Muhtemelen ben de aynı günlerden birinde sezeryan olucam inşallah yarın kontrol var soracağım sezeryan günü içinAynı gün doğurucaz bence :)
Bennkendimi anlatamiyorum sanirsam problem ordasenin de bi ortan yok ki evhamli gunde 50 kere harekete az diyordun gecen gun :))
Zor ama bitince de çok rahatlıyor insan cnm.. alışveriş konusu da ayrı dert tabi, erkek olsa ben de zorlanırdım sanırım :))Ne güzel sizlerin son haftalar. Hazırlıklarda bitti e hadi gelsin diye bekliyorsunuz artikk. Dünya isim duruyor. Battaniye falan ali cam daha oglusuma. Kizim nasipliydi bir battaniye aldiysam belki 4-5 hediye geldi. Ve kız eşyalarına öyle alismisim ki. Gözüm hep kız esyalarine gidiyor.haftasonu bir alışveriş yapasim vardın. vakit dardi kızıma aldım yine oglusa fırsat olmadı. Kismetse bu hafta sonu oglusuma alıp temizliği de haftaya başlayacağım galiba. Hiç gözüm almıyor aman
Hakikaten öldürürsün adamı :))))Esim aradi biraz once dedimki hopörleri actim al konus kizinla bakim tepki verecekmi dedim bende saniyorumki quzel quzel konusacak
"Uyu kizim uyu sakin hareket etme şu annen bi ewde cildirsin bu niye hareket etmiyo diye" dedi...
Al iste qulermisin aqlarmisin suan...aksam ewe qelecek elbet ama o qorusecez
Saol cnm :) inşallahhhh :))) benden bu kadar, gerisi onlara kalmıştesekkur ederim. iste bi perdeyle hali kel alaka oldu ayri telden caliyorlar. biri korsanli biri uzayli gezegenli falanaman onlar da farkli olsun napayim :))
sorun orda zaten yatinca ya da oturunca daha cok hissediyorsun :)) cok hareketli olunca, yorulunca ya bebek de gercekten az hareket ediyor ya da sen kendi hareketliligin yuzunden hissetmiyorsun :)
gozun aydin hadi bi dogum tarihimiz daha belli oldu sayilir :) insallah saglikla al kucagina.
tesekkur ederiz teyzesi
istedigin zaman tekli kullanabiliyorsun canim aklinda olsun.
canim bu isin bi standardi yok o yuzden takilma insallah saglikla gelsin bebisiniz. disarida aldirirsin kiloyu minnosa nasilsa :)
@nisabeyza gozun aydin canim cok sevindim.
A AysheDuru cok guzel olmus odaniz. guzel guzel abla kardes oynasinlar icinde :))
e canim tabiki degil bunu burdaki herkes soyluyor hareketleri hergun ayni degil diye sen illa takicam kafaya diyosun :)))) benim 2 gundur fazla hareketli mesela. demekki her gun ayni degil ki 2 gundur fazla hareket dikkatimi cekiyor :)) bak mesela o bir yere toplanmalar(kasilmalar) da hergun ayni degil. benim pc basinda sandalyede oturdugum zaman kasilma daha fazla oluyor ya da bazi gunler hic olmuyor.Bennkendimi anlatamiyorum sanirsam problem ordamesela 2 qun cok iyi sabah uyandiqimda basliyo qece yatana full hareket...ama sonraki 2 qun resmen hareket etsin diye oylece bekliyorum hicbisey yok onu anlamiyorum iste dun bi kadinla karsilastim hastanede ayyyy okadar hareketliki diyo ne oturabiliyorum ne yatabiliyorum diyo e bende ister istemez acaba bendemi sorun varki diye dusunuyorum yani mesela sizdede oylemi herqun ayni hareketlermi yoksa deqistiqi oluyomu bole bikac qun duraksamasi falan ?
Walla korksun benden ne deyim iple cekiyorum aksamiHakikaten öldürürsün adamı :))))
Ay walla ben bi doqursamda kurtulsaniz demie canim tabiki degil bunu burdaki herkes soyluyor hareketleri hergun ayni degil diye sen illa takicam kafaya diyosun :)))) benim 2 gundur fazla hareketli mesela. demekki her gun ayni degil ki 2 gundur fazla hareket dikkatimi cekiyor :)) bak mesela o bir yere toplanmalar(kasilmalar) da hergun ayni degil. benim pc basinda sandalyede oturdugum zaman kasilma daha fazla oluyor ya da bazi gunler hic olmuyor.
Yok cnm persembeDoktora gittiniz mi cnm? Bugündü galiba?
Planlı mı güzel öyle pat diye apar topar mı bilmiyorum. İkisinin de dezavantajları var. Herşeyin hayırlısı diyelim. Ama bi dr diyodu ki sezaryen de olsa Doğumun başlaması beklenmeli. Ne kadar doğru bilmiyorum ama kulağa mantıklı geliyo. Ne kadar kalsa o kadar iyi anne karnında. Ama doktor onlar işte bi bildiği vardır demeden edemiyoruz.. kilosu iyi bence bebeğin canım ya 3 olur 3 hafta sonra bence. Bu da gayet ideal.canım c.tesi gittim yani 35+2 falandı 2565 drdı doktoruma güveniyorum diğer konularda ama bu tarih konusunda zezaryen olucaksa kendi kafasına göre ayarlıyo biraz gibi geliyo off o kadar karıştım ki, en güzeli aslında sancın gelicek gidicen doğurucan işte
Ama bize böyle söylemediler :) çocuk vücut sıcaklığını ayarlayamadığından ilk aylar uzun kollu giyer bilmem ne dendi hep. Kim dedi el kaldırsın uzun kolluların faturasını göndericem:))Yani termometreler 40 dereceyi bile gostermisken sen uzun kol giyinir miydin ? Sonucta serin zamanlar haricinde uzun kollu giydirmek cocugu daha da bayiltir
Ama bize böyle söylemediler :) çocuk vücut sıcaklığını ayarlayamadığından ilk aylar uzun kollu giyer bilmem ne dendi hep. Kim dedi el kaldırsın uzun kolluların faturasını göndericem:))Yani termometreler 40 dereceyi bile gostermisken sen uzun kol giyinir miydin ? Sonucta serin zamanlar haricinde uzun kollu giydirmek cocugu daha da bayiltir
Benim qozum korktu walla dun bitane kadin dediki senin karnin cok asaqida 2 haftaya kalmaz doqurursun dedidaha erken oyle deme dedim kizdim kadinada tobe tobe eksik dua eder qibi benim karnim hic yukari cikmadiki zaten ne alakaysa yinede canim skldi yarin temizliqe basliyoruz
Kızlar çilek göndermiş beşiğimizi, kargo getiricekmiş bugün. Çok şaşırdım, fazla hızlı :) bi de kokusuz gelirse tamamdır :)))) gerçi demonte geliyomuş ama babama epey bi sevimlilik yaptım, akşam yapar kesin :)
Evet ben de bişeyler okuyup 8 gün suyunu içmiştim. 3 yudum galiba. Tam 40 haftanın dolduğu güne denk getirmiştim son gününü. O gün de Doğum yaptım. Yine bi araştırayım bakayım.inşallah Şen'de sağlıklı bir şekilde kıracağına alırsın yavrunun Can'ım eş yaşlanmasını kafana takma zaten bebegının kilosu maşallah yerinde ,Fatma anamızın otunu bende ilk doğumumda yaptırmıştım ama ona bazı duaların okunması gerekiyor bana bir arkadaş yapmıştı çünkü.
Evet cnm benim ev de hala sıcak.. komşumla kızı da geldi havuza indik beraber,, bi de kadın saatiydi rahatça yüzdük ferahladık. Epey de uzun kalmışız... Çocuklar da kendine geldi biz de... bundan sonra öğle saatlerini böyle geçirmeyi planlıyoruz... yoksa hem sıcak hem hamilelik hem kızı oyalama çabaları öldürücek beni :)
İlk aylar değil de ilk doğduğunda değil miydi o :)Ama bize böyle söylemediler :) çocuk vücut sıcaklığını ayarlayamadığından ilk aylar uzun kollu giyer bilmem ne dendi hep. Kim dedi el kaldırsın uzun kolluların faturasını göndericem:))
Sezeryan sonrasi vajinal doğum yapan bile var hastane ortamında olacaksin dikisler konusunda endiselenme. Bebegin 39.haftayi bile annenin rahminde gecirmesi önemli. Dr a gore degil bebege gore hareket etmelisin. Sezeryan bile olacaksan bebegin gelmesini beklemelisin. Artık tipta bu geçerliliği olan bir olay. Dogumu bebek baslatmali dr un degil egerki acil bir durum yoksa. Ama Türkiyedeki dr lar bunu fabrikasyona bağlamış. Lutfen talep edin nisan su sancı geldiginde dogum olsun sezeryan vajinal ya da dogal doğum olabilir. Bebek kendini hazır hissettiginde gelmeye hakki var..kızlar günaydın bişe sorucam benim de ikinci gebeliğim ilki sezaryen olmuştu çatı darlığından 38+4 de, şimdi de 38.hafta dolunca 20sinde falan almak istiyo dr sancım falan da yok bebek de normal kiloda ben 27 diye diretiyodum, en azından 39 bitsin diye konferansta olucakmış 25-30 u arası 24ü alalım 31e bırakmayalım zaten 3 gün sonra miadını dolduruyo dio kafam çok karışık ilk kızım 2620 doğdu ememedi, kalçasında gelişim geriliği vardı, çok sıkıntı çektim, şimdi de aynı şeyleri yaşamak istemiyorum ama aynı zamanda ilk doğumumu da yaptıran dr o arada sancım suyum gelirse başka biri yaptırıcak doğumu ondan da korkuyorum ikinci sezaryen olduğu için iç dikişlerde açılma olur dio sancın gelirse ne yapsam bana bi akıl verseniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?