ben 32.haftada hastaneye gittim daha doktora girmeden 32 haftalık deyince hemen nst ye yönlendirdiler.Ama ne yalan söyliim ben çok sevdim nst yi kalp atışlarını duymaya bayılıyorum :) sonra doktorun yanına girince artık 2 haftaya 1 gelceksin nst ye girceksin dedi.Doğumu ne zaman konuşmamız lazım dedim bayramdan sonra geldiğinde konuşuruz ama normal yapabilrsin cesaretin varsa dedicesaretim var mı bilmiyorum Annem sezeryan yap diyor artık sezaryenler eskisi gibi değil normal doğum daha zor açılmazsa kesiyorlar oranın ağrısı daha kötü diyor.Bende her hamile gibi normal doğum istiyorum ama korkuyorum bir yandanda cesaretim var mı bilmiyorum valla siz ne düşünüyorsunuz bu konuda
altı açıldıklarında rahatladıkları için oldukça çabuk olmak lazım baktın çişler sana gelıyor refleksle ya bezi gerı kapatıyorsunpeki erkek anaları sorum size, bebeğin altını açacağınız zaman çiş kazalarını önlemek için uyguladığınız bir yöntem var mı? :))
HahahahaSanirsam ilerdeki halimi buldum
Ayyyy o nasjl iyi bi anneymis oyle benim anne cok kiziyo kendi 2 normal 2 sezeryan yapmis biri olarak sezeryana bulasma bekle ewde sancini acilmani diyoben 32.haftada hastaneye gittim daha doktora girmeden 32 haftalık deyince hemen nst ye yönlendirdiler.Ama ne yalan söyliim ben çok sevdim nst yi kalp atışlarını duymaya bayılıyorum :) sonra doktorun yanına girince artık 2 haftaya 1 gelceksin nst ye girceksin dedi.Doğumu ne zaman konuşmamız lazım dedim bayramdan sonra geldiğinde konuşuruz ama normal yapabilrsin cesaretin varsa dedicesaretim var mı bilmiyorum Annem sezeryan yap diyor artık sezaryenler eskisi gibi değil normal doğum daha zor açılmazsa kesiyorlar oranın ağrısı daha kötü diyor.Bende her hamile gibi normal doğum istiyorum ama korkuyorum bir yandanda cesaretim var mı bilmiyorum valla siz ne düşünüyorsunuz bu konuda
Hiç duymadım o yöntemi. Görürsen yaz mutlaka. Benim ikincide erkek denerim. Ama işe yarayacağını pek sanmıyorum. Zaten ilk bir iki ay öyle oluyor. Çok fazla çiş yaptıkları için her an olabiliyor. Ama sonra yaşamadım açıkcası. Olduysa bile aklımda kalmadığına göre öyle fıskiye gibi olmamış demekki:)
Pipiped var
Yeğenimin ıslak mendillerinin içinden çıkmıştı, çok sevimli bişey
Şöyle kiii, yan yatarken kafamın altında 2 yastık (Bu aralar dikey koyup üstüne yatıyorum nefes alamıyorum yatay koyunca) göbişime minik yastık, bacak arama da bitane , kocaman mindere de ayakları koyuyorum yan şekilde, o kadar rahatsız bi yatış pozisyonu ki, burnum açılır gibi olduğu an o pozisyonda bile uyuyorum böyle yandan c gibi bi şekil Yani vücut bi şekilde kapatıyor kendini, uykusuzluk kötü şey
altı açıldıklarında rahatladıkları için oldukça çabuk olmak lazım baktın çişler sana gelıyor refleksle ya bezi gerı kapatıyorsunbanyo yaptıktan sonra daha çok oluyor bebeklerde
Ben kesili normal doğum yaptım bu birazda acı esiginize bağlı ama kesi atılırken ve dikilirken hiç hissetmedim doğumdan sonrada önemli olan temiz tutmak ve ılık suyla taharetlenmek sık sık ped değiştirip çamaşırlar utulebirse enfeksiyon kapma riski ortadan kalkıyor öyle öyle aman aman bir acı değil kimisi oturamadim diyor ama genelde dikisleri enfenksiyon kapanlardan duyuyorum onuda ben pek zorlanmadim acikcasiben 32.haftada hastaneye gittim daha doktora girmeden 32 haftalık deyince hemen nst ye yönlendirdiler.Ama ne yalan söyliim ben çok sevdim nst yi kalp atışlarını duymaya bayılıyorum :) sonra doktorun yanına girince artık 2 haftaya 1 gelceksin nst ye girceksin dedi.Doğumu ne zaman konuşmamız lazım dedim bayramdan sonra geldiğinde konuşuruz ama normal yapabilrsin cesaretin varsa dedicesaretim var mı bilmiyorum Annem sezeryan yap diyor artık sezaryenler eskisi gibi değil normal doğum daha zor açılmazsa kesiyorlar oranın ağrısı daha kötü diyor.Bende her hamile gibi normal doğum istiyorum ama korkuyorum bir yandanda cesaretim var mı bilmiyorum valla siz ne düşünüyorsunuz bu konuda
ya tabiki öyle normal doğum çok avantajlı ama düşündürüyor beni sanki doktorda sezeryandan yana gibi konuştu baksana cesaretin varsa felan,cesaretim yoksa cesaret verir insan değil mi :)
Adı üstünde 'normal'. Eğer normal olamıyorsa, mecburiyse sezaryen olmalı bence. İşin acı boyutu şahsen çok önemli değil benim için, normal doğumun her yönden daha fazla avantajı var. Ama tabi tercih saygı duyarım.
İyi tatiller iyi yolculuklar...Kızlar, merhaba hayırlı cumalar hepinize
Biz bugün yola çıkacağız bayram için, uzun bir yolculuk beni bekliyor anlayacağınızinşallah trafik olmaz amin.
köye gideceğimiz için telefon çekmiyor büyük bir ihtimal çarşambaya kadar giremem buralara
Şimdiden herkesin bayramını kutluyorum, sağlıcakla kalın güzel anneler, ben gelene kadar da doğurmayın sakın haa
tabiki bir problem olmadığı sürece normal Doğum. Bence kendini bu yönde telkin edebilirsin, sezeryan o anda kolay sonrasında zor dışardan gözlemledıgım kadarıyla ...ben 32.haftada hastaneye gittim daha doktora girmeden 32 haftalık deyince hemen nst ye yönlendirdiler.Ama ne yalan söyliim ben çok sevdim nst yi kalp atışlarını duymaya bayılıyorum :) sonra doktorun yanına girince artık 2 haftaya 1 gelceksin nst ye girceksin dedi.Doğumu ne zaman konuşmamız lazım dedim bayramdan sonra geldiğinde konuşuruz ama normal yapabilrsin cesaretin varsa dedicesaretim var mı bilmiyorum Annem sezeryan yap diyor artık sezaryenler eskisi gibi değil normal doğum daha zor açılmazsa kesiyorlar oranın ağrısı daha kötü diyor.Bende her hamile gibi normal doğum istiyorum ama korkuyorum bir yandanda cesaretim var mı bilmiyorum valla siz ne düşünüyorsunuz bu konuda
Aa tabi neden eksik kalsın
benim annemde 4 çocuğuda normal doğurmuş ama bana gelince sezeryan diyo :) ama onda hep kesmişler acısı biraz fazla olmuş sanırım o yüzden.Etrafımdaki herkesde sezeryan yapıyor ama normal doğuma adapte etmiştim kendimi şimdi doktor bile böyle deyince kafam karıştıAyyyy o nasjl iyi bi anneymis oyle benim anne cok kiziyo kendi 2 normal 2 sezeryan yapmis biri olarak sezeryana bulasma bekle ewde sancini acilmani diyonormal yaptim 3 qunde duzeldim sezeryanin acisini hala cekiyorum diyo yillar qecmis olmasina raqmen bilmiyorum biraz vucut ve aci esiqi meselesi ama ben olursa kesinlikle normal istiyorum
Yeni ev yeni hayat,,, ve miss gibi bir bebek:) böyle deişiklikleri col severimBugün işde son günüm. Canım kocacım tek başına ev taşımakla meşgul. Çarşamba günü faturaları açtırdı, dün de bir temizlikçiyle gidip evi temizledi. Bugün de nakliyeciler geldi , adam günlerdir çok yoruldu. Öğleden sonra gitsem mi yoksa bırkayım onlar mı yapsın kararsız kaldım. Bayramdan sonrası için bile izin aldı evi yerleştirelim diye. Çok uyuşuk gördüm kendimiValla rahatlık fena insan çabuk alışıyor Bebek doğunca da böyle olur mu acaba yoksa sustur be kadın şu çocuğu moduna mı geçiş yapacağız :))
Cnm istersen bir ara sor doktorunu,olmadı gidersinKızlar bugunde adet olacakmış gibi ağrılarım ve aşırı halsizligim var sizce dr a gideyimi
ya tabiki öyle normal doğum çok avantajlı ama düşündürüyor beni sanki doktorda sezeryandan yana gibi konuştu baksana cesaretin varsa felan,cesaretim yoksa cesaret verir insan değil mi :)
söyleyemedi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?