da çok güzel bir isim.ama ailede var amcası bu duruma ne diyorsun tabi yanında diğer isim olacak ama bilemiyorm bi arkadaşım olmaz dedi
Benide cok iyi taniyolar anlattiktan sonra neyse seni korkutmayalim diyolarda isisten qecmis oldu bikerehamile insanin yaninda yapilan bu konusmalara sinir oluyorum.olumsuzluklari anlatmayi ne cok seviyoruz toplum olarak. kotu bir dogum dahi gecirsem o insani tedirgin etmemek icin olumsuzluklari anlatmam yani. ama insanlar bayiliyor hem anlatmayi hem abartmayi. ben olsam o ortamdan kalkardim. bak onlar anlatti gecti gittti onlar icin ama sen dusunuyosun iste boyle . kimsenin bol acılı dogum hikayesini dinleme. ben hic korkmaz ve etkilenmem dinlerim,dogumlari açar izlerim diyosan ayri ama sen takan bi insansin,o yuzden kendine iyilik yap ve dinleme lutfen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?