2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Ped olarak Ne alacaksın canım? Normal kullandıklarımız olmuyor sanırım. Depend tarzı külotlara gerek var mı yoksa lohusa pedi gibi birşey mi?
Canım ben kizimda hastaneden kalın bir ped vermislerdi bulabilirsem ondan alicam lohusa pediydi sanırım sıcaklarda hasta bezi zor olur birde ben normal doğum yaptım ama hastaneden çıktığımda kanamam çok yoğun değildi

kızlar geçen gün özellikle doğum konusunda iyi bilinen bir hastanenin doğum ve bebek bakım eğitimine katıldım. Anlatılanların çoğu zaten bildiğimiz burada da konuştuğumuz şeyler ama dikkatimi çeken aklımda kalan birkaç detayı paylaşayım dedim.
göğüs pedi tavsiye etmiyorlar ,tahriş ve enfeksiyona neden oluyormuş direk göğüs kalkanı kullanın dediler
hastane için 2 gecelik ve 1 sabahlık istiyorlar, çok sık kanama kontrolü yapıyoruz pijama zorluk çıkartıyor dediler
ilk 1 ay emzik tavsiye etmiyorlar, hem ani ölüm riskini artırıyormuş hem de bazı bebeklerde anneyi emmeyi aksatabiliyormuş
reflü yatağı mutlaka kullanın diyorlar, bir de yan yatışlı . onu da düşünüyrdum duyunca hemen aldım
göbek bağı düşene kadar 1 , max 2 banyo olacakmış,onun yerine ıslak bezle silerek temizlenecek bir de göbeğe ve yakın çevresine nemlendirici ürünler sürülmeyecek yoksa düşme süresi çok uzuyormuş

Durmayabilir gerçekten cnm hatta babası varken bile durmayabilir tablet alıcaz ona, kardeşinin hediyesi diye,,, önceden oyun falan yüklicek babası,,, bi kaç tane de çorap şeker vs küçük küçük hediye paketleri yapıp vericem, onlarla oyalanır belki diyorum... aslında doktor da ilk doğumda babayı kendi girmek isterse alıyoruz, istemezse kesinlikle zorlamayın demişti. O yüzden dediğin gibi zorlamak istemiyorum. Panik atak tutabilir... ama tabi o süreçte beraber olmak da ayrı bi güzel, konuşuyosun rahatlıyosun ve zaman daha çabuk geçiyo :)))

Aynen ben de mutlaka planlı yaparım işleri öyle daha kolay oluyor sanki psikolojik olarak da:)

Ay benim cantam hazır değil. Bugün eşim tadilata versin de bayram sonrası hazirlayayim artık. Depend almayı unutmuşum iyi hatırlatma oldu

Kızlar bu arada benim bildigiim emzik ve biberon deterjanla kimyasal la yikanmaz. Biberon içinde birşey bekletmedikten sonra kayatuzu ve kaynar su döküyordum ve bekletiyordum. Sonra kaynatirdim

Gizliden gizliye takip ediyor herhalde hahahaha
Eger ayae ye girdiyse bence buna da girmeliiiii :)

benim kuzenim asiri titizdi.cocugu parka bile goturmezdi mikrop kapmasin diye. kontrole gitmisler doktora. doktor naptin bu cocuga demis kizmis. bagisiklik sistemi guclenmemis. parka gotur disari cikar demis. neyseki sonra cikardi:)

Kızlar bu arada bebeğinin başı için bir hafta kadar büyük dedi dr. Diğerleri tam haftasiyla uyumlu dedi. Hastalık belirtisi değil ama biraz iri sana göre dedi.böyle birşey duyan var mi

Kızlar bebegim dün dogdu cok sukur yogun bakima alinmadi kuveze gerek kalmadi iyi gidiyoruz tekrar uzun uzun yazacagim muhakkak kilomuz 2210 gr boyumuz 47 cm

cok sukur canim,gozun aydin :)
allahim saglikli hayirli ve mutlu bir omur versin size:)
en kisa zamanda her seyi anlat bize,meraktayiz:)

Aynen ya üstüne fazla düşülen çocuklar daha çok ve çabuk hasta oluyor biraz akışına bırakmak lazım yerde sürünüp toz fln yutsun abartmamak lazım ne çok titiz ne çok pis
Bende ilk ütüler koyarım sonra ona vaktim olmaz zaten olursa yaparım belki ama :)

Kızlar bu arada bebeğinin başı için bir hafta kadar büyük dedi dr. Diğerleri tam haftasiyla uyumlu dedi. Hastalık belirtisi değil ama biraz iri sana göre dedi.böyle birşey duyan var mi
Evet canm bölge bölge önde geride olabiliyor. Normal bi durum

Kızlar bebegim dün dogdu cok sukur yogun bakima alinmadi kuveze gerek kalmadi iyi gidiyoruz tekrar uzun uzun yazacagim muhakkak kilomuz 2210 gr boyumuz 47 cm
Çok şükür canım. Maşallah size hayırlı olsun sağlıkla büyüsün inşallah

Selam kizlar, benim cephemde pek bir gelisme yok, hala doktordan gelicek haberi bekliyorum, neye karar vericekler biranonce soyleseler beklemek daha kotu, stresten ise bile gidemedim bugun, artik iznimde baslamis oldu boylece, bugun sondu normalde. Bende bebegin camasirlarini attim simdi makinaya aradan ciksinlar bide aklim onlarda kalmasin dedim. arch2401 guzel haberini almak gercekten cok guzel, Allah anali babali buyutsun saglikla insallah tez vakitte de evlerine bebekleri ile birlikte donerler cok sewindim darisi zamani geldiginde hepimizin basina olsun. Gelisme oldukca yazicam kizlar, yarinda nefroloji dr kontrolum var orayada gostericem sonuclarimi. Gorusmek uzere kizlar...

Merhaba canım,
Senden de güzel haberler gelecegine inanıyorumm...

İlk defa evhamli bir mesaj atacağım ama kızlar karnımda bir ağrı var. Sancı olabilir mi acaba? Yoksa normal midir
BEnde de ara ara oluyor ama sıklıgı onemli diyorlar,bir de karın sertlesmesi de onemliymis... onu bi takip et bence ama bence kötü bir durum yoktur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…