Ama biz de annelerimizin zamanındaki besleyici şeylerin hiçbirini yiyemiyoruz. Onlar hormonsuz, gdo'suz, mevsiminde yiyorlardı her şeyi. Bizim aldığımız domatesler beyaz, armutlarda salatalık kokusu (abartmıyorum gerçekten tadı kokusu benziyor bazen), tavuklar hızlı büyüyor, yumurtalar zaten esir tavuklardan zorla alınmış. Biz hiçbir besini süper kalitesinde ve besin değeriyle yiyemiyoruz ki. Organik diye satılanlar bile organik değil en iyi ihtimalle egzoz dumanına boğulmuş halde oluyor. O yüzden bizim dışarıdan destek almamız çok normal bence.
Ya hep söylüyorum, artık kızacaksın ama havalar bu kadar ısınmışken içtiğin suyu mu arttırsan biraz? Madem bebeğin suyu sınırda kendi ihtiyacın olandan fazlasını alman lazım ki bebeğin suyu da artsın, vücudunda yeteri kadar su devir daim etmezse oranın eksiğini nasıl dolduracaksın. Zaten insan geceden sabaha yarım kilo terliyor içtiğimizi hep dışarı atıyoruz, biraz daha zorla kendini sen ne kadar içersen zamanla içebileceğin su da o kadar artar.
Nefis yemek tarifleri sitesinden tarifleri çok tutan yazarlardan seç arada bak tariflerine, beğendiğin oldukça yaparsın belki. Farklı şeyler gördükçe insan heves ediyor bir de o sitede genelde tarifler birebir tutuyor. Ben her hafta bir şey denemeye çalışıyorum. Misafir menümü bile artık hep oradan öğrendiklerimle düzenliyorum, çok havalı ve basit yemekler var, insanlar usta aşçı gibi görmeye başlıyor artık. Belki sen de baktıkça gaza gelirsin, bebek tarifleri falan da var, Ayşe de çok faydalanır
Sağolsun benim de eşim bugün bebeğin sonradan alınan eşyalarını ütüledi, içim acıdı bu sıcakta uğraşıyor diye ben de buharını biraz kıstım 6'da değil de 4'te durdu buharı en azından oradan kurtarayım adamı dedim. Çok kırışık kıyafet olmadıkça yazın yüksek buharlı çalıştıramıyorum bir de uzun süre ütü yapıyorsam ütü masasının demirinde biriken sular kaynar kaynar damlıyor haşlıyor insanı, soğukta idare ediliyor da sıcakta hiç çekilmez :)
Göğüs ucu uyarısının tetiklediğini biliyorum da kıyafetlerin de etkilediğini bilmiyordum. Hamilelikte giymek için kendime sporcu sutyenlerinden aldım onlar bile belimi ağrıtıyor artık, zaten ağırlaştılar bir de sutyenle hepten ağır geliyorlar o yüzden sutyene ölüm bence. Göğüs kısmı daha dar kıyafet giyersem belki sürtünmez hareket edemediği için, benim de çözümüm bu olsun. Dışarı çıkarken giydiğim zaman bile nefretle bakıyorum çünkü :)