Saqol canim tesekkur ederim fikirler icin yazmak iyi olur isim kolaylasir haklisin tesekkur ederimEvet Migros, Happy Center vs. gibi marketlerde gördüm ben, mahallenizde bulunan zincir marketlerde de vardır muhtemelen.
Alışveriş listeni planla, aynı ilçeden, aynı mağazadan hatta aynı reyondan alacaklarını gruplar halinde yazarsan içeride de fazla vakit geçirmemiş olursun ayakta da çok durmamış olursun. Mesela alacağın ürünlerin kaliteli denen markalarını yaz kağıda, almak istediğin marka, bulamazsan alabileceğin marka ve kesinlikle almayacağın marka not defterinde bulunsun, reyonda gördüğün zaman kolayca seçim yapabilirsin. Listeni hazırlamadan önce internetten ve forumdan kesinlikle yoğun bir araştırma yap, mağazada oyalanacağın vaktin çoğunu evde otururken geçiştir. İnternetten alabileceğin şeyler varsa ver siparişini eve gelsin, bir de onlar için uğraşma. İnternette daha ekonomik olan ama görmen gereken şeyler varsa (araba, yatak vs. gibi) mağazada incele, not al, eve gelince internetten sipariş ver. Hem arabada yer kaplamaz hem taşıma zorluğu olmaz hem de ekonomik olur.
Marketlerde, plastik ve kaplama ürünü satan yerlerde bulabilirsin. Ben geçen sene almıştım o yüzden hatırlamıyorum nereden aldığımı ama misal bir tane buldum ben :)
https://www.sanalmarket.com.tr/kweb/prview/56241662-32878-koroplast-cift-kilitli-poset-buyuk
Maşallah İrem Hanım'a, ne güzel kilosu da boyu da. Tez zamanda eve de çıkarsınız inşallah, bol bol emzir annesi kızını, ödülü olsun :)
Bence en iyi reklam memnun müşteridir, hak ediyorlarsa ben de her fırsatta reklam yaparım.
Adet ağrısına benzeyen bir sancıysa ve belinden vuruyorsa sorun olabilir ama muhtemelen bir şey değildir. Yine de için rahat etsin diye doktorunu ara ya da git bir görün.
Selam kizlar, benim cephemde pek bir gelisme yok, hala doktordan gelicek haberi bekliyorum, neye karar vericekler biranonce soyleseler beklemek daha kotu, stresten ise bile gidemedim bugun, artik iznimde baslamis oldu boylece, bugun sondu normalde. Bende bebegin camasirlarini attim simdi makinaya aradan ciksinlar bide aklim onlarda kalmasin dedim.arch2401 guzel haberini almak gercekten cok guzel, Allah anali babali buyutsun saglikla insallah tez vakitte de evlerine bebekleri ile birlikte donerler cok sewindim darisi zamani geldiginde hepimizin basina olsun. Gelisme oldukca yazicam kizlar, yarinda nefroloji dr kontrolum var orayada gostericem sonuclarimi. Gorusmek uzere kizlar...
gözünüz aydın masallah çok sevindim ikinizinde iyi olmasına .Kızlar bebegim dün dogdu cok sukur yogun bakima alinmadi kuveze gerek kalmadi iyi gidiyoruz tekrar uzun uzun yazacagim muhakkakkilomuz 2210 gr boyumuz 47 cm
Ayyyy adim evhamliya cikti yaaa walla olanlari soyluyorumİlk defa evhamli bir mesaj atacağım ama kızlar karnımda bir ağrı var. Sancı olabilir mi acaba? Yoksa normal midir
Kızlar,
Bugün size arka arkaya sorularım var :) Yeni konumuz: "Uyku seti"
Şöyle kenar korumalı bir uyku seti almayı düşünüyorum ama bu kenar koruma ne kadar gereklidir acaba? Beşiğin içini görmeyi engelleyecek olması aklıma takılıyor. Bir de ilk aylarda beşiği üst kademesinde kullanmak istiyorum ve bunlar muhtemelen o zaman sığmayacak, taşacak gibi geliyor. Sizler uyku seti işini ne yaptınız? Korumalı aldınız, tavsiye edeceğiniz marka, detay falan var mı?
https://www.e-bebek.com/dino-boo-dr...paign=VisilabsHomeLastViewedSingleAlternative
canım pozisyon değiştirince geçiyor mu? takip et biraz geçmiyorsa aksatma bence. gaz sancısı falan olmasın. arada benim de tutuyor çünkü. geçiyor sonra.İlk defa evhamli bir mesaj atacağım ama kızlar karnımda bir ağrı var. Sancı olabilir mi acaba? Yoksa normal midir
instagramda doğum videoları çeken bi sayfada izlemiştim. baba fenalaşmış, orda doğum gerçekleşiyo arkada bi kaç kişi babayı tutmuş kaldırmaya çalışıyo falan. bide adamı yatırmışlar sedyeye bebeği de yanına veriyorlar, sanki doğumu o yapmış, anne olan oDurmayabilir gerçekten cnmhatta babası varken bile durmayabilir tablet alıcaz ona, kardeşinin hediyesi diye,,, önceden oyun falan yüklicek babası,,, bi kaç tane de çorap şeker vs küçük küçük hediye paketleri yapıp vericem, onlarla oyalanır belki diyorum... aslında doktor da ilk doğumda babayı kendi girmek isterse alıyoruz, istemezse kesinlikle zorlamayın demişti. O yüzden dediğin gibi zorlamak istemiyorum. Panik atak tutabilir... ama tabi o süreçte beraber olmak da ayrı bi güzel, konuşuyosun rahatlıyosun ve zaman daha çabuk geçiyo :)))
senden de güzel haberler bekliyoruz inşallah canım.Selam kizlar, benim cephemde pek bir gelisme yok, hala doktordan gelicek haberi bekliyorum, neye karar vericekler biranonce soyleseler beklemek daha kotu, stresten ise bile gidemedim bugun, artik iznimde baslamis oldu boylece, bugun sondu normalde. Bende bebegin camasirlarini attim simdi makinaya aradan ciksinlar bide aklim onlarda kalmasin dedim.arch2401 guzel haberini almak gercekten cok guzel, Allah anali babali buyutsun saglikla insallah tez vakitte de evlerine bebekleri ile birlikte donerler cok sewindim darisi zamani geldiginde hepimizin basina olsun. Gelisme oldukca yazicam kizlar, yarinda nefroloji dr kontrolum var orayada gostericem sonuclarimi. Gorusmek uzere kizlar...
canım zaten bu işin bi standardı yok her bebek aynı değil, o yüzden kafaya takma. hem taksan ne olacak insanın elinden bişey gelmiyor ki, ne yapabilirsin. rahat ol, gönlünü ferah tut, bişey olmaz de :)İçime su serpildi canm çok sagol. 30+2 yim 31+6 çıkıyor benimde. Sağlık olsun. Azıcık büyük benim kızında kafası ablasina çekmiştir belkide
Canım bizim anne yanı beşiğin içinde kendi uyku seti var. Ama çok ağır şeyler değil, yan koruma ve yorgan. Beşiğin içine de böyle korumalı bir şeyler alacağım.
Canim benim qozun aydin masaAllahKızlar bebegim dün dogdu cok sukur yogun bakima alinmadi kuveze gerek kalmadi iyi gidiyoruz tekrar uzun uzun yazacagim muhakkakkilomuz 2210 gr boyumuz 47 cm
Çok teşekkürler bilgiler için.. Benim hastanenin duvarlarında da ilk 1 ay emzik ve biberon kullanımını önermiyoruz yazıyordu her kapıda. Benim de dikkatimi çekti. Sanırım ilk ay vermicem emzik falan korktum..kızlar geçen gün özellikle doğum konusunda iyi bilinen bir hastanenin doğum ve bebek bakım eğitimine katıldım. Anlatılanların çoğu zaten bildiğimiz burada da konuştuğumuz şeyler ama dikkatimi çeken aklımda kalan birkaç detayı paylaşayım dedim.
göğüs pedi tavsiye etmiyorlar ,tahriş ve enfeksiyona neden oluyormuş direk göğüs kalkanı kullanın dediler
hastane için 2 gecelik ve 1 sabahlık istiyorlar, çok sık kanama kontrolü yapıyoruz pijama zorluk çıkartıyor dediler
ilk 1 ay emzik tavsiye etmiyorlar, hem ani ölüm riskini artırıyormuş hem de bazı bebeklerde anneyi emmeyi aksatabiliyormuş
reflü yatağı mutlaka kullanın diyorlar, bir de yan yatışlı . onu da düşünüyrdum duyunca hemen aldım
göbek bağı düşene kadar 1 , max 2 banyo olacakmış,onun yerine ıslak bezle silerek temizlenecek bir de göbeğe ve yakın çevresine nemlendirici ürünler sürülmeyecek yoksa düşme süresi çok uzuyormuş
Keşke biz de girmek istemiyorum Doğuma direk getirin kucağıma verin çocuğu diyebilsek dimi :)Durmayabilir gerçekten cnmhatta babası varken bile durmayabilir tablet alıcaz ona, kardeşinin hediyesi diye,,, önceden oyun falan yüklicek babası,,, bi kaç tane de çorap şeker vs küçük küçük hediye paketleri yapıp vericem, onlarla oyalanır belki diyorum... aslında doktor da ilk doğumda babayı kendi girmek isterse alıyoruz, istemezse kesinlikle zorlamayın demişti. O yüzden dediğin gibi zorlamak istemiyorum. Panik atak tutabilir... ama tabi o süreçte beraber olmak da ayrı bi güzel, konuşuyosun rahatlıyosun ve zaman daha çabuk geçiyo :)))
Hoşgeldinn bizim de daha çantamız hazır değil sadece bir pijama takımım var en az bir daha almalıyım izne de çılmışsın artıl halledebilrsn yavaş yavaş ben de bayram dönüşü çantaları kapının yanına koycam en azındanMerhaba sessizden takip ediyordum çalıştığım için artık evde olunca vakit ayırmak daha kolay olacak ne güzel çoğu kişi çantaları bıle hazırlamış . Ayy bebek haberını görünce bende biraz hızlansam hazırlıklar için diye panik yapmadım değil
Aynen katılıyorum canım benim oğlum 2.5 yaşında bende sacece kırkı çıkana kadar ütüledim sonrasında hiç ütülemedim çok şükür sık hasta olan bir çocuk değil.kesinlikle katiliyorum o doktora ne kadar dezenfekte o kadar hasta cocuk. tamam mikrop olayini da abartmamak lazim tabiki de ama biraz bagisiklik sistemi gelismesi lazim cocugun. ilk yikanan esyalar icin utu falan tamam da, sonrasi icin ya da belki belli bir aydan sonra bana da utu sacma geliyor. yani bu sadece bebek esyalari icin degil utu icin genel konusuyorum. simdi bebegin esyalari utuluyoruz iyi guzel mikroplar öldü. e ben kendimin butun esyalarini utulemiyorum, burusmamis oluyor kaldirip koyuyorum dolaba. bazen haftalarca giymedigim bi kiyafet oluyor. o surede dolapta tozlanmiyor mu o dolaba hic mikrop girmiyor mu. giyiyorum sonra bebegi aliyorum kucagima, agzini burnunu suruyor ustume. ee noldu simdi? bebegin esyalarini utuledik mikroplari oldurmustuk hani :)))))
biraz rahat olmak lazim rahat. bizim cocuklugumuzda biberon temizleme deterjani mi vardi? ki ben simdi de gercekten zararsiz olduguna inanmiyorum. bi cok sey pazarlama stratejisi. kapitalist sisteme uymayin
besigin icindeki yatak nasil canim?
Kızlar bebegim dün dogdu cok sukur yogun bakima alinmadi kuveze gerek kalmadi iyi gidiyoruz tekrar uzun uzun yazacagim muhakkakkilomuz 2210 gr boyumuz 47 cm
Emir güzel bi isim ama çok fazla konuldu bir ara. Bıktık sanırım :) sen bunu mu beğeniyodun canım?Emir ismine oy yok diğerleri eşit gözüküyor oylamalarda:)
Aynen bende kırkı çıkana kadar ütü yaptım. Sonra biraktim. 6 aydan sonra sabuntozunu da biraktim tek kendi çamaşırlarını bizim deterjanlar yikadim. Şükür benim kızimda alerjen değil sorun yaşamadım. Zaten bir süre sonra utuyrde yetisemez insan.Aynen katılıyorum canım benim oğlum 2.5 yaşında bende sacece kırkı çıkana kadar ütüledim sonrasında hiç ütülemedim çok şükür sık hasta olan bir çocuk değil.
Canım gözün aydın çok sevindim allah analı babalı biyütsün iremi sağlıkla kavuştun güzel kızına bol sütlü günlerin olsun inşallah..Kızlar bebegim dün dogdu cok sukur yogun bakima alinmadi kuveze gerek kalmadi iyi gidiyoruz tekrar uzun uzun yazacagim muhakkakkilomuz 2210 gr boyumuz 47 cm
Canım biz daha beşiğe karar veremedik, yatağı da araştırıcaz. Yarı ortopedik tavsiye ediyorlar sanırım. Anne yanını soruyorsan Çilekten aldık. Yatağı, tekstili falan her şey içindeydi. Yatağın özelliğini sorduğumda yeni doğanlara en uygun falan dedi. İyidir herhalde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?