Ben yemeyle alakasi olduqunu dusunmuyorum canim ya dikkat edecez illaki ama nebilim o oruc tutan arkadastan sonra inanmiyom ben beslenmeye :):)) kizinki kac hafta onden qidiyo oruc tuttuqu ay en iyi kilosunu almis cocuk masaAlalh :):) normaldede hicbisey yemek biliyomusun daha belki hamilelikte yediqi yumurta sayilidir :) kafana takma.o her turlu qelieceqi varsa qelisir :)
Dunden beri yok ole dalqalanma falan hic bisey...benim anlamadiqim zaten normalde hareket etsede tekme yok sadece dalqalanma var sizdede oylemi ? Bebek dediqin tekme atmazmi ya ?
Lansor verdi. Sabah aç karnına bir tane alıyorum. Ama bir hafta kullan sonra 5gün ara ver tekrar bir hafta kullan dedi kür şeklinde. Bugün ilacı içmedim sabahta kahvaltıda poaça açma yedim hiç yanmam olmadı çok şükür.Ne verdi cnm? Pulset falan mı? Dayanamıyorum ben artık
Iste bunlarin hicbiri yok demekki bosuna evham yapmiyorum ben moralim sifir yemin ederim warya iyice sinirim.bozulmaya basliyo artik bu hareket meselesinebenimki ayaklariyla disari dogru ittiriyor,vuruyor,karnimda dalgalanmalar oluyor. kasiklarima da cok vuruyor.
Yalancı sancı diyorlar o olmasın cnm bence bir git ıcin rahat etsin gecmis olsnMoralim bozuluyo ya dunden beri aqriyo dus alip alip dolasiyorum ewde hadi usuttum desem bu havada ne usutmesi yaniaksamdan beri hareket falanda yok zaten ne biliyom... esim qelsinde qiderim bi qecmezse
Yabi boyle nasil anlatsam bilemedim :) mesela 2 qun sabahtan aksama kadar dalqalanma falan oluyo ama diqer 2 qun cok nadir hatta hic hissetmediqim oluyo anlayamiyorum...
Selam kızlar nasılsınız umarım herkes iyidir. Dün ilk doğuma birlikte girdiğim ebe-doulam ile görüştüm doğum öncesi bilgi almal için sizede aktarmak isterim
1- göğüsler için 32. Haftadan itibaren göğüsleri çok uyarmadan her akşam duştan sonra eczanelerde satılan evicap e vitamini kapsülünü uygulamayı önerdi. 37. Haftadan sonrada elle uyarma yapılabilirmiş evde sütyensiz dolaşılabilirmiş doğumu tetiklemek açısından faydası olurmuş.
2- 36. Haftadan sonra doğal bir zayetinyağı veya perine masajı için kullanılan masaj yağı ile perine masajına başlanabilirmiş kesisiz doğum için
3- 37. Haftadan itibaren hem doğumu başlatabilmek hemde daha kolay doğum gapmayı sağlamak amaçlı ahududu yaprağı çayı içilebilirmiş günde iki fincan olacak şekilde sıcak su ile 10 dk demlenerek tüketiliyor. Günde 5-6 adet hurma ve 2 dilim ananas tüketmeyi öneriyor.
4- bu haftalardan itibaren meyve tüketimini 1 porsiyonla sınırlamayı öneriyor tatlı ve hamurişinide kesmemizi öneriyor çünki meyvenin fazlası bebekte gereksiz kilo yaparmış ve doğumu zorlaştırırmış bizede gereksiz kg yaparmış
5- en az 3 lt suya devam önerdi bu sıcak olan 3-5 günde kesinlikle yürüyüş ve spor yapmayın dedi
Şimdilik aktaracaklarım bunlar kızlar umarım işinize yarar bu bilgiler
Selam kızlar nasılsınız umarım herkes iyidir. Dün ilk doğuma birlikte girdiğim ebe-doulam ile görüştüm doğum öncesi bilgi almal için sizede aktarmak isterim
1- göğüsler için 32. Haftadan itibaren göğüsleri çok uyarmadan her akşam duştan sonra eczanelerde satılan evicap e vitamini kapsülünü uygulamayı önerdi. 37. Haftadan sonrada elle uyarma yapılabilirmiş evde sütyensiz dolaşılabilirmiş doğumu tetiklemek açısından faydası olurmuş.
2- 36. Haftadan sonra doğal bir zayetinyağı veya perine masajı için kullanılan masaj yağı ile perine masajına başlanabilirmiş kesisiz doğum için
3- 37. Haftadan itibaren hem doğumu başlatabilmek hemde daha kolay doğum gapmayı sağlamak amaçlı ahududu yaprağı çayı içilebilirmiş günde iki fincan olacak şekilde sıcak su ile 10 dk demlenerek tüketiliyor. Günde 5-6 adet hurma ve 2 dilim ananas tüketmeyi öneriyor.
4- bu haftalardan itibaren meyve tüketimini 1 porsiyonla sınırlamayı öneriyor tatlı ve hamurişinide kesmemizi öneriyor çünki meyvenin fazlası bebekte gereksiz kilo yaparmış ve doğumu zorlaştırırmış bizede gereksiz kg yaparmış
5- en az 3 lt suya devam önerdi bu sıcak olan 3-5 günde kesinlikle yürüyüş ve spor yapmayın dedi
Şimdilik aktaracaklarım bunlar kızlar umarım işinize yarar bu bilgiler
Cnm bnmkide cok hareketli doktora soyledim muane ederken suan haraket etti hissettinmi dedi yok dedi cunku hızli degildi dedi demkki her hareketi hissedemiyrm belki sende oylssndrDunden beri yok ole dalqalanma falan hic bisey...benim anlamadiqim zaten normalde hareket etsede tekme yok sadece dalqalanma var sizdede oylemi ? Bebek dediqin tekme atmazmi ya ?
Okadar kan ilaci kullaniyoruz qecen qun kanim sinirda cikti walla yinede
Yani hareketlimi deilmi canim anlamadim ?Cnm bnmkide cok hareketli doktora soyledim muane ederken suan haraket etti hissettinmi dedi yok dedi cunku hızli degildi dedi demkki her hareketi hissedemiyrm belki sende oylssndr
Belkide ondandir canim :) mesela benim buqune kadar ayaklarim hic isinmadi daha yeni yrni cikardim corabi yaniyorum resmen suan qiydim.belki faydasi olur diyeaynen benimde.
son aylarda kanı daha cok aliyormus ya bebis ondan bize kalmiyor sanirim:)))
Iste bunlarin hicbiri yok demekki bosuna evham yapmiyorum ben moralim sifir yemin ederim warya iyice sinirim.bozulmaya basliyo artik bu hareket meselesineherkesin dediqi sey her bebek bir deil falan filan onu biliyorum ama niye bukadar qucsuz anlayamiyorum ;(
Dun aksam bi tarafima toplandi oyle duruyo sertlesmis sekildeaz da olsa oluyor ve sen ayaktayken oluyor olabilir. uyudugu zamana denk geliyorsundur belki.
Cnm bnmkide cok hareketli doktora soyledim muane ederken suan haraket etti hissettinmi dedi yok dedi cunku hızli degildi dedi demkki her hareketi hissedemiyrm belki sende oylssndr
Soyluyorum bunlari kendi kendime teselli etmeye calisiyorum ama insanin cani sklyo ister istemezcanim moralini bozmaaa,evet her bebek ayni degil. bak birimizinki hizli kilo aliyor hatta onden gidiyor kimimizinki geriden geliyor. hareket de oyle. her zaman ayni sekilde etmez. onemli olan 12 saat icinde hareket ediyor mu.
gecen gun de ne dedin gunde 50 kez ediyor dedin. bir sey olsa eder mi o kadar. dusunup canını sıkma. bir seyler ye bakalim.
nst ye girdim ya,ilk yattigimda denediler hareket algilanmadi. tatli ye ve yuruyus yap gel dediler. tost ve cikolata yedim,hemen hareketlendi,doktor da hareketleri gayet iyi dedi.
hadi kalk ye bir seyler,yat soluna.
Belkide ondandir canim :) mesela benim buqune kadar ayaklarim hic isinmadi daha yeni yrni cikardim corabi yaniyorum resmen suan qiydim.belki faydasi olur diyebide kabizlik var kac qundur iannilmaz erik yedim oda aqri yaparmi bilmiyom
Canım sün internette bi sayfada denk geldim eğer bebek makat pozisyonundaysa hareketleri çok az hiisedilir yazıyordu. Nekadar doğru bilemiyorum ama belki onun için az hissediyorsundurIste bunlarin hicbiri yok demekki bosuna evham yapmiyorum ben moralim sifir yemin ederim warya iyice sinirim.bozulmaya basliyo artik bu hareket meselesineherkesin dediqi sey her bebek bir deil falan filan onu biliyorum ama niye bukadar qucsuz anlayamiyorum ;(
Dun aksam bi tarafima toplandi oyle duruyo sertlesmis sekildehalada orda suan dokunuyorum cikolata yiyorum konusuyorum hicbi deqisiklik yok oylece duruyo
Usutulur canım neden usutulmesin. Cereyanda fila kalmış da olabilirsin.Moralim bozuluyo ya dunden beri aqriyo dus alip alip dolasiyorum ewde hadi usuttum desem bu havada ne usutmesi yaniaksamdan beri hareket falanda yok zaten ne biliyom... esim qelsinde qiderim bi qecmezse
Bende de yoğun bir hareket yok canım. Bazen hareketli bazen az hareketli :) Bindiğim kadariyla günde 10 kez hareket etse yeterli diyor. 10dan azsa hekime başvurun diyor. Tekme dalgalanma fark etmez. Hareket harekettirBenimle ayni haftada olan arkadaslar mesela 2 qun hareketliyse 3 qun deil sizdede oylemi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?