30derecede sabun tozuyla yıkıyorum ben.Bİr kerede durulatıyorum deterjansız.Sİrkeli suyla silmiştimkizlar iyi aksamlar bzde şükür oglumun kiyafetlerini ve besigini aldik bgn.kiyafetleri neyle kac derecede yikiyoruz ? Birde yeni besigi neyle sildiniz acaba ?
Üzme kendini canım.Benimde bir kızım var 2 yaşında tam hateketli zamanı peşinde koşmakta zorlanıyorum.Eşim kayınvalidemi çağırdı ama gelmedi bir sürü bahane şimdide tatilde.Ramazan boyunca cok zorlandık.Allahtan annem geliyor arada ama bi yere kadar.Yani ben şunu anladım hayatta tek başınasın anne yada başka biri güven yok yani
Ama biz de annelerimizin zamanındaki besleyici şeylerin hiçbirini yiyemiyoruz. Onlar hormonsuz, gdo'suz, mevsiminde yiyorlardı her şeyi. Bizim aldığımız domatesler beyaz, armutlarda salatalık kokusu (abartmıyorum gerçekten tadı kokusu benziyor bazen), tavuklar hızlı büyüyor, yumurtalar zaten esir tavuklardan zorla alınmış. Biz hiçbir besini süper kalitesinde ve besin değeriyle yiyemiyoruz ki. Organik diye satılanlar bile organik değil en iyi ihtimalle egzoz dumanına boğulmuş halde oluyor. O yüzden bizim dışarıdan destek almamız çok normal bence.
Ya hep söylüyorum, artık kızacaksın ama havalar bu kadar ısınmışken içtiğin suyu mu arttırsan biraz? Madem bebeğin suyu sınırda kendi ihtiyacın olandan fazlasını alman lazım ki bebeğin suyu da artsın, vücudunda yeteri kadar su devir daim etmezse oranın eksiğini nasıl dolduracaksın. Zaten insan geceden sabaha yarım kilo terliyor içtiğimizi hep dışarı atıyoruz, biraz daha zorla kendini sen ne kadar içersen zamanla içebileceğin su da o kadar artar.
Nefis yemek tarifleri sitesinden tarifleri çok tutan yazarlardan seç arada bak tariflerine, beğendiğin oldukça yaparsın belki. Farklı şeyler gördükçe insan heves ediyor bir de o sitede genelde tarifler birebir tutuyor. Ben her hafta bir şey denemeye çalışıyorum. Misafir menümü bile artık hep oradan öğrendiklerimle düzenliyorum, çok havalı ve basit yemekler var, insanlar usta aşçı gibi görmeye başlıyor artık. Belki sen de baktıkça gaza gelirsin, bebek tarifleri falan da var, Ayşe de çok faydalanır
Sağolsun benim de eşim bugün bebeğin sonradan alınan eşyalarını ütüledi, içim acıdı bu sıcakta uğraşıyor diye ben de buharını biraz kıstım 6'da değil de 4'te durdu buharı en azından oradan kurtarayım adamı dedim. Çok kırışık kıyafet olmadıkça yazın yüksek buharlı çalıştıramıyorum bir de uzun süre ütü yapıyorsam ütü masasının demirinde biriken sular kaynar kaynar damlıyor haşlıyor insanı, soğukta idare ediliyor da sıcakta hiç çekilmez :)
Göğüs ucu uyarısının tetiklediğini biliyorum da kıyafetlerin de etkilediğini bilmiyordum. Hamilelikte giymek için kendime sporcu sutyenlerinden aldım onlar bile belimi ağrıtıyor artık, zaten ağırlaştılar bir de sutyenle hepten ağır geliyorlar o yüzden sutyene ölüm bence. Göğüs kısmı daha dar kıyafet giyersem belki sürtünmez hareket edemediği için, benim de çözümüm bu olsun. Dışarı çıkarken giydiğim zaman bile nefretle bakıyorum çünkü :)
Ne yazmışsınız ya, sabahtan beri parça parça okuyup cevaplıyorum ancak bitti. Herhalde sonuna ulaşamayacağım dedim bir ara :)
Ayy Allah sabır versin 3gece kaldık dün gece geldik Bursa'dan mahvoldm arabadan indik ohh dedim memleketim evim esiyor efil efil o.sivakta bide kapalı çarşı vs yaptık ama pert oldumayy bursa da felaket,yaniyoruz
gece yatmadan dus aldim,o sayede 5e kadar uyumusum. kalkip balkona ciktim,kolumu bacagimi yikadim,8e kadar idare etti.
biz de bugun perdeleri ve koltuk silmeyi halledelim dedik. arap sabunuyla sildin mi hic canim koltuklarini?
sen yorma kendini,kadin yapsin iste. zaten sicak,bunalma iyice.
Amin cnm,, gerçekten aşırı yoruldu annem. Ben çocukların odası kalsın ayrı bi gün yapılır dedim ama dinlemedi... anne işte :)) bi de dolapların yerlerini değiştirdik falan,, daha güzel oldu odaları.. yalnız bu ne kadar fazla oyuncak, günah günah diye söylendi uzunca bi süre... ve gerçekten kendime de kocama da çok kızgınım şu an. Eğitici oyuncağa hiç acımıyorum, benimkiler oynar, sonra başkalarına veririz onlar oynar vs ama bi evde 50-60 tane bebek varsa gerçekten de ciddi bi problem var demektir,,, çok kesin yasak koyuyorum eve artıkbi de hepsini soymuş nerdeyse, hepsi birbirine benziyo,, barbie ayakkabısı ayıklayıp yıkamaktan sinir geldi... bi o kadar da shopkin midir ne zıkkımsa... yani tarif edebilmemin imkanı yok... kadın her hafta kenara bi çeyrek koysanız ilerde daha memnun olurdu dedi haklı olarak şimdi dev sepetler bulup büyük kısmını kaldırmayı düşünüyorum, ara ara çıkarıp değiş tokuş yaparım... yoksa bu ev adam olmaz bi o işim kaldı bi de mutfak çok şükür...
Kızmakta da küsmekte de çok haklısın, annen tatil yapacak diye sen çocuğuna vermek istediğin, en doğal hakkı olan normal doğumu vermeyecek misin?! Sonra gitsin, önce gitsin, hiç gitmesin, bir sene tatile gitmezse kimse kuruluktan ya da beyazlıktan ölmez, bak çok sinirlendim annene şu an. Mecbur olursun, sağlığın elvermez anlarım, bir sağlık problemin vardır doktor sorun değil der ama annenin ya da bir yakınının başından aynı durumda zor bir doğum geçmiştir o yüzden sezaryen yapmanı ister anlarım ama bu yaptığı bencillik. Bir de hatırladığım kadarıyla annen normal doğum yapmıştı, sen kendin normal doğum yaparken torununa kendi çocuğun kadar değer vermiyor musun dedirtir insana, haklı olarak.
Eşin izin alabiliyorsa birkaç gün izin alsın, kayınvaliden ya da kardeşin gelebiliyorsa yardıma onlardan biri gelsin ya da imkanınız varsa en azından gündüz evde hem evi çekip çevirecek hem yemek yapacak bir kadın tutabilirsin 2 hafta, haftada 2 kez gelse yeter. Günlük yemeğin yanına 1 tane de zeytinyağlı yapsa dolaba koymaya seni kaç gün idare eder. Eşin de evde oldukça yardımcı olur, bence annen bile olsa hiç alttan alma kızmakta çok haklısın. Normal doğum olursa zaten bebeğine kendin bakabilirsin. Eşinin de 5 gün izni var ilk günlerde o yardımcı olur tuvalete gitmene banyo yapmana, senin tek sorunun yemek ve temizlik olur o da halledilir bir şekilde. Üzme kendini, yarın bir gün hastalanır sen de ona dersin tatilden sonra gelirim diye.
Amin cnm cumlemizinkininOyyy maşallllahhh :) fıstık olucak yani :)) Allah bahtını açık etsin inşallah
Aman amaaann eveeett,beklesinler az daha :)Henüz doğurmadım diye diye bebekleri çağırmayalım da, durun kız yerinizde, daha zamanınız var :)
Ayyy güzelim ya masallahTeyzeleri bebisimin fotosu
Amin cnm insallahAyyy güzelim ya masallah
Hiçte öylr cok ufak tefek durmuyo fotoda,Allah nazarlardan saklasın.. saglıkla büyüsün insallah kuzum yaa
masallah kuzuyaTeyzeleri bebisimin fotosu
Ayyyy maşallah canım çok tatlı allah bağışlasın sağlıkla büyüsün irem kuzusuTeyzeleri bebisimin fotosu
Sanirim karnimda tasirken ne yaptiysam dogru yapmisim :) 2210 gr 47 cm dogdu dr yasitlarina nazaran uzun dogdu dedi. Kuveze de girmedik ama yeni dogmus bebekler bizimkinin yaninda toroman gibi duruyor :) gidecek cok yolumuz var dahamasallah kuzuyahic de kucuk erken dogmus bir bebek gibi gorunmuyor yalniz :)
Amin cnm cumlemizinkini bagislasinAyyyy maşallah canım çok tatlı allah bağışlasın sağlıkla büyüsün irem kuzusu
Oyyyyyy maşallah kuzuya yaaaaa :) Allah nazardan saklasın. Sağlıkla analı babalı büyüsün kuzucuk. Yerim ben onu yaa nasıl sevindirik oldum fotosunu görünce:)Teyzeleri bebisimin fotosu
Darısı saglikla sihhatle sizlerin basinaOyyyyyy maşallah kuzuya yaaaaa :) Allah nazardan saklasın. Sağlıkla analı babalı büyüsün kuzucuk. Yerim ben onu yaa nasıl sevindirik oldum fotosunu görünce:)
olsun ya saglikli cok sukur en kisa surede toparlayacaktir. karninda nasil baktiysa annesi simdi de cok iyi bakacak onaSanirim karnimda tasirken ne yaptiysam dogru yapmisim :) 2210 gr 47 cm dogdu dr yasitlarina nazaran uzun dogdu dedi. Kuveze de girmedik ama yeni dogmus bebekler bizimkinin yaninda toroman gibi duruyor :) gidecek cok yolumuz var daha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?