- 3 Mart 2017
- 2.781
- 6.184
- 158
Onu hiç hissetmedim bak, yanlardan genişlemeyi hissettim deKafası aşağıya dönmeden önce daha çok çıkıyordu, şimdi popo bi yandan ayak bi yandan çıkıyo
Bu arada uyku benim de aynı şekilde, her yerim yastık, sol bacağım ve ayaklarım da fazlasıyla ödemli olduğundan ayağımın altında da koca bir minder var, uyu uyuyabilirsenBurun tıkanıklığı felaket zaten, nefessiz kalıyorum uyurken. Sen 8 ay rahat rahat dolaş, uyu, 'bu mu hamilelik yaa hemen geçti çok rahat' diye diye, son 1 ayda anladım neymiş hamilelik
Geçen gün 'insanın aklına bir sürü şey geliyor' gibi bir şey demiştin, aklıma bu karikatür geldi, o günden beri ne zaman endişelensen bu karikatür geliyor gözümün önüne engel olamıyorum :)Sanirsam ilerdeki halimi buldum
senin de bayramın mübarek olsun canım. iyi yolculuklar. sağ salim gidip gelin :)Kızlar, merhaba hayırlı cumalar hepinize
Biz bugün yola çıkacağız bayram için, uzun bir yolculuk beni bekliyor anlayacağınızinşallah trafik olmaz amin.
köye gideceğimiz için telefon çekmiyor büyük bir ihtimal çarşambaya kadar giremem buralara
Şimdiden herkesin bayramını kutluyorum, sağlıcakla kalın güzel anneler, ben gelene kadar da doğurmayın sakın haa
Ne olacak benim bu halim walla hic bilmiyorum yani neden qamsiz,vurdumduymaz,rahat bi insan deqilim acabaValla ben de öyle diyordum ne güzel geçti diye ama nefes alamamak beni çok zorladı. Şu aralar daha iyi ama 2-3 hafta önce sanki odadaki tüm oksijeni çekmişler de son nefes hakkım kalmış gibi derin nefes almaya çalışıyordum da dolmuyordu ciğerlerim, bir hafta falan devam etti, bitirdi mahvetti beni o. Bebek döndüğünden beri rahatladım biraz. Benim de ayaklarımda şişlik başladı galiba ayak altına bir minder de benim koymam gerekecek ama yan yatarken nasıl uyuyacağım minderle hiç bilmiyorum, var mı bir taktiğin :)
Geçen gün 'insanın aklına bir sürü şey geliyor' gibi bir şey demiştin, aklıma bu karikatür geldi, o günden beri ne zaman endişelensen bu karikatür geliyor gözümün önüne engel olamıyorum :)
G gunesli gunler senin karikatür de güzelmiş, tam olarak 10-15 yıl sonranın evhamlı hatununu anlatıyor gerçekten de :)
Valla olur mu olur :))) Büyük konuşmamak lazım her an her şey tersine donebilir:))ister misin doğumdan sonraEvininhatunu 'ndan beter olalım G gunesli gunler ahaha sonra o bizi telkin etmeye çalışır falan :)))
İyi bayramlar sana da canım. Sağ git selamet gel :)Kızlar, merhaba hayırlı cumalar hepinize
Biz bugün yola çıkacağız bayram için, uzun bir yolculuk beni bekliyor anlayacağınızinşallah trafik olmaz amin.
köye gideceğimiz için telefon çekmiyor büyük bir ihtimal çarşambaya kadar giremem buralara
Şimdiden herkesin bayramını kutluyorum, sağlıcakla kalın güzel anneler, ben gelene kadar da doğurmayın sakın haa
Yok canim yok doqru soze ne denir niye kiziyim esim skldi benim paranoyalarimdan bende size aktarip az kafami daqitiyorum iyiki varsinizbuqunku konumda petshopa qirdik ordaki koku falan bogdu beni zor nefes aldim acaba hayvanlardan bisey qectimiki diye icim icimi yiyo suan
Kızlar kocalarla durumlar nasıl? Nasıl etkiledi hamilelik genel halinizi??
İnşallah bebeğini tüm olumsuzluklara karşı zamanında kucağına alırsınGunaydin kizlar, doktorumdan haber aldim sonunda ve cook sukur 7000 8000 lere kadar bekleyebiliriz dedi. Ilk hedefimiz 34. Haftayi gormek. Ikinci hedefimizde 36. Haftayi gormek dedi. 1 temmuzdan itibarende her hafta kontrole gidicekmisim. Sanirim bu en guzel yani haftada bir kizimla bulusma firsatim olucak. Allah im hepimize ve bebeklerimize saglik versin yasadigim stresi az cok tahmin edersiniz. Simdide nefroloji icin sira bekliyorum ama soyledikleri olumsuz seyleri takmamaya calisicam buyuk ihtimal yine ilaclari icmiyorum diye kotu senaryolarina dewam edicekler. Bizden haberler boyle kizlar. Gecmisi okuyamiyorum ama insallah herkes iyidir. Oglum sagolsun telefonu elimde gorunce cildiriyor onunla ilgilenmemi istedigi icin girip okuyamiyorum. Hepinizi opuyorum kizlar...
nts sevmeyenlerdenim bu aylarda takıp edilen nts günlük gülistanlık . Doğumda bağladıklarında ben bu cihazı istemiyorum diye hemşirelere kızdığımı hatırlıyorumGünaydınlaaar
Anneler ben bayadır gelmiyorum anlaşılan çünkü size yeni gelişmeleri anlatmadığımı fark ettim
Ben NST'ye girdim, ama nasıl?
Şimdi geçen pazartesi biz kontrole gittik artık 10-15 günde bir gidiyorum. Kontrole gittiğimde sordum, beni ne zaman nst'ye alacaksınız diye. Ve muhteşem doktorum yine ezberlerimi bozdu
-Seni nst'ye almayı düşünmüyorum,
+Aaa neden?
-Şimdi şöyle, biyofiziksel test dediğimiz bi olay var, bu test atıyorum 5 kalemden oluşur. Bebek toplam 10 puan alır bunlardan. Bunların 4'ü yani ayrıntılı ultrasonda görünür, 1 kalemi nst dir. Ben her geldiğinde ayrıntılı baktığım için, bebek oldukça hareketli olduğu için nst'ye gerek duymuyorum. Zaten 8 puanı geçmiş oluyor. Bazısı önce nst'ye bakar ona göre ultraon incelemesi yapar.
+Hııı, yani bebek hareketliyse nst'ye girmiycem öyle mi?
-Hayır bak baştan anlatıyorum (anlattı, sonra yüzüme baktı baktı) Ben seni nst'ye gönderiyorum.
+Yok ya tamam gerek yoksa...
-Yok yok yazalım nst'ye git sen, hevesin var madem git yat 15 dakikaSonuçları getir ha odama
+Whatsapp'tan gönderseydim?
-Yok getir bakıcam.
Biz tabi koptuk, yine çenemin mağduru oldumAdam bıktı benden aylardır tüm saçma sorularıma sabırla cevap vermekten Resmen ceza aldım
Sonra gittim, yattım 15 dakika, sıkıldım, uykum geldi, yan yattığım için kalça kemiğim acıdı rahatsız sedyede. Her hareketinde bas diyor elime verdiği kalem gibi şeye, ben sürekli basıyorum çünkü bizim bebe kuduruk, bizim bebe heyecanlı, durmuyor
Velhasıl, nst hiç öyle beklediğim gibi gözlerimden kalpler fışkırtacak bi olay değilmiş. Gerekmedikçe de girmem, çenemi de tutarım
Bugün işde son günüm. Canım kocacım tek başına ev taşımakla meşgul. Çarşamba günü faturaları açtırdı, dün de bir temizlikçiyle gidip evi temizledi. Bugün de nakliyeciler geldi , adam günlerdir çok yoruldu. Öğleden sonra gitsem mi yoksa bırkayım onlar mı yapsın kararsız kaldım. Bayramdan sonrası için bile izin aldı evi yerleştirelim diye. Çok uyuşuk gördüm kendimiValla rahatlık fena insan çabuk alışıyor Bebek doğunca da böyle olur mu acaba yoksa sustur be kadın şu çocuğu moduna mı geçiş yapacağız :))
Canım pipisini yukarı doğru değil aşağıya doğru konumlandırmalısın:) en kötü kazalarda genelde altını açınca aniden çişini yapınca o minicik bebişin nasıl bukadar uzaklara olmadık yerlere kadar çişinin gittiğini görünce şaşırma. Değiştirirken biraz hızlı olman gerekebilir. Elbise dolabına yukarıya sağa sola heryere ulaşabiliyor. Hatta bir defa hiç unutmam duştan yeni çıkmıştım ilk günlerdi. Saçım uzun ve açıktı. Saçıma gelmişti:)peki erkek anaları sorum size, bebeğin altını açacağınız zaman çiş kazalarını önlemek için uyguladığınız bir yöntem var mı? :))
ahaha yandık desene :)) ya bi yerde okumuştum sonra bi daha bulamadım nerde okuduğumu, bezi açmadan önce karnını sıvazlayın gibi bir şey diyordu.Canım pipisini yukarı doğru değil aşağıya doğru konumlandırmalısın:) en kötü kazalarda genelde altını açınca aniden çişini yapınca o minicik bebişin nasıl bukadar uzaklara olmadık yerlere kadar çişinin gittiğini görünce şaşırma. Değiştirirken biraz hızlı olman gerekebilir. Elbise dolabına yukarıya sağa sola heryere ulaşabiliyor. Hatta bir defa hiç unutmam duştan yeni çıkmıştım ilk günlerdi. Saçım uzun ve açıktı. Saçıma gelmişti:)
Gunaydin kizlar, doktorumdan haber aldim sonunda ve cook sukur 7000 8000 lere kadar bekleyebiliriz dedi. Ilk hedefimiz 34. Haftayi gormek. Ikinci hedefimizde 36. Haftayi gormek dedi. 1 temmuzdan itibarende her hafta kontrole gidicekmisim. Sanirim bu en guzel yani haftada bir kizimla bulusma firsatim olucak. Allah im hepimize ve bebeklerimize saglik versin yasadigim stresi az cok tahmin edersiniz. Simdide nefroloji icin sira bekliyorum ama soyledikleri olumsuz seyleri takmamaya calisicam buyuk ihtimal yine ilaclari icmiyorum diye kotu senaryolarina dewam edicekler. Bizden haberler boyle kizlar. Gecmisi okuyamiyorum ama insallah herkes iyidir. Oglum sagolsun telefonu elimde gorunce cildiriyor onunla ilgilenmemi istedigi icin girip okuyamiyorum. Hepinizi opuyorum kizlar...
Canım kaç saatlik yola gideceksin. Dr,un izin verdimi. Benimde bugün randevum var. Eğer izin verirse yazlığa gidebiliriz. Bizim yol uzun ama 12 saatKızlar, merhaba hayırlı cumalar hepinize
Hiç duymadım o yöntemi. Görürsen yaz mutlaka. Benim ikincide erkek denerim. Ama işe yarayacağını pek sanmıyorum. Zaten ilk bir iki ay öyle oluyor. Çok fazla çiş yaptıkları için her an olabiliyor. Ama sonra yaşamadım açıkcası. Olduysa bile aklımda kalmadığına göre öyle fıskiye gibi olmamış demekki:)ahaha yandık desene :)) ya bi yerde okumuştum sonra bi daha bulamadım nerde okuduğumu, bezi açmadan önce karnını sıvazlayın gibi bir şey diyordu.
peki erkek anaları sorum size, bebeğin altını açacağınız zaman çiş kazalarını önlemek için uyguladığınız bir yöntem var mı? :))
Şöyle kiii, yan yatarken kafamın altında 2 yastık (Bu aralar dikey koyup üstüne yatıyorum nefes alamıyorum yatay koyuncaValla ben de öyle diyordum ne güzel geçti diye ama nefes alamamak beni çok zorladı. Şu aralar daha iyi ama 2-3 hafta önce sanki odadaki tüm oksijeni çekmişler de son nefes hakkım kalmış gibi derin nefes almaya çalışıyordum da dolmuyordu ciğerlerim, bir hafta falan devam etti, bitirdi mahvetti beni o. Bebek döndüğünden beri rahatladım biraz. Benim de ayaklarımda şişlik başladı galiba ayak altına bir minder de benim koymam gerekecek ama yan yatarken nasıl uyuyacağım minderle hiç bilmiyorum, var mı bir taktiğin :)
Beni de hiç göndermedi nst ye doktorum. Hatta sen bu hafta nst ye gidicem falan deyince şaşırmıştım gerek yoksa niye gönderiyor ki diye :)) ama alışsan iyi edersin Doğum anında belki 2 3 saat ona bağlı kalıcaksın korkutmak gibi olmasın :)
Benim herqun war o aqri suan bile war 2 kere o sikayetle qittim vajinal muayene yaptilar nstye kadar qirdim bisey cikmadi rahim qenislediqi icinmis bence onemsizdirde benim hep olduqu icin takmiyorum ama senin ilk defa oluyosa qit canim.Kızlar bugunde adet olacakmış gibi ağrılarım ve aşırı halsizligim var sizce dr a gideyimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?