Şimdi bebeğin kilosu kaç canım. Her bebek farklı oluyo belki bunun kilosu fazla olur 3 kg olsa yeter. İlkinde yaşadığın negatif şeyleri bunda da yaşıcaksın diye düşünme güzel düşün güzel olsun. Doktoruna güveniyorsan dinle onu bence.
Ah sorma yaa. Dün bi vantilatör alalım dedik bütün mağazalar klima fan ve vantilatörleri kapının girişine koymuş ve içerde olan müşterilerin %80i bunlara bakıyordu. Bedava dağıtılıyor gibi yapışmışlar vantilatörlere. Çok komiğime gitti.
Yani termometreler 40 dereceyi bile gostermisken sen uzun kol giyinir miydin ? Sonucta serin zamanlar haricinde uzun kollu giydirmek cocugu daha da bayiltirAyy hani üşücekti bunlar :)) o kadar uzun kolluyu takımı boşuna mı aldık
Başka bir doktora gitsen canım? Tavsiye üzerine gidebilecegin birini bulabilirsin bence. Erken ameliyat olup için rahat etmeyecekse bence öyle yapcanım c.tesi gittim yani 35+2 falandı 2565 drdı doktoruma güveniyorum diğer konularda ama bu tarih konusunda zezaryen olucaksa kendi kafasına göre ayarlıyo biraz gibi geliyo off o kadar karıştım ki, en güzeli aslında sancın gelicek gidicen doğurucan işte
Başka bir doktora gitsen canım? Tavsiye üzerine gidebilecegin birini bulabilirsin bence. Erken ameliyat olup için rahat etmeyecekse bence öyle yap
ofelyam aslında anlattığna göre 24 ünde 38+4 oluyorsun. Doktorlar sezaryen için yaklaşık bu tarihleri tercih ediyolar zaten . Tabi eğer sezaryeni de normal doğum gibi sancı gelince yapmak yönünde anlaşmadıysanız
selam, ciftli aldim canim. aralarinda 40 lira fark vardi ben de almisken ciftli alayim dedim :)drucilla selam canım göğüs pompasını çiftli mi almıştın yoksa tekli mi
Tamam canım teşekkür ederim :)selam, ciftli aldim canim. aralarinda 40 lira fark vardi ben de almisken ciftli alayim dedim :)
Canım ev yerleşmedi hala ve kıyafetlerinin hic birisini yıkamadım. Odası da depo gibi oldu. Tum ivir zıvır eşyalar orada. Annem de malum sebepten gelemiyor tedbir amaçlı erteliyoruz gelmesini...İki iyi haber almışsın cnm, ne güzel işte :) hiç sıkma canını,, ne eksik şimdi? Acil olanlardan?
benim yok malesef canım hangi sehirdesin ona göre arkadaşlar yardimci olurlar belkievet öyle mi yapsam acaba ya?ilk gebeliğimden beri aynı doktor ama başka bi görüş almak iyidir dimi kime gitsem acaba?tavsiye edebileceğiniz kimse var mı?
Canım biranda doktor öyle deyince çok duygusallastim ama bugün iyiyim. Kendimi adapte edip tüm işleri sıraya koyacağım. Yardım edecek kimse de olmayınca gözüm çok korktu ama hala enerjim varken hızlanmam gerek..Aglamana gerek yok canm ne güzel gelecek iste minnosin. İşler hallolur gider takılma. Onca temizlik gelen giden ve açık camlardan boşa gidecek zaten. O yüzden detaylı yapma derim. Bebegin kalacağı odayı detaylı temizlesen ilk etapta yeter gibi. Hem belli olmaz ne zaman gelecekleri
Canım sen de çok geçe bırakma temmuz 20 ye kadar herşeyi hazır olsun... Benimki de inşallah ağustosun ilk haftasını bekler...canım sen kendini üzme herşey yetişir , belki doktor yanılmıştır senınle aynı haftadayız bakalım ben kontrole gıttıgımde bana neler dicek , çünkü bende hazırlıklarımı yapmadım sıcaktan
:)) amin canım hepimizin bebekleri sağlıkla gelsin..Ay ben bile heyecan yaptımmhayırlısıyla gelsin bebeğin sağlıkla
gecenın 3 de bende balkonda ıslanıp gezinenlerdenim komşular görse bu kadın napıyorsun dıceklerAynen yaaaa Allah'a şükür.. yağmur fırtına gidiyo elektrikler kesilmiş falan.. ben balkon kapısını açtım üşüyorum inanamıyorum üşüyorum diye Sevinçle oturuyorum. Bi baktım evin içi sel alıcak su dolmuş. Bi 5 dakika sonra normale döndüm de kapattım kapıyı :)))) umarım böyle gider artık bütün yaz yağmur yağsın ..
inşallah Şen'de sağlıklı bir şekilde kıracağına alırsın yavrunun Can'ım eş yaşlanmasını kafana takma zaten bebegının kilosu maşallah yerinde ,Fatma anamızın otunu bende ilk doğumumda yaptırmıştım ama ona bazı duaların okunması gerekiyor bana bir arkadaş yapmıştı çünkü.Kızlar dün kontrolüm vardı. Doktorum eşin yaşlanmaya başlamış yavaş yavaş dedi. Normal bişey mi bu sıkıntı olur mu dedim yoo 36. Haftadasın doğumun yakın olduğunu gösterir bu haftalarda normal bişey dedi. Ama ben dayanamayıp netten baktım aman Allahım ne senaryolarofff şu eşten nedir çektiğim isticem onu doktordan eve getirip pıçaklıcam sabahlara kadar :) yok doğumda kanama olur durmaz bebeğin gelişimi durur anne karnında felan neler yazıyo bu herkesde olan bişey mi yoksa kötü bişey mi gerçekten duydunuz mu böyle bişey daha önce??
Bebeğim de 3149 gram olmuş. Başı dönmüş sonunda normal doğum pozisyonuna. 32 de tersti. Ve ben hala dönmedi dimi dedim doktora bu gittiğimde. Nerden anladın dedi. Göğsümün altında sivri bi çıkıntı var kafası işte dedim. Yok poposu o dedi güldü. Ben sırma saçlarını okşuyorum zannederken poposuna masaj yapıyormuşum meğerVee vajinal muayene de yaptı 1 cm açılmam var... Haftasını doldurursa 4kg yi geçer bu kız Doğum zor olabilir dedi. Yatak istirahatimi kaldırdı hatta yürüyüş verdi hergün. Yarım saatle başla 1 saate çıkar dedi. Ama hareketlerine dikkat et ani hareketler yapma dedi eş yüzünden. Ben erken Doğum riskim var falan deyince Yok şu an doğsa da hiç bişey olmaz annesi dedi hatta dua et doğsun gibi konuştu sanki. Kilosu çok diye mi yoksa eş muhabbetine mi bilmiyorum. Sağlıkla bi doğsun şu kız başka bişey istemiyorum.. her gittiğimde Yeni bi şok yaşatıyor anasının kuzusu.
Bi de çok dondurma yemiyorsun dimi kilo aldıracak şeylerden ve turşu vs tuzlu herşeyden uzak duruyorsun dedi. Bu sıcakta dondurma yeme mi diyorsunuz bana dedim.şakacıııı Sıkıysa sen yeme der gibi oldu :) Dondurma masum ama haftada 3 gün 2 cup yiyebilirsin aşma bunu dedi Benim bey atladı tabi her zamanki gibi 1 günde 1 kiloluk kup değil yani dimi hocam dediyok yoookk al elinden yedirme diyo doktor da. Adamı dövdürücek bana :) elimden dondurmamı alıcakmış. Pıhhh cesaret bile edemez :)))) bana 30 haftalıktan beri 4 ü geçer Doğum zor olur diyet yap diyo. Muzu kuruyemişi kaşar peyniri vs kilo yaptığını bildiğim ne varsa kestim son 3 haftada 850gr almış. Yapısal demek ki benim yapabileceğim bişey yok. Gün içinde Meyve yiyorum 4 5 öğün. Bazen yemek bile yemiyorum meyve de mi kilo yapıyo ki.
Bir de güneşte çıkma dışarı dedi. Akşam yap yürüyüşleri dedi. Ödemin artar tansiyonun düşebilir dedi. Nitekim 2 haftadır evden çıkmıyorum Ya bugün yatak istirahatini kaldırınca kendimi yollara vurdum ve elim karıncalanmaya başladı bir ara. Bir baktım ki dolma gibi şişmiş parmaklarım birden.. sonra geçti ama bi korktum noluyo diye. Bidaha güneşte çıkmam.
Kontrollerimiz de haftada 1 artık. Ve sabah al randevuları dedi neden dedim Doğum başlamışsa yatıracam direk çünkü dedi. Ayy resmen Doğumdan bahsetmeye başladık Allah'a şükür:) bitti gibi süreç..
birde beni muayene ederken Doğumhaneden aradılar biri Doğum yapıyodu. Suni sancı verelim mi dediler hayır kendi sancısını çeksin biraz topa oturttur gezdir falan dedi. Hayalimdeki Doğum.. teli kapatınca suni yi verince çok bağırıyorlar beni de strese sokuyolar sona doğru uzarsa iş veriyorum dedi. Yaa süper bende bunu isticektim sizden dedim. Zaten standardımız bu dedi çok sevindim:)) ama şöyle de bişey var dedi ilk sancılar zaten çekilebilir oluyo 4 5 cm i geçince suni veriyoruz ondan sonraki 2 3 saat zor zaten ama suçlu suni sancı oluyo dedi :)) çok mantıklı :) bugün yarın bekliyoruz artık hakkımızda hayırlısı. Rabbim sağlık versin hepimizin kuzularına.
Fatma anamızın eli otu var duydunuz mu?? Onu da çıkardım son olarak. Doğuma giderken suya koyucam. Açılmayı kolaylaştırdığı söyleniyor.O iş de tamam. Artık hazırım İnşaAllah:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?