- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
Hamileyim diye doktora gittiğinde ilk yapılan kan testi sanırım bu. Bağışıklık geçmişine bakıyorlar annenin çeşitli hastalıklar için. İçinde bu da var o testlerin.Ya bu testi herkese yapiyolarmi bana yaptilarmi acaba haberim bile yok ?
Benim de 7 dikişim vardı. Ama bi kere sızlamadı Bile. İlk wc ye gitttiğimde çoook korkmuştum ama hiç acımadı. Annem ilk gün biraz sızlar diyo. Ben Yok hiç hissetmedim acı eşiğim senden yüksek demek ki diye hava atıcaktım ki biz normal Doğum yaptık canım belimizde epidural yoktu ondan hissetmemişsindir diye Ezdi beni :)))Ben kesili normal doğum yaptım bu birazda acı esiginize bağlı ama kesi atılırken ve dikilirken hiç hissetmedim doğumdan sonrada önemli olan temiz tutmak ve ılık suyla taharetlenmek sık sık ped değiştirip çamaşırlar utulebirse enfeksiyon kapma riski ortadan kalkıyor öyle öyle aman aman bir acı değil kimisi oturamadim diyor ama genelde dikisleri enfenksiyon kapanlardan duyuyorum onuda ben pek zorlanmadim acikcasi
Annem de aynı ya ikiz kardeşlerimi bile normal yapmış son iki sezaryen ama kesinlikle normal yap diyor tabi 15 yıl oldu o sezaryen olalı o zamanki sezaryen daha mı kötü yapılıyordu acaba diyorum şimdi sezaryen olanlar normal Doğum yapanlardan daha rahat gibi :)Ayyyy o nasjl iyi bi anneymis oyle benim anne cok kiziyo kendi 2 normal 2 sezeryan yapmis biri olarak sezeryana bulasma bekle ewde sancini acilmani diyonormal yaptim 3 qunde duzeldim sezeryanin acisini hala cekiyorum diyo yillar qecmis olmasina raqmen bilmiyorum biraz vucut ve aci esiqi meselesi ama ben olursa kesinlikle normal istiyorum
ahah aynen krem gibi oluyor. arayamayacağım dedim ama yine de bi bakayım dedim internetten. hakikaten yok :)) tutan bi ürün değil heraldeİlk duyduğumda ben de çok gülmüştüm :)) Pipitak da olabilir :))) krem ismi gibi :)
Epiduralle ilgisi ve midir bilmiyorum ama bende yanma hissetmedim.epidural falan almadimBenim de 7 dikişim vardı. Ama bi kere sızlamadı Bile. İlk wc ye gitttiğimde çoook korkmuştum ama hiç acımadı. Annem ilk gün biraz sızlar diyo. Ben Yok hiç hissetmedim acı eşiğim senden yüksek demek ki diye hava atıcaktım ki biz normal Doğum yaptık canım belimizde epidural yoktu ondan hissetmemişsindir diye Ezdi beni :)))
Ayyy ben hic dikkat etmedim yaaaHamileyim diye doktora gittiğinde ilk yapılan kan testi sanırım bu. Bağışıklık geçmişine bakıyorlar annenin çeşitli hastalıklar için. İçinde bu da var o testlerin.
Walla bilmiyorumki canim yani sanki biraz doktor ve vucut meselesi qibi qeliyo bana :) sezeryan olanlarida qordum yarisi memnun yarisi deqil ama normal olupta hic oyle ah vah eden duymadim illaki aci kesik olacak ama yaoacak bisey yok bakalim haniqisi uyqun olursa duruma qore onu yapacaz :):)Annem de aynı ya ikiz kardeşlerimi bile normal yapmış son iki sezaryen ama kesinlikle normal yap diyor tabi 15 yıl oldu o sezaryen olalı o zamanki sezaryen daha mı kötü yapılıyordu acaba diyorum şimdi sezaryen olanlar normal Doğum yapanlardan daha rahat gibi :)
İnşallah normal olur da sezaryen de çok kötü değil sanki artk
Aaa aynıyızBen de 34. Haftadayım benim de 3 Temmuz'da randevum :) sancım var falan demezsen göndereceğini sanmıyorum. Duruma göre karar veriyorlar sanırım. 36 37 den sonra her gittiğimde göndermişti diye hatırlıyorum ben ilkinde
Evet hiç iyi olmamış o cümle. cesaret işi değil bu normal hayatın içinden bi olay. Zaten baktın olmuuor sezaryen hakkın her daim Saklı. Ben çok şaşırıyorum korkudan sezaryen olanlara. O da kolay bişey değil ki sonuçta.ya tabiki öyle normal doğum çok avantajlı ama düşündürüyor beni sanki doktorda sezeryandan yana gibi konuştu baksana cesaretin varsa felan,cesaretim yoksa cesaret verir insan değil mi :)
Bence gitme, ne olur ne olmaz, olmaz olmaz da seni bulur sonradan pişman olmaktansa gitmemek daha iyi. Ben aylardır annemlere gitmiyorum, açıklarsan durumu kimse ne tavır alır ne de küser. Hiçbir şey bebeğinden önemli değil.canim cantana neler koyacaksin,fotosunu paylasir misin?
bir de simdi tahlillere baktim. toksoplazMa ıgG negatif yaziyor. yani benim de bagisikligim yok. gitmesem daha iyi sanirim.
Geçen sene normal yapan arkadaşlarım çok kötü anlattı sezaryen daha cazip geldi o zaman :) ama değişir kişiden kişiye tabi normal olsun ya çok merak ediyorumWalla bilmiyorumki canim yani sanki biraz doktor ve vucut meselesi qibi qeliyo bana :) sezeryan olanlarida qordum yarisi memnun yarisi deqil ama normal olupta hic oyle ah vah eden duymadim illaki aci kesik olacak ama yaoacak bisey yok bakalim haniqisi uyqun olursa duruma qore onu yapacaz :):)
tatlım senin ölçün standart elinle bak 40 cm 30 cm ok değil benim beşiğimde 60x120 benim ölçüm de seninki gibi ben koydum üstüne hiç de kötü durmadı
Benim de belime girmişti ağrı ilk. Son 1 hafta ay belim aha geldi geliyo diye gezmiştim ama gerçeği girince hmmm böyleymiş demek ki dedim :) ötekiler ağrı sancı vs idi gerçeği vurunca noluyoruz diye yataktan fırlayıp evi turlamaya başlamıştım sonra duşa girdim kahvaltı yaptım falan sabah ettim geze geze. Gittiğimde 2cm di açılmatecrübeli anneler sorum size doğum sancısı nasıl oluyor adet ağrısı gibi mi nasıl bir ağrı başka belirtileri var mı , benim duyduğum adet ağrısı gibi ama bacaklara doğru inen bir ağrı oluyormuş ve bel ağrısıda çok olurmuş.Nasıl anlayacağız bu doğum sancısını
Ben e-bebek mağazasından aldım.
benim doktorum da suyun gelirse önce yat 40 dk uzan dedi bana :) sonra duruma göre hareket ediyorlar, riskli bir şey yoksa evden takip.Benim de belime girmişti ağrı ilk. Son 1 hafta ay belim aha geldi geliyo diye gezmiştim ama gerçeği girince hmmm böyleymiş demek ki dedim :) ötekiler ağrı sancı vs idi gerçeği vurunca noluyoruz diye yataktan fırlayıp evi turlamaya başlamıştım sonra duşa girdim kahvaltı yaptım falan sabah ettim geze geze. Gittiğimde 2cm di açılma
Bu sefer nasip olur normal olursa dakika arası 5 6 olunca gitmeyi planlıyorum yoksa ohoooo bıraksak bu yarın doğurur diye basıyolar suni sancıyı. Yapıyorlar iğneyi. Açılman daha yavaş olduğu için kesi kaçınılmaz oluyo.
Sürekli Doğum hikayeleri okuyorum ve yurtdışındaki doktorlar ve doğumlara çok özeniyorum. Suyum geldi doktorum yat uyu sancın 5 dakikada bir olunca gel dedi diyolar. Bizimkiler helikopter yollıcaklar nerdeyse koş gel diyolar hemen
Bence gitme, ne olur ne olmaz, olmaz olmaz da seni bulur sonradan pişman olmaktansa gitmemek daha iyi. Ben aylardır annemlere gitmiyorum, açıklarsan durumu kimse ne tavır alır ne de küser. Hiçbir şey bebeğinden önemli değil.
Fotoğraf yükleyemedim ama yazayım ne koyacağımı, eksik varsa söylersiniz siz de.
2 takım hastane çıkışı
3-4 ağız mendili
2 penye battaniye
3 tane 0-3 aylık çıtçıtlı badi kısa ve uzun kol (hastane çıkışları küçük gelirse diye her ihtimale karşı)
15 bez Premium Care 1 numara (az mı olur sizce, ekleyeyim mi bi' 5 tane daha?)
Biberon
Emzik (bunu çıkartabilirim, ilk 1 ay tavsiye etmiyorlarmış, önceden okuduğum kadarıyla hastane çantalarına koyan var diye koymuştum)
Pişik kremi (bunu daha almadım, ne önerirsiniz)
Burun aspiratörü (bunu da almadım, muhtemelen Otribebe alacağım, tavsiyeniz nedir?)
Çantaya koyulmayacak ama doğumdan itibaren kullanılan oto koltuğu, eve getirirken lazım olacak)
Kirli torbası
Bunlar bebek çantası için koyacaklarım. Hepsini kilitli poşetlerde yerleştireceğim çantaya, anne için olan çanta hazır değil ama onu da yazayım bulunsun.
2 gecelik 1 sabahlık
Üşürsem diye geniş bir şal veya hırka
3-4 çift çorap
Terlik
Hastane çıkışında giymelik elbise
Depend külot
2-3 emzirme atleti (Belki birini emzirme sutyeni koyarım)
Havlu lazım olabiliyormuş, bir set banyo havlusu koyarım (Banyo yapılıyor mu sahiden hastanede?)
Deodorant, ıslak mendil, diş macunu, diş fırçası, tarak, sabun, rimel, dudak koruyucu nemlendirici, şampuan, kağıt havlu
Ayna
Şarj aleti
Göğüs ucu çatlak kremi
Göğüs kalkanı
Süt sağma makinesi
Yastık (belki bunu koymam)
Nevresim (bunu da hazır annem almışken diye koyabilirim ama gerek duymayabilirim de, emin değilim. Sizin fikriniz ne?)
1 hamile çamaşırı, 2-3 normal külot her ihtimale karşı
Hastane dosyası
Fotoğraf makinesi
e-kitap okuyucu (canım sıkılırsa okumak için)
Canım bu konuyu çok takmayın kafanıza. Anne ve teyzene söyle kedilerinin iç parazit ve dış parazit ilaçlarını versinler. Benim evimde kedim var hiç sorun yaşamadık. Hatta kediden, köpekten bulaşması bu hastalığın çok çok zor çünkü ben küçüklüğümden beri kedi, köpek, kuş, kaplumbbağa falan besleyen bir insanım ve bağışıklılığım yok. Düşün yani yıllarca dikkat etmediğim halde bulaşmamış. Hamileliğimde de kedimin dışıkısından uzak duruyorum sadece, tuvaletini eşim temizliyor. Dışarda hala beslediğim üç tane yavru var, gözleri iltihaplandığı için damla damlatmak amaçlı elime de alıyorum günde iki defa. Sadece ellerimi ardından yıkıyorum.
Midenizi bulandırabilir ama bu mikrobun kediden bulaşması için dışkısına elinizle dokunup, elinizi de yıkamadan ağzınıza götürmeniz gerekir.
tamam canim. yarin yazarim kontrolden sonra.Aynen canim bende cok ama cok uzuldumbak simdi benimde aklima takildi bizde koye qidcez kaynanamlarin tavuk kedi kopek hersey war ya bisey olursa bi sor doktora benide bilqilendir canim :)
07.07.2017 (son tercihim ama erken olursa)
Ben de 38'de bekliyorum nedense
Hatta 18 Temmuz, yazın bunu kenara, dediydi dersiniz
Hayırlı olsun sütünBende de var bir süredir, çoğalsın aksın hepimizin inşallaaaah
Ya bu testi herkese yapiyolarmi bana yaptilarmi acaba haberim bile yok ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?