canim annemin okulundaki genc bir ogretmene de seninki gibi olumsuz seyler soylediler gecen sene. annem derdi her gun agliyor okulda diye.dogum yapti ve hicbir seyi yok bebisin. boyle guzel ornekler var. biliyorum zor ama olumlu dusun ve dua et.
Erkek çocuk da kız çocuk da gazlı olursa gerçekten sıkıntı. O yüzden benim şu nar işini iyi düşünün çok rahat edersiniz :) teyzem gibi ay midesine zarar verir demeyin sonra birsürü damla ilaç takviyesi yapmak zorunda kalırsınız ki çok daha sağlıksız.2 kere söyledim bakın :) bi 3. Ye de hatırlatıcam Doğum üstü tamam benden günah gitti :) oğlumun bir kere gazını çıkartmadım emzirirken kafayı çekip gaakkk yapıp devam ediyordu hatta eşim dalga geçiyodu şu evin içinde dönerek sırtına vurma işi bende diyodum ona da gerek kalmadı sayende diye :)
Aslında herkesin görüp okumasını canı gönülden istediğim Tomris'in emzirme notlarını ayrı bir konu açıp oraya mı toplasam diyorum. Bu şekilde mesajım da araya kaynadı gitti.
Yok ya kimseye özel söylemedim ki cidden sabahtan beri yine oturdum okuyup okuyup aydınlanıyorum da kendime saklamış gibi olmasın diye, herkes okusun herkes bilsin istiyorum o yüzden söyledim :)
Yazık yani arada kaynamasın ben görmemiştim demesin kimse çok faydalı bilgiler gerçekten o yüzden. Yoksa bir sitem söz konusu değil :)
Rica ederim ben aracıyım sadece, tüm analara haykırmak istiyorum orası ayrı
ahaha tercih meselesi tabi :) ben sanirim onu 1 kez denemem lazim daha once duduklude hic yapmadim kapagi actigimda pirasa bulamayabilirim :)) zaten cabuk pisen bisey o yuzden normal tencerede zor gelmiyor bana.
yani evet fiyatlilar o bi gercek. ama duzgun kullanirsan senelerce kullaniliyor, kat kat cikariyor parasini :)
Canım diğer sıkıntılara çözüm bulamadım ama mide yanması için dr benim ilacı değiştirdi. Şöyle söyleyeyim yeniden doğmuş gibiyim. Şuanda sıfır mide yanması çok rahatım. Geçen hafta kontrole gittiğimde var mı bi sıkıntı diye sorduğunda en az 5kez aralar hariç midem midem diye sayıklamıştım. Gece o asitin midemden boğazıma kadar yakmasıyla defalarca uyandığım için en büyük şikayetim oydu. Ama geçti çok şükür çok rahatım eski günlerdeki gibi:)
Dışarısı 35-40 dereceyken evi 24-25 derece nasıl tutacakmışız onu da söyledi mi doktor peki? Klima da önerilmiyor :)
Kilo alıyor o zaman yavaş da olsa, kilo artışı bu şekilde giderse 1800-1900 gram olur sonraki randevuya kadar, o kiloya ulaştıktan sonra gelişimi de iyiyse doğsa bile iyi bir kiloda olmuş olur. İnşallah tabi ki zamanını bekler inşallah hızlanır kilo alımı ama çok da üzme kendini, zayıf doğan bebekler daha güçlü olur derler.
Peki neden kilo alımı yavaşlamış onu söyledi mi doktor?
dopplere de gonderirken plesentadan beslenemiyor olabilir dedi ama radyolog bir sorun gormedi,kimi bebek yavas kilo alir dedi,baska olumsuz bir sey demedi canim.
alsin da,baska bir sey olmasin insallah.
canim dun de endokrine gidip sonucumu gosterdim,2.46 cikmisti ya. cok iyi dedi. 2nin altinda olmasi gerekmiyor mu ama dedim. hayir,gebeligin her doneminde cikmasi gereken deger farklidir dedi. 35.haftada yeniden gel,boyle devam dedi,o yuzden sanmiyorum onunla ilgili oldugunu,korkma.
Kızlar cok sukur kilo almaya basladik tekrar bugun kontrolumuz vardi 20 gr almisiz 1.5 gunde :) hersey yolunda dr umuz miadinda dogan bebek kadar saglikliyiz dedi... Çok sukur ah biraz daha anne karninda dursaydik da kilo olarak toromanlaşsaydik iyiydi ama Rabbim boyle uygun gormus
o anda hicbir yer evin kadar rahat olmaz. heleki evde kayinpederin var,sicakta pisersin valla. evinde ol,rahatca dusunu al,incecik giyin:))
kayinvaliden gelsin bence.
Kolay gelsin cnm,, ben de bi yandan yapabildiğimi yapıyorum, yarın da annemle kadın gelicek sıkıntı bastı temizlik mevzusundan artık... iyi olmanıza çok sevindim bu arada. Kilosu da öyle çok az değil, için rahatlamıştır epey :)
olumsuz konusmadi ya,rahatladim:)
yeter ki gelisimi durmasin diye dua ediyorum,gerisi rabbime kalmis.
ayy ben de bir an once bitsin istiyorum ki artik tamamen dinleneyim. cunku yorulunca cinlama ve ugultu basliyor kulagimda. annem yapiyor her seyi ama yine de oturmak bile yoruyor,yatinca uzaninca dinleniyorum.
sana da kolay gelsin canim,bitsin bir an önce:)
Amaan iyi iyi sevindim 3 günde 90gr alması gelisme sonucta,hiç kg almıyor deil.sende iyi takip et hareketlerini vs doktorun zaten ne yapacagını bilir.Allahın izniyle kötü bisey cıkmaz...
bir an haber alamayınca korktuk,simdi rahatladık valla :)
sagol canim,rabbim ne dilediyse onu yasayacagiz. dua etmekten ve iyi beslenmekten baska yapacak bir sey yok,rabbime emanet.
hareketlerini izliyorum hep,zaten kontrol de 15 gunde 1.
temizlik islerine girince hemen yazamadim canim. hepinizden allah razi olsun,dualariniz yeter
sagol canim:)
evet kisa araliklarla gitmek daha iyi oluyor,merak etmeye basladigimda 15 gun gecmis oluyor zaten,1 ay cok uzundu:)
allahim tummm bebislere saglik sihhat versin.
olumsuz konusmadi ya,rahatladim:)
yeter ki gelisimi durmasin diye dua ediyorum,gerisi rabbime kalmis.
ayy ben de bir an once bitsin istiyorum ki artik tamamen dinleneyim. cunku yorulunca cinlama ve ugultu basliyor kulagimda. annem yapiyor her seyi ama yine de oturmak bile yoruyor,yatinca uzaninca dinleniyorum.
sana da kolay gelsin canim,bitsin bir an önce:)
Amin cnm.. kadın geldi de ben daha afyonu patlatamadım,,, birazdan girişirim yardıma... çok sıcaktı gece yine, ne ben doğrudüzgün uyuyabildim ne de kız.. yat kalk yapmaktan uyumayı bırak bi de yoruldum resmen
Canım ben de geçen hafta gittiğimde kilosu 1400du. O kadar da geri değil sanki senin bebis. İnşallah bir sorun olmadan kucağına almayı nasip eder Allah. Dualarım seninle umarım hiç bir şeye gerek kalmaz normal bir şekilde gelişir, doğar.
:) O zaman güle güle giyinelim canım.
İyi Çok şükür her şey yolunda ya kilosunu da alır inşallah yavaş yavaş canım.
Güle güle kullansın kuzular. Beşik de cibinlik de çok güzel. Hatta Ayşe daha karlı çıkmış gibi:)