2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Benim herqun war o aqri suan bile war 2 kere o sikayetle qittim vajinal muayene yaptilar nstye kadar qirdim bisey cikmadi rahim qenislediqi icinmis bence onemsizdirde benim hep olduqu icin takmiyorum ama senin ilk defa oluyosa qit canim.
Dizlerime kadar resmen ağrı var ya.adet günüm ondan mi acaba diye aklıma geliyor. Bu halsizlik falan. Ama esimde beni evhamlandirdi bayram geliyor olmadı bir gidelim diye. Dr ü aradım da bakalım dönüş yaparsa giderim belki. Geçseydi su bir iki ay

Valla benim 16.haftadan beri p.previa dan dolayı sezeryan olur böyle giderse dedi doktorum,hepte öyle gitti... o yüzden hiç normal dogumu düsünecek durumum olmadı... bir sorun olmasa da normali tercih eder miydim? Pek sanmıyorum yaaa...

Annen gereksiz yere korkutuyor bence canm. Herşey olacağına varıyor şansın varsa bence normali dene. Benim acilmam çok zor oldu ama yine de kesim olmadı. Kendi acikligim oldu afedersiniz dikisim sağ bacagima doğru bir kısımda üç yada 4 dikisti

Canım kaç saatlik yola gideceksin. Dr,un izin verdimi. Benimde bugün randevum var. Eğer izin verirse yazlığa gidebiliriz. Bizim yol uzun ama 12 saat
Canım yol normalde 6-7 saat sürüyor ama malum İstanbul trafiği en son 19 mayısta 12 saatte gitmiştik yine aşağı yukarı öyle sürer diye tahmin ediyorum
Doktorum iki saatte bir mola verip 10-15 dakika yürümek şartıyla izin verdi, ben biraz gezintiyim galiba bayramdan dönünce de önce kendi memleketime ordan da 32 haftalıkken tatile gideceğim inşallah yine aynı şartları sağlamak üzere onlara da izin verdi inşallah bir sıkıntı çıkmaz

tecrübeli anneler sorum size doğum sancısı nasıl oluyor adet ağrısı gibi mi nasıl bir ağrı başka belirtileri var mı , benim duyduğum adet ağrısı gibi ama bacaklara doğru inen bir ağrı oluyormuş ve bel ağrısıda çok olurmuş.Nasıl anlayacağız bu doğum sancısını

canım zaten yorgan ebatları standart oluyor bildiğim kadarıyla. büyük geleceğini düşünüyorsan üstü örgü altı pamuklu kumaş bi battaniye kullanabilirsin. ama zaten anlatıldığına göre başlarda yorgana da ihtiyacın olmayacak. şu tarz bişey diyorum.

Benimki çok şiddetli bel agrisiydi canm. Adet gibi başladı. Sonra şiddetli oldu.adetle pek karistirilmaz düzeyde ağrı oluyor illa

D ddmada Canım bence normal doğum yapabiliyorsan hiç sezaryen işine girme derim. Sonuçta sezaryene benim bildiğim normal doğum yapılamayan bir durumda karar veriyor doktorlar. Sende de öyle bir durum yoksa neden boşu boşuna ameliyat olasın ki? Sonuçta narkoz alacaksın, karnın kesilecek vs bunlar kolay şeyler değil. Başka hastalıklarda bile insanlar ameliyatı en son çare olarak görüyor. Sen normal doğuma kendini adapte et ama başka bir durum çıkarsa sezaryen olursun zaten.

Doğru canım, o tarz bir şeyi var aslında. Ben biraz da beşiğinde yorganı falan her şeyi hazır, takım olsun istiyorum. Zaten ilk 6 ay bu yatakta pek yatmayacak. 60x120 beşiğe 100x150 yorgan takımı çok büyük gelir mi, kötü gözükür mi, o rahat edebilir mi o aklıma takıldı.

Geçen gün doktorum doğumhanede olduğu için sonucumu göstermek için yanına gittim. Epilepsi hastası bir bayanın son gunleriymis artık. Onu bile sezaryene almamış. Hastaneye yatırmış son gunlerinde kontrol altında normal doğum yapacak. Yani böyle bi hastalıkla bile normal doğum yapılabiliyor size de cesaret olsun diye örbek vereyim dedim..

Canim benimde adet qunlerimde oluyoda sen bi qit icinde suphe kalmasin :)

Benim de burnum tıkanıyor gece, hatta o kuruluktan dolayı bir kez sabahında kanama olmuştu. Doktor da burnum kurumasın diye Rhinopanten diye bir krem yazdı, Bepanthen gibi bir şeymiş yatmadan önce burnuna sür kurumaz dedi. Kurumalar bu ara azaldığından ben almayacağım ama seni çok rahatsız ediyorsa doktoruna sorup alabilirsin.

Kuruma gibi değil ki komple kapalı, deliklerden biri çok az açık diğeri komple kapalı. Okyanus suyu kullanıyorum ama fayda etmiyor pek. şans eseri açılıyor sanki o an sızıyorum. Damarlar genişlediği için tıkanıyormuş ama bezdim

yani bilemedim sonuçta bu nevresim takımlarını bebek beşikleri için yapıyorlar. sizinki de standart yatak ölçülerinden biri. büyük gelmez gibi geliyor ama gelirse de kötü gözükmesinden ziyade güvenlik açısından sorun olur mu. tecrübeli anneler daha iyi bilir :)

Ben inşallah bir terslik çıkmazsa normal doğum istiyorum, annenin normal hayatına daha çabuk adapte olması açısından daha iyi. Bir de insan vücudu ona göre programlanmış, bir sorun olmadığı sürece vücut zaten tek başına bile yapabilir doğumu. Eğer her şey yolundaysa işi vücuda bırakmak en doğrusu gibi geliyor bana. Diğeri cerrahi bir müdahale, gerekmediği sürece yapılmamalı. Yurtdışında doktorlar mecbur kalmadıkça sezaryene yönelmiyorlar doğumun doğal sürecini bozmamak için.
Tabi ki yine tercihine kalmış ama bence vücuduna güven, bir terslik olmadığı sürece o seni zaten yönlendirir. Biraz sancı çekeceğiz belki ama herkes son ıkınmayla beraber bitiyor bütün ağrı sancı diyorlar, diğerinde nekahet süresi biraz uzuyor. Doğumdan sonra da bebekle hemen ilgilenemiyorsun her zaman.

Aynen canım çok saol. Standart olduğuna göre bir bildikleri vardır sorun olmaz gibi geliyor ama yine de içim tam rahat etmedi. İnternetten ebatlar büyük geliyor da alabilir, en uygunu gidip görmek olucak sanırım. Elime alınca daha rahat anlayabilirim muhtemelen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…