Koyu rengin yoğunluğu belirttiğini düşündüm, ama bahsettiğin ağrıdan yaşamadığım için yorum yapamayacağım. Bendeki acı daha çok kasılma olduğunda oluyor sanırım, ya da dediğin gibi karnım çok gerildiğinde. Bazen de bebek oynamaması gereken bir şeyle oynadı diye düşünüyorum
Sizin de göbek deliğinizi içeri çekiyor mu bebekleriniz? Benim velet göbek deliğimi bazen çok içeri çekiyor bazen de çok dışarı itip pörtlek görünmesine sebep oluyor. Oynama yavrum evladım diyorum, ama yok dinlemiyor :)
Benim de bir haftadır karnımın altı ağrıyor oralar genişliyor sanırım. Yatarken falan bende de gerilmeler oluyor. Artık uyumaz gittikçe rahatsız birşey olmaya başladı.İyi akşamlar kızlar. Ya karnım çok tuhaf geriliyor otururken sinirim bozuldu. Uzanırken sorun yok da otururken veya ayakta sanki gobegim belimden nayrilmak ister gibi. Yada oğlum yerini genişletmek ister gibi ağrım oluyor. Nerden çıktı bu anlamadim
Evet onu bizim kız da yapıyor, bazen de içeriden kaşıkla kazır gibi bir hareketi var tam çözemedim ne olduğunu ama sanki tünel kazıyor gibi, kızım yanlış yapıyorsun orası çıkış değil bak buradan çıkacaksın diye yolu gösteriyorum parmağımı karnımda gezdirip
Yani böyle ince tiz bi ağrı değil, derinden bi ağrı gibi.
Bizim bebe de göbek deliğimden çıkmaya çalışıyor bazenEşim diyor ki boşver denesin doğru yolu bulana kadar haftasını tamamlar Evet babacım hı hı ordan evet diye konuşuyor kızıyla
Canım ne güzel bir haber. İnsallah 34. Haftayı geçer bebeğin. Çok sevindim valla...Gunaydin kizlar, doktorumdan haber aldim sonunda ve cook sukur 7000 8000 lere kadar bekleyebiliriz dedi. Ilk hedefimiz 34. Haftayi gormek. Ikinci hedefimizde 36. Haftayi gormek dedi. 1 temmuzdan itibarende her hafta kontrole gidicekmisim. Sanirim bu en guzel yani haftada bir kizimla bulusma firsatim olucak. Allah im hepimize ve bebeklerimize saglik versin yasadigim stresi az cok tahmin edersiniz. Simdide nefroloji icin sira bekliyorum ama soyledikleri olumsuz seyleri takmamaya calisicam buyuk ihtimal yine ilaclari icmiyorum diye kotu senaryolarina dewam edicekler. Bizden haberler boyle kizlar. Gecmisi okuyamiyorum ama insallah herkes iyidir. Oglum sagolsun telefonu elimde gorunce cildiriyor onunla ilgilenmemi istedigi icin girip okuyamiyorum. Hepinizi opuyorum kizlar...
Toksoplazma testlerin negatif çıkmadıysa sorun yok canım. Benim negatif meselakizlar bayramda ananemlere gidecegiz nasipse. orda kedi de olacak. bi sakincasi olur mu tüy acisindan?
Günde 7-10 aradı diyorlar. Sezeryan olursa 2 gece oradayız. Ona göre koymalı. Minimum 25 tane falan heralde. Normal olursa 15 yeter diye düşünüyorum.Premium care benim de favorim,, sonradan prima pampers vs de yeterli ama başta ben de ondan kullanıcam. Hastaneye kaç tane koysak bu arada? Ben geçen sefer fazla koymuştum çoğu geri geldi diye hatırlıyorum.
Ay bi de dizini mi topuğunu mu bişeyini karnıma dayayıp aşağı doğru kaydırıyor, dışardan izlemek çok güzel yaaEvet onu bizim kız da yapıyor, bazen de içeriden kaşıkla kazır gibi bir hareketi var tam çözemedim ne olduğunu ama sanki tünel kazıyor gibi, kızım yanlış yapıyorsun orası çıkış değil bak buradan çıkacaksın diye yolu gösteriyorum parmağımı karnımda gezdirip
ahaha kim bilir ne senaryolar donuyo kafasindaBen sıkılmam ya,,drucilla da sıkılmaz bence,,, hatta sıkılma potansiyeli olan kimse yok eminim :))) Anlat sen
Günaydin canim, haberlerin iyi olmasına cok sevindim. Kritik dönemi atlattiniz cok şükürGunaydin kizlar, doktorumdan haber aldim sonunda ve cook sukur 7000 8000 lere kadar bekleyebiliriz dedi. Ilk hedefimiz 34. Haftayi gormek. Ikinci hedefimizde 36. Haftayi gormek dedi. 1 temmuzdan itibarende her hafta kontrole gidicekmisim. Sanirim bu en guzel yani haftada bir kizimla bulusma firsatim olucak. Allah im hepimize ve bebeklerimize saglik versin yasadigim stresi az cok tahmin edersiniz. Simdide nefroloji icin sira bekliyorum ama soyledikleri olumsuz seyleri takmamaya calisicam buyuk ihtimal yine ilaclari icmiyorum diye kotu senaryolarina dewam edicekler. Bizden haberler boyle kizlar. Gecmisi okuyamiyorum ama insallah herkes iyidir. Oglum sagolsun telefonu elimde gorunce cildiriyor onunla ilgilenmemi istedigi icin girip okuyamiyorum. Hepinizi opuyorum kizlar...
Gunaydin kizlar, doktorumdan haber aldim sonunda ve cook sukur 7000 8000 lere kadar bekleyebiliriz dedi. Ilk hedefimiz 34. Haftayi gormek. Ikinci hedefimizde 36. Haftayi gormek dedi. 1 temmuzdan itibarende her hafta kontrole gidicekmisim. Sanirim bu en guzel yani haftada bir kizimla bulusma firsatim olucak. Allah im hepimize ve bebeklerimize saglik versin yasadigim stresi az cok tahmin edersiniz. Simdide nefroloji icin sira bekliyorum ama soyledikleri olumsuz seyleri takmamaya calisicam buyuk ihtimal yine ilaclari icmiyorum diye kotu senaryolarina dewam edicekler. Bizden haberler boyle kizlar. Gecmisi okuyamiyorum ama insallah herkes iyidir. Oglum sagolsun telefonu elimde gorunce cildiriyor onunla ilgilenmemi istedigi icin girip okuyamiyorum. Hepinizi opuyorum kizlar...
Karnının altı ve kasıkların civarı ağrıyorsa belki doğum pozisyonuna girmiş olabilir bebek? Benim de birkaç gündür o bölgelerde ağrı arttı, bebek döndüğü içinmiş.Benim de bir haftadır karnımın altı ağrıyor oralar genişliyor sanırım. Yatarken falan bende de gerilmeler oluyor. Artık uyumaz gittikçe rahatsız birşey olmaya başladı.
Hayır hani kediler tırmalama tahtasını hızlıca tırmalar ya, öyle bir şey, sadece slow motion'ı. O dediğin hareket de çok güzel bir de aynı anda karnın iki yanında birden genişleme hareketi oluyor, sanki boydan boya esniyor gibi onu da seviyorum. Hem nerelerde olduğunu gösteriyor hem de maşallah boyu ne kadar da uzadı, kocaman oldu diye sevinmeme sebep oluyorAy bi de dizini mi topuğunu mu bişeyini karnıma dayayıp aşağı doğru kaydırıyor, dışardan izlemek çok güzel yaa, kazımak gibi dediğin öyle bişey mi?
Böyle zamanlarda çok özel hissediyorum, sadece bize özel hisler bunlar, bazen sonsuza kadar böyle kalalım istiyorum, sonra bacaklarım ağrımaya başlıyor, vazgeçizyorum
Bende genişletti diye tahmin ediyorum canm. Allah yardımcımız olsun vallahi. Kizim da hiç böyle yasamamistim. Hiç durmadı nerdeyse dün birde. Hem içerde hem dışarda hareketli çocuk yorulmusum uyumusum. Şükür bugün biraz o ağrı yok.Benim de bir haftadır karnımın altı ağrıyor oralar genişliyor sanırım. Yatarken falan bende de gerilmeler oluyor. Artık uyumaz gittikçe rahatsız birşey olmaya başladı.
Ya beni de almicakti bende çenemin mağduru oldumGünaydınlaaar
Anneler ben bayadır gelmiyorum anlaşılan çünkü size yeni gelişmeleri anlatmadığımı fark ettim
Ben NST'ye girdim, ama nasıl?
Şimdi geçen pazartesi biz kontrole gittik artık 10-15 günde bir gidiyorum. Kontrole gittiğimde sordum, beni ne zaman nst'ye alacaksınız diye. Ve muhteşem doktorum yine ezberlerimi bozdu
-Seni nst'ye almayı düşünmüyorum,
+Aaa neden?
-Şimdi şöyle, biyofiziksel test dediğimiz bi olay var, bu test atıyorum 5 kalemden oluşur. Bebek toplam 10 puan alır bunlardan. Bunların 4'ü yani ayrıntılı ultrasonda görünür, 1 kalemi nst dir. Ben her geldiğinde ayrıntılı baktığım için, bebek oldukça hareketli olduğu için nst'ye gerek duymuyorum. Zaten 8 puanı geçmiş oluyor. Bazısı önce nst'ye bakar ona göre ultraon incelemesi yapar.
+Hııı, yani bebek hareketliyse nst'ye girmiycem öyle mi?
-Hayır bak baştan anlatıyorum (anlattı, sonra yüzüme baktı baktı) Ben seni nst'ye gönderiyorum.
+Yok ya tamam gerek yoksa...
-Yok yok yazalım nst'ye git sen, hevesin var madem git yat 15 dakikaSonuçları getir ha odama
+Whatsapp'tan gönderseydim?
-Yok getir bakıcam.
Biz tabi koptuk, yine çenemin mağduru oldumAdam bıktı benden aylardır tüm saçma sorularıma sabırla cevap vermekten Resmen ceza aldım
Sonra gittim, yattım 15 dakika, sıkıldım, uykum geldi, yan yattığım için kalça kemiğim acıdı rahatsız sedyede. Her hareketinde bas diyor elime verdiği kalem gibi şeye, ben sürekli basıyorum çünkü bizim bebe kuduruk, bizim bebe heyecanlı, durmuyor
Velhasıl, nst hiç öyle beklediğim gibi gözlerimden kalpler fışkırtacak bi olay değilmiş. Gerekmedikçe de girmem, çenemi de tutarım
Karnının altı ve kasıkların civarı ağrıyorsa belki doğum pozisyonuna girmiş olabilir bebek? Benim de birkaç gündür o bölgelerde ağrı arttı, bebek döndüğü içinmiş.
Uyumak zor ya. Zaten normalde çift yastıkla yatarım reflü olduğu için. Şimdi bir tane bacak arama bir tane de karnımın altına karpuz dilimlerden koyuyorum. Zaten hava sıcak, zaten soğukta bile terliyorum, bir de her yerden yastık fışkırıyor. Yakında belime de desteğe başlayacağım gibi görünüyor ağrımaya başladı diye. Yastık denizinde yüzüp uyuyorum, ama neyse ki ağrılı mağrılı da olsa uyuyabiliyorum inşallah onu kaybetmem, kaybetmeyiz.
Hayır hani kediler tırmalama tahtasını hızlıca tırmalar ya, öyle bir şey, sadece slow motion'ı. O dediğin hareket de çok güzel bir de aynı anda karnın iki yanında birden genişleme hareketi oluyor, sanki boydan boya esniyor gibi onu da seviyorum. Hem nerelerde olduğunu gösteriyor hem de maşallah boyu ne kadar da uzadı, kocaman oldu diye sevinmeme sebep oluyor
biz iyiydik zaten hala iyiyiz. hatta ben daha pamuk bi insan oldum. ve esim suan benim yuzumden hamilelik psikolojisinin abartildigini dusunuyorKızlar kocalarla durumlar nasıl? Nasıl etkiledi hamilelik genel halinizi??
ben hala annemi bekliyorum dolap yerlestirmek icin o yuzden de henuz kaynatma islemini de yapmadim cunku defalarca ugrasmak istemiyorum hepsini birden halledip hastaneye goturulecekleri cantaya goturulmeyecekleri dolabina kaldiricam. dolayisiyla henuz canta falan yok piyasada :)))Hoşgeldin,,, epey bi sessiz takipçi varmış,, ne güzel oldu katılmanız :) çanta konusunda birbirimizi güzel motive ettik galiba,arch2401 da doğurunca son vitese geçtim ben hatta ne olur ne olmaz diye :)))
ahaha cok kafa bi doktora benziyor :)) ben de oyle her kontrolde girilen bisey saniyordum nstyi. son kontrolde biseyler anlatirken nstye de gerek olursa alicaz zirt pirt girmiceksin dedi hic itiraz etmedimGünaydınlaaar
Anneler ben bayadır gelmiyorum anlaşılan çünkü size yeni gelişmeleri anlatmadığımı fark ettim
Ben NST'ye girdim, ama nasıl?
Şimdi geçen pazartesi biz kontrole gittik artık 10-15 günde bir gidiyorum. Kontrole gittiğimde sordum, beni ne zaman nst'ye alacaksınız diye. Ve muhteşem doktorum yine ezberlerimi bozdu
-Seni nst'ye almayı düşünmüyorum,
+Aaa neden?
-Şimdi şöyle, biyofiziksel test dediğimiz bi olay var, bu test atıyorum 5 kalemden oluşur. Bebek toplam 10 puan alır bunlardan. Bunların 4'ü yani ayrıntılı ultrasonda görünür, 1 kalemi nst dir. Ben her geldiğinde ayrıntılı baktığım için, bebek oldukça hareketli olduğu için nst'ye gerek duymuyorum. Zaten 8 puanı geçmiş oluyor. Bazısı önce nst'ye bakar ona göre ultraon incelemesi yapar.
+Hııı, yani bebek hareketliyse nst'ye girmiycem öyle mi?
-Hayır bak baştan anlatıyorum (anlattı, sonra yüzüme baktı baktı) Ben seni nst'ye gönderiyorum.
+Yok ya tamam gerek yoksa...
-Yok yok yazalım nst'ye git sen, hevesin var madem git yat 15 dakikaSonuçları getir ha odama
+Whatsapp'tan gönderseydim?
-Yok getir bakıcam.
Biz tabi koptuk, yine çenemin mağduru oldumAdam bıktı benden aylardır tüm saçma sorularıma sabırla cevap vermekten Resmen ceza aldım
Sonra gittim, yattım 15 dakika, sıkıldım, uykum geldi, yan yattığım için kalça kemiğim acıdı rahatsız sedyede. Her hareketinde bas diyor elime verdiği kalem gibi şeye, ben sürekli basıyorum çünkü bizim bebe kuduruk, bizim bebe heyecanlı, durmuyor
Velhasıl, nst hiç öyle beklediğim gibi gözlerimden kalpler fışkırtacak bi olay değilmiş. Gerekmedikçe de girmem, çenemi de tutarım
Iyi bari canim hadi cok sukurbuqune kadar ilacsiz qeldin bundan sonra 36 ya kadarda qidersin inaniyorum ben Allah'in izniyle en quzel senaryoyu Allah yazar bekleyio qorelim bosver doktorlarin ne dediqini takma
Valla bebe hareketliyse bence de hiç sorma
Şimdi 2 hafta sonra gidince kuzu gibi oturcam, hiç bişey demiycem
37. haftada da bi muayenemiz var, inceden tırsıyorum
Bu arada ben bebemin kıyafetlerini yıkadım ütüledim yerleştirdim, bayram temizlğimi de yaptırdım, hastane çantası kısmen hazır..
Veee sancılarım ufaktan başladı. Sizde nedir durumlar?
Ben de aynı senin gibiyim hep annemin suçu valla hala meyvemi önüme getirir :) dışarı işlerini çok iyi hallederim evden erken ayrılmanın etkisi sanırım ama gel gör ki ev içi facia :) bi de ben çocuk doğuruyorum zaten yorgun olcam ne pastası böreği modundayım baya :)Çok fena kıskandım :))))) ben bunları gündelik bile yapamıyorum, siz bize stokluyosunuz :))) ne kadar kabiliyetsiz olduğumu anlamam için bu grup çok iyi oldu ya :)
Bence de anlatBen sıkılmam ya,,drucilla da sıkılmaz bence,,, hatta sıkılma potansiyeli olan kimse yok eminim :))) Anlat sen
Ben temizliğin bi kısmını yaptırdım ama asıl büyük kısım duruyor . Bebeğin odası boşaltılacak perdesi camı temizlencek dolabı gelince eşyaları yıkanıp yerleştirilcek ve daha çantalarımız hazır değilValla bebe hareketliyse bence de hiç sorma
Şimdi 2 hafta sonra gidince kuzu gibi oturcam, hiç bişey demiycem
37. haftada da bi muayenemiz var, inceden tırsıyorum
Bu arada ben bebemin kıyafetlerini yıkadım ütüledim yerleştirdim, bayram temizlğimi de yaptırdım, hastane çantası kısmen hazır..
Veee sancılarım ufaktan başladı. Sizde nedir durumlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?