Benim de 7 dikişim vardı. Ama bi kere sızlamadı Bile. İlk wc ye gitttiğimde çoook korkmuştum ama hiç acımadı. Annem ilk gün biraz sızlar diyo. Ben Yok hiç hissetmedim acı eşiğim senden yüksek demek ki diye hava atıcaktım ki biz normal Doğum yaptık canım belimizde epidural yoktu ondan hissetmemişsindir diye Ezdi beni :)))
Adi ne diye qeciyo testlerde simdi baktim dosyamada qoremedim sanki :)hamilelikte yapiliyor diye biliyorum canim. belki yapilmistir,tahlillerine bi bak.
:))) Annelere laf yokBenim de 7 dikişim vardı. Ama bi kere sızlamadı Bile. İlk wc ye gitttiğimde çoook korkmuştum ama hiç acımadı. Annem ilk gün biraz sızlar diyo. Ben Yok hiç hissetmedim acı eşiğim senden yüksek demek ki diye hava atıcaktım ki biz normal Doğum yaptık canım belimizde epidural yoktu ondan hissetmemişsindir diye Ezdi beni :)))
Ayyy ben hic dikkat etmedim yaaakoye qittim qeldim okadar bizim meshur bi koftemiz war onu yerken bayaqi bi ciq ette yemis oldum
Canım eğer içinde bir korku olacaksa gitme bence, en azından için daha rahat olur ama gitmen gerekirse de çok korkuya kapılma olsa bana olurdusagol canim,cok guzel aciklamissin.
benim kediyle hic temasim yok ama bir iki kere masaya ucmus tüyünü gordum de yemek yiyemedim. yiyeceklere gelirse tüy diye korkuyorum.
Korkutmamak için söylemicektim ama sen söyledin bari uyarayım. Sancım tuttuğu gün benim de süt gelmişti. Ben suçlunun o olduğunu düşünüyorum. 1 damlaydı ama ben temizlerken biraz zorladım sanırım. Aman dokunmayın dikkatBana son iki haftadır bir rahatlık çöktü hiç doğurmayacakmışım gibi :)
Canım sütün erken gelmeye başlarsa hiç oynamamak lazımmış, erken doğumu tetikleyebiliyormuş. Yokmuş gibi davran :)
Ben ilk testlerimi sağlık ocağında yaptırdım, orada yapmadılar. Sonra kendi doktoruma gidince annemlerin kedisinden bahsettim, eksik olduğunu görünce istedi o testi.Ya bu testi herkese yapiyolarmi bana yaptilarmi acaba haberim bile yok ?
Evet Sudocrem'i ben de okudum çok etkili diye ama belki tavsiye edilen başka marka vardır diye son büyük alışverişte almamıştım. Bu haftasonu tekrar gideceğiz eksikler için, bu sefer alırım başka krem önerilmiyorsa.Canım listen çok güzel, sadece arada bir kaç maddeye yorum yapayım. Ben geçen hafta hastaneyle doğum detaylarını görüşmeye gittim, odaları falan gezdim. Emzik, biberon, süt sağma makinasını bizim hastane istemiyor mesela. Emzik ve biberonu tavsiye etmedikleri için, süt sağma makinasını da biz hallederiz dediler. Hatta kapı süsü, lohusa şerbetini falan biz vericez dediler. Belki sizin hastanede de böyle detaylar vardır.
Diğer sorular; otribebe aldım, 10 tane de yedek uç aldım. Bebek bezini bütün 1 paket götürcem. Pişik kremini Ocak 2017 anneleri grubunun yoğun tavsiyeleri üstüne Sudocrem aldım.
http://www.hepsiburada.com/sudocrem...JXHefwJQS1n4E2fDPVXR8n2MiFXzdjmIWbhoCUrrw_wcB
1 gecelik 1 pijama 2 takım götürücem.
Canım çok tatlısın ya, baya liste yapmışsın şu tarihlerde gelsin diye. Buradaki tarihlerden 1 gün önce gelmeye kalkarsa sen tutarsın da gelme diye07.07.2017 (son tercihim ama erken olursa)
17.07.2017 (en istediğim
12.07.2017 (babasının doğumgünü)
21.07.2017 (abisinin 21.12.2012)
Bebenin Geçen günkü kaçış çabalarından sonra bu tarihleri istiyorum:) yoksa beklenen Doğum tarihi benim doğumgünüm. Ams 40 haftayı doldurması hayal galiba bana o yüzden listemden bile çıkardım:)
Bence gitme, ne olur ne olmaz, olmaz olmaz da seni bulur sonradan pişman olmaktansa gitmemek daha iyi. Ben aylardır annemlere gitmiyorum, açıklarsan durumu kimse ne tavır alır ne de küser. Hiçbir şey bebeğinden önemli değil.
Fotoğraf yükleyemedim ama yazayım ne koyacağımı, eksik varsa söylersiniz siz de.
2 takım hastane çıkışı
3-4 ağız mendili
2 penye battaniye
3 tane 0-3 aylık çıtçıtlı badi kısa ve uzun kol (hastane çıkışları küçük gelirse diye her ihtimale karşı)
15 bez Premium Care 1 numara (az mı olur sizce, ekleyeyim mi bi' 5 tane daha?)
Biberon
Emzik (bunu çıkartabilirim, ilk 1 ay tavsiye etmiyorlarmış, önceden okuduğum kadarıyla hastane çantalarına koyan var diye koymuştum)
Pişik kremi (bunu daha almadım, ne önerirsiniz)
Burun aspiratörü (bunu da almadım, muhtemelen Otribebe alacağım, tavsiyeniz nedir?)
Çantaya koyulmayacak ama doğumdan itibaren kullanılan oto koltuğu, eve getirirken lazım olacak)
Kirli torbası
Bunlar bebek çantası için koyacaklarım. Hepsini kilitli poşetlerde yerleştireceğim çantaya, anne için olan çanta hazır değil ama onu da yazayım bulunsun.
2 gecelik 1 sabahlık
Üşürsem diye geniş bir şal veya hırka
3-4 çift çorap
Terlik
Hastane çıkışında giymelik elbise
Depend külot
2-3 emzirme atleti (Belki birini emzirme sutyeni koyarım)
Havlu lazım olabiliyormuş, bir set banyo havlusu koyarım (Banyo yapılıyor mu sahiden hastanede?)
Deodorant, ıslak mendil, diş macunu, diş fırçası, tarak, sabun, rimel, dudak koruyucu nemlendirici, şampuan, kağıt havlu
Ayna
Şarj aleti
Göğüs ucu çatlak kremi
Göğüs kalkanı
Süt sağma makinesi
Yastık (belki bunu koymam)
Nevresim (bunu da hazır annem almışken diye koyabilirim ama gerek duymayabilirim de, emin değilim. Sizin fikriniz ne?)
1 hamile çamaşırı, 2-3 normal külot her ihtimale karşı
Hastane dosyası
Fotoğraf makinesi
e-kitap okuyucu (canım sıkılırsa okumak için)
Benim de belime girmişti ağrı ilk. Son 1 hafta ay belim aha geldi geliyo diye gezmiştim ama gerçeği girince hmmm böyleymiş demek ki dedim :) ötekiler ağrı sancı vs idi gerçeği vurunca noluyoruz diye yataktan fırlayıp evi turlamaya başlamıştım sonra duşa girdim kahvaltı yaptım falan sabah ettim geze geze. Gittiğimde 2cm di açılma
Bu sefer nasip olur normal olursa dakika arası 5 6 olunca gitmeyi planlıyorum yoksa ohoooo bıraksak bu yarın doğurur diye basıyolar suni sancıyı. Yapıyorlar iğneyi. Açılman daha yavaş olduğu için kesi kaçınılmaz oluyo.
Sürekli Doğum hikayeleri okuyorum ve yurtdışındaki doktorlar ve doğumlara çok özeniyorum. Suyum geldi doktorum yat uyu sancın 5 dakikada bir olunca gel dedi diyolar. Bizimkiler helikopter yollıcaklar nerdeyse koş gel diyolar hemen
liste super valla. gerci ben daha hicbir sey almadim ama eksik yok gibi:)
yok canim alinmaz tabiki kimse. gidince de orda pimpiriklenecegim kendimi biliyorum,gittigimden de bir sey anlamayacagim:))
Adi ne diye qeciyo testlerde simdi baktim dosyamada qoremedim sanki :)
Canım eğer içinde bir korku olacaksa gitme bence, en azından için daha rahat olur ama gitmen gerekirse de çok korkuya kapılma olsa bana olurdu
Ben ilk testlerimi sağlık ocağında yaptırdım, orada yapmadılar. Sonra kendi doktoruma gidince annemlerin kedisinden bahsettim, eksik olduğunu görünce istedi o testi.
Evet Sudocrem'i ben de okudum çok etkili diye ama belki tavsiye edilen başka marka vardır diye son büyük alışverişte almamıştım. Bu haftasonu tekrar gideceğiz eksikler için, bu sefer alırım başka krem önerilmiyorsa.
Süt sağma makinesini veriyorlar da benden önce kaç kişi kullanmış olur onu, ben kendi temizlediğimi götürürüm, içim rahat eder :)
Biberon da sütüm hemen gelmezse mama verilir diye alayım diyorum, hastane tedarik ediyordur onu ama ben yine kendi temizlediğimi götüreyim istiyorum.
Geçen gün sordum hastanede doğum paketine neler dahil diye sadece sağlıkla ilgili olanları söyledi, işte bebeğin aşıları, ilk müdahaleler falandediler, süsten şerbetten bahsetmediler, ben de sormadım hiç onları. Odaları da gezecektim ama sonra gerek duymadım oda odadır diye :)
Hazır listemi gözden geçirmişken yeni aldıklarımı gidip yıkayayım da onlar da hazır olsunlar bari. Çocuğun neredeyse her şeyi hazır anneye gelince 'amaaan hallederim', gidip halledeyim ben :)
Alırsın sen de ya, iyi bir liste ve planla 2 günde de biter hepsi.
evet canımdrucilla internetten sen mi hali almistin 65 tl ye?
Bence gitme, ne olur ne olmaz, olmaz olmaz da seni bulur sonradan pişman olmaktansa gitmemek daha iyi. Ben aylardır annemlere gitmiyorum, açıklarsan durumu kimse ne tavır alır ne de küser. Hiçbir şey bebeğinden önemli değil.
Fotoğraf yükleyemedim ama yazayım ne koyacağımı, eksik varsa söylersiniz siz de.
2 takım hastane çıkışı
3-4 ağız mendili
2 penye battaniye
3 tane 0-3 aylık çıtçıtlı badi kısa ve uzun kol (hastane çıkışları küçük gelirse diye her ihtimale karşı)
15 bez Premium Care 1 numara (az mı olur sizce, ekleyeyim mi bi' 5 tane daha?)
Biberon
Emzik (bunu çıkartabilirim, ilk 1 ay tavsiye etmiyorlarmış, önceden okuduğum kadarıyla hastane çantalarına koyan var diye koymuştum)
Pişik kremi (bunu daha almadım, ne önerirsiniz)
Burun aspiratörü (bunu da almadım, muhtemelen Otribebe alacağım, tavsiyeniz nedir?)
Çantaya koyulmayacak ama doğumdan itibaren kullanılan oto koltuğu, eve getirirken lazım olacak)
Kirli torbası
Bunlar bebek çantası için koyacaklarım. Hepsini kilitli poşetlerde yerleştireceğim çantaya, anne için olan çanta hazır değil ama onu da yazayım bulunsun.
2 gecelik 1 sabahlık
Üşürsem diye geniş bir şal veya hırka
3-4 çift çorap
Terlik
Hastane çıkışında giymelik elbise
Depend külot
2-3 emzirme atleti (Belki birini emzirme sutyeni koyarım)
Havlu lazım olabiliyormuş, bir set banyo havlusu koyarım (Banyo yapılıyor mu sahiden hastanede?)
Deodorant, ıslak mendil, diş macunu, diş fırçası, tarak, sabun, rimel, dudak koruyucu nemlendirici, şampuan, kağıt havlu
Ayna
Şarj aleti
Göğüs ucu çatlak kremi
Göğüs kalkanı
Süt sağma makinesi
Yastık (belki bunu koymam)
Nevresim (bunu da hazır annem almışken diye koyabilirim ama gerek duymayabilirim de, emin değilim. Sizin fikriniz ne?)
1 hamile çamaşırı, 2-3 normal külot her ihtimale karşı
Hastane dosyası
Fotoğraf makinesi
e-kitap okuyucu (canım sıkılırsa okumak için)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?