2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
aynen oyle canim:)
bizim yediklerimizin yuzde kacini yedi annelerimiz ama iste devir degisti,sartlar degisti,biz de ona gore davraniyoruz.
Ama biz de annelerimizin zamanındaki besleyici şeylerin hiçbirini yiyemiyoruz. Onlar hormonsuz, gdo'suz, mevsiminde yiyorlardı her şeyi. Bizim aldığımız domatesler beyaz, armutlarda salatalık kokusu (abartmıyorum gerçekten tadı kokusu benziyor bazen), tavuklar hızlı büyüyor, yumurtalar zaten esir tavuklardan zorla alınmış. Biz hiçbir besini süper kalitesinde ve besin değeriyle yiyemiyoruz ki. Organik diye satılanlar bile organik değil en iyi ihtimalle egzoz dumanına boğulmuş halde oluyor. O yüzden bizim dışarıdan destek almamız çok normal bence.

Yok canim 2 lt anca iciyorum daha fazlasi qitmiyo
Ya hep söylüyorum, artık kızacaksın ama havalar bu kadar ısınmışken içtiğin suyu mu arttırsan biraz? Madem bebeğin suyu sınırda kendi ihtiyacın olandan fazlasını alman lazım ki bebeğin suyu da artsın, vücudunda yeteri kadar su devir daim etmezse oranın eksiğini nasıl dolduracaksın. Zaten insan geceden sabaha yarım kilo terliyor içtiğimizi hep dışarı atıyoruz, biraz daha zorla kendini sen ne kadar içersen zamanla içebileceğin su da o kadar artar.

Nefis yemek tarifleri sitesinden tarifleri çok tutan yazarlardan seç arada bak tariflerine, beğendiğin oldukça yaparsın belki. Farklı şeyler gördükçe insan heves ediyor bir de o sitede genelde tarifler birebir tutuyor. Ben her hafta bir şey denemeye çalışıyorum. Misafir menümü bile artık hep oradan öğrendiklerimle düzenliyorum, çok havalı ve basit yemekler var, insanlar usta aşçı gibi görmeye başlıyor artık. Belki sen de baktıkça gaza gelirsin, bebek tarifleri falan da var, Ayşe de çok faydalanır

Bende yavaş yavaş başladım hazırlığa. Fındığımın kıyafetlerini yıkamayla başladım. Bugünde bi gaza geldim ütüledim ama bu sıcakta o buharlı ütü tam bir işkenceydi.
Sağolsun benim de eşim bugün bebeğin sonradan alınan eşyalarını ütüledi, içim acıdı bu sıcakta uğraşıyor diye ben de buharını biraz kıstım 6'da değil de 4'te durdu buharı en azından oradan kurtarayım adamı dedim. Çok kırışık kıyafet olmadıkça yazın yüksek buharlı çalıştıramıyorum bir de uzun süre ütü yapıyorsam ütü masasının demirinde biriken sular kaynar kaynar damlıyor haşlıyor insanı, soğukta idare ediliyor da sıcakta hiç çekilmez :)

Canım sütyensiz gezmek kıyafete sürtündüğü için göğüs ucunu uyarırmış oda doğumu tetiklermiş hatta doğumu başlatmak isteyenler göğüs ucunu uyarırlar
Göğüs ucu uyarısının tetiklediğini biliyorum da kıyafetlerin de etkilediğini bilmiyordum. Hamilelikte giymek için kendime sporcu sutyenlerinden aldım onlar bile belimi ağrıtıyor artık, zaten ağırlaştılar bir de sutyenle hepten ağır geliyorlar o yüzden sutyene ölüm bence. Göğüs kısmı daha dar kıyafet giyersem belki sürtünmez hareket edemediği için, benim de çözümüm bu olsun. Dışarı çıkarken giydiğim zaman bile nefretle bakıyorum çünkü :)

Öyle düşünüyorum bi ara çok niyetlendim de arkadaşlar hep evinde dur annen gelsin dedi bana da mantıklı geldi böylesi

Gerçekten insan rahat edemiyor, çocuk ağladı uyandılar mı rahatsız oldular mı şu bu.. çok zor.. kimse bişey demese bile alınıyosun.. ben annemlerin yazlığında kaldığımızda bile acaip huzursuz oluyodum kız gece falan huysuzluğunda

canım dr yazınca hiç araştırmadım ama duyduğum bi mide ilacı. Zararlı olsa yazmazdı diye düşünüyorum.

Sabun tozunu sırf o yüzden kullanmıyorum çamaşırda ben de cnm. Çift durulama yapmadan olmuyor bence de. Ama çocuk odasının herşeyini ve koltukları onunla sildiriyorum.

Halıları temizlemeye gönderdim ben de, ev boş kaldı,, sesler yankılanıyor evin içinde. Pazartesi güzel bir temizlerim öyle yerleştiririm. Bu ayın içinde de camları falan sildiririm, bir şey yapasım gelmiyor sıcaklardan her şey gözümde büyüyor. Siz oraları temizledim buraları temizledim dedikçe kendimi pasaklı hissediyorum iyiden iyiye

Mutfak dolaplarını da oturduğum yerde yapacağım gibi görünüyor, üst kısımlar zor değil de tezgah altı dolap gözümde büyüyor. 8 tane üst dolap gözüme kolay görünüyor 2 tane alt olan büyüdükçe büyüyor onlar yüzünden kaç gündür mutfağa başlayamadım, bağdaş falan kurar da yaparım artık herhalde

Hadii yaaa.. İyi mi bari? Allah analı babalı büyütsün...

Saol cnm,, artık başlamam gerek gerçekten, daha doğrusu pratikleşmem ve yeni birşeyler öğrenmem gerek :))) bıraksalar otla yaşıcam kendim,, kızı da bu zamana kadar hep kıymalı sebze yemeği, balık vs ile besledim. Yumurtasız peynirsiz gün geçirmedi. Ama bıktı artık tabi çocuk, ananesine gidince gözü dönüyo masaya bakarken :))) artık yetişkin yemeğine geçmemiz lazım ufaktan :)))

Saol cnm :) bi dertten daha kurtulduk ama geç gelirse ve kokarsa napıcam onu bilmiyorum işte.. senden sonra fobi başladı bende de :)

Amin cnm,, gerçekten aşırı yoruldu annem. Ben çocukların odası kalsın ayrı bi gün yapılır dedim ama dinlemedi... anne işte :)) bi de dolapların yerlerini değiştirdik falan,, daha güzel oldu odaları.. yalnız bu ne kadar fazla oyuncak, günah günah diye söylendi uzunca bi süre... ve gerçekten kendime de kocama da çok kızgınım şu an. Eğitici oyuncağa hiç acımıyorum, benimkiler oynar, sonra başkalarına veririz onlar oynar vs ama bi evde 50-60 tane bebek varsa gerçekten de ciddi bi problem var demektir,,, çok kesin yasak koyuyorum eve artık bi de hepsini soymuş nerdeyse, hepsi birbirine benziyo,, barbie ayakkabısı ayıklayıp yıkamaktan sinir geldi... bi o kadar da shopkin midir ne zıkkımsa... yani tarif edebilmemin imkanı yok... kadın her hafta kenara bi çeyrek koysanız ilerde daha memnun olurdu dedi haklı olarak şimdi dev sepetler bulup büyük kısmını kaldırmayı düşünüyorum, ara ara çıkarıp değiş tokuş yaparım... yoksa bu ev adam olmaz bi o işim kaldı bi de mutfak çok şükür...

Kızlar moralim çok bozuk..size daha önce yazmıştım annem sezeryan yap diyor diye sebebi belli oldu,tatile gitmek istiyormuş !! Ben izne çıktığımda o tatile gidcekmiş sezeryan gününü haber verirsin ona göre gelirim diyor.Ben evde olacam tek olacam eşim çalışıyor olacak ( geceleri çalışıyor )son 3 haftam olacak ve ailem yanımda olmicak sıkıntıdan patlicam ve bu yüzden sezeryan demiş olması beni çok üzdü bende bir bildiği var herhaldediye düşünüyordum ama öyle değilmiş..şuan küsüz ve o da benle küs kal demeye hakkım yokmuş benim biraz fedakarlık istemek suçmuş

Kızmakta da küsmekte de çok haklısın, annen tatil yapacak diye sen çocuğuna vermek istediğin, en doğal hakkı olan normal doğumu vermeyecek misin?! Sonra gitsin, önce gitsin, hiç gitmesin, bir sene tatile gitmezse kimse kuruluktan ya da beyazlıktan ölmez, bak çok sinirlendim annene şu an. Mecbur olursun, sağlığın elvermez anlarım, bir sağlık problemin vardır doktor sorun değil der ama annenin ya da bir yakınının başından aynı durumda zor bir doğum geçmiştir o yüzden sezaryen yapmanı ister anlarım ama bu yaptığı bencillik. Bir de hatırladığım kadarıyla annen normal doğum yapmıştı, sen kendin normal doğum yaparken torununa kendi çocuğun kadar değer vermiyor musun dedirtir insana, haklı olarak.

Eşin izin alabiliyorsa birkaç gün izin alsın, kayınvaliden ya da kardeşin gelebiliyorsa yardıma onlardan biri gelsin ya da imkanınız varsa en azından gündüz evde hem evi çekip çevirecek hem yemek yapacak bir kadın tutabilirsin 2 hafta, haftada 2 kez gelse yeter. Günlük yemeğin yanına 1 tane de zeytinyağlı yapsa dolaba koymaya seni kaç gün idare eder. Eşin de evde oldukça yardımcı olur, bence annen bile olsa hiç alttan alma kızmakta çok haklısın. Normal doğum olursa zaten bebeğine kendin bakabilirsin. Eşinin de 5 gün izni var ilk günlerde o yardımcı olur tuvalete gitmene banyo yapmana, senin tek sorunun yemek ve temizlik olur o da halledilir bir şekilde. Üzme kendini, yarın bir gün hastalanır sen de ona dersin tatilden sonra gelirim diye.

Üzme kendini canım.Benimde bir kızım var 2 yaşında tam hateketli zamanı peşinde koşmakta zorlanıyorum.Eşim kayınvalidemi çağırdı ama gelmedi bir sürü bahane şimdide tatilde.Ramazan boyunca cok zorlandık.Allahtan annem geliyor arada ama bi yere kadar.Yani ben şunu anladım hayatta tek başınasın anne yada başka biri güven yok yani

Cnm benim annem de yazlığa geçicek işlerimi bitirdikten sonra. Ben de git dinlen doğuma kadar dedim zaten.. ama bunun için sezeryan yapmamı istese gocunurdum çok,, haklısın... yalnız şöyle de bişey var, gönülsüz işten hayır gelmez... yani yanında olup habire söylenicekse bırak gitsin nereye gidiyosa... hayatta ağız eğmem bu konuda kimseye, ık mık edene kapım girerken olduğu gibi çıkarken de açıktır.. boşver.. hiiiç takılma... sinirin geçene kadar da küs kalman en iyisi zaten, birbirinizi daha fazla kırmamış olursunuz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…